HABERLER>GÜNCEL
26 Mart 2011 Cumartesi - 15:58

Uyuşturucu ve cinayet çetesine operasyon

İzmir'in Ödemiş ve Aydın'ın Didim ilçelerinde çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, gözaltına alınan suç örgütü elebaşı T.G'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi, adliyeye sevk edildi.

Uyuşturucu ve cinayet çetesine operasyon

İZMİR - İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucu Ödemiş ve civarındaki 9 kişinin öldürülmesiyle ilgisi olduğu iddia edilen, bölgede korku yarattığı, tehdit ve baskıyla haraç topladığı yönünde gelen ihbarlar üzerine T.G'nin (36) başında olduğu öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişi, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Operasyonda yapılan aramalarda, 5 adet tabanca, bin 400 fişek, 15 sahte nüfus cüzdanı ve sürücü belgesi, 21 sahte plaka ve örgütün eylemleriyle ilgili diğer deliller ele geçirildi.

Örgütün takibe takılan telefon görüşmelerinde, ''Büyük otobüslerden, İbrahim Tatlıses'inkilerden'' konuşmasıyla cezaevinden yeni çıkan T.G'nin hasmını öldürmek için kullanılacağı tahmin edilen uzun namlulu silah ve yanında yaklaşık 500 mermi alma hazırlığı içinde olduğu belirlenmesi üzerine operasyon tarihinin öne alındığı öğrenildi.

Kişisel gelişim kitapları üzerine özel ilgisi bulunduğu tespit edilen T.G'nin, alacak meselesi nedeniyle anlaşmazlığı bulunan tarafları bir araya getirerek, kurduğu ''Divan''da yargıladığını ve ''sorunu çözdüğü'' kaydedildi.
     
SEVGİLİSİ GERÇEK KİMLİĞİNİ GÖZALTINDA ÖĞRENDİ
Operasyonda, suç örgütü elebaşı T.G'nin internetteki bir arkadaşlık sitesinde ''Zeus'' kullanıcı adıyla bir yıl önce tanıştığı sevgilisi Ö.T'nin hesap hareketlerinin izlenmesinin önemli rol oynadığı ifade edildi.

Birçok sahte kimlik kullanan T.G'nin, kendisini Ali adında bir tekstilci olarak tanıttığı sevgilisine çek meselesi yüzünden başının dertte olması nedeniyle sık adres değiştirmek zorunda kaldığını anlattığı, sevgilisinin ailesine de sahte evlilik cüzdanı hazırlayarak evlenmişler gibi gösterdiği öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ö.T'nin, T.G'nin gerçek kimliğini ve 9 cinayetle ilgisinin olduğunu sorgulanması sırasında öğrendiği ve fenalık geçirdiği bildirildi.
T.G'nin takibinde, alkollü araba kullanmaktan kullandığı sahte ehliyetine el konulmasından bir ay sonra ehliyetinin gerçek sahibinin kazaya karışmasının da etkili olduğu kaydedildi.
    
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNİ GÖRÜNCE KAÇMAKTAN VAZGEÇMİŞ
Operasyondan bir gün önce T.G'nin, haberleri izleyen bir örgüt mensubunun ''Özel Harekat baskı yapsa ne yaparız?'' sorusuna, ''Bizi nereden bulacaklar ki?'' yanıtını verdiği öğrenildi.  Son olarak dikkat çekmemek için Didim'de İngilizlerin yoğunlukta olduğu bir sitede oturan ve operasyon sırasında burada yakalanan T.G'nin, polis baskını sırasında pencereden kaçmaya teşebbüs ettiği ama dışarıda Özel Harekat polislerini görünce kaçmaktan vazgeçerek tekrar eve girdiği ifade edildi.

9 CİNAYET
6 Mayıs 2005'te arazi anlaşmazlığı nedeniyle akrabalarını öldüren Mustafa Coşkun'u, tahliye olmasının ardından Hüseyin Kaya ve R.K. ile öldüren T.G'nin, 2 Eylül 2007'de, Mustafa Coşkun'un öldürülmesi karşılığında aldıkları para yüzünden aralarında anlaşmazlık çıktığı Hüseyin Kaya'yı öldürdüğü ileri sürüldü.

29 Ocak 2007'de uyuşturucu ticaretinde emrinde çalıştığı Celal Efe'yi kendi başına uyuşturucu trafiğini yönetmek amacıyla C.N. ve H.K. ile birlikte öldüren T.G'nin, kendisini öldürmek için tutulduğunu öğrendiği Onur Tutak'ı da 6 Eylül 2008'de İ.C. ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.
Borcu olan kişi tarafından tutulan T.G'nin, C.N. ile tefecilik yaptığı ileri sürülen Nurittin Çalık'ı 5 Aralık 2008'de öldürdüğü öne sürüldü.
 
Aralarında güç savaşı nedeniyle husumet bulunduğu H.Y'nin adamı olan Özkan Yeşil'e, 15 Kasım 2009'da İ.C, K.Ö, İ.B. ve M.Ç. tarafından düğün çıkışı pusu kuran T.G'nin, açtıkları ateş sonucu Özkan Yeşil ile birlikte Hüseyin Bağlama ve Emine Şeker'i de yanlışlıkla öldürdükleri belirtildi.
 
T.G, son olarak 4 Kasım 2010'da da güç savaşı nedeniyle aralarında husumet bulunan H.B'yi öldürülmesi için adamları S.B. ve K.Ö'yü gönderdi. H.B'nin sağ kurtulduğu olayda yanında bulunan İsmail Yorucu hayatını kaybetti.

ŞİKAYET SAYISININ ARTMASI BEKLENİYOR

Emniyet yetkilileri, örgütün bölgede yarattığı korku nedeniyle oğlu öldürülen bir baba bile polise ifade vermekten kaçındığını belirtti.

Örgütün tüm elemanlarının gözaltına alındığa, T.G'nin dışarıda yakını olarak sadece annesinin kaldığına işaret eden yetkililer, mağdurların şikayet için başvurmaları çağrısında bulundu.

Bu arada, çelik yelek giydirilen T.G. ve diğer zanlıların, zırhlı polis aracına bindirilerek adliyeye sevk edildiği gözlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemirli esnafın elektrik isyanı
TEDAŞ’ın Dünya Bankası’nın kredisiyle Türkiye genelinde yaptığı çalışmanın ...
2 milyon liralık devre mülk vurgunu
Seferihisar’da termal devre mülk vaadiyle 2 milyon lira toplayan Adanalı ...
'İmamın Ordusu'nu basacağız'
Bazı yayınevleri bir araya gelerek cezaevinde tutuklu bulanan Ahmet Şık'ın ...
 
Çeşme'de gürültülü eylem hazırlığı
Müzik yayını konusunda “Hassas bölge” kapsamında kalan ilçelerdeki yüzlerce ...
Travesti cinayetine tepki
İzmir’in Aliağa ilçesinde, başı kesilip öldürüldükten sonra parçalanarak ...
Bornova'da trafik kazası
İzmir'in Bornova ilçesinde yaşanan kazada freni boşalan otomobil yüklü ...
 
Bakan santral iddialarını yalanladı
Üçüncü nükleer santralın yeri tartışma konusu oldu. Bakan Yıldız, “Şu ...
Koca dayağına polis kalkanı
İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın kurduğu 300 kişiden oluşan özel ...
Gamze'nin başını taşla ezdiler!
Karacasu'ya dönüş yolunda bir otomobile bindiğini arkadaşlarına mesajla ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva