HABERLER>GÜNCEL
18 Temmuz 2011 Pazartesi - 13:16

Metro yine rötar yaptı

Üçyol-Üçkuyular Metro hattı inşaatının İzmirspor ve Hatay istasyonlarını kapsayan yapım ihalesini alan Öztaş Firması, geçtiğimiz Haziran ayında yapım süresinin dolması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 3 ay ek süre aldı.

Metro yine rötar yaptı

İZMİR - Geçtiğimiz Mayıs ayı sonunda basın mensupları ile birlikte Üçyol Üçkuyular Metro Hattı İnşaatı'na inen ve yerin 25 metre altında düzenlediği basın toplantısında 2 ay içinde İzmirspor-Hatay istasyonları ile Ege Üniversitesi Hastanesi-Evka 3 metro hatlarının devreye sokulacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu'nun hesabı yine tutmadı.
 
Kocaoğlu: Bana gelen birşey yok...haberi için tıklayın

Yeniasır’dan Ertan Gürcaner’in haberine göre;
Üçyol-Üçkuyular Metro hattı inşaatının İzmirspor ve Hatay istasyonlarını kapsayan yapım ihalesini alan Öztaş Firması, geçtiğimiz Haziran ayında yapım süresinin dolması üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvurarak 3 ay ek süre aldı. Böylece Kocaoğlu'nun "Temmuz'da açarız" dediği hattın açılış tarihi, Eylül ayına sarktı.
 
3 İSTASYON İÇİN 8 AY
Metro inşaatlarındaki gecikmeler, Öztaş firmasının istediği 3 aylık ek süre ile sınırlı kalmadı. Kocaoğlu'nun İzmirspor ve Hatay istasyonu ile birlikte eş zamanlı açılacağını duyurduğu diğer bir hat olan Ege Üniversitesi Hastanesi- Evka 3 metro hattının şartnamede öngörülen yapım süresinin 17 Ağustos'ta dolacak olmasına karşın yapım işini üstlenen firmanın Büyükşehir Belediyesi'nden 1 ay daha ek süre talebinde bulunmaya hazırlandığı belirtildi. Özellikle Hatay semtinde yaşayan vatandaşların yapımı devam eden metro inşaatı nedeniyle büyük sıkıntı yaşadığı Üçyol-Üçkuyular Metro hattının ikinci etabını oluşturan Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarını kapsayan yapım işleri ise sert zemine takıldı.
 
İŞÇİLER İSYANDA
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Borege-Sigma ortak konsorsiyumuna ihale ettiği ve Başkan Kocaoğlu'nun da 2011 yılı sonu, 2012 yılı başında bitmesini öngördüğü hattın yapım süresinin de 11 Ağustos'ta dolacağı, fakat firmanın Büyükşehir Belediyesi'nden eksik kalan işleri tamamlayabilmesi için 8 aylık ek süre talebinde bulunmaya hazırlandığı belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin firmaların istediği ek süre taleplerini kabul edip onaylaması halinde en iyimser tahminle 2.7 kilometre uzunluğundaki Ege Üniversitesi Hastanesi- Evka3 metro hattıyla Üçyol- Üçkuyular metro hattının birinci etabını oluşturan İzmirspor ve Hatay istasyonlarının Eylül ayında, Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarını kapsayan ikinci etabın ise 2012'nin Nisan ayına sarkacağı öne sürüldü.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 19 Temmuz 2011 Salı 09:04

Ben bitmiyeceğini aylardır söyledim. Sayın başkan aziz kocaoğlu yeni yıldan aylar önce söz verdi. Yeni yılda bitecek dedi. Sonra birdaha söz verdi. Ama bu sözlere artık inanmıyorum. Beceriksizliğin bedelini Topu hükümete atmakla olmaz. Bu işi Aziz Kocaoğlu Yapamıyor. Kaybeden Zaman var. Kaybeden İzmir oluyor Aziz TEKİN

Yorumu oyla      15      6  
Ali Haydar 19 Temmuz 2011 Salı 03:01

Merkezi hükümet parayı göndermezse tabiiki bitmez.Başkan ne yapsın?Kazma kürek alıp kendimi kazsın.Biz tüm başkanlarımıza güveniyoruz.

Yorumu oyla      14      9  
batu 18 Temmuz 2011 Pazartesi 20:17

bu başkan acaba Türkiye'ninde her tarafından sorumlu olsaydı Türkiye'nin hali ne olurdu ?

Yorumu oyla      18      11  
8 mi? 18 Temmuz 2011 Pazartesi 19:00

8 yıl nereden çıktı anlamadım? Ben 2000 yılında İzmir' e geldiğimde inşaat başlamıştı. Yıl olmuş 2011 haala ortada birşey yok. Sırf bu inşaat yüzünden üçkuyulardan karşıyaka ya taşındım. Üçkuyular' daki 3-5 esnaf arkadaşım işlerimiz kötü diye protesto yapmak istedi. AKP' nin adamısınız siz diye saldırdı malum kişiler. Ya utanın ne diyeyim. 11 sene. Kaşıkla kazsak biterdi. Ne metroymuş altınmı arıyosunuz kardeşim?

Yorumu oyla      17      10  
bucalı 18 Temmuz 2011 Pazartesi 15:44

büyük başkan izmir halkı alışkın boşver ağalayıpda göz yaşlarındanmı olucan nasıl olsa biter gun gelir şimdi bitmezse biz göremicez 8 yıldır artık oğlum ilk okula başlamışdı metro başilandığında oğlum liseye başladı daha bitmedi askere gidince artık biner demi sayın halkın başkanı

Yorumu oyla      21      15  
izzet pilgir 18 Temmuz 2011 Pazartesi 15:39

pardon halk çocuğumu izmirde mağdura uğrayan halk ne çocuğu oluyo acaba burada becereksiz başkanızı övceğinize gidin belediyedeki yönetimi değiştirin tamam değerli izmirin halk çocuğu yeter artık adam gibi adam icraatçı bakanlar geldi izmire göreceksiniz metro nasıl bitiriliyo nasıl elit projeler yapılcak izmir halkına sunulcak anca izmir köy kent yapan büyük bşk der oturursunuz siz halkçısınızya değerli halkın çocuğu

Yorumu oyla      18      15  
HALK ÇOCUĞU 18 Temmuz 2011 Pazartesi 14:28

AZİZ BAŞKANIN HER ZAMAN YANINDAYIZ.BİZ BÜYÜK BAŞKANIN NE ZORLUKLARLA METROYU YAPTIĞINI GÖRÜYORUZ.BAKAR KÖR DEGİLİZ...

Yorumu oyla      22      13  
Kayas 18 Temmuz 2011 Pazartesi 13:32

En büyük Başkan Bizim Başkan... İzmir Senin'le guru duyuyor.... Canımız Sana feda olsun Başkan...

Yorumu oyla      25      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Birgi sinemacıları bekliyor
Aydınoğulları Beyliği'ne başkentlik yapan, tarihi konakları ve evleriyle ...
Belediye personeli kazada öldü
Urla’da karşıdan karşıya geçmek isteyen Ömer Erhan, Recai Agan’ın kullandığı ...
TMMOB'dan EXPO 2020 önerisi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
 
Bu hafta kavrulacağız
Yeni haftada beklenen yüksek sıcaklık ve zayıf rüzgar, sıcak çarpması ...
Kim bu PKK’lılar?
PKK’nın dağ kadrosuna ilişkin ilk akademik çalışmanın verileri ortaya ...
3 bin öğrenci takipte
İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü “Ortaöğretime gitmeyen ilköğretim mezunlarına” ...
 
Elektrikli araçlar İzmir'de yarıştı
TÜBİTAK tarafından düzenlenen Alternatif Enerji Araç Yarışları İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde yapıldı.
Torbalı'da acı ölüm
İzmir'in Torbalı ilçesinde, elektrik akımına kapılan 1,5 yaşındaki çocuk, ...
İzmir'de kaza: 1 ölü, 2 yaralı
İzmir-Aydın otobanında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva