HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 13:19

CHP İzmir adaylarından ilk mesajlar

CHP’nin İzmir listesinde yer alan adaylar ilk açıklamalarını Egedesonsöz’e yaptı.

CHP İzmir adaylarından ilk mesajlar

Fırat Soylu/Egedesonsöz - CHP’nin İzmir listesinde yer alan adaylar ilk açıklamalarını Ege’de Sonsöz’e yaptı. Listelerin kesinleşeceği saat 17.00’yi bekleyen adayların ortak söylemi, İzmir’de zaferi için birlik çağrısı oldu. Hedefin CHP’nin iktidarı olduğunu dile getiren adaylar, parti içi tartışmaların bir kenara bırakılarak, güç birliği yapılması gerektiğini söyledi.
 
SUSAM: BURUKLUK, KÜSKÜNLÜĞE DÖNÜŞMESİN
2007 seçimlerinin ardından bu dönem de listede aday gösterilen Mehmet Ali Susam, açıklanan aday listesinin kısa sürede İzmir seçmeni ile bütünleşerek başarılı olacağını söyledi. Aday listesine girmeyen isimlerin kısa süreli bir burukluk içinde olabileceğini ancak kimsenin partiye küsüp, kırılmayacağını dile getiren Susam, “İzmir’de CHP’ye hizmet etmek isteyen, değerli bilim adamı, birçok meslek örgütünden çok sayıda bay ve bayan müracaat oldu. Yaklaşık 300 kişi arasından 26 kişiyi belirlemek tabi ki oldukça zordur. Başvuran partililerimiz arasından onlarcası bu listelerde yer alabilecek düzeydeydi. Keşke onlarda listelerde yer alsaydı. Herkes listede olmayı, aday gösterilmeyi ister. Bu yüzden ufak burukluklar olacaktır. Ama tüm partili aday adayı arkadaşlarımız bu burukluktan kısa sürede kurtulup, partinin çıkarlarını düşünerek, yakın zamanda partinin çalışmalarına adapte olacaktır” dedi. CHP’nin yeni bir döneme girdiğini ve bu yeni dönemde iktidara geleceğini de sözlerine ekleyen Susam, “Yeni dönemde sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde iktidara aday bir parti olarak aday çalışmaları tamamladı. Şimdi bu kadrolarını Yüksek Seçim Kurulu’na teslim ederek önemli bir adım da atmış olacağız. Yeni kadrolar, yeni vizyon ile iktidara doğru gidiyoruz” diye konuştu. 
 
TÜRELİ: BİRLİK OLMALIYIZ
2007 seçimlerinde de aday gösterilen ancak seçilemeyen Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Uzmanı Rahmi Aşkın Türeli, artık partinin başarısı için çalışacaklarını söyledi. Türeli, “Güzel bir seçim kampanyası geçirerek partimizin başarısını artırmak için çalışacağız. Listede yer almayı bekliyordum. Artık birlik ve beraberlik için da çalışma vaktimiz gelmiştir. Önemli olan partimizin başarısıdır. Listeye girenler kadar girmeyen arkadaşlarımızın da seçimlerde var gücüyle çalışacağına inanıyorum” diye konuştu.
 
GÜVEN: ARTIK HEDEF SEÇİM
Parti Meclis Üyesi Hülya Güven de aday gösterilmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi. Artık hedefin seçimleri kazanarak iktidara gelmek olduğunu belirten Güven; “Aday gösterilmem gerçekten gurur vereci. Bundan sonra çok çalışmamız gerekiyor. Tüm partililerimizle birlikte İzmirli seçmene ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız. Partimizin projelerini anlatacağız. Seçimlerden sonra da verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağımızı söyleyeceğiz. Hedefimiz iktidar olmak bunu başarmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
 
AKSÜNGER: ÖRGÜTLERE MORAL VERECEĞİZ
Birinci bölgeden aday gösterileceği öğrenilen BİLSES Vakfı Genel Başkanı Erdal Aksünger ise, önceliği parti örgütlerine vereceğini söyledi. Birlik, beraberlik ve ortak kanata hizmet etmek amacıyla çalışacaklarını dile getiren Aksünger, “İzmir’de toparlayıcı ve toplumun her kesimine aynı mesajı vermemiz gerekiyor. Çok ciddi bir taban çalışması yapacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu iradeyi halkımıza doğru anlatırsak, çok daha başarılı bir sonuç alacağımıza eminim. Bunun yanında örgütümüzün de morale ihtiyacı var. Özellikle parti büyüklerimize ihtiyacımız olacak. Parti büyüklerimizle birlikte iyi bir sinerji, iyi bir enerji için birlikte çalışacağız. Hedefimiz partimizi iktidara taşımaktır. Bizler de iktidara giden yolda İzmir’de elimizden geleni yapacağız. Küskünler diye adlandırılan, eski partililerimizi geri kazanacağız. Onlarla birlikte partimizin başarısı için çalışacağız” dedi.

MOROĞLU: TÜM İZMİR BİR BÜTÜNDÜR
CHP listesinde ikinci bölgeden aday gösterilen Balçova eski İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu, birinci bölge yerine ikinci bölgeden aday gösterilmesinin bir sıkıntı yaratmayacağını belirterek, “İzmir bir bütündür. İnsanlarımızın yaşadığı her bölge CHP’nin ve yurtseverlerin çalışması gereken alanlardır. Her yurttaşımız ulaşılmamız gereken değerlerimizdir. İzmir her zaman olduğu gibi demokrasi ve hoşgörüye olan bağlılığını gösterecektir” dedi. CHP örgütlerinin bir bütün içinde seçim çalışmalarına hız vereceğini dile getiren Moroğlu, hedefin AK Parti’ye karşı seçimi kazanmak olduğunu belirtti. Moroğlu, “Bütün örgütümüz, gönüllülerimiz, AKP’ye karşı itirazı olan herkes partimizin ortaya koyduğu projeler doğrultusunda iş, ekmek ve özgürlük mücadelesini gösterecektir. İzmir ve Türkiye bir bütündür. Hedefimiz partimizin iktidarlığıdır” dedi.

ÇIRAY: TEŞKİLATIN EMRİNDEYİM
CHP İzmir 2. Bölge 5. Sıra milletvekili adayı Aytun Çıray, Türkiye 12 Haziran sonrasında çok keskin bir anayasa tartışmasına girecek. Ayrıca önümüzdeki günler ülkemizin birlik ve bütünlüğü konusunda da problemlere gebe gözüküyor. Geçmişte bildiğiniz gibi merkez sağda siyaset yaptım ancak şu dönemde Cumhuriyetin kuruluşunda olduğu gibi tüm merkez sağ siyasetçileri, CHP'ye destek vermeye davet ediyorum. Ülkemizin ve rejimin geleceğinin teminatı için herkesi CHP'ye destek vermeye davet ediyorum. Ben tabandan gelen bir siyasetçi olduğum için teşkilatın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Milletvekili adayı olarak İzmir teşkilatının emrindeyim" dedi.

OKAY BÖLGESİNE ŞAŞIRDI

İkinci bölgeden aday adayı olan ancak birinci bölgeden listeye giren Ebru Okay, Genel Merkezin listede bölgesini değiştirmesinin şaşkınlığını yaşıyor. Aday sıralaması ne olursa olsun partinin neferi olduğunu ve partiye hizmet için çalışacağını dile getiren Okay, ikinci bölge yerine neden birinci bölgeye kaydırıldığı hakkında kendisinin de bilgisinin olmadığını söyledi. İkinci bölgeden aday gösterilmeyi beklerken, birinci bölgeden 12. sırada yer alan Okay, “Şuan kesinleşmiş bir bilgi ulaşmadığı için bölgem konusunda da tam bir bilgiye sahip değilim. Genel Merkezden kimseye ulaşamadım. Birinci bölge 12. sıradan aday gösterildiğimi söylediler. Ama ben birinci bölgeden 12 olacağıma ikinci bölgeden 13. olsaydım daha mutlu olacaktım. Çünkü bölgemde çalışmam partime daha fazla yararlı olacaktım” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M.yılmaz 11 Nisan 2011 Pazartesi 21:05

bence bu listeyi kim yaptı ise kimin hangi bölgeden aday olması gerektiğini bilmiyor.adayların yerleribunu gösteriyor.yine de hayırlısı olsun bundan sonra tek seçenek önseçim olmalıdır.

Yorumu oyla      13      6  
sedat 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:18

listeler yapılırken örgüt yok sayılmış, 2. bölge listesinde neredeyse 2. bölgeden kimse yok!!! tamam kontenjan olur olurda cılkını çıkartmışlar. genele bakınca izmirli olmayanlar, eş dost vasıtasıtasıyla gelenler, filanca derneklerin yöneticileri, diğer partilerden gelenler vs vs chpli sayısı anca bu kadar az olabilirdi bu listelerde vede seçilebiliecek sıradan bir tane genç yok lafta parti gençleşiyordu!!! YAZIK!!!

Yorumu oyla      15      7  
11 Nisan 2011 Pazartesi 18:52

NEDEN DIR KI GENEL BAŞKAN UZUN SUREDİR İTHAL ADAYA HAYIR DİYEN İZMİR SEÇMENİNİ HİÇE SAYARAK LİSTE HAZIRLAMIŞTIR...İZMİR LİDE OYUNU HİÇE SAYARSA ŞAŞIRMAYALIM...GÜLDAL MUMCU HAYIRLI OLSUN...ONSUZ OLMAZ TABİİ..HEMDE 1.BÖLGE 1.SIRA TEBRİKLER GENEL BAŞKAN....KALEMİZİ İÇERDEN GELECEK OLAN TEHLİKELERDEN KORUMAK LAZIMMIŞ DIŞARDAN DEĞİL..

Yorumu oyla      16      7  
zeki 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:02

M.ali susam ,acaba kendi listede olmasaydı bu konuşmayı yaparmıydı? Ben yaparmıydı diye merak etmiyorum,çünkü o zaman yapmazdı ve eleştirirdi.4 yıl daha kazandı Mehmet bey,bakalım 4 yılın sonunda ne olacak.Bekleyip yaşarsak göreceğiz.

Yorumu oyla      20      6  
barış koç 11 Nisan 2011 Pazartesi 14:39

hülya güven'in "zihni sinir proceleri"ni büyük bir merakla bekliyoruz.biz de çok gururlandık onu vekil adayı(!) yaptıkları için.geçmişte çok önemli projelere imza atmış birisi herhalde.keşke eşrefpaşa hastanesi çalışanlarına sorsalardı atama yapmadan önce."yanlız ve güzel ülkem!" ne diyeyim."

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Listeleri Ankara'yı karıştırdı
CHP'nin milletvekili aday listesi partiyi karıştırdı. Aday gösterilmeyen ...
CHP İzmir'de liste krizi!
CHP’de İzmir listesi kriz doğurdu. Genel Merkezin aday listelerinde sürpriz ...
Bahçeli listeyi tamamladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili ...
 
Seçim yaklaşırken Gür'den sandık analizi
A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, 12 Haziran'daki genel seçime ...
İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi
Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa ...
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
 
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva