HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2011 Cumartesi - 18:21

İzmir'de özgürlük için büyük yürüyüş

İzmir’de, Cumhuriyet İçin Güçbirliği ve Vardiya Bizde Platformu’nun önderliğinde ’Vatanseverlere Özgürlük’ yürüyüşü ve protesto eylemi düzenledi.

İzmir de özgürlük için büyük yürüyüş

İZMİR-Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yaklaşık 3 bin 500 kişi, komutanlara yönelik hukuk ihlallerine tepki gösterirken, kentte yaşayan ve eylemde yuhladıkları dönemin Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün, vicdanının rahatlaması için tanıklık yapması çağrısında bulundu.
 
Cumhuriyet İçin Güçbirliği ve Vardiya Bizde Platformu’nun önderliğinde çeşitli sivil toplum örgütleri ve partilerin katılımıyla Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan yaklaşık 3 bin 500 kişi, ’Vatanseverlere özgürlük’ adı altında yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdiren kalabalık, ’Silivri’de hücre zulmüne son’, ’Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ’Ergenekon yalanı ABD planı’, ’İzmir, NATO’ya mezar olacak’ sloganları atıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunurken, Atatürk Anıtı önünde ayakları zincirle bağlı şekilde duran ADD üyesi gençler, dikkat çekti. Meydandaki gruplar adına yapılan açıklamalarda, Ergenekon operasyonunun tertipten ibaret olduğu, Cumhuriyete yönelik tehditlerin yok edileceği, sorumluların koltuklarından indirileceği, önemli bir sınav olan seçimlerde hükümet tarafından yürütüldüğünü iddia ettikleri faşist diktatörlüğün sona erdirilmesi gerektiği dile getirildi.
 
ÇETİN DOĞAN’IN EŞİ KATILDI
Eyleme katılan Balyoz Davası’nın bir numaralı sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgün Doğan ise, hukuki sürecin hatalarına vurgu yaparken, "Peki yarın sıra kimde? Biz, Vardiya Platformu’nu kurduk. Bu haksızlık, hukuksuzluk karşısında sessiz durmamayı seçtik. Gerçekleri örtbas etmek isteyenlere karşı sessiz durmamayı seçtik. İnsanları işlemedikleri suçlarla tutsak edenler, tarihin çöplüğünde bulacak kendilerini. Eşlerimiz ise senelerce bu ülkeye hizmet verdi. Şimdi Hasdal’da ve Silivri’de, hizmet vermeye devam ediyorlar. Onlar tutsak kaldıkça vardiya bizde. Sadece eşlerimiz için değil, çocuklarımız, torunlarımız ve de laik, demokratik Cumhuriyetimizin geleceği için vardiya bizde ve vardiya hepimizde" diye konuştu.
 
ÖZKÖK SESİMİZİ DUYSUN
Daha sonra, emekli olduktan sonra İzmir’de yaşamaya başlayan dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök’ün, bu davada vicdanının ve uykusunun rahatlaması için tanıklık yapması çağrısında bulunuldu, "Sesimizi duy", "İzmir’den size sesleniyoruz" diye bağırıldı. Hilmi Özkök’ün adının okunduğu sırada meydanı dolduran kalabalık, uzun bir süre yuhladı. Eylem, olaysız sona erdi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin ahmetoğlu 26 Mart 2011 Cumartesi 22:11

izmirin başka işi yokmuş sanki.bir gün de gidelim sn. kocaoğlunu izmir için yapamadıklarını , yapmadıkları ,ulaşım anlamında izmiri yaşanmaz bir hale soktuğunu,körfezin pis kokusunu gideremediği için izmiri yaşanmaz bir şehir yaptıkları için de protesto edelim.bizlere GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK demokrasiyi,özgürlüğü bizlere fazlası ile vermiş

Yorumu oyla      12      6  
kamil uçmak 26 Mart 2011 Cumartesi 19:35

İzmir farkı işte...

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gamze'nin katili PTT görevlisi
Aydın’ın Karacasu İlçesi’ne bağlı Güzelköy yakınındaki ormanlık alanda ...
Kayınpederini toprağa verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalp krizi sonucu kaldığı evin penceresinden ...
Uyuşturucu ve cinayet çetesine operasyon
İzmir'in Ödemiş ve Aydın'ın Didim ilçelerinde çıkar amaçlı suç örgütüne ...
 
Gaziemirli esnafın elektrik isyanı
TEDAŞ’ın Dünya Bankası’nın kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı çalışmanın ...
2 milyon liralık devre mülk vurgunu
Seferihisar’da termal devre mülk vaadiyle 2 milyon lira toplayan Adanalı ...
'İmamın Ordusu'nu basacağız'
Bazı yayınevleri bir araya gelerek cezaevinde tutuklu bulanan Ahmet Şık'ın ...
 
Çeşme'de gürültülü eylem hazırlığı
Müzik yayını konusunda “Hassas bölge” kapsamında kalan ilçelerdeki yüzlerce ...
Travesti cinayetine tepki
İzmir’in Aliağa ilçesinde, başı kesilip öldürüldükten sonra parçalanarak ...
Bornova'da trafik kazası
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan kazada freni boşalan otomobil yüklü ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva