HABERLER>POLİTİKA
11 Mart 2011 Cuma - 00:00

AK Parti’’den Transseksüel adaya vize yok!

AK Parti’’den milletvekili adayı olmak isteyen Transseksüel Şarkıcı Almina Can, başvuru için gittiği AK Parti İzmir İl Başkanlığı’’ndan ’“Genel Merkeze git’” yanıtı aldı.’

AK Parti’’den Transseksüel adaya vize yok!


Aday adaylığı başvurusun İzmir’’den yapamayan Can, ’“Diğer aday adayları İzmir’’den başvururken beni neden Ankara’’ya göndermeleri doğru olmadı’” dedi.
Fırat Soylu/Egedesonsöz - Geçtiğimiz günlerde AK Parti’’den İzmir milletvekili aday adayı olacağını açıklayan transseksüel ses sanatçısı Almina Can, aday adaylığı için kapısını çaldığı AK Parti İzmir İl Başkanlığı’’ndan hiç beklemediği bir cevap aldı. Üniversite mezunu, bestekar ve ses sanatçısı Can, aday adaylığı başvurusu yapmak için görüştüğü AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem’’in kendisine aday adaylığı başvurusunu kabul edemeyeceklerini ve Ankara’’ya gitmesini söylediğini iddia etti.
 
BADEM ANKARA’’YA GÖNDERDİ
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları’’nın düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğine de katılıp, kadın üyelerle birlikte şarkılar söyleyen Can, Badem’’den aldığı bu yanıt üzerine şok yaşadı. Aday adaylığı başvurusunun kabul edilmeyip, Ankara’’ya gitmesi tavsiye edilen Can, İl Başkan Yardımcısı Badem’’in kendisine, ’“Sizin adaylığını buradan alamayız. Siz Genel Merkeze giderek başvurunuzu oradan yapın’” dediğini belirterek, ’“Benim Ankara’’da ne işim var. Ben Torbalı kokuyorum, Çiğli kokuyorum, Karşıyaka kokuyorum. Bu insanlar herkese kucak açarlar. Buradaki İl Teşkilatı doğru davranmadı. Benim de diğerleri gibi başvurumu İzmir’’den yapmam gerekiyordu. Diğer aday adayları başvurularını buradan yaparken, beni neden Ankara’’ya gönderiyorlar buna anlam veremiyorum. Ben İzmir’’de yaşıyorum ve İzmir’’den başvuru yapmam gerekiyor’” diye konuştu.
 
PARTİMİN NEFERİYİM
Kendisinin koyu bir AK Parti’’li olduğunu belirten Almina Can, İl Başkan Yardımcısı Badem’’in aday adaylığı başvurusunu İzmir’’den değil de Ankara’’dan yapması yönündeki sözlerine kırıldığını belirterek, Ankara’’ya gitmeyeceğini söyledi. ’“Ben partimin neferiyim. Gerekirse partim için çay bile dağıtırım’” diyen Can, AK Parti’’nin İzmir’’de daha kucaklayıcı olması gerektiğini vurguladı. Can, ’“Benim makam mevki derdim yok. Ben partimi çok seviyorum. Yoksa CHP’’nin kalesinde, AK Parti bayrağı sallamak akıl karımıdır? İzmir’’de yüzde 4-5 oranında BDP oyu var. Ben herkesten oy alacağıma emindim. Kadifekale’’ye AK Parti bayrağı dikene kadar mücadelem sürecek’” dedi.
 
BADEM: ANKARA’’YA DANIŞMASINI SÖYLEDİM
Aday adaylığı başvurusunu kendisine söylenen sözlerden ötürü askıya alan Almina Can’’ın iddialarının odağındaki isim olan İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ise, ’“Kendisi beni arayarak, aday adayı başvurusu yapmak istediğini ancak başvurusunun AK Parti’’ye zarar vermesinden korktuğunu söyledi. ’“Partim zarar görür mü?’” diye sordu. Bende buna benim karar veremeyeceğimi belirterek, en iyisi Ankara’’ya gitmesini ve konuyu orada Genel Merkez’’e iletmesini söyledim’” diye konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanlığı olarak kimseyi ötekileştirmediğini dile getiren Badem, ’“Partimize gerekli şartları taşıyan herkes aday adayı olarak başvuru yapabilir. Bizim kimsenin adaylığına karşı olmak gibi dururumuz olamaz. İnsanların rengine, ırkına, milliyetlerine, cinsine göre ayrım yapmıyoruz’” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil adayı Oğuz’’a ilginç sürpriz
CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Burak Oğuz’’un Güzelyalı ziyaretinde ...
Kılıçdaroğlu basınla buluştu, ’‘Altaylı’’yla’’ vurdu!
CHP Genel Başkanı, ’‘Anadolu Medyası Liderlerle Buluşuyor’’ adlı toplantıda ...
Bahçeli’’nin İzmir programı belli oldu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yarın İzmir'e gelerek iki gün boyunca ...
 
İzmir’’de son gün bombası: Kalkan istifa etti!
Kararını son ana kadar açıklamayan İTO Meclisi Başkanı Necip Kalkan istifa ...
Vekil adayı Nalbantoğlu’’na ’‘oda’’ desteği
CHP’’den milletvekili aday adaylığı için TÜRMOB Yönetim Kurulu üyeliğinden ...
Erdoğan: CHP'de balık baştan kokmuş!
Başbakan Erdoğan, CHP’’ye yönelik taciz iddialarıyla ilgili ilk kez konuştu. ...
 
Baykal’’dan İklim Bayraktar’’a 20 binlik dava
Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisine taciz suçlaması yapan ...
Başkan Akay konsoloslarla bir araya geldi
AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve il yönetimi İzmir’’de görev yapan ...
Gökçek: Tuncay Özkan CHP lideri olacak
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, seçimin ardından ''Ergenekon'' ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva