HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2011 Cumartesi - 00:00

İzmir’’de aday savaşları: Balbay’’a karşı Yıldırım

Genel seçimlerde CHP v AK Parti’’nin sürpriz isimleri İzmir’’den aday gösterebileceği iddia edildi. CHP’’de Mustafa Balbay, Ak Parti’’de Bakan Binali Yıldırım öne çıkan isimler’…’

İzmir’’de aday savaşları: Balbay’’a karşı Yıldırım




İZMİR - Milletvekili aday adaylıkları için istifaların alınmasının ardından, gözler listelerin Yüksek Seçim Kurulu’’na (YSK) teslim edileceği 11 Nisan’’a çevrildi.

Habertürk Egeli’’den Nihal Aşkın’’ın haberine göre kulislere sızan ilk bilgilere göre CHP’’nin Ergenekon davasından tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay’’ı AK Parti’’nin ise ulaştırma konusunda İzmir’’e yaptığı yatırımlar nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’’ı liste başı yapacağı söyleniyor. İzmir’’den bu kez daha iyi sonuç almak isteyen AK Parti ayrıca CHP kökenli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’ı da listenin başına getirilebileceği kunuşuldu.


Şık bir tercih olur!
Milletvekili aday listelerini hazırlamanın Genel Merkez’’in işi olduğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Silivri’’de tutuklu bulunan gazeteci Mustafa Balbay’’ın İzmir adaylığının kendilerini hiç rahatsız etmeyeceğini, aksine şık bir adaylık olacağını belirtti. Bayır, ’“Balbay’’ın açıklaması net. İzmir’’den aday olabileceğini söylüyor. Açıkçası ben Mustafa Balbay’’ı ithal aday olarak görmem. Aksine 10 yıl bu kentte gazetecilik yapmış biri şık olabilir. Bu arada diğer adayları da kızdırmak istemem. Sonuçta bunu Genel Merkez değerlendirecek. İstanbul’’da uzun yıları gazetecilik yaptı. Orası 80’’nin üzerinde milletvekili çıkaracak. Silivri konusu var. İzmir’’de trafik sıkışırsa başka yerden de gösterilebilir. Bu konudaki kararı Genel Merkez verir’” dedi.

 
Kendisi istemişti!
CHP’’den milletvekili aday adaylığını açıklayan Mustafa Balbay ise, 3 kentin ismini sayarak tercihlerini sıralamıştı. Balbay, ’“Aday olarak gösterileceğim yer mesleğimin ilk 10 yılını geçirdiğim İzmir’’de olabilir, son 20 yılımı geçirdiğim Ankara’’da. Hatta ikamet ettiğim yer olan Silivri dahi olabilir. Bu konu tamamen CHP Genel Merkezi’’nin taktiridir’” demişti. Balbay ayrıca, cezaevine girmeden önce iki kez milletvekilliği teklifini aldığını, ancak her iki teklifi de mesleğini çok sevdiği için geri çevirdiğini sözlerine eklemişti.

 
AK Parti atakta!
AK Parti kanadı ise, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’’ın İzmir’’e çok ciddi hizmetlerinin olduğunu; dolayısıyla buradan aday gösterilmesinden büyük memnuniyet duyacaklarını belirten İl Başkanı Ömer Cihat Akay, ’“Böyle bir karar alınırsa mükemmel olur’” yorumunu yaptı. Yaklaşık iki aydır konunun partide değerlendirildiğini ifade eden Akay, şöyle konuştu: ’“Sayın Binali Yıldırım Bakanımıza bir ziyaretinde ’‘İzmir’’e bekliyoruz’’ diyerek adaylık talebinde bulunduk. Kendisi bunu gülümseyerek karşıladı. İzmir için yatırımcı bir bakanın olması güzel olur. Sonuçta karar Genel Merkez’’in. İzmir Sayın Bakanımızın seviyor, ona kucak açtı. Kendisi İzmir’’e çok güzel eserler kazandırdı. İzmir de bunu takdir eder diye düşünüyorum. Ancak biz karar merci değiliz. Genel Merkezimizin takdiri en ise ona uyarız. Fakat bizim gönlümüzden Sayın Yıldırım’’ın İzmir adaylığı geçiyor’”.
 
Geçtiğimiz seçimde İzmir ikinci bölge birinci sıra adayı gösterilerek bakanlık koltuğuna kadar yükselen Mili Savunma Bakanı Vecdi Gönül’’ün ise çevresine ’“Bu kadar yeter’” dediği ileri sürüldü. Bu nedenle AK Parti’’nin İzmir’’deki listelerinde değişiklik yapabileceği iddia edildi.
 

Günay Sürprizi
Öte yandan CHP kökenli Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’’ın da adı bir diğer seçim çevresi için geçiyor. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ’“Ertuğrul Günay’’a bir İzmir seyahatinde adaylık konusundan bahsettik. Gülümsedi ve ’‘Yok düşünmüyorum’’ ben’” dedi. Ancak siyasette bazı şeyler uzun vadeli olmuyor. Çok çabuk değişebilir. Bakalım her şeyi zaman gösterecek’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’’in ünlü CEO’’su EBSO’’yu AK Parti için bıraktı’…
Kentte ’‘ikinci Necip Kalkan’’ vakası yaşandı. SOCAR-Turcas Enerji A.Ş ...
İzmir’’de Bahçeli’’yle haftasonu’…
MHP Lideri Devlet Bahçeli bugün ve yarın kentte bir dizi ziyaret ve temaslarda ...
Adaylık yerine koltuklarını korumayı seçtiler
YSK’’nın belirlediği son gün kent kamu kuruluşları ve meclislerde istifa ...
 
AK Parti’’de aday adayları 20 Mart’’ta vitrine çıkacak
Genel Merkezin son başvuru tarihini 14 Mart olarak açıklamasının ardından, ...
AK Parti’’den Transseksüel adaya vize yok!
AK Parti’’den milletvekili adayı olmak isteyen Transseksüel Şarkıcı Almina ...
Vekil adayı Oğuz’’a ilginç sürpriz
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz’’un Güzelyalı ziyaretinde ...
 
Kılıçdaroğlu basınla buluştu, ’‘Altaylı’’yla’’ vurdu!
CHP Genel Başkanı, ’‘Anadolu Medyası Liderlerle Buluşuyor’’ adlı toplantıda ...
Bahçeli’’nin İzmir programı belli oldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın İzmir'e gelerek iki gün boyunca ...
İzmir’’de son gün bombası: Kalkan istifa etti!
Kararını son ana kadar açıklamayan İTO Meclisi Başkanı Necip Kalkan istifa ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva