HABERLER>POLİTİKA
28 Mayıs 2011 Cumartesi - 09:44

İşte CHP’nin ulaşım projeleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partisinin İzmir’e yönelik ulaşım projelerini açıkladı. “Demiryolu taşımacılığına ağırlık verilecek. Yarımadaya yeni bir havaalanı yapılacak. Deniz ulaşımına önem verilecek” dedi.

İşte CHP’nin ulaşım projeleri

İZMİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın AK Parti’den aday olduğu İzmir’de kente yönelik ulaşım projelerini açıkladı. Yüksel, iktidarın bölünmüş yollarını eleştirerek, “Bölünmüş yollar ölüm tuzakları olarak üçüncü sayfa haberlerinde yer alıyor. Yandaşlara verilen kalitesiz standart dışı yol yatırımları can kaybına neden oluyor. Karayollarını uluslararası standartlara yükselteceğiz. Karayollarında sıfır can kaybı hedefimiz” dedi. Yüksel, “Demiryollarında başka hızlı tren hatları olmak üzere altyapı yatırımlarına ağırlık verilecek ve taşımacılıkta demiryollarının payı artırılacak. Tüm önemli limanlarımızın demiryolu bağlantılarını projelendireceğiz. Demiryolları yatırımlarının planlanmasında Türkiye’yi uluslararası lojistik merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

Yüksel'den Yıldırım'a 'traşlı' gönderme

Yüksel, “Türk armatörlerin gemilerini, yeniden Türk bayrağına kazandırmak için gerekli yasal düzenlemeleri gerçekleştireceğiz. Türk limanlarına gelen transit yükler için liman ücretleri, sağlık rüsumları ve fener ücretlerini yüzde 50 indirimli uygulayarak, sınıra yakın limanlarla sınır bölgesi arasında yük hareketini ve bölge halkının bundan faydalanmasını sağlayacağız. Büyük üretim ve tüketim merkezlerinde lojistik merkezleri oluşturacağız” dedi.
 
Çift yönlü demiryolu
Ege’nin tüm illerinin İzmir’le çift yönlü demiryolu bağlantısını gerçekleştireceğiz. İzmir’den İstanbul ve Ankara’ya hızlı tren hattını yapacağız. İstanbul- İzmir Otoyolu’nun bitmesi için devlet desteği sağlanacak, yarım kalan Denizli otoyolu tamamlanacak.
 
Yarımada’ya havaalanı
Adnan Menderes Havalimanı’ndan yurtdışına direk uçuşlar çoğaltılacak. İzmir’in ikinci havalimanının yarımadada planlanmasını öngörüyoruz. AKP, Kaklıç’ta bir havalimanı planlıyor, biz doğru bulmuyoruz. O bölgedeki askeri havalimanını da kaldırmayı hedefliyoruz.
 
Metro ve tramvay hattı
Metronun Üçkuyular ve Bornova hatları tamamlanacak. Narlıdere ve Otogar hatları devreye alınacak. Çiğli OSB, Üçkuyular- Güzelyalı- Alsancak- Halkapınar, Karşıyaka’da Mavişehir- Alaybey, Buca’da Şirinyer- Kampus tramvay hatları ile metro bütünleştirilecek.
 
Deniz otobüsü geliyor
Yeni iskeleler ile yolcu indirme bindirme süreleri kısa olan gemilerle gerçekleştirilecek. Deniz otobüsleri ile hızlı ve güvenli bir ulaşım tüm körfez için geçerli olacak. Güzelbahçe, Urla, Mordoğan, Karaburun, Foça ile kent merkezi arasında düzenli seferler konacak.( Elif Demirci/DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erdi 29 Mayıs 2011 Pazar 09:39

Ali kardeşime takılıyotrum şimdiye kadar ne yapmışsınız da çıkmışsın yalan makinası gibi sallamaya başlamış Alaattinin sihirli lambası yok heralde

Yorumu oyla      12      6  
mehmet 29 Mayıs 2011 Pazar 00:59

yahu.. siz önce mevcut metroyu bitirmekten aciz ve zavallısınız. yeni metro hatlarını nasıl yapacaksınız. milletin gözünün içine baka baka YALAN söylüyorsunuz. nasıl olsa izmir de ceketi koysanız chp den milletvekili seçecek dar kafalı bağnaz yandaşlarınız çok.

Yorumu oyla      12      6  
ali 28 Mayıs 2011 Cumartesi 17:12

izmire simdiye kadar ne yaptınız sımdı yapcanız bırakın artık su ızmırıde bı hızmet gorsunn yazıklar olsun koy yaptınz koca ızmırı akp beledıyelerıne bakında gorun hızmetı ama ızmırlıye bu yakısıyo bence muhtar azızle yola dewamm etsınler

Yorumu oyla      14      6  
traş 28 Mayıs 2011 Cumartesi 16:34

şimdiye kadar neden yapmadınız acaba.şimdimi aklınıza geldi.şimdiye kadar hep çiçek aktiniz meydanlara.

Yorumu oyla      15      7  
muallim 28 Mayıs 2011 Cumartesi 14:31

karayollarında meydanan gelen ölümlü kazaların büyük bir kısmı, alkollü araç kullanmak ve dikkatsizlik sonucu meydana geliyor.sayın yüksel bu tür yaşanan üzücü olayların yaşanmamasını istiyorsa bence güzel ve etkili bir reklam filmi çekip vatandaşa içkili araç kullanmaması uyarısında bulunsa ve hatta bunu diğer üst düzey chp yöneticilerle birlikte yapsa" bomba" etkisi yaratır. ama sosyal içicilik ayrı şey, alkollü araç kullanmak ayrı şey?. ANLAYANA.saygılar.

Yorumu oyla      16      6  
Hakan Karaçam 28 Mayıs 2011 Cumartesi 12:31

Siyaset cilveli bir iş. Sayın Alaattin Yüksel AKP’liler İzmir’e şunu yapacağız, bunu yapacağız derken “8 yıldır iktidarsınız yapsaydınız elinizden mi tutan var” diyor. Sonra da kendi vaatlerini açıklarken körfeze hızlı gemiler gelecek Foça’ya oraya buraya sefer olacak diye anlatıyor. Abicim CHP kaç yıldır İzmir’de yerel iktidar. Körfezde gemi işletmeciliği CHP’li belediyenin elinde sizin elinizden tutan mı vardı? Neden yapmadınız. Siyasetçiden bir miktar tutarlılık beklemek hakkımız. Vaadi tutarlı almayan siyaset anlayışının hizmeti nasıl verimli olacak. İlla muhalefet edeceğiz diye bölünmüş yollara çamur atmayalım biz çok memnunuz.

Yorumu oyla      18      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yassıada özgürlükler adası olacak'
Adnan Menderes'i idama götüren 27 Mayıs'ın yıldönümünde Aydın'da halka ...
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de
CHP İl yönetimi, bugün saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı'ndaki miting için ...
'Engel olmasınlar İzmir'de işsizliği bitirelim'
Bakan Günay gıda çarşısında Aziz Kocaoğlu’na yüklendi. Günay “Belediye ...
 
Erdoğan'ın Aydın mitinginde pankart krizi
Başbakan Erdoğan’ın Aydın Mitingi’nde MHP Aydın İl Başkanlığı’nın bulunduğu ...
Bahçeli: Başbakan kaset olayının üzerine gitsin
MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın kaset iddialarıyla ilgili ...
Yüksel’den Yıldırım’a ‘tıraşlı’ gönderme
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf turu yapan CHP’nin İzmir milletvekili ...
 
CHP'li adaylar sağlıkçılarla biraraya geldi
CHP’nin milletvekili adaylarının, meslek odaları, sendikalar ve sivil ...
Sezer: Türkiye baskı ve korkuyla yönetiliyor
Sezer: “AKP‘nin ileri demokrasi anlayışı kendi dikta yönetimini halka uygulamaya çalışmak!”
‘Boyner porno siteleri serbest bırakabilir’
TÜSİAD’a sert eleştirilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva