HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 09:26

İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi

Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa Balbay İzmir adayı... Savcı Cihaner yok. 10 vekilden 7'si listeden çıkarıldı.

İşte CHP İzmir in kesinleşen listesi

İZMİR - PM toplantısında oylanan İzmir listesinde çok sürpriz isimler var. Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa Balbay'ın adaylığı kesinleşti. İlk önce birinci bölge liste başı olduğu söylenen Balbay, ikinci bölge ikinci sıra adayı yapıldı. Son günlerin en tartışmalı ismi Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner'in İzmir'den aday gösterilmesi bekleniyordu. Kulislere önce böyle düşen haber kısa sürede yalanlandı. Aydın'dan kontenjan adayı konulması beklenen Balbay'ın mesleğe başladığı ve 10 yıl gazetecilik yaptığı kentte ulusalcı kanadı hareketlendirmesi bekleniyor. CHP'den aday olması ilk kez İzmir'de Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum tarafından dillendirilen Balbay'ın adaylığı kentte şimdiden heyecan yarattı. Cihaner'in İzmir adaylığı da bir süredir kulislerin dilindeydi. İzmir'de Bayraklı'da akrabaları yaşadığı ve kentteki ulusalcı-kemalist yapıya güvenen Cihaner'in adaylığı bu seçimde mümkün olmadı.
 
İŞTE ÇOK SÜRPRİZ İZMİR LİSTESİ:
İzmir birinci bölgenin liste başında TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu yer aldı. Kulislerde adı hiç geçmeyen AİHM yargıçlarından Rıza Türmen ikinci, PM üyesi Oğuz Oyan üçüncü sırada yer buldu. Dördüncü sırada DİSK'in desteklediği Musa Çam beşinci sırada PM Üyesi Eşrefpaşa Hastanesi Eski Başhekimi Hülya Güven var. Altıncı sırada BİLSES Vakfı Başkanı, işadamı Erdal Aksünger yer aldı. Yedinci sıra Rumeli göçmenlerinin adayı Aydın Özcan'ın oldu. 8. sırada Turgay Bozoğlu, 9. sırada Adnan Erdil, 10. sırada Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yer aldı. Sertel'in PM'de kabul edilen sırasının beğenilmediği ve MYK tarafından listeden çıkarıldığı ve yerine Ramazan Abay aday gösterileceği öğrenildi. 11. sırada Nazik Işık yer alırken, 12. sırada CHP Çiğli eski İlçe Sekreteri ve Grand Plaza Personel Müdürü Ebru Okay’a yer verildi. Son sırada ise eski milletvekili Vezir Akdemir’in oğlu Şener Akdemir aday gösterildi.
 
ALAATTİN YÜKSEL İKİNCİ BÖLGEDE LİSTE BAŞI
CHP İzmir ikinci bölgede ise liste başı Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel. Alsancak'ta oturan Yüksel'in liste başı olması için ikinci bölgeye kaydırıldığı konuşuluyor. Yüksel'in ardından Mustafa Balbay ikinci sırada yer alırken PM üyesi Mehmet Ali Susam üçüncü sırada kendisine yer buldu. DPT Uzmanı, Ankara izmirliler Derneği Başkanı, Ödemişli Rahmi Aşkın Türeli dördüncü, Demokrat Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray CHP listelerinde ikinci bölge 5. sırada yer aldı. Bergama doğumlu olduğu bilinen PM Üyesi Birgül Ayman Güler'in 6. sırada olduğu ikinci bölge listesinin 7. sırasında sürpriz bir isim var. Balçova Eski ilçe Başkanı Mustafa Moroğlu. O da Yüksel gibi bölgesi kaydırılmış bir isim... PM üyesi levent Eyipişiren'in 8. sırada yer aldığı listede, 9 sırada yer bulan Elçin Tataroğlu, DSP Eski Milletvekili, DP Genel Başkan Danışmanı, son dönem CHP rozeti takan Güler Aslan'ın kızı.
Merhum Başkan Ahmet Piriştina'nın oğlu Levent Piriştina sürpriz bir kararla ikinci bölge 10. sıradan kendine yer bulabildi. 11. sırada Roman Federasyonları adayı Özcan Purçu olurken, gençlerin adayı Hüseyin Sezer 12. sırada yer aldı. İkinci bölgede son sırayı ise Çoşkun Çiftlik aldı.

 

7 MİLLETVEKİLİ YOK!
İzmir siyasetinin etkili isimlerinden Kemal Anadol, 35 yıllık kesintisiz vekillik serüvenine Kılıçdaroğlu'nun kararı ile ara verdi. CHP'nin Kemalist söyleminin önde gelen isimlerinden biri olan Anadol'un yanı sıra Baykalcılık denildiğinde akla gelen ilk isim olan Bülent Baratalı da iki dönem üst üste yaptığı milletvekilliğine ara vermek zorunda kaldı. Üç dönem üst üste vekillik yapan Ahmet Ersin, listede yer alması beklenen Selçuk Ayhan, yeniden değerlendirileceği söylenen DSP kökenli Harun Öztürk, Baykalcılığın ateşli simalarından Canan Arıtman da liste dışı bırakılan isimler arasında yer aldı. Sav ekibinin ağır toplarından, ekibin İzmir şefi, Eski Genel Sekreter Yardımcısı A. Rezzak Erten de Kılıçdaroğlu'nun çizdiği vekiller arasında yer aldı.
 
İşte CHP'nin İzmir Listesi

Birinci Bölge:
Güldal Mumcu, Rıza Mahmut Türmen , Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aydın Özcan, Turgay Bozoğlu, Adnan Erdil, Kazım Umdular, Seniye Nazik Işık, Ebru Okay, Şener Akdemir.
 
İkinici Bölge:
Alattin Yüksel, Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Güler, Mustafa Moroğlu, Levent Eyipişiren, Elfin Tataroğlu, Levent Piriştina, Özcan Purçu, Hüseyin Sezer, Coşkun Çiftlik.

BAYKAL VE SAV EKİBİ ÇİZİK!
İzmir listelerinde sürpriz isimler kadar, parti içi operasyon da dikkat çekti. Deniz Baykal ve Önder Sav'a yakın isimler listelerde yer bulamazken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel'e yakın isimler ağırlıklı olarak listede kendilerine yer buldu. Ali Rıza Türkmen ve Demokrat Partili Aytun Çıray gibi sürpiz isimlerin de yer bulduğu listelerde örgütün adayları görmezden gelindi. Aday olması beklenen isimlerden Eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu da listede yer kendisine yer bulamadı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 52 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Nisan 2011 Cuma 00:03

bende hayatım boyunca ilk defa chp ye vermeyeceğim eğer son dakika gene elim gitmezse chp ye doğu perinçeğe atacağım oyumu

Yorumu oyla      17      6  
kuzey 12 Nisan 2011 Salı 13:49

değerli kardeşim ersin ırkçılıkla bu partyiyi bir yere gelemez.Bunun içinde genel başkan yardımcısı olan,Sezgin TANRIKULUNUN seçilmesi için DİYARBAKIR yerine İSTANBULDAN aday gösterilmesi çok doğaldır.Ayrıca diğer illerden gelen ithal adaylar var.Neden sadece tepki Sezgin TANRIKULU'NA gösteriliyor anlamış değilim.Tepki gösterceksen Aytunç ÇIRAY'a göster veya İZMİR'de bir dönem M.V.yapan başarılı olamayan Güladal MUMCU'ya göster.

Yorumu oyla      12      6  
ersin 12 Nisan 2011 Salı 12:36

CHP kürtlele anlaştı ve sezgin tanrıkulu istanbul dan aday gösterildi.Sezgin tanrıkulu kendisi istedi bu istanbul adaylığını,çünkü diyarbakır BDP lilere teslim edilecekti,istanbul daki kürtler de Chp ye oy verecekti,bütün mesele budur,bende CHP oy vermiyorum vede verdirtmiyorum,şimdiden oy verdirtmemek için çalışmalara başladım.Oyum DOĞU PERİNCEK. M.ali susam a oy yokkk.

Yorumu oyla      17      6  
KÜÇÜKMENDERESLİ EFE 12 Nisan 2011 Salı 06:25

1. BÖLGEDE OTURAN 2 ADAY BİZİM BÖLGEYE KAYDIRILMIŞ.GİTTİMİ 2 HAKKIMIZ. BERGAMADA VE ÖDEMİŞTE SADECE DOĞMUŞ ASLA YAŞAMAMIŞ,BAYRAMLARDA BİLE DOĞDUĞU YERE GELMEYEN 2 ADAY BÖLGEDEN DİYE YAZILMIŞ.GİTTİMİ 2 HAK DAHA. HAKKINDA YOLSUZLUK DOSYALARI OLAN YİNE ADAY GÖSTERİLMİŞ.ETTİ 5 HAK. BAYINDIRDAN DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISINI YAZMIŞLAR.BİRDE YİNE DP DANIŞMANLIĞINI YAPMIŞ ESKİ DSP Lİ ADAY GÖSTERİLMİŞ.OLDU 7 HAK. BİR TANESİ DİYARBAKIR DOĞUMLU.PRİŞTİNANIN OĞLUNA DA SOYADI KIYAĞI ÇEKİLMİŞ.ETTİ 9 HAK. ADETTEN SAYIP SON SIRAYADA GENÇLERDEN BİRİNİ YAZMIŞLAR.ONA SÖZÜMÜZ YOK. ÖDEMİŞ-TİRE-BAYINDIR-BEYDAĞ-KİRAZ-SELÇUK OLARAK ARTIK İZMİRDEN AYRILMAK İSTİYORUZ.GEREKİRSE REFERANDUM.YAZIKLAR OLSUN... OYUMUZ TARTIŞMASIZ TABİKİ CHP....AMA SORUMLULARA DA GEREKEN DERSİ ZAMANI GELİNCE VERECEĞİZ. UYAN UYAN GAZİ PAŞA ŞU KAHPE FELEĞİN İŞİNE BAK...

Yorumu oyla      18      8  
kapalı zarf... 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:50

bildiğim kadarıyla,listeden 3 gün önce kapalı zarf usulu ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla oylama yapılmıştı...bu çıkan sonuçta çok merak ediyorum...bu adaylar mı yazılmıştı...da oldu.kapalı değil....oy kullanan ilçe başkanları ve diğerleri isimlerini yazmadan halka açık ;birde kime oy verdiklerini,yazarlarsa en azından çıkan listenin doğruluğunu kanıtlamış olurlar...hiç değilse inandırıcılığını yitirmemiş,halkıda bilgilendirmiş olurlar....anlıyacağınız bunlar birer tesadüf olamazzz...

Yorumu oyla      14      6  
Haydar Karayünlü 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:17

Kimsenin, özelliklede aday adayı olanların liste dayatmasına itiraz etme hakları yoktur. İzmir de ön seçim olmalı diye bizler avaz avaz bağırırken; genel merkezden liste lutufu bekleyenlerin yakınma hakları yoktur. Gün AKP den kurtulma günüdür. Yakınma günü değildir.

Yorumu oyla      14      11  
PKK ILE MI IKTIDARA GELECEK CHP 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:15

SEZGIN TANRIKULU DIYARBAKIR DAN ADAY OLMASI GEREKMEZ MIYDI... NE ISI VAR İSTANBULDA... OLDU OLACAK BDP ILE BIRLEŞŞIN

Yorumu oyla      21      8  
Hamdullah 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:14

Azizle Alattin ve Hülya ve de Gürsel, ve de ve de Kemal: Gelecek çalışacak oy isteyecek, biz de vereceğiz...

Yorumu oyla      15      13  
AĞLA ATAM AGLA 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:14

GANDİ ACILEN ISTIFA ETMELI. DENIZ BAYKAL YAPMAK ISTESE BU KADARINI YAPMAZDI. CHP İKTIDARA BU LISTE ILE MI GIDECEK. YAZIK VERDIGIMIZ EMEKLERE... HIÇ OLMAZSA RIFAT NALBANOĞLU NU LISTEYE ALSALARDI...

Yorumu oyla      19      8  
yaman tunç 11 Nisan 2011 Pazartesi 23:05

kadir kardeş boş ver öyle büyük yeminler etme günahtır bak bende hülya güveni görünce çıldırdım bende vermicem oy artı verdirtmicemde nedenmi hülya güven belediyede bürokratken en çok partilileri ezen kendisiydi partili olduğunu bile söylüyemiyordun mesala eşrefpaşa hastanesinden 10 tane oy çıksın ona eşşek gibi angırırım.ALLAHIM BENİ AFFET PARTİME OY VEREMİYORUM çünkü çocuklarımın geleceğini hülya güvenlere teslim edemem

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
 
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
BDP 12 Haziran adaylarını açıkladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Haziran seçiminde 39 ilde destekleyeceği ...
CHP'yle BDP seçim ittifakı yaptı mı?
Ergenekon sanıklarının adaylıklarıyla gündeme gelen ve kimi çevrelerce ...
 
Hasgür: CHP, işçilerine zulüm yapıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Konak'taki işçi ...
Demirsoy'dan sanal propaganda başarısı
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy’un internet sitesi büyük ilgi görüyor.
İzmir aday adayları için büyük gün yarın
Siyasi partiler, aday listelerini en geç pazartesi günü bildirecekler. ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva