HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2016 Pazar - 18:18

Erdoğan: Darbe girişimine maruz kaldık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dershane meselesine el attıkları için bürokratik bir darbe teşebbüsüne maruz kaldıklarını belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Darbe girişimine maruz kaldık

Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Kongresi Kapanış Oturumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün gündemine asla teslim olmayacaklarını belirterek, “Ülke ve millet olarak hedeflerimizden uzaklaşamayacak, vizyonumuzu kaybetmeyeceğiz. Terör örgütlerlerini ve arkalarındaki güçleri er veya geç hüsrana uğratacağız” dedi. Erdoğan, konuşmasında, Brüksel’de açılan PKK çadırı nedeniyle Avrupa Birliği’ne de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erken Çocukluk Eğitim Kongresi kapanış oturumunda konuştu. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Terör eylemleriyle insanları korku ve yılgınlağa sürüklemek istiyorlar. Bu tür saldırılarla hedefine ulaşmış hiçbir terör örgütü yoktur. Niçin PKK, DAİŞ gibi terör örgütleri ülkemizi hedef almaktadır diye düşündüğümüzde onların ülkemizle ilgili düşünceleri çıkıyor. Çatışmalarda şehit olan polislerimiz, askerlerimiz, korucularımız için kirli hesapların devreye konulmasıdır. Terör örgütleri bu planın taşeronluğunu yapmaktadır. Bu ölümlerin bu dramların gerisinde küresel ve bölgesel yapılanmanın temelinde Türkiye’yi sıkıştırma olduğunu uzun uzun anlatmıyorum.

Bizim tek bir vatandaşımızın dahi burnunun kanamasına gönlümüz razı gelmez. Hele hele misafirlerimizin hiç razı gelmez. Her ölüm bizi derinden yaralıyor. Kaderin ötesinde bir şey olabilir mi? Biz kadere teslim olmuşuz ve o yolda yürüyeceğiz. Bize destek olanları hiçbir zaman unutmayacağız. Bize çekilen silahları ve onları destekleyenleri unutmayacağız.

AVRUPA BİRLİĞİ’NE TEPKİ

Avrupa Birliği’nde yaşananları görüyoruz. Bölücü terör örgütü çadır kurdu. Kendi paçavrasını dalgalandırıyor. AB ki bu örgütü terör örgütü ilan etmiş. Terör örgütü ilan ettiği halde o çadırda o paçavrayı astırıyor. İçeride müzakere biz ve diğerleri arasında geçiyor. Ne deseler beğenirsiniz; düşünce özgürlüğü! Bu nasıl düşünce özgürlüğü, Paris’te olduğu zaman kıyamet kopartıyorsunuz, Ankara’da olduğu zaman niye koparmıyorsunuz? Ne diyecektim, alkışlayacak mıydım sizi? O paçavraları orada dalgalandırdıkça bizden bu ifadeleri duymaya devam edeceksiniz. Sayın Başbakan oradayken paçavrayı indirdiler, Brüksel’den ayrılınca paçavrayı tekrar astılar. Böyle dost olur mu? Dost dostluğunun gereğini yapacaktır. Biz dostluğu çoğaltmaya niyetliyiz. Ama bunları bilmeyenlere hadlerini bildirmek bizim hakkımızdır diye düşünüyorum.”

MÜCADELEMİZ ZORLU GEÇTİ

Geçtiğimiz yıllarda, yıllardır kanayan bir yara olan dershane meselesine el attık, sonrasında başımıza gelmeyen kalmadı. Bu konuda ben Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum çünkü o da bu mücadeleyi kararlı bir şekilde verdi. Yoksa bu mücadelenin başlangıcı Sayın Avcı’nın dönemi değildir. Daha onun geçmişi var. Ama o dönemlerde söylememize rağmen bu adım atılamadı. Bürokratik bir darbe teşebbüsüne maruz kaldık. Dershane gibi, eğitimin ruhuna, özüne, mantığına aykırı bir yapıya karşı mücadele etmek için o vurduğumuz neşter, Türkiye’yi örümcek ağı gibi ören bir örgütün can damarlarından birine denk geldi. ‘El hayru fî mâ vaka’a’, her olanda hayır vardır. Dershane meselesi diye çıktığımız yolda tarihimizin en büyük ihanet şebekelerinden birini deşifre ettik ve bertaraf ettik. Eğitimi öğrenci formatlama olarak gören zihniyetlere karşı mücadelemiz zorlu geçti. Gençlerimiz ana sınıfından üniversite eğitiminin sonuna kadar 17-18 yıllık bir süreçten geçiyor. Elbette ilim neredeyse gidip alacağız. Bunu yaparken kendimizden kopmayacağız. Önümüzdeki dönem farklı bir dönem olacak. (Radikal)

 
Vali Toprak’tan önemli mesaj: Sosyal medyada dolaşan…
 
Emniyet alarmda: 3 terörist için teyakkuz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP İzmir’den ‘Nevruz’ protestosu
İzmir’de HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Gündoğdu Meydanı'nda ...
CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!
İzmir’de CHP'li gençler, Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki ...
Yüksel sert çıktı: 'Beceremedik' deyip istifa edin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul'da ...
 
Karataş’tan Oğan’a jet yanıt: Lüks salondan sallayana…
İzmir’de kendisini eleştiren genel başkan adayına Twitter’dan yanıt veren ...
AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İl Teşkilatı artan terör olaylarını protesto etmek için bir araya ...
5 soruda Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması!
Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci anlaşması nereden bakıldığına bağlı ...
 
Davutoğlu’ndan İsrail ve İran’a taziye mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını ...
AK Parti ‘Keşke ölseydi’ diyen üyeyi ihraç ediyor!
AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel, İstiklal Caddesi'ndeki ...
Sinan Oğan’dan İzmir’de İl Başkanı Karataş’a sert sözler!
MHP’de Genel Başkan Adayı Oğan İzmir’de partililere seslendi. Kurultay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Bozkurt' işareti Avrupa'ya neden dert oldu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kültürel İslam, Siyasal İslam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva