HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 15:04

İstemediği çocuğa 50 bin lira ödeyecek

Protokol anlaşmasını bozarak gizlice hamile kalan Başhekim yardımcısı Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün, rektör eşinden 50 bin TL tazminat kazandı. Çocuğu istemeyen rektör eşinden boşandı.

İstemediği çocuğa 50 bin lira ödeyecek

Cumhur Erkek/İZMİR - İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzün, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün'den, ‘şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle açtığı boşanma davası sonuçlandı. 7 yıldır evli olduğu eşinin aralarında yaptıkları protokole uygulamayarak gizlice hamile kaldığı iddia edilen Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün'e bebeğin velayetini veren mahkeme, boşanma davası açan Rökör Füzün'ü 50 bin TL.tazminat ödemeye mahkum etti. Mahkeme, ayrıca anneye çocuk için bin TL. nafaka ödenmesine karar verdi.
 
İzmir 8'inci Aile Mahkemesi'nde görülen boşanma davasını açan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Füzün, davayı açtığı zaman hamile olan eşiyle kültür ve sosyal davranış farklılığının ilk günden beri evliliğe damga vurduğunu, çocuk yapmamaları konusunda anlaşmalarına rağmen gizlice hamile kalmasının, başına buyruk hareket ettiğini gösterdiğini öne sürdü. Prof.Dr. Mehmet Füzün, Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı eşi Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün'den, ‘şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle boşanmak için, geçen nisan ayında, İzmir Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne başvurmuştu.
 
Beraberlikleri 7 yıl sürdü
Rektör Prof. Dr. Füzün, avukatı Celal Rami Gürkan aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde, “Müvekkilim Mehmet Füzün ile davalı eşi Ferda Ulviye Hoşgörler, 13 Ekim 2004'te Konak Evlendirme Dairesi'nde evlenmişlerdir. Evlilikten çocukları olmamıştır. Hoşgörler'in, İzmir'de görev yapmasını sağlamak amacıyla anlaşarak evlenmeye razı olan Füzün, iyi bir ailede, iyi eğitim görmüş, mesleğinde üst düzeye gelmiş bir bilim adamıdır. Davalı Hoşgörler de doktordur. İhtisasını Füzün'ün bulunduğu Genel Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Bu süreçte duygusal anlamda aralarında herhangi bir yakınlaşma olmamıştır. Evlilik, Hoşgörler'in ihtisasını tamamlanmasından bir yıl sonra gerçekleşmiştir. Halen de Suat Seren Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Çift arasında çok bariz şekilde görülen kültür ve sosyal davranış farklılığı ilk günden itibaren evliliğe damgasını vurmuştur. Önceden fark edilen bu durum nedeniyle taraflar, evliliğin uzun sürmeyeceği ihtimaline karşılık evlilikten önce aralarında İzmir 17'inci Noterliği'nde mal ayrımı rejimini benimsemişlerdir” denildi.
 
Müvekkilim fedakarlık yaptı
Röktör Füzün'un avukatı boşanma dilekçesinde ayrıca,“Hoşgörler'in bu davranış farklılığına rağmen Füzün, bazı üzücü, başına buyruk davranış ve eylemlerine katlanarak evliliğini sürdürmüştür. 59 yaşındaki Rektör Prof. Dr. Mehmet“Füzün, süreç içinde evlilik öncesi günlerini arar duruma gelmiştir. Aralarındaki yaş farkına rağmen kendi yaşantısına uymayan Hoşgörler'in davranışlarına ona hissettirmeden fedekarlık göstererek hoşgörü ile karşılamıştır. Hatta, aldığı evin yüzde 10'unu dahi karşılamamış olmasına rağmen Füzün, bu evin yüzde 50'sinin tapusunu eşine güvence olarak vermiştir. Taraflar  anlaşıp çocuk dahi yapmamışlardır. Anlaşarak alınan bu duruma rağmen bayan Füzün, gizlice hamile kalarak anlaşmayı boşmuştur. Davalı Hoşgörler'in bu tutumu, başına buyruk tarzının en net belirtilerinden bir tanesidir. Hoşgörler'in evliliğe bakışı dahi farklıdır. Asabi, bencil, dik başlı, inatçı mizacına rağmen düzelir inancıyla Füzün, yapıcı davranmış ancak davranışlarından hiç vazgeçmemiştir. Taraflar hamilelik olayı gündeme gelmesinden sonra ayrı yaşamaktadırlar" satırlarına yer verdi.
 


Dava sürerken bebek doğdu

Prof.Dr. Mehmet Füzün, avukatı aracılğıyla mahkemeye başvurup, davanın gizli yapılmasını talep etti. Mahkemede talebi yerinde görüp, duruşmaların gizli yapılmasına karar verdi. Dava sürerken, Rektör Prof.Dr. Mehmet Füzün'ün,kendisinden habersiz hamile kaldığını önesürdüğü eşi Genel Cerrahi Uzmanı Dr.Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün,doğum yaptı. Rektör Füzün'ün istemediği erkek bebek 3 kilo 500 gram ağırlığında dünyaya gelirken, 'Can' adı verildi. Rektör Füzün'ün boşanma davası sonrası kendisini hiç arayıp sormadığını dile getiren Ferda Ulviye Hoşgörler Füzün, 2 Çok kötü zamanlar geçirdik ve ebeğimi sağlıkla kucağıma aldım.Çok mutluyum. O benim canım ve herşeye değer. Gernçek mutluluk bu olsa gerek, çok ama çok mutluyum"dedi. Yapılan son duruşmada tarafların iddialarını dinleyen mahkeme, bebek Can'ın velayetini anne Ferda Ulviye Hoşgör Füzün'e verdi. Hakim, ayrıca Prof.Dr.Füzün'ü boşandığı eşine 50 bin TL tazminat ile çocuğu Can'a aylık bin TL nafaka ödemeye mahkum etti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Efes Antik in Agora out
İzmir'de müze ve ören yerlerini gezen turist sayısı yüzde 30 artışla 1 ...
Metro yine rötar yaptı
Üçyol-Üçkuyular Metro hattı inşaatının İzmirspor ve Hatay istasyonlarını ...
Birgi sinemacıları bekliyor
Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan, tarihi konakları ve evleriyle ...
 
Belediye personeli kazada öldü
Urla’da karşıdan karşıya geçmek isteyen Ömer Erhan, Recai Agan’ın kullandığı ...
TMMOB'dan EXPO 2020 önerisi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
Bu hafta kavrulacağız
Yeni haftada beklenen yüksek sıcaklık ve zayıf rüzgar, sıcak çarpması ...
 
Kim bu PKK’lılar?
PKK’nın dağ kadrosuna ilişkin ilk akademik çalışmanın verileri ortaya ...
3 bin öğrenci takipte
İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü “Ortaöğretime gitmeyen ilköğretim mezunlarına” ...
Elektrikli araçlar İzmir'de yarıştı
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerji Araç Yarışları İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapıldı.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva