HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2011 Cuma - 00:00

İzmir’’de son gün bombası: Kalkan istifa etti!

Kararını son ana kadar açıklamayan İTO Meclisi Başkanı Necip Kalkan istifa ederek AK Parti’’den milletvekili adayı olacağını duyurdu.’

İzmir’’de son gün bombası: Kalkan istifa etti!




Soner Çağlar / Egedesonsöz - İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, milletvekili aday adaylığı için istifa ettiği öğrenildi. İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Başkanı Necip Kalkan, AK Parti milletvekili aday adaylığı için İTO Meclis Başkanlığı’’ndan ve meclis üyeliğinden dün istifa ettiğini açıkladı.

SON GÜN KİMLER İSTİFA ETTİ?... haber için tıklayınız...

Uzun yıllar merkez sağda siyaset yapan Kalkan’’ın, AK Parti’’den milletvekili adayı olmak istemesi kulislerde bomba etkisi yarattı. İzmir’’deki her işyeri açılışının, cenazenin ve düğünün vazgeçilmez ismi Kalkan’’ın milletvekilliği için tekrar siyasete soyunması İzmirlileri heyecanlandırdı.
DYP kökenli olan Necip Kalkan’’ın daha önce CHP’’den aday olacağı, hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’’nun Kalkan’’a yeşil ışık yaktığı ifade ediliyordu. Ancak İTO seçimlerinde İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’’a rakip olan odanın eski Meclis üyesi Alaattin Yüksel’’in CHP genel Başkan Yardımcısı olmasının ardından Kalkan’’ın AK Parti’’ye yöneldiği kulislerde dile getiriliyordu.

Egedesonsöz
’’e konuşan Necip Kalkan, dün son ana kadar beklediğini ve istifa kararını verdiğini ifade etti. Kalkan, kendisinin halk için siyaset yapma anlayışında bulunduğunu ifade ederek, ’“Halkın içinden çıkan bir insan olarak siyaset yapmayı kendime görev bildim. Bu noktada böyle bir karar verdim. İzmir’’deki her işyeri açılışında esnafımıza, tüccarımıza destek vermek amacıyla yanlarında bulundum. İzmirlileri sevinçlerinde hüzünlerinde yalnız bırakmamak için çalıştım. Bundan sonrada bu şekilde siyaset yapmaya, halkın temas edebildiği bir siyasetçi olmaya gayret göstereceğim’” dedi.
Yapılan yazılı açıklamada Necip Kalkan, 24 yıldır meclis üyesi olduğu ve 15 yıldır meclis başkanı olarak hizmet verdiği İTO’’dan ayrılmanın, meclis başkanlığı bırakmanın kendisi için son derece zor bir karar olduğunu belirterek, ’“Bu odaya 1987 yılında girdim. 1996’’dan bu yana meclis başkanıyım. Yani hayatımın en çok büyük parçasını kaplıyor. İTO Meclis Başkanlığı benim için son derece önemli ve onurlu bir görev. Bu görev aracılığıyla bugüne kadar hem üyelerimize hem İzmir’’e hizmet etmeye çalıştım’” diye konuştu.

Bu nedenle milletvekili adaylığı için son dakikaya kadar zorlandığını anlatan Kalkan, ’“24 yılımın geçtiği, 15 yıldır meclis başkanlığını yaptığım İTO’’dan ayrılmak benim için çok zor bir karardı. Milletvekili olarak İzmir halkına, daha geniş bir kitleye hizmet etmeyi tercih ettim ve dün saat 17.00 itibariyle meclis üyeliğimden istifa ettim. Hedefim İzmir’’i Ankara’’da TBMM’’de, AK Parti Milletvekili olarak temsil ederek hem İzmirlilere hem de Odamız camiasına hizmet etmek’” şeklinde konuştu.

Kalkan, bugüne kadar birlikte çalıştığı İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’’a, Yönetim Kurulu Üyelerine ve meclis üyelerine de teşekkür ederek, bundan sonra da kendisine destek olacaklarına inandığını kaydetti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil adayı Nalbantoğlu’’na ’‘oda’’ desteği
CHP’’den milletvekili aday adaylığı için TÜRMOB Yönetim Kurulu üyeliğinden ...
Erdoğan: CHP'de balık baştan kokmuş!
Başbakan Erdoğan, CHP’’ye yönelik taciz iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. ...
Baykal’’dan İklim Bayraktar’’a 20 binlik dava
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine taciz suçlaması yapan ...
 
Başkan Akay konsoloslarla bir araya geldi
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve il yönetimi İzmir’’de görev yapan ...
Gökçek: Tuncay Özkan CHP lideri olacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, seçimin ardından ''Ergenekon'' ...
CHP Gaziemir’’den uyarı: Sakın ’‘askıda’’ kalmayın!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Elif Becek, parti üyesi oldukları halde daha ...
 
CHP’’de ’‘İklim’’ zirvesi
Odatv muhabiri tarafından ortaya atılan iddialar partide soğuk duş etkisi ...
Ülkenin yüzde 50’’si iyimser yüzde 48’’i kötümser
İKSara’’nın araştırmasına göre Türkiye ’‘iyiye gidip gitmeme konusunda’’ ...
Kılıçdaroğlu: Artık hanımlar kocalarına harçlık verecek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’’da Etimesgut Kent Konseyleri ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva