HABERLER>POLİTİKA
21 Mart 2016 Pazartesi - 09:53

MHP’li Tanrıkulu’ndan çöp çıkışı: Yamanlar’dan vazgeç!

MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, Yamanlar'a yapılacak katı atık bertaraf tesisi için bakanlıktan ÇED raporu alamamasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da "Yamanlar'dan vazgeç, oraya çöp tesisi yeraltı su kaynaklarına zarar verir" dedi.

MHP’li Tanrıkulu’ndan çöp çıkışı: Yamanlar’dan vazgeç!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in çöp sorununun çözümü için bir değil kuzey, güney ve batı akslarında üç tesis kurulmasını önererek, kentin bugünkü evsel katı atıklarından, günde 280 bin metreküp biyogaz ve bu biyogazdan da 450 bin kwh elektrik enerjisi üretmek mümkün olduğuna dikkat çekti.

MHP İzmir Milletvekili Tanrıkulu, Yamanlar'a yapılacak katı atık bertaraf tesisi için bakanlıktan ÇED raporu alamamasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da "Yamanlar'dan vazgeç, oraya çöp tesisi yeraltı su kaynaklarına zarar verir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçen hafta İzmir'in Harmandalı Çöplüğü'nde yaşanan ve hayvanların ölümüne neden olan heyelanın ardından çöp sorununa dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yapacağı katı atık berteraf tesisi için bakanlıktan ÇED raporu alamadığına da dikkat çeken Tanrıkulu, hükümetle belediye arasında yaşanan siyasi inatlaşmadan İzmirliler'in zarar gördüğünü ifade etti. Tanrıkulu, 1992 yılında açılan Harmandalı çöplüğüne 20 yıllık ömür biçildiğini, başlangıçta günde bin ton çöp gelirken kentin büyümesiyle rakamın günde 5 bin tona çıktığını, şu anda Harmandalı'da 40- 45 metre yükseklikte çöp dağları oluştuğunu anlattı. Tanrıkulu, "Etkisiz yetkililerimiz yaşanacak başka bir olası kazada vatandaşlarımız ölmeye başladığı zaman mı harekete geçecekler" dedi.

"YAMANLAR'A ÇÖP TESİSİ YERALTI SU KAYNAKLARINA ZARAR VERİR"
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Yamanlar'da yapmayı planladığı katı atık bertaraf tesisi için açıklanan bilirkişi raporunu değerlendirerek, "Bu raporda bölgenin önemli yeraltı su kaynakları içerisinde yer aldığı ve yapılacak çöp tesisinin su rezervleri başta olmak üzere çevreye, dolayısıyla Karşıyaka'ya zarar vereceği belirtilmiş. Karşıyaka Yamanlar'da akademisyenlerin, uzmanların, çevre örgütlerinin görüşü alınmadan, araştırma yapılmadan, vatandaşa sorulmadan alınan bu karar yargıdan geri dönecektir. Çöplerin bertarafı bahanesiyle çeşitli ülkeleri heyetlerle gezen Büyükşehir Belediyesi zamanı kötü kullanmakta, İzmir'e vakit kaybı yaşatmakta" dedi.

"İZMİR'İN ÇÖPÜNDEN 450 BİN KWH ELEKTRİK ÜRETİLİR"
MHP'li Tanrıkulu, atık sorununun çözümü için entegre bir atık yönetimi sistemini şart koşarak, İzmir'in yüzey alanının 12 bin kilometrekare olduğunu, ilçeler arasında 190 kilometre mesafe bulunduğunu vurgulayıp, çok sayıda bertaraf tesisine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Tanrıkulu, şöyle konuştu: Kuzey, güney ve batı akslarında bölgesel tesisler kurulmasının yanısıra, eski metropol alanında ve 3 milyonu aşkın nüfusun yaşadığı bölgede birden fazla bertaraf tesisi kurulması gerekir. İzmir'in atık bileşimi ve atık bertarafında, gelişmiş ülkelerdeki hedefler dikkate alındığında, geri kazanım ve enerji üretiminin esas alındığı yeni bir yaklaşımın zorunlu olduğu ortaya çıkmakta. İzmir'in bugünkü evsel katı atıklarından, günde 280 bin metreküp biyogaz ve bu biyogazdan da 450 bin kwh elektrik enerjisi üretmek mümkün. İzmir bu ekonomik değerden yararlanmalı. Nano teknoloji ile şehrin kuzey, güney ve batı akslarına çöp entegre tesisleri kurulmalı. Harmandalı çöplüğü ise vatandaşlarımıza daha fazla zarar vermeden işletmeye kapatılmalı. Bu bölge rehabilite edilmelidir. Yine bu şekilde yapılacak depolama alanları çevreye, yeraltı sularına ve insanlarımıza zarar vermeyecek teknolojiyle gerçekleştirilmeli. (dha)

 
Bornova’nın özel çocukları mutluluğun ebrusunu yaptı!
 
Gaziemir'in rekortmen atleti Beşiktaş'ta
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Mart 2016 Pazartesi 14:21

Karşı çıkanlar ya yer göstersin ya da konuşmasın. Bu şehir bu her şeye karşı çıkma hevesi yüzünden geri kaldı. Büyükşehir de kardeşim ne tesis yapacaksanız ayrıntılı bir video hazırlayıp halka anlatın.

Yorumu oyla      11      5  
yurttaş 21 Mart 2016 Pazartesi 14:03

Yer göster o zaman...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de AK Parti’nin eski ağır toplarını buluşturan nikah
AK Parti Hükümeti’nin eski ağır topları İzmir’de nikahta bir araya geldi.
Erdoğan: Darbe girişimine maruz kaldık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dershane meselesine el attıkları için ...
HDP İzmir’den ‘Nevruz’ protestosu
İzmir’de HDP ve bazı sivil toplum kuruluşlarının, Gündoğdu Meydanı'nda ...
 
CHP İzmir’in gençleri barış için sustu!
İzmir’de CHP'li gençler, Ankara Kızılay ve İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki ...
Yüksel sert çıktı: 'Beceremedik' deyip istifa edin!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, İstanbul'da ...
Karataş’tan Oğan’a jet yanıt: Lüks salondan sallayana…
İzmir’de kendisini eleştiren genel başkan adayına Twitter’dan yanıt veren ...
 
AK Parti’de terör zirvesi: Hotar ve Delican’dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İl Teşkilatı artan terör olaylarını protesto etmek için bir araya ...
5 soruda Avrupa Birliği-Türkiye anlaşması!
Avrupa Birliği ile Türkiye’nin mülteci anlaşması nereden bakıldığına bağlı ...
Davutoğlu’ndan İsrail ve İran’a taziye mesajı
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva