HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2016 Pazartesi - 10:41

İzmir Delican’ın sözlerini tartışıyor: Ne dedi/ne tepki geldi?

AK Parti İl Başkanı’nın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı İZELMAN vurgusu tartışmalara neden oldu. CHP İl Başkanı Yüksel’den Delican’a sert eleştirilerle ‘Ya ihbar et ya özür dile’ çağrısı gelirken, tartışmalı söylemin tam metni de ortaya çıktı.

İzmir Delican’ın sözlerini tartışıyor: Ne dedi/ne tepki geldi?

EGEDESONSÖZ – AK Parti’nin Kaya Termal Otel’de Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’ın katılımıyla gerçekleşen terör zirvesine İl Başkanı Bülent Delican’ın sözleri damga vurdu.

- AK PARTİ'DE TERÖR ZİRVESİ: HOTAR VE DELİCAN'DAN ÇARPICI MESAJLAR... 

İl Başkanı Delican’ın DİSK’i ‘PKK’nın yuvası’ olmakla suçlarken yaptığı İZELMAN vurgusu tartışmalara neden oldu.

- DİSK'TEN DELİCAN'A 'ÖZÜR DİLE' ÇAĞRISI

CHP İl Başkanı Yüksel’den Delican’a sert eleştirilerle ‘Ya ihbar et ya özür dile’ çağrısı gelirken, tartışmalı söylemin tam metni de ortaya çıktı.

İŞTE O CÜMLE
Kayıtlara göre Delican, “DİSK’in artık PKK yuvalanması haline gelmiş belediyede İZELMAN kadrolarındaki birçok farklı düşüncedeki insanlar, bu vatansever işçileri son derece rahatsız ediyor. Bir an önce Büyükşehir Belediye başkanı buna el atsın” dedi.

YÜKSEL SERT TEPKİ VERDİ!
Delican’ın açıklamalarının ardından CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den sert tepki geldi. İZELMAN vurgusunu eleştiren Başkan Alaattin Yüksel, “AKP İzmir İl Başkanı, ne söylediğini bilmez bir tutum ve büyük bir aymazlık içindedir. PKK insanları asker-sivil, çoluk-çocuk demeden katleden eli kanlı bir terör örgütüdür. 6 bin 300 kişinin çalıştığı İZELMAN’ı bu terör örgütünün yuvası olarak suçlamak kelimenin tam anlamıyla büyük bir aymazlıktır. PKK kentlere silah yığınağı yaparken TSK’ ya, polise operasyon yasağı koyan AKP hükümeti mi, İZELMAN işçileri mi? Teröristin tanıklığı ile generalleri, genel kurmay başkanını terör örgütü kurmaktan yargılatan İZELMAN işçileri mi? Bunca insanı, aileleriyle birlikte nasıl zan altında bırakabiliyorlar, akıl alır şey değildir. Delican’ın bildiği bir şey varsa derhal ihbar etmelidir. Kendisi iktidar partisinin il başkanıdır, gereğini yapmalıdır. İhbar etsin, eğer bu söylediklerinde bir doğruluk payı varsa bizde yardımcı olalım, kimse o PKK’lılar tutuklanmalarını sağlayalım” dedi.

Yüksel, “PKK ile işbirliği yapan bir kurum varsa, AKP İktidarı ve onun bakanlarıdır” diyerek şöyle konuştu: "AKP, Kandil’le Abdullah Öcalan ile kucak kucağa siyaset yapan bir kurumdur. 17-25 Aralık yolsuzluklarını ortaya çıkaran 10 binlerce polis sürülmüş veya tutuklanmıştır. O dönemdeki hakim ve savcılar cezaevinde tutukludurlar. Siz kendi suçunuzu örtbas etmek için emniyetin dengesiyle böyle oynarsanız istihbaratınız falan kalmaz. Sayın Delican, hükümeti istifaya davet etmeme içerlemiş. İstifaya davet etmeyip de ne yapacaktık. Türkiye'nin kalbinde, meydanlarında, caddelerinde bombalar patlarken, yüzlerce insanımız ölürken sadece demeç verebilen, burnunun ucunu göremeyen aciziyet içinde, beceriksiz bir hükümet'e sadece bırak git denir ki, yerine barışı huzuru sağlayacak bir hükümet gelsin. Türkiye’de Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bile güvenlik gerekçesiyle oynanamıyor. Milli takım kampı iptal ediliyor. Sokaklar hayalet şehirlere dönmüş, insanlar korkularından dışarı çıkamıyor, esnaf kepenk kapatmaya başlamış. Bunların hepsinin sebebi AKP iktidarıdır."

Yüksel AK Parti’nin kendi milletvekilinin PKK’nın terör örgütü olmadığını söylediğini ifade ederek “AKP milletvekili Orhan Miroğlu PKK’nın bir terör örgütü olmadığını açıkça ifade ediyor. Bu iktidar değil miydi? Habur’a teröristlerin ayağına “Aklama” mahkemelerini götüren. Yoksa bunları da İZELMAN işçilerimi yaptı. Bu iktidar PKK ile işbirliği yapmıştır, bunu da kendileri dahil herkes bilmektedir” dedi.

TERÖRLE İŞBİRLİĞİNDEN SUÇ DUYURUSU
AK Parti iktidarı hakkında, terör örgütüyle işbirliği içinde olmak, yardım ve yataklık yapmak suçlamasıyla İzmir’de 24 Mart Perşembe günü suç duyurusunda bulanacaklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı, Bülent Delican’ın bildiği bir şey varsa ihbar etmesini veya tüm İZELMAN çalışanlarından özür dilemesini beklediklerini ifade ederek “Aksi takdirde sanıyorum ki İZELMAN işçileri kendisinden davacı olacaklardır” şeklinde konuştu.

BEN DİSK’TEKİ ÖRGÜTLENMEDEN BAHSEDİYORUM!
Tartışmaların ardından Egedesonsöz’e konuşan Delican, “Burada söylediklerim gayet nettir. Daha önce de söylediklerim ortadadır. Ben, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yakından bildiği bir konu olan DİSK’teki örgütlenmeden bahsediyorum. Bunu daha önce de söyledim. Geçmişte PKK ile ilişkileri ortada olan DİSK yöneticilerinin varlığını İzmir’de herkes biliyor. Büyükşehir Belediyesi’nde bu durumdan rahatsız olanları anlatıyorum. Vatansever İZELMAN işçilerinin hakkını savunuyoruz. Kimse çarpıtmasın. Bulanık suda balık avlamaya çalışan CHP’nin il başkanı da yaptığım açıklamaları önce doğru okusun. Sağdan soldan, kulaktan dolma bilgilerle açıklama yapmasın. Önce okuduğunu anlasın. Milletvekilliği yapmış birisinin daha duyarlı olması lazım. Teröre ülkemizde bu kadar hassasiyet varken CHP önce karar verecek. Acaba hangi CHP? İzmir’de vatansever milliyetçi olacaksınız sonra HDP’nin kongrelerine adam göndereceksiniz. Partinizin yöneticileri de PKK’yı destekleyen kanallarda boy gösterecek. Böyle bir mantık yok. Kendi belediye başkanları gidip Diyarbakır’da halay çekti. Habur’dan bahsedeceğine çözüm sürecine sahip çıksalardı.  HDP’nin yaptıklarına CHP çanak tutmaktan başka bir iş yaptıkları yok” dedi.

BULANIK SU CEVABI!
Delican’ın bu mesajlarının ardından Yüksel’den bir açıklama daha geldi. CHP İl Başkanı, “Bütün suçları işleyen, terörle işbirliği yapan AKP suçu yine CHP'nin üstüne yıkmaya çalışıyor ama bu oyuna gelmeyiz, bunu kimse yemez” dedi. Yüksel ayrıca, “Ağzınızdan çıkan sözleri de, basına yansıyan açıklamalarınızı da herkes çok iyi anladı. Basına yansıyan demeçleriniz çok netti" diyerek, şunları ifade etti: AKP İl Başkanı Bülent Delican'ın, Pazar günü milletvekilleriyle yaptığı toplantıda yaptığı açıklamalar, basın kuruluşları tarafından açıkça ve net bir şekilde  "Delican' dan 'İZELMAN PKK yuvası oldu' çıkışı"  şeklinde duyurulmuştu. Dün bu haberleri gördüğü halde sesini çıkarmayan Sayın Delican, yaptığımız açıklamalardan sonra nasıl bir aymazlık içinde olduğunu kendiside anlamış olacak ki, açıklamasından çark etti ve her sıkıştıklarında yaptıkları gibi, suçu da CHP'nin üstüne yıkmaya çalışıyor. Konuyla ilgisi olmayan "HDP'nin kongresine temsilci göndermemiz, Diyarbakır’da Belediye Başkanımızın barış için halay çekmesi" gibi alakasız açıklamalarıyla işlediği kabahatin farkına varmış olacak ki, çark edip, konuyu saptırmaya yer arıyor. Ama bunu kimse yemez. Bu arada hatırlatmak isterim ki, AKP Kurultayına kendileri HDP'yi özel olarak davet etmişlerdi. Kaldı ki, HDP TBMM'de grubu olan, 7 Haziran sonrası AKP'nin koalisyon kurmak için çaba harcadığı siyasi bir partidir.

Boşa çırpınma, özür sayısı 2 oldu!
CHP İl Başkanı son olarak, “Özrünüz kabahatinizden büyük. ‘İZELMAN 'ı değil DİSK'i kastettim’ diyorsunuz. DİSK bu ülkenin yasalarına göre kurulmuş örgütlü ve yasal bir kurumdur. Tıpkı HAK-İŞ, TÜRK-İŞ gibi bir sendikadır, hem de daha gerçek bir emek sendikasıdır. Üstelik insanların basın açıklaması yapmasına bile izin vermeyen bir polis gücünüz varken, böyle bir istihbarata sahipseniz neden gereğini yapmıyorsunuz da, sözüm ona söylediğiniz suçlara ortak oluyorsunuz. Sayın İl Başkanının bu çırpınışları boşuna. Her açıklamasıyla özür dilemesi gereken kurum sayısı da çoğalıyor. 6 bin 300 çalışanlı İZELMAN'dan sonra şimdi de yüzbinlerce üyesi bulunan DİSK'e özür borcunuz oldu. Bu işte beylik laflar, manipülasyonlar, ‘İşi CHP'nin üstüne yıkar mıyız?’ çabaları işe yaramaz. Hem İZELMAN' dan, hem DİSK'ten özür dile ve af edilmeyi bekle” dedi.

NEDEN RAHATSIZ EDİYOR?
Demeç düellosu Yüksel’in çıkışıyla sınırlı kalmadı. Bu eleştirilerin yanı sıra DİSK’ten gelen ‘Özür dile’ çağrısına da yanıt veren Delican’dan yeni bir açıklama geldi.

Delican, “‘PKK uzantılarının İzmir’de DİSK’in şemsiyesi altında İZELMAN’ da yapılanmaya çalışmalarından vatansever İZELMAN işçileri rahatsız oluyor’ demem neden CHP İzmir İl Başkanı ve DİSK Ege Bölge temsilcisini bu kadar rahatsız ediyor?” ifadelerini kullanırken şunları kaydetti:
Amaçları arasında örgütlenme ve dayanışma olan, emekten, işçiden yana tavır göstermesi gereken sendika DİSK’in bir kısmı terör örgütlerinin yuvası haline gelmiştir. Sadece PKK ve uzantılarına ev sahipliği yapmakla kalmamış, toplantılarda, etkinliklerde Cumhurbaşkanımızı, bakanlarımızı yuhalamıştır. Ayrıca buralarda aktif görev alan üst düzey yöneticilerin büyük bölümü gösteri ve yürüyüşleri provoke ederek duyarlı vatandaşlarımızı tahrik etmişlerdir.

Hal böyle iken partimizin düzenlediği toplantıdaki ifadelerim gayet açık ve nettir. Hiçbir zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanını itham ettiğim bir açıklama olmamıştır. Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü sendika olan DİSK’in durumunun vatansever ve ülkesine bağlı insanları rahatsız ettiğini vurgulamak birilerini neden rahatsız etmiştir. Belediyede, PKK’nın uzantılarının DİSK eliyle örgütlenmesi konusundaki tepkimizi CHP’nin il başkanı neden savunmaktadır? Yoksa kendi partisinin milletvekilleri ve genel başkan yardımcıları gibi onun da kafasının arkasında PKK ve onun siyasi uzantısı HDP’ ye kucak açmak mı vardır?

Sayın il başkanı ne yazık ki söylediklerimizi kavramakta zorlanmakta ya da kasıtlı olarak açıklamaları çarpıtmaktadır. Baştan da söylediğimiz gibi kesinlikle çalışanlara sözümüz yoktur. Sözümüz ve tepkimiz vatansever, ülkesine bağlı insanların yaşadığı İzmir’deki belediyelerde bu tür yapılanmaların önünün açılmasınadır. Kamu kaynaklarının çarçur edilmesi ve bu tip yapılara hizmet etmesidir.

Sadece partimizin terör konusundaki toplantıda değil önceki tarihlerde de DİSK’in terör yuvası haline geldiğini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun buna müdahale etmesi gerektiğini söyledim. Zaten Sayın Kocaoğlu da meclis toplantısında bu konuyla ilgili tartışmada, “HDP ile PKK aynı kapıya çıkar” dedi. Başkanın bu sözleri bizim doğruluğumuzun göstergesidir. Bu konunun üzerine söylenecek başka da bir şey yoktur.

 
‘Cennet Körfez’ için ‘kokacak’ uyarısı!
 
Vali Toprak anlattı: Pazar paniğinin perde arkası!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GERÇEK ATATÜRKÇÜ 22 Mart 2016 Salı 08:55

Al birini vur ötekine atasözü ne güzel bir atasozudur.

Yorumu oyla      11      5  
yönetmen 22 Mart 2016 Salı 08:30

Sihirbazların ilüzyonlarının püf noktası dikkati başka yere çekip asıl numarayı gizlemektir. CHP il başkanı da Delicanın iddialarını görmezden gelip konuyu değiştirmiş;birkaç kişi dahi olsa İzelman da bu iddalar doğru çıkarsa,CHP herzamanki gibi terörü korumuş,arka çıkmış olacak.Yazık bu muhalefete....

Yorumu oyla      11      5  
private35 22 Mart 2016 Salı 08:21

Anlamak mumkun degil, sivan perverle barzaniyle kol kola gezip haburda pisman olmayan pkk lilari davul zurnayla karsilayan bunlar, ocalani bodruma pasa yapmali halk kahramani universitede namaz kilardi diye sirin gisteren bunlar, sehirlere bomba yigilirken valilere gormezden gelin diyen bunlar bir senede milliyetci oldular maasallah.

Yorumu oyla      11      5  
süleyman 22 Mart 2016 Salı 06:41

Bülent Delican,PKK ile Oslo da kim görüştü görüşme talimatını kim verdi ?.Açılım sürecinde PKK ya kimin emriyle göz yumuldu ?.İŞİD li teröristleri hastanelerde kim tedavi etti?.İstanbulda Suriye deki terör grupları liderleri daha yeni toplantı yaptımı yapmadımı ?.Anlatsana

Yorumu oyla      11      5  
Kaptan 21 Mart 2016 Pazartesi 23:10

Akparti Il Başkanı Sonuna Kadar. Haklıdır Disk Hdp CHP Aynı Zihniyettir Pkk nın ta kendileridir

Yorumu oyla      11      5  
halk 21 Mart 2016 Pazartesi 19:58

Bence araştırılır ...ona göre yorum yapılır. ....akp il başkanı dogrumu yoksa yanlismi araştırılır cevap verilir

Yorumu oyla      11      5  
poyraz 21 Mart 2016 Pazartesi 15:20

CHP il başkanı doğru söylemiş.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 21 Mart 2016 Pazartesi 13:31

Araştırılsın suçlu varsa cezasını çeksin

Yorumu oyla      11      5  
Muşlu 21 Mart 2016 Pazartesi 13:20

Sn delican tespitinde çok haklı. Sn yüksel sinirleneceğine önce bir araştırma yapsın, bu tutumunu, son derece yadırgadım bir chp li olarak.

Yorumu oyla      11      5  
Vatandaş 21 Mart 2016 Pazartesi 12:59

Ak parti il Başkan'ı doğru söylemiş

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’li Tanrıkulu’ndan çöp çıkışı: Yamanlar’dan vazgeç!
MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, Yamanlar'a yapılacak katı atık bertaraf ...
İzmir’de AK Parti’nin eski ağır toplarını buluşturan nikah
AK Parti Hükümeti’nin eski ağır topları İzmir’de nikahta bir araya geldi.
Erdoğan: Darbe girişimine maruz kaldık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dershane meselesine el attıkları için ...
 
HDP İzmir’den ‘Nevruz’ protestosu
İzmir’de HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Gündoğdu Meydanı'nda ...
CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!
İzmir’de CHP'li gençler, Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki ...
Yüksel sert çıktı: 'Beceremedik' deyip istifa edin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul'da ...
 
Karataş’tan Oğan’a jet yanıt: Lüks salondan sallayana…
İzmir’de kendisini eleştiren genel başkan adayına Twitter’dan yanıt veren ...
AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İl Teşkilatı artan terör olaylarını protesto etmek için bir araya ...
5 soruda Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması!
Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci anlaşması nereden bakıldığına bağlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Köprü üstü kalabalık
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İngiltere seçimini okuyalım
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva