HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2011 Cumartesi - 11:18

Çeşme'de gürültülü eylem hazırlığı

Müzik yayını konusunda “Hassas bölge” kapsamında kalan ilçelerdeki yüzlerce bar, kır düğünü, disko ve restoran sahipleri, tepkilerini yüksek katılımlı yürüyüşle dile getirecek.

Çeşme de gürültülü eylem hazırlığı

İZMİR-Hassas bölge ilan edilen yerlerde açıkhavada müzik yayının tamamen yasaklanmasına, kapalı yerlerde ise müziğin saat 23.59’a kadar belli bir desibelde sürdürülmesi kararının turizme balta vuracağını belirten işletmeciler, gerekirse konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar götürmeyi, hatta geniş katılımlı yürüyüş eylemi gerçekleştirmeyi planlıyor. Yeri önümüzdeki hafta içinde belirlenecek 5 Nisan’daki tepki toplantısına, hassas kullanım alanına alınan Narlıdere, Bayraklı, Dikili, Foça, Karaburun, Seferihisar gibi ilçelerin yanı sıra turizmin gözbebeği olan Çeşmeli tüm esnaftan da destek isteniyor.

Yönetmelik 20.00 diyor
Pazartesi günü Vali Cahit Kıraç’la görüşeceklerini ifade eden ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, şu açıklamalarda bulundu: “Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan randevu talep ettik. Karşılıklı diyalogla sorunu çözmeye çalışacağız. Bakan Eroğlu, müzik yayınının kapanış saatiyle ilgili açıklamasında, ‘23.59’ dedi ama yönetmelikte 20.00’den sonra diye belirtiliyor. Çevre İl Müdürlüğü de bunu uygulayacak. Biz kararlılık ve diyalogla bunun çözüleceğine inanıyoruz. Konutlarındaki insanların rahatsız olmaması bizim de talebimizdir. Bu mekanları o saatte kapatırsanız turizme darbe vurmuş olursunuz. Yumuşak bir geçiş lazım. Yazın 30 derece sıcakta kimseyi kapalı yere sokamazsınız. Bu yanlış uygulamadan diyalogla dönüleceğine inanıyoruz. Sert eylem ve söylemler, Türk turizmine zarar verir.” Öncel, 5 Nisan’daki toplantıda, eylemin yeri ve saati konusunda karar alınacağını, eylem planı hazırlanacağını, toplantıya tüm eğlence mekanı, otel ve restoran işletmecilerinin davetli olduğunu da ekledi.

Çeşme’nin sonu olur
Aya Yorgi Koyu’ndaki Paparazzi’nin işletmecisi Bülent Gülcen de tepkisini şu sözlerle aktardı:
“Bu karar Çeşme’nin sonunu demektir. Taksi şoföründen çiçekçiye kadar herkesi etkiler. İnsanlar Çeşme’ye tatil için geldiklerinde denize giriyor, sörf yapıyor, yemeğini yiyor ve eğlencesine gidiyor. Aya Yorgi’nin hassas bölgeye sokulması, lokomotifi durdurmak demek. Çeşme eğlence sektörünün lokomotifi, Aya Yorgi’dir. Ricamız, bu kararın gözden geçirilmesi, düzeltilmesi. 5 Nisan’daki toplantıya Çeşme’deki tüm esnafın katılmasını bekliyoruz.”

Gürültü yönetmeliği için Vali’den destek istediler
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. Turizm Çalıştayı’nda kendilerine verdiği destek için Vali Kıraç’a teşekkür eden ETİK Başkanı Mehmet İşler, gürültü yönetmeliğinin uygulanmaya geçiş evresinde destek istedi.
Başkan İşler, yönetim kurulu üyeleri Dursun Bülent Tercan, Sevda Zorlu, Faik Alsaç ve Haluk Nişlioğlu ile birlikte ziyaret ettiği Vali Kıraç’a, yaşadıkları sorunları anlattı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı çalıştayda dile getirilen en önemli sorunlardan birisinin gürültü yönetmeliği olduğunu belirten Mehmet İşler, yönetmeliğin uygulanması aşamasında, en azından geçiş evresinde, Vali Kıraç’ın hoşgörüsüne ihtiyaçları olduğunu vurguladı.
İzmir Valisi Cahit Kıraç, 4 Haziran’da başlayacak uygulamayla ilgili olarak, turizmcilerin bir an önce Çevre Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Vali Kıraç, “Yönetmelik belli. Çevre Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeye mantıklı bir öneriyle giderseniz, daha olumlu sonuç alabilirsiniz..

Kıraç’tan tavsiyeler
ETİK Yönetim Kurulu üyeleri, ziyaret sırasında İzmir Valisi Cahit Kıraç’a turizm sektörüne ve turizm çalıştayının düzenlenmesine katkıları nedeniyle, ebru sanatı uygulanmış doğaltaştan bir tablo plaket sunarak teşekkür etti. Vali Kıraç, İzmir’de turizm sektörünün önünün açık olduğunu, bu konuda kendilerinden istenen her şeyi yapmaya hazır olduklarını söyledi. Vali Cahit Kıraç, şu görüşleri dile getirdi: “Bazı bürokratik sorunlar olabilir ama çözümsüz problem yoktur. İzmir’in turizmde daha iyi bir yere gelmesi için hep birlikte çalışacağız. Her zaman olduğu gibi yine güçbirliği yapmalıyız.”

Bakanlık: Hassas bölgeyi İl Çevre Kurulu belirledi
Çevre ve Orman Bakanlığı, 22 Mart 2011 tarihinde Milliyet Ege’de yayınlanan “İzmir’in Sesi Kesiliyor” başlıklı haber üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: “Yönetmelikte, eğlence yerleriyle ilgili düzenlemede; çok hassas kullanım alanları ile bu alanları etkileyen açık ve yarı açık eğlence yerlerinin belirlenmesi için öngörülen süre, 4 Aralık 2010 tarihidir. Çok hassas kullanım alanları, her ilde ilgili kurum temsilcilerinin de yer aldığı, başkanlığını Valilik makamının ve sekreteryasını İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile belirlenmektedir. Mahalli Çevre Kurulu’nda, ilgili belediyeler ve il müdürlükleri temsilcileri de yer almaktadır. Kararın alındığı bu MÇK toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü temsilcisi katılım sağlamış ve kararı imzalamıştır. Haberde bahsedildiği gibi, alınan karar gereği turizm sektörünün olumsuz etkilendiğine dair bir şikayet bakanlığımıza intikal etmemiştir.”(Milliyet Ege)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Travesti cinayetine tepki
İzmir’in Aliağa ilçesinde, başı kesilip öldürüldükten sonra parçalanarak ...
Bornova'da trafik kazası
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan kazada freni boşalan otomobil yüklü ...
Bakan santral iddialarını yalanladı
Üçüncü nükleer santralın yeri tartışma konusu oldu. Bakan Yıldız, “Şu ...
 
Koca dayağına polis kalkanı
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın kurduğu 300 kişiden oluşan özel ...
Gamze'nin başını taşla ezdiler!
Karacasu'ya dönüş yolunda bir otomobile bindiğini arkadaşlarına mesajla ...
Dışişleri: 16 bin silah için izin yok
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den Yemen’e gönderilmek istenen 16 bin tabanca ...
 
Libya operasyonu İzmir'den yönetilecek
Dışişleri Bakanlığı'nın dün yalanladığı NATO'nun Libya harekatıyla ilgili ...
400 eğitimci sertifika aldı
Prof. Dr. Robert Croker, İzmir Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ...
Cezaevinde kırmızı kalem yasak!
Sincan F Tipi Cezaevi'nde kalan hükümlü Erol Zavar'ın, cezaevi kantininde ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva