HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2016 Pazar - 11:42

AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!

AK Parti İl Teşkilatı artan terör olaylarını protesto etmek için bir araya geldi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Hotar, “Kefen giyerek yola çıktık” derken, Delican, Başkan Kocaoğlu’na seslendi: DİSK PKK yuvası haline geldi, Başkan el atmalıdır…

AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ -  AK Parti İzmir İl Teşkilatı son dönemde artan terör olaylarını değerlendirmek için bir araya geldi.

Kaya Termal Otel’de gerçekleşen zirveye AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AK Parti İzmir milletvekilleri, Mahmut Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Hamza Dağ, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan ve AK Partili ilçe belediye başkanları katıldı.

KEFEN GİYEREK YOLA ÇIKTIK
Toplantıda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, terör olaylarına lanet okudu. Teröre karşı AK Parti hükümetinin yürüttüğü faaliyetleri anlatan Hotar, “Türkiye 2000'li yıllardan beri terörle mücadele konusunda demokratikleşme istikametinde reformlara başlamıştır. Doğu ve Güneydoğu'daki sosyoekonomik şartların iyileştirilmesine yönelik adımlar, kültürel hakların genişletilmesi ve 2009 yılından itibaren Demokratik Açılım ve müteakip reformlarla ciddi bir dönüşüm noktasına gelmiştir. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz ilk gün şimdiki Cumhurbaşkanımız olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin liderliğinde terörün bitmesini, akan kanın durmasını, ülkemizin coğrafya ayırt etmeksizin dört bir köşesinde anaların artık ağlamamasını kendimize dert edindik. Çünkü terör ile dertlenmediğimiz vakit çözüme ulaşamayacağımızın bilincindeydik... Biz, milletimizin uzun yıllardır dertlendiği, acılar çektiği sorunun çözümüne yönelik Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle kefen giyerek bu yola çıktık” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ FARKLILIK RAHATÇA İFADE EDİLEBİLİYOR
Hotar, “Biz, daha çok demokrasi derken aslında zamanın ruhunu yakalayarak, demokratik hukuk devletinin prensiplerini egemen kılmayı amaçlıyorduk. Uzun yıllar boyunca reformcu bir anlayışla çok büyük adımlarla tek millet, tek devlet, tek bayrak anlayışıyla ülkemizi güçlendirmeye çalıştık. Bu milletin, devletin ve bayrağın altında her türlü farklılık kendisini rahatça ifade edebilmektedir. Amacımız farklılıkların bir arada barış ve kardeşlik içinde aynı çatı altında muhafaza etmektir. Bu adımlara rağmen terör unsurları amaçlarının hak ve özgürlük olmadığını gösterdiler, kanlı eylemleri de bunu göstermektedir” şeklinde konuştu.

AMAÇ AK PARTİ’NİN SÖZ HAKKINI KAYBETMESİNİ SAĞLAMAK
Son dönemde yaşanan terör olaylarını değerlendiren Hotar, amacın birlik beraberliğe gölge düşürmek olduğunu söyleyerek, “Terörün amacı belli, Orta Doğu'da hemen yanı başımızda Suriye'de yaşanan olayların içerisine ülkemizi de çekmek ve Türkiye'nin de AK Parti iktidarlarıyla birlikte bölgede ve dünyada sahip olduğu söz hakkını kaybetmesini sağlamak. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Çanakkale ruhuyla bu coğrafyanın tüm unsurlarıyla Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Zaza’sıyla, Alevi’siyle Sünni’siyle, Edirne'den Ardahan'a, Trabzon'dan Şanlıurfa'ya uzanan insanımızla tek yürek olarak, bizi ayrıştırmak isteyenlere karşı dik durarak bugünleri de aşacağız” dedi.

İZMİR GİBİ YUNANI DENİZE DÖKEN ŞEHİRDE…
Teröre karşı tek yürek mesajı veren Hotar, “Sözün başında söylediğimi tekrar etmek istiyorum. Bugün; 'Ben, Sen, O diye ayrıştıranlara inat Biz' olma günüdür. Bu ülke hepimizin başka gidecek bir yerimiz yok. Ülkemizin kıymetini çok iyi bilmek, hepimizin vatandaşlık görevidir.  Teröre haddini bildirmek hepimizin görevidir. İzmir gibi Yunan’ı denize dökmüş bir şehirde teröre bakış açısı daha farklı olacaktır. Bunu diğer illerde gururlanarak anlatacağız” ifadesini kullandı.

İZMİR’DE SESSİZLİK VAR
Hotar, konuşmasının son bölümünde İzmir’de bir bombalı saldırı gerçekleşebileceği söylentilerine karşı oluşan tabloyu değerlendirdi. Nükhet Hotar, “Dün İzmir’deydim. İzmir’de bir sessizlik var. İnsanlar sokaklara çıkmıyor.  Herkes evden çıkmama psikoloji içinde. Ama terörün istediği de bu. Terör bizlerin sokağa çıkmasını istemiyor. Buna boyun eğmeyeceğiz” dedi.

GÜNEYDOĞU’YU ÇAPULCULARA BIRAKMAYACAĞIZ
Hotar’ın ardından söz alan AK Parti İzmir milletvekili Necip Kalkan teröre karşı mücadelenin devam edeceğini söyleyerek, “Ben düz bir milletvekiliyim. Parlamentoda yaptığımız yeminde devletin, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruyacağımıza yemin ettik. Bu yemine sadık kalmıyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlardan bu tavrı göremedim. Ama Türkiye Cumhuriyeti’ni savunan biri olarak vatanı korumaktan gurur duyuyorum. Biz çapulculara boyun eğmeyeceğiz. Ey çapulcular biz Çanakkale’yi kimseye bırakmadık. Güneydoğu’yu siz mi bırakacağız? Bu rüyadan uyanın.  Bu vatanı bölünmeden bir bütün içinde tutmaya kararlıyız” şeklinde konuştu.

HAYAT DEVAM EDİYOR
Toplantıda söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, “Terörün amacı korkutmak. Bu amaca ulaşmayı engellemek lazım. Yas tutuyoruz, tutacağız. Teröre karşı dimdik ayakta duracağız. Kesinlikle korkmayacağız. Mücadele edeceğiz. İzmir’deki manzara çok kötü. Hayat devam ediyor. Yaşamaya devam edeceğiz. Bizler alandayız, halkımızın korkmaması için moral vermeye devam edeceğiz. Bu dönemde sosyal medyada yanlış yönlendirme var. Sosyal medyadaki asılsız söylemler teröre hizmet ediyor. Bunlara inanmayın” ifadelerini kullandı.

İZMİRLİLERE CHP ÇAĞRISI
Sürekli’nin ardından konuşan AK Parti İzmir milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise Cumhuriyet Gazetesi’nin bugün attığı, “Türkiye teslim” manşetine tepki gösterdi. Gazeteyi paralel yapı ile işbirliği yapmakla suçlayan Kaya, hükümet olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini söyledi. İzmirlilere çağrı yapan Kaya, “Artık terör için bir birlik var. CHP’nin bu kadar oy aldığı bir yerde CHP’nin cumhuriyeti koruyan bir çizgiye çekilmesi konusunda İzmirlilere çağrı yapıyorum. Bu beladan hep beraber kurtulacağız” dedi.

KİMSE İSTİFA ÇAĞRISI YAPAMAZ
Toplantıda son olarak AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican söz aldı. Terörle mücadele konusunda CHP’yi eleştiren Delican, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrı yaptı.

TBMM’de gündeme gelen fezlekeyle ilgili konuşan Delican, “Kana susamış terör örgütleri kan dökmeye karar verdi. Mecliste bu konuyla ilgili ortak karar alınmasını isterdik ama göremedik. CHP son anda dönerek destek verdi. Bu iyi bir politikaydı ama CHP İzmir İl Örgütü’nün Başkanı, mücadele etmek yerine hükümeti istifaya çağırıyor. Yüzde 49 buçuk oy alan bir hükümete kimse bu çağrıda bulunamaz. CHP’nin kendi içindeki çelişkiden kurtulması lazım” ifadelerini kullandı.

DİSK TERÖR YUVASI HALİNE GELMİŞ
Delican konuşmasının son bölümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na Büyükşehir’de çalışan personelleri çıkarma çağrısı yaptı. Delican, “Büyükşehir’de çalışan DİSK, PKK yuvası haline gelmiş. İZELMAN kadrolarındaki vatansever işçiler rahatsız oluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bu konuya el atması gerekir” dedi.

 
Manisalı aile ilk salep hasadını heyecanla bekliyor
 
Feci kaza: 14 ölü, Türk öğrenciler de var!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
girit 20 Mart 2016 Pazar 18:51

Başkan kocaoğlu napsın elinizde delil varsa gözaltına al onuda mı Emniyetin işini mi Belediye başkanı yapıyo artık

Yorumu oyla      11      5  
20 Mart 2016 Pazar 18:08

fenerbahçe galatasaray derbisi yüksek terör şüphesiyle ertelendi.reklamvari cümlelerle olmuyor, suçlu izelmanı göstermek tam bir komedi

Yorumu oyla      11      5  
veli 20 Mart 2016 Pazar 17:37

tüm hafta sonu çoluk çocuk dışarı çıkmadık. öyle politik konuşmalarla olmuyor

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 20 Mart 2016 Pazar 15:25

SAyın Delican izelmanda 7000 işçi var insanları zan altında bırakmaya hakkınız yok elinizde belgeler varsa cumhurriyet savcısına verin gereğini yapsın . Yargı sonunda suçlu bulunurlarasa Aziz başkan gereğini yapar hiç merak etmeyin ama çamur at izi kalsın anlayışı sizin gibi bir konumda olan kişiye yakışmadı.

Yorumu oyla      11      5  
20 Mart 2016 Pazar 15:22

İstifa çağrısı niye yapılmasın ? Doğu' da şehirler yerle bir olmuş, terör şehre inmiş, şehirlerde bombalar sürekli patlıyor ama kimse sorumluluk almak istemiyor. Bu işin bu noktaya gelmesinde kimsenin sorumluluğu yok mu ? Çözüm süreci palavra, bunlar şehir savaşlarına hazırlanıyorlar dendiğinde analar ağlamasın dediniz ama işin geldiği duruma bak! İnsanlar sokağa çıkamıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 soruda Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması!
Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci anlaşması nereden bakıldığına bağlı ...
Davutoğlu’ndan İsrail ve İran’a taziye mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını ...
AK Parti ‘Keşke ölseydi’ diyen üyeyi ihraç ediyor!
AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel, İstiklal Caddesi'ndeki ...
 
Sinan Oğan’dan İzmir’de İl Başkanı Karataş’a sert sözler!
MHP’de Genel Başkan Adayı Oğan İzmir’de partililere seslendi. Kurultay ...
Flaş! Davutoğlu'ndan İstanbul saldırısı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, "Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir ...
CHP’li Özel’den sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul’daki terör saldırısı sonrası ...
 
Bahçeli: Hainler başaramayacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki canlı bomba saldırısıyla ...
HDP İzmir'den 'Nevruz'da protesto kararı!
Nevruz kutlamalarına, valilik tarafından izin verilmemesine tepki gösteren ...
Kurtulmuş: Türkiye kalleş saldırı zinciriyle…
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, İstanbul İstiklal ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva