HABERLER>POLİTİKA
20 Mart 2016 Pazar - 12:35

Yüksel sert çıktı: 'Beceremedik' deyip istifa edin!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul'da yaşanan terör saldırısı ve İzmir Kemalpaşa'da Jandarma aracına yapılan saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yüksel sert çıktı:  Beceremedik  deyip istifa edin!

Yüksel, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin metropollerin de her gün bombalar patlatılırken, Askerimiz, polisimiz ve masum sivil halkımız öldürülürken, bizler her saldırıda kahrolurken, O çok güçlü olduğu söylenen istihbaratımız nerede merak ediyoruz" dedi.

Yüksel şöyle devam etti, "Daha Ankara'da yaşadığımız 37 insanımızın canına mal olan saldırının yasını tutarken, Mardin Nusaybin’de iki gün içinde 2 polisimizi, 2 askerimizi kaybetmenin acısını yaşarken, yine Türkiye'nin en çok bilinen ve çok iyi korunduğu zannettiğimiz meydanlarından birisinde gerçekleştirilen canlı bomba saldırısıyla 4 canı daha kaybettik. Masum ve savunmasız insanları hedef alan, hepimizi kahreden bu terör saldırısını gerçekleştirenleri ve onlara destek verenleri sonsuza kadar lanetliyoruz. Millet olarak bu acıları bu kadar sık yaşamanın tarifsiz acısını, öfkesini ve şaşkınlığını yaşıyoruz. Bu saldırılar milli birliğimizi, kardeşliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef almaktadır. Ancak bu saldırıları gerçekleştiren aşağılıkların algılayamadıkları şudur ki, Her saldırıları bizi millet olarak daha da birleştirmektedir. Bu saldırılarda yaşadığımız acı da, öfkede aynıdır. Bunları bize yaşatanları ülkemizin doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyinde yaşayan her insanımızla lanetliyor ve onların bizlere salmaya çalıştığı korkuya, terörle yaşama alışma duygusunu şiddetle reddediyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, Milletimize ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum."

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ, İSTİFA EDİN
Alaattin Yüksel, Bu saldırılara rağmen iktidarın halen halkı rahatlatacak bir açıklama yapamadığına dikkat çekerek, bir kez daha iktidarı istifaya çağırırken, Kemalpaşa'da Jandarma'ya yönelik silahlı saldırıyı da kınadı.

Yüksel, "İzmir'de Kemalpaşa İlçemizde Jandarma aracına silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum Allah onları ailelerine ve milletimize bağışlasın. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar. Türkiye'de her gün bombalar patlatılırken, askerimiz, polisimiz ve masum sivil halkımız öldürülürken, bizler her saldırıda kahrolurken, O çok güçlü olduğu söylenen istihbaratımız nerede merak ediyoruz Bu olaylar karşısında gözler hükümette ama onlar sadece olayı kınamakla yetiniyorlar.  Bir kez daha sesleniyorum. Ya halkımızı, ülkemizi bu beladan nasıl kurtaracaksınız acilen açıklayın, ya da AKP iktidarı olarak "biz bu işi beceremiyor, bu ülkeyi yönetemiyor elimize yüzümüze bulaştırıyoruz, her gün vatandaşlarımızın ölmesine sebep oluyoruz" deyip derhal istifa edin. İktidar da kaldığınız her an, millet olarak endişemizde, korkumuzda artıyor" dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, AK Parti iktidarının teröre yardım ve yataklık yapmasıyla ilgili olarak,   Türkiye'nin her ilinde olduğu gibi, İzmir il örgütünün de 24 Mart Perşembe günü saat 11.00'da, İzmir Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını da açıkladı.

7 DİLDE NEVRUZ MESAJI
Öte yandan CHP İl Başkanı Nevruz bayramı nedeniyle 7 farklı dilde mesaj yayınladı.

Yüksel şu ifadeleri kullandı: Türkçe: Nevruz Azerice Novruz,  Kazakça: Nawrız, Kırgızca: Nooruz,   Tatarcası: Navrez, Kürtçe: Newroz, Özbekçe: Navro‘z, Türkmence: Nowruz .. Hangi dilde söylerseniz söyleyin, yeni bir başlangıcı, baharın gelişini, yeni umutları, barışı ve kardeşliği anlatır Nevruz.

Büyük şenlikler, halaylarla, yeni filizlenen çiçeklerin arasında kutlamayı beklediğimiz Nevruz bayramını maalesef, yaşanan hain terör saldırıları sonucu, kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısı sebebiyle coşku içinde kutlayamayacağız. Ama baharın gelişiyle birlikte, ülkemiz için yeni bir başlangıç yapma umudunu her şeye rağmen kaybetmeyeceğiz..

Yeniden filiz veren ağaçlar, tekrar açan rengarenk bahar çiçekleri gibi bizlerde, savaşsız, terör belası olmadan, kan üzerinden beslenenlerin olmayacağı, Türkiye’mizde huzur ve barış içinde yaşayacağımız bir bahar havası için umutlanabiliriz. Bu umudu gerçeğe dönüştürmek için halkımız hazır biliyoruz. Yeter ki kendi siyasi kariyerleri uğruna memleketi savaş alanına çevirenler sussun. Yeter ki, alçakça yaptığı saldırılarla çoluk çocuk demeden insanlarımızı öldüren terörü kullananlar ve bundan nemalananlar artık durdurulsun.

NEVRUZ FIRSAT OLSUN
Nevruz sadece baharın gelişi değil, yeni umutların yeşermesi, yeni başlangıçların yapılması, kardeşliğin ve birlikte yaşamanın güzelliğinin yeniden hatırlanması demektir. Dilerim ki, bu Nevruz kardeşlik, dostluk için, akan kanın durdurulması, ülkemizde ve bölgemizde huzurun sağlanması, eşitlik, adalet ve özgürlüğün hayata geçirilmesi için bir fırsat olur.

Bu ülkeyi ve insanlarımız her şeyden çok seviyoruz. Vatandaşlarımızın en iyisini hak ettiğini, yaşananlardan artık bıktığını, ülkeyi yönetmek yerine, yaşanan krizlerini kendi çıkarlarına yöneten AKP iktidarından kurtulmak istediğini çok iyi biliyoruz. Türkiye için yeni bir başlangıç yapmaya hazırız. Nevruzla birlikte Atatürkçü, Laik Türkiye Cumhuriyetinde halkımız için bir kez daha barışın, huzurun ve kardeşliğin kalıcı olarak inşası için çalışmaktan vazgeçmeyeceğimizi tüm dünya’ya haykırıyoruz.

 
Japonların ünlü oyuncağı İzmir’de
 
Bakan Ala teröristin örgütünü ve adını açıkladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan Oğan’a jet yanıt: Lüks salondan sallayana…
İzmir’de kendisini eleştiren genel başkan adayına Twitter’dan yanıt veren ...
AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İl Teşkilatı artan terör olaylarını protesto etmek için bir araya ...
5 soruda Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması!
Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci anlaşması nereden bakıldığına bağlı ...
 
Davutoğlu’ndan İsrail ve İran’a taziye mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını ...
AK Parti ‘Keşke ölseydi’ diyen üyeyi ihraç ediyor!
AK Parti Eyüp İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Yücel, İstiklal Caddesi'ndeki ...
Sinan Oğan’dan İzmir’de İl Başkanı Karataş’a sert sözler!
MHP’de Genel Başkan Adayı Oğan İzmir’de partililere seslendi. Kurultay ...
 
Flaş! Davutoğlu'ndan İstanbul saldırısı açıklaması
Başbakan Davutoğlu, "Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak büyük bir ...
CHP’li Özel’den sert sözler!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul’daki terör saldırısı sonrası ...
Bahçeli: Hainler başaramayacak!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul’daki canlı bomba saldırısıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva