HABERLER>POLİTİKA
27 Mayıs 2011 Cuma - 15:07

Bahçeli: Başbakan kaset olayının üzerine gitsin

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın kaset iddialarıyla ilgili meydanlarda konuşmak yerine olayın üzerine gitmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli: Başbakan kaset olayının üzerine gitsin

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP'de yaşanan kaset iddialarıyla ilgili açıklamadı yaptı. Bahçeli, "Boş konuşmalar yapılıyor, önemli olan istihbaratttır. Başbakan meydanlarda konuşacağına olayın üstüne gitsin. Olay savcılıkta. Savcılık çalışmasını sürdürüyor. Başbakan'ın olayın üzerine gitmesinde yarar var" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'deki kaset iddialarıyla ilgili olarak, “Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var” dedi.
 
Bahçeli, Kızılcahamam Belediye Başkanı Coşkun Ünal'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Bahçeli, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
 
Bir gazetecinin İstanbul'da meydana gelen terör saldırısına ilişkin sorusu üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:
 
“Çok üzücü bir terör eylemi olarak görülmesi lazım. Allah'a şükür can kaybı yok. Ancak çok büyük yaralanan vatandaşlarımız var. Son günlerde gelişen olayları dikkate aldığımızda seçim gününe kadar her türlü terör eylemiyle ülkeyi karşı karşıya bırakmak isteyenler olabilir. Siyasi iktidar konuyu çok ciddi ele almalı ve gerekli tedbirleri geliştirmeli ama bütün bunların temeli, sağlıklı bir istihbarat bilgiye dayalı olmalı. Olaydan sonra lüzumsuz konuşmalardan bu millet usanmıştır, bıkmıştır. Söylenecek çok söz yoktur. Terörle mücadeleyi çok kararlı, azimli bir şekilde yürütmek gerekmektedir.”
 
Bir gazetecinin “kaset olaylarının seçim gününe kadar devam edeceği” yönünde iddiaların bulunmasını hatırlatmasına da Bahçeli, “Bizde böyle bir bilgi yok. Konu savcılığa intikal etmiştir. Savcılık çalışma yürütüyor. Sayın Başbakan da meydanlarda konuşacağı yerde Başbakanlık sorumluluğunu taşıyarak olayın üzerine gitmesinde yarar var. Kimin elinde ne bilgi varsa kamuoyuna açıklamalılar. Siz medya olarak da onlara yardımcı olun isterseniz” değerlendirmesinde bulundu.
 
Bahçeli, bir gazetecinin parti avukatının dün Yüksek Seçim Kurulu'na siyasi partilerin seçim meydanlarında MHP'de yaşanan kaset olaylarının konuşulmaması yönünde bir talepte bulunduğunu anımsatması üzerine, “İktidar sorumluluğunu taşıyanlar, sorumluluğu yerine getirmek yerine meydanlara taşıyarak konunun istismarını yapmamaları için bu bir 'demokratik uyarıdır” dedi.
 
GİZLİ KAMERALAR AYNI ELDEN
20 milletvekilinin evinde ve ofisinde yapılan arama sonucunda 3 kamera ve bir böcek tespit eden CHP Adana Milletvekili ve bilişim uzmanı Tacidar Seyhan, “Bulduğum kamera tipleri daha önce yayınlanan görüntülerle aynı tip kameralardır. Aynı elden çıktığı kesindir. Bu kasetlerin ve ofislerde bulunan kameraların aynı elden çıktığı görülmektedir” dedi.  
 
“İKİ VEKİLİN OFİSİNDE BİR VEKİLİN EVİNDE KAMERA TESPİT ETTİM”
CHP Adana Milletvekili ve bilişim uzmanı Tacidar Seyhan, kendisine gelen talepler doğrultusunda şahsen ve tavsiye ettiği şirketler aracılığıyla 18 vekilin ofisinde, 2 vekilin evinde arama yapıldığını, bu aramalar sonucunda iki vekilin ofisinde, bir vekilin evinde değişik yerlere yerleştirilmiş kameralar tespit ettiğini söyledi. Söz konusu kameraları yerlerinden çıkararak ilgili kişilere gösterdiğini ifade eden Seyhan, “Kamera tespit edilen vekil sayısı 3’tür. Bir adet de böcek tespit ettim” dedi.
 
“BULDUĞUM KAMERA TİPLERİ DAHA ÖNCE YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE AYNI TİP KAMERALAR”
Kamera tespit edilen milletvekili sayısının 3 olduğunu belirten Seyhan, “Bulduğum kamera tipleri daha önce yayınlanan görüntülerle aynı tip kameralardır. Aynı elden çıktığı kesindir. Bu kasetlerin ve ofislerde bulunan kameraların aynı elden çıktığı görülmektedir. Bu kameraların bir ya da iki kişi tarafından yerleştirilip takip edilmesi oldukça güçtür. Organize bir ekibin bu işi gerçekleştirdiği açıktır” dedi.
 
VEKİLLER MECLİS’TE ODALARINI ARATIYOR
Meclis’te odalarını Meclis görevlilerine aratan milletvekili sayısında çok ciddi bir artış olduğunu belirten Seyhan, “Paranoyaya dönüşen bu endişeleri ortadan kaldırmak konusunda ki sorumluluk hükümete aittir” dedi.
 
Söz konusu kamera ve böceklerin bu işin uzmanı olmayan kişiler tarafından bulunamayacağına dikkat çeken Seyhan, “Bu tip kameralar ve dinleme cihazları internet üzerinden satılmaktadır. Bunun satışı ve ithalatı konusunda da yasak getirilmelidir” dedi.
 
"KAMERA VE BÖCEKLER ELEKTRİK GEÇEN HER YERE KONABİLİYOR”
Kamera ve dinleme cihazlarının prizlere, lambaların arkası olmak üzere elektrik geçen her yere konulabildiğini belirten Seyhan, “Birçok partiden milletvekili evlerini aratıyor” dedi.
 
“SİBER ORDU KURULURSA YASA DIŞI YAYINLARIN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN”
Acilen kişi ve hak özgürlüklere yapılan saldırılarda devreye girecek bir Siber Ordu’nun kurulması için harekete geçilmesini isteyen Seyhan, “Siber Ordu kurulursa bu tür yasa dışı yayınların önüne geçmek mümkündür” dedi.
 
Seyhan, Türkiye’nin imzalamış olduğu ve bir yıldır Meclis’te bekleyen Siber Suçlar Sözleşmesi ile birlikte kişi hak ve özgürlükleri koruyan yasaların Meclis’ten acilen geçirilmesinin zaruret haline geldiğini de söyledi. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yüksel’den Yıldırım’a ‘tıraşlı’ gönderme
Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf turu yapan CHP’nin İzmir milletvekili ...
CHP'li adaylar sağlıkçılarla biraraya geldi
CHP’nin milletvekili adaylarının, meslek odaları, sendikalar ve sivil ...
Sezer: Türkiye baskı ve korkuyla yönetiliyor
Sezer: “AKP‘nin ileri demokrasi anlayışı kendi dikta yönetimini halka uygulamaya çalışmak!”
 
‘Boyner porno siteleri serbest bırakabilir’
TÜSİAD’a sert eleştirilerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ...
Şengül: İzmir çiftçisinin kredisini 23 kat artırdık
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, İzmir’in patatesi ...
Moroğlu: Ampülü sandıkta kıralım
CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Moroğlu, Çiğli İstasyonaltı ...
 
Aksünger: Aile sigortası devletin temelini oluşturacak
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Erdal AKSÜNGER, ...
Tanrıkulu: Kamyoncunun sırtından yükü kaldıracağız
MHP İzmir 2. Bölge Adayı A. Kenan Tanrıkulu İzmir Kara Nakliyecileri tarafından ...
Kılıçdaroğlu istifa şartını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 'birinci olamazsak ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva