HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2011 Cumartesi - 14:12

Gaziemirli esnafın elektrik isyanı

TEDAŞ’ın Dünya Bankası’nın kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı çalışmanın 2. etap 3. Grup yapım ihalesinin sonucu 115 gündür açıklanmıyor. Sanayinin yoğun olduğu Menderes, Aliağa ve Menemen’de binlerce konut ve işyerinde kesinti çilesi bitmiyor

Gaziemirli esnafın elektrik isyanı

İZMİR-TEDAŞ'ın Türkiye genelinde yaptığı şebeke iyileştirmelerinin 2. safha 3. Grup yapımıyla ilgili 3 Aralık 2010’da gerçekleşen ihalenin sonucu açıklanmadı. İhalenin sonucu açıklanmayınca şebeke iyileştirmeler başlatılamadı ve Menderes, Aliağa ve Menemen'de binlerce konut ve işyeri sahibi için karanlık adeta kader oldu. Kesintiden en çok etkilenen ise miadı yıllar önce dolmuş elektrik şebekeleri ve tesisatlarına sahip Kısıkköy Sanayi Sitesi esnafı… Son olarak 26 ve 27 Mart tarihlerinde 14 saat kesinti yapılacağı duyurulan sanayi sitesi esnafı isyan bayrağını açtı.

TEDAŞ'ın Dünya Bankası kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı şebeke iyileştirmeleri devam ederken, İzmir'in Menderes (Oğlananası), Aliağa ve Menemen ilçelerini kapsayan 2. safha 3. Grup yapım işiyle ilgili 3 Aralık 2010 günü gerçekleşen ihalenin sonucu bir türlü açıklanmıyor. 10 milyon Euro’luk şebeke yenilemesi işi gerçekleşmediği için sanayinin yoğunlaştığı bu üç ilçedeki binlerce konut ve işyerinin elektrik kesintileri yüzünden yaşadığı çilesi de daha da artarak sürüyor.
 
‘Karanlık kaderimiz olmasın’
Uzun yıllardır enerji altyapısı yenilenmeyen Oğlananası sınırlarındaki 1100 işyerinin bulunduğu Kısık Sanayi Sitesi''nde 24 saati bulan kesintiler işyeri sahiplerini canından bezdirdi. Sanayi esnafı, '“Çok büyük üretim kaybına neden olan enerji kesintileri yüzünden iş yapamaz hale geldik. Elektriğimizi istiyoruz. Karanlık kaderimiz olmasın'” diye konuşuyor. İşte esnafın ve mağdur olan vatandaşların da sıkıntısı tam bu noktada düğümleniyor. Diğer bölgelerdeki şebeke iyileştirmeleri sorunsuz tıkır tıkır işlerken İzmir’deki işler neden yürümüyor.
 
İşte yaşanan çileyi dile getiren bazı esnaf görüşleri:
Savaş Başnak (Sanayici): “Elektrik kesintisi işletmemi defalarca zarara soktu. Yaklaşık 10 yıldır bugün yarın düzelecek denile denile geldiğimiz nokta gün aşırı ya da iki günde bir saatlerce yada 1-2 gün süren elektrik kesintisi. Elektrik kesintisi ekmeğimizden ediyor, biz haykırıyoruz ama sesimizi duyan yok. Ayrıca taahhütlü ihracat yapan sanayiciler var aramızda ve elektrik kesintisinden dolayı çok zor durumda kalıyorlar. TEDAŞ şikayetlerimize her seferinde bir kılıf buluyor ve sorunlar olduğu yerde sayıyor.”

Necattin Türkcan (Mobilya toptancısı): “Yaklaşık 10 yıldır devam eden elektrik kesintisi sorunumuz var. TEDAŞ, Enerji Bakanlığı, Valilik, Kaymakamlık, Başbakanlık ve en son sayın Bülent Arınç'a kadar müracat ettik fakat hiçbir sonuç alamadık. Elektrik öyle zamanlarda kesiliyor ki içerisi full müşteri var ve birden elektrikler gidiyor ve saatlerce gelmiyor. Müşteri beklemiyor ve başka sanayi sitelerine gidiyor. Biz esnafın suçu ne? Bizim sorunumuz neden çözülmüyor?”

Akkuş Plastik Yetkilisi: “Yaklaşık 4 saattir elektriğimiz yok ve sizin de gördüğünüz gibi bu kadar eleman boş boş oturuyoruz. Bu bir değil iki değil yıllardır böyle, bu nedenle işveren sıkıntıya giriyor ve bu elbette çalışanlara da yansıyor. Yetkililer bugün yarın diye diye bizi sadece oyalıyor, biz sonuç istiyoruz.”
 
İptal olursa 2 yıl daha uzayacak
Dünya Bankası'ndan kullanılan 205 milyon Euro'luk şebeke yenileme işlemleri 7 paket olarak ele alındı. Bu paketlerden bir tanesi de Menderes, Oğlananası, Aliağa ve Menemen'in içinde bulunduğu İzmir paketi. GEDİZ V adlı İzmir Paketinde yer alan sözleşmelerin yerine gelmesiyle bu bölgelerde enerji altyapılarıyla ilgili sorun kalmayacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 milyon liralık devre mülk vurgunu
Seferihisar’da termal devre mülk vaadiyle 2 milyon lira toplayan Adanalı ...
'İmamın Ordusu'nu basacağız'
Bazı yayınevleri bir araya gelerek cezaevinde tutuklu bulanan Ahmet Şık'ın ...
Çeşme'de gürültülü eylem hazırlığı
Müzik yayını konusunda “Hassas bölge” kapsamında kalan ilçelerdeki yüzlerce ...
 
Travesti cinayetine tepki
İzmir’in Aliağa ilçesinde, başı kesilip öldürüldükten sonra parçalanarak ...
Bornova'da trafik kazası
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan kazada freni boşalan otomobil yüklü ...
Bakan santral iddialarını yalanladı
Üçüncü nükleer santralın yeri tartışma konusu oldu. Bakan Yıldız, “Şu ...
 
Koca dayağına polis kalkanı
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın kurduğu 300 kişiden oluşan özel ...
Gamze'nin başını taşla ezdiler!
Karacasu'ya dönüş yolunda bir otomobile bindiğini arkadaşlarına mesajla ...
Dışişleri: 16 bin silah için izin yok
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den Yemen’e gönderilmek istenen 16 bin tabanca ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva