HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 14:11

İşte Başbakan'ın İzmir silahları

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay Birinci, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 2. Bölgede liste başı. İZSİAD Başkanı İlknur Denizli AK Parti listelerinde.

İşte Başbakan ın İzmir silahları

Soner Çağlar/Egedesonsöz - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir’de sürpriz isimlerle dolu bir liste yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı; CHP Eski Genel Sekreteri, Genel Başkan Adayı Ertuğrul Günay İzmir'den Birinci Bölgede liste başı yapılırken, İzmir’den aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da İkinci Bölge 1. sıra adayı oldu.
 
NÜKHET HOTAR VE TAHA AKSOY DA YOK!
Listelerin en sürpriz ismi ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eski danışmanlarından İZSİAD Başkanı İlknur Denizli. Denizli de birinci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. İzmir Milletvekili yapılan Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Antalya'ya kaydırılırken, Cumhurbaşkanı Gül'ün eniştesi Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu ikinci sıradan yeniden aday olmayı başardı. CHP kökenli milletvekili Erdal Kalkan da yeniden listeye girmeyi başaranlar arasındaydı. Listelere girmesine kesin gözüyle bakılan Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, şok bir kararla liste dışı kalırken Milletvekilleri Tuğrul Yemişçi, İsmail Katmerci, İbrahim Hasgür ve 2004 ve 2009 seçimlerinin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Taha Aksoy da liste dışı kaldı.
 
TEMAYÜL ŞAMPİYONLARINA ÇİZİK!
Temayül yoklamasında rakiplerine uzak ara fark atan Dr. Mehmet Bayındır'ın yanısıra listede yer bulmasına kesin gözüyle bakılan İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İTO Meclis Üyesi, İşadamı Necip Nasır, PETKİM CEO'su Kenan Yavuz, Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu gibi isimlere de adaylık şansı tanınmadı. İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın desteklediği isimlerden Konak Eski İlçe Başkanı Fevzi Bayram'ın yanısıra referandum sürecindeki 'istifa polemiğinden' sonra görevden alınan Eski İl Başkanı Ömür Kabak da lisde dışı kalan isimlerden biri oldu. Listede olması beklenen isimleden İl Eski Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın Ordulu hemşehrisi Bakan Ertuğrul Günay'ın liste başı olmasından sonra liste dışı kaldığı öğrenildi.
 
ALİ AŞLIK ve AYDIN ŞENGÜL LİSTEDE, KABAK YOK!
Geçtiğimiz seçimde birinci bölge altıncı sıradan aday gösterilen Eski İl Başkanı Ali Aşlık bu kez beşinci sıraya konuldu. İkinci Bölge ikinci sırada 2007 seçimlerinin il başkanı Aydın Şengül yer aldı. Kadın Kolları İl Başkanı Nesrin Ulema ikinci bölge dördüncü sıradan aday gösterildi. İzmir İl Başkanlarından Ömür Kabak'ın giremediği listelerde Gençlik Kolları İl Başkanı Hamza Dağ beşinci sıradan yer buldu.

DENİZLİ BAŞVURMADI, SAİT İÇİN İLKE KARARI UYGULANMADI
İzmir Milletvekli adayları arasında yer alan İZSİAD Başkanı İlknur Denizli partiye adaylık başvurusu yapmadı. temayül ve mülakaat aşamalarına katılmayan Denizli'nin genel merkezin daveti üzerine siyaset kararı aldığı öğrenilirken listenin altıncı sırasına giren Balkan ve Rumeli Göçmenleri'nin desteklediği Rıfat Sait için AK Parti Genel Merkezi önemli bir ilke kararını uygulamadı. Ayın zamanda Buca Belediye Meclis üyesi olan Sait'in 'Meclis üyeleri aday olmasın' şeklinde alınan ilke kararına rağmen aday olması şaşkınlıkla karşılandı. Rıfat Sait' temayül yoklamasında da az bir oy almış, temayül yoklamasında anahtar listelerin çalıştığını belirterek, oylama sonucuna isyan etmişti. AK Parti genel merkezine iki kez davet edilen Rıfat Sait'in CHP'ye önerilen Aydın Özcan ile birlite Balkan ve Rumeli platformunca desteklendiği kaydedildi.

İZMİR 1. BÖLGE
1- Ertuğrul Günay / 01.03.1947 / Hukukçu
2- Mehmet Sayım Tekelioğlu / 22.10.1950 / Makine Mühendisi Öğretim Üyesi
3- İlhan İşbilen / 01.04.1946 / Sanayici
4- İlknur Denizli / 12.10.1964 / Gıda Mühendisi
5- Ali Aşlık / 10.01.1964 / Avukat
6- Rıfat Sait / 06.06.1966 / İktisatçı
7- Bilal Doğan / 10.11.1958 / Eski Vergi Denetmeni
8 - Cemal Bekle / 02.04.1978 / Turizm
9 - Tülin Bozkurt Hazar / 27.04.1971 / İşletmeci-Dilbilimci
10 - Harun Özdemir / 01.03.1964 / Eğitimci, Siyasi Analist, Danışman, Tv Yapımcısı,
11 - Osman Sakman / 16.01.1977 / İşletmeci, Tüccar
12 - Maksut Karaosman / 12.10.1975 / Avukat
13 - Doğan Bayram / 14.02.1982 / Koordinatör
 
İZMİR 2. BÖLGE
1 - Binali Yıldırım / 20.12.1955 / Yüksek Mühendis
2 - Aydın Şengül / 15.10.1968 / Şehir Ve Bölge Planlama
3 - Erdal Kalkan / 20.01.1946 / Avukat
4 - Nesrin Ulema / 20.12.1971 / Eczacı
5 - Hamza Dağ / 01.03.1980 / Avukat
6 - Bekir Pakdemirli / 10.11.1973 / Yönetici
7 - Hasan Şahin / 17.10.1965 / Çiftçi
8 - Müjde Özkumova / 19.06.1971 / Kuaför
9 - Tolga Murat Balıkçı / 05.10.1981 / Milli Sporcu
10 - Uğur Türkan / 01.12.1975 / İnşaat Mühendisi
11 - Abdullah Tekbaş / 01.09.1974 / Peyzaj Mimarı
12 - Yeşim Demirali / 20.09.1971 / Avukat
13 - Mehmet Kavuk / 30.08.1984 / İşletme

 
AKAY’DAN İLK DEĞERLENDİRME
Listelerden ilk 5’i öğrenen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ilk açıklamasını yaptı. Akay, “Sevgili Hamza kardeşimin aday olması için bir tek cümle söylüyorum. Bu gençliğin zaferidir” dedi. Sloganlar nedeniyle gençleri uyaran Akay, “Biliyorsunuz 150 tane aday adayı arkadaşımız vardı. Görev alan verilen arkadaşların inşallah Meclis’te hayırlı çalışmalar yapmasını diliyorum. Listelerde yer almayan arkadaşlarımız için belki bir hayal kırıklığı olmuştur. Sonuçta bütün arkadaşlarımız bizim için değerlidir. Listede olan arkadaşlarımız, olmayan arkadaşlarımız var” diye konuştu.
 
TEŞKİLATIN SESİNE KULAK VERDİLER
Akay, şunları söyledi:
“Açıklanan listede genel merkezimizin özellikle teşkilatımıza kulak vermesi olarak görüyoruz. Teşkilatın sesine kulak verdiler. Temayülün çok önemli olmadığı yönünde eleştirilere rağmen genel merkezimizin teşkilatımızın sesine kulak verdiğini ben kıvançla görmüş oluyorum. Dolayısıyla görev alan arkadaşlarımız ile 2 değerli bakanımız birisi Ertuğrul Günay ve diğeri Binali Yıldırım beyinde görev almış olması bunun dışında da kadın kolları başkanımız Nesrin Ulema hanımın görev almış olması, eski il başkanımız Aydın Şengül beyin ve Gençlik Kolları Başkanımız Hamza beyinde ve birde Ali Aşlık beyinde görev alması, balkan göçmenlerini temsilen Rıfat Sait beyin olduğunu, Bilal Doğan beyi duyduk. Bu arkadaşlarımızla biz yeni dönemde İzmir için İzmirliler için yapılması gereken en güzel hizmetleri yapacağız.
 
Biz her zaman şunu söyledik. Teşkilatın içinden gelen, teşkilatın dertlerini bilen, sorunlarını Ankara’ya taşıyan milletvekili adayları istiyoruz. Onun için genel merkezimizin bu sesimize kulak verdiğini görüyoruz.”
 
İTHAL ADAYLAR
İthal aday konusuna da değinen Akay, “Birde ithal aday konusunda İzmir’de AK Parti’nin bir örnek olduğunu iftiharla söylemek istiyorum. 2 Bakan büyüğümüzün ardından diğer adayların İzmirli olması yerli olması bizim için ayrı bir mutluluktur” şeklinde konuştu.
 
İthal adaylar konusunda sorular üzerine Akay, “Bakanlarımızı ithal olarak kabul etmiyoruz. Onlar bütün Türkiye’nin bakanları olduğu için değerli bakanlarımız. Dolayısıyla biz hem temayül yoklamasında öne çıkan Hamza kardeşimiz, Aydın Şengül, Bilal Doğan, Ali Aşlık beyi listede görmek mutlu etti. Teşkilatın içinden gelmiş olmaları ve İzmirli olmaları bizim için avantaj” dedi.
 
Akay, CHP listeleri ile ilgili yorum yapmak istemediğini söyledi.
 
Hamza Dağ ise, "Gençliğe değer vermek ustanın şanındandır der sayın Başbakanımız. Şuan biz işin sonunda değil, işin başındayız. İzmir'de AK Parti daha iyi yerlere gelecek. Özellikle EXPO 2020 adaylığı için çalışmalar yapacağız" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
münevver onur 19 Nisan 2011 Salı 14:27

Başbakanımızın marifet ehli,irfaniyetli(bir işin sonunu önceden gören)çalışmalarının karşılığını insanlar sonradan daha iyi anlıyor.Bu sayede herkes de imtihan oluyor.Ak partimilletvekili aday adaylarının hemen hepsinde akademik yönleri gelişmiş,alanlarında ihtisas sahipleri,duygu yönündnda vizyona uygumn olup biri diğerinden bir derece farklı özellikte hepsi bir birinden ala halkın arasında da nüfuz sahibi kişiler bu dönem daha da arttığından çekişme,kırılma olmadan aday adaylarının hallerine razı olması,Başbakanımıza güvenlerinin imtihanını verdiler...Başbakanımızın bir bildiği vardır diyen 2.BÖLGEDEN BİRİNCİ OLAN BAŞHEKİM YARDIMCISI D.R MEHMET BAYINDIR BEYEFENDİ ARKADAŞIMIZ'Başbakanımızın bir bildiği vardır'diyerek. il danışma toplantısında neşeli,coşkulu tavırlarıyla bizleri çok mutlu etmişti.Başka açıdan da hemen hepsidevlet-i rical makamında müstehak oldukları konumda değerlendirileceklerdir eminiz.. Artık eski iktidarların hüüküm sürdükleri gibi olur-olmaz herkes milletvekili olmayacak..Bir milletvekili adaletli,merhametli,cömertlik derecesi üstün,akademik öazlliklerinin alanında ihtisas sahibi,iyi yönde ,ulvi manda uyanık,arif olmalı.. bu yönleri yüzde 95 olan var 99 olanı var bunları da değerlendiren liderimize güveniyoruz.. TÜRKİYE SİZİNLE GURUR DUYUYOR...!!!

Yorumu oyla      13      6  
Fatma Akın 12 Nisan 2011 Salı 20:37

Ertuğrul Günay a oy vermek istemiyorum. MEHMET BAYINDIR ın hakkı yendi

Yorumu oyla      13      6  
abdullah gündüz 12 Nisan 2011 Salı 12:55

Şunu açıkca belirtmek isterim ki bu secimde ak partiye oy vermeyeceğim. Listeye baktığımda tek sevindiğim nokta ali başkanın seçilebilecek yerde olması. Gelelim en önemli noktaya, bir karadenizli olarak izmir yönetiminde karadenizlilerin çok etkin olmasını her zaman eleştirmişimdir. Sn Şengül ne yaptı ki ikinci sıraya koymuşlar. 28 ilçeden 8 tanesini almış bir Aşlık varken 30 ilçeden sadece birini kazanmayı başarı olarak kabul eden Şengül başkanın daha üst sıradan aday gösterilmesi çok anlamlı gibime geliyor. Hani her zaman yazılırdı ya aydıncılar ömürcüler diye. EE bakın durum ortada, referandumda canını dişine takıp koşturan Kabak listede bile yokken malum başkanın 2 sıradan aday gösterilmesi de o kadar anlamlı ve manidar geliyor bana. İşiniz zor sayın parti büyükleri zor, benim gibi düşünen partiye gönül vvermiş seçmen de çok haberiniz olsun. Saygılarla ......

Yorumu oyla      14      8  
ÖZKAN 12 Nisan 2011 Salı 10:58

İZMİR AK PARTİ TEŞKİLATI KAZANDI AMA............ İZMİR VE AK PARTİ KAYBETTİ.

Yorumu oyla      16      9  
TEBRİK 12 Nisan 2011 Salı 10:24

AKP NİN ADAYLARINI BİR KOYU CHP Lİ OLARAK ÇOKK BEĞENDİM.. BAKANLAR KİM YAA İZMİR Lİ Mİ İZMİR E KAÇ KERE GELMİŞLER İZMİR İ TANIRLAR MI İZMİRLİLERİ BİLİRLER Mİ... ADAYLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR %30 BİLE ALAMAZSINIZ BU ADAYLAR LA...

Yorumu oyla      17      8  
ziya 12 Nisan 2011 Salı 09:34

cenap kardeşin sözlerine katılıyorum sn.il başkanı cihat akayın gazetedeki demeçlerine bakın temayülün hiçbir etkisi yokmuş diyor o zaman sormazlarmı eee peki niye yaptınız

Yorumu oyla      15      7  
cenap 12 Nisan 2011 Salı 09:22

Necip nasır gibi dürüst,ilkeli ve bu bölgeye akpartiye fazladan %20 gibi her kesimden oy kazandıracak,Meymet bayındır gibi kapısı herkese açık parti ve ülke canlısı bir adayın konulmaması abesle iştigaldir.Başbakan yaralı haldeki chp nin ekmeğine yağ sürdü

Yorumu oyla      15      8  
kaos 12 Nisan 2011 Salı 09:11

Parti tabanını hiçe sayan, chp ile flört eden adayları koyan,ileri demokrasiden bahseden çok sevdiğim ve oyumu her seçimde verdiğim partim artık benim değilsin izmir de monşerlerin, kordonda şarap içerek çalışacak,insanların elini yarım sıkacak adaylarla sana başarılar

Yorumu oyla      19      7  
hakan tatar 11 Nisan 2011 Pazartesi 21:20

ben şahsen çok şaşırdım.taha beyin ve nükhet hanımın olmaması hakikaten bie izmirli olarak bizi şok etti.ayrıca iki bakanın neden izmir de aday gösterildikleri çok manidar.izmire bakanlık verilmeyecek demektir bunun adı.nükhet hanım da genel baş.yrd.sıydı oda gitti ak partinin tadı tuzu izmirde kalmadı...

Yorumu oyla      20      11  
seçmen 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:52

akptinin adayları ekserisi göçmen ve karadeniz ağırlıklı

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Atilla Sertel’i geri mi çekti?
PM tarafından 1. bölge 10. sıradan aday gösterildiği öğrenilen Sertel’in ...
CHP İzmir adaylarından ilk mesajlar
CHP’nin İzmir listesinde yer alan adaylar ilk açıklamalarını Egedesonsöz’e yaptı.
CHP Listeleri Ankara'yı karıştırdı
CHP'nin milletvekili aday listesi partiyi karıştırdı. Aday gösterilmeyen ...
 
CHP İzmir'de liste krizi!
CHP’de İzmir listesi kriz doğurdu. Genel Merkezin aday listelerinde sürpriz ...
Bahçeli listeyi tamamladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili ...
Seçim yaklaşırken Gür'den sandık analizi
A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, 12 Haziran'daki genel seçime ...
 
İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi
Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa ...
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva