HABERLER>POLİTİKA
10 Nisan 2011 Pazar - 18:59

Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten parsel verecek’ sözüne CHP’den yanıt gecikmedi.

Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in “CHP, akıl almaz her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten hepimize birer parsel yer verecek” sözlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
 
“9 yıldır Türkiye’nin hiçbir sorununa proje üretmeyen AKP, bizim projelerimize dil uzatma cüretini nereden buluyor? Bu nasıl bir cesarettir? Özdemir Asaf’ın şiirinde dile getirdiği gibi, “Kendi bahçesinde dal olamayanın biri/ Girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor.”
 
Kendi siyasi gelenekleri din istismarı üzerine kurulmuş, mücahit söylemlerle çıkıp müteahhitlikte çığır açanlar şimdi kalkıp bize dil uzatıyorlar. Biz ne vaat ediyorsak bu dünyada vaat ediyoruz. Bu ülkeyi cennet yapmak için çalışıyoruz. Aile Sigortası, Bedelli Askerlik, Mazotun litresini 1.5 lira olması, kamuda taşeronlaştırmayı kaldırmamız ve bütün taşeron işçilerini kadroya alma projelerimiz somut ve uygulanabilir vaatlerdir. Biz kutsal dinimizi hiçbir zaman istismar etmedik. Kimseden yardım paraları toplamadık. Camilerimizde propaganda yapmadık. Peki ya AKP geleneği? Bütün siyasi ömürlerini din sömürüsü üzerine kuranlar şimdi yolun sonuna geldiklerini görünce bize karşı anlamsız saldırılar gerçekleştiriyorlar. Sizinde varsa projeleriniz çıkın tartışalım. Bizim ürettiğimiz projeler öyle içi boş açılımlara benzemez. Çatı tamirini tesis diye açanlar bizim projelerimiz karşısında yalpalıyorlar. Biz halkın iktidarını kuracağız ve ülkemizi insanlarımız için cennete çevireceğiz.”
 
İŞTE ÇİÇEK’İN AÇIKLAMASI:
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, tutuklu olmanın milletvekili aday adayı olmaya engel teşkil etmediğini belirterek, "Bu konuda milletin takdirini esas alıyoruz, önemsiyoruz. Yasalara uygun olmak kaydıyla herkes istediği kişiyi koyar, Onu bizim tayin, takdir etmemiz doğru olmaz" dedi.
 
Cemil Çiçek, Beyaz TV’de canlı yayınlanan "Beyaz Koltuk" programında gazeteciler Deniz Güçer ve Metin Özkan’ın sorularını yanıtladı.
BDP’nin 12 Haziran’da yapılacak milletvekili seçiminde destekleyecekleri aday listelerinde, bazı KCK davası tutuklularının da bulunduğunun belirtilmesi üzerine Çiçek, kimlerin milletvekili adayı olup olmayacağının yasalarda belli olduğunu söyledi.
 
Yasalarda yazılı şartları taşıyanların aday adayı olabileceklerini, bu kişilerin aday olup olmamasına da siyasi partilerin karar vereceğini belirten Çiçek, "Diyelim ki size göre, başkasına göre sakıncalı bazı kimseler var. Bunu vatandaş kendisi takdir eder, tayin eder. İlk defa yapılmıyor ki; geçen sefer de tutuklu adaylar vardı. Tutuklu olmak aday olmaya engel teşkil etmiyor. Siyaseten doğru mu, yanlış mı? Size göre, bana göre yanlış olur ama millet der ki ’ben yanlış görmüyorum’ veya millet der ki ’tamam o yanlış’. Bu konuda milletin takdirini esas alıyoruz, önemsiyoruz. Yasalara uygun olmak kaydıyla herkes istediği kişiyi koyar, onu bizim tayin, tekdir etmemez doğru olmaz" diye konuştu.
 
Tüm siyesi partilerin yarın saat 17.00’ye kadar aday listelerini Yüksek Seçim Kuruluna teslim edeceğini anımsatan Çiçek, bundan sonra da bir gelenek olarak tüm partilerin seçim beyannamesini açıklayacağını söyledi. Çiçek, şunları kaydetti: "Herkesten bizim beklediğimiz, beni eleştirsin meydanlarda eleştirecek ama kendisi bu sorunları nasıl çözecekse çözüm yollarını ortaya koysun. Biz söylüyoruz, biz yapmaya kalktığımızda bir suçlamadır gidiyor. Gelin bu dönem farklı bir şey yapalım. Meslek kuruluşlarına da çağrıda bulunuyoruz, siyasi partiler gelsinler ’şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diyerek değil, kaynağını da göstererek açıklasınlar. Kaynaksız ’ben onu yapacağım, ben şunu yapacağım’ derseniz, sonra devletin başını belaya sokarsınız. CHP, akıl almaz, her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten hepimize birer parsel yer verecek, ’şunu yapacağım bunu yapacağım’ diyor. 1991 seçimlerine girerken, erken emeklilik gibi bir şey getirdiler. Bunu getirenler, bir defa daha Başbakan oldular ama bugün o erken emekliliğin faturasını 60 katrilyonunun üzerinde bütçe açığıyla biz ödüyoruz." 

"HERKES HER ŞEYİ SÖYLÜYOR"
İş adamı İshak Alaton’ın bir konferansta yaptığı konuşmada, "Kürtleri teskin edecekse, Öcalan ev hapsi konumuna da geçirilebilir. Parlamentonun, toplumu bu fikre hazırlayacak bir toplumsal zemin hazırlaması gerekiyor" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, Çiçek, Alaton’ın kendi şahsi fikrini söylediğini belirtti. Çiçek, "Biz sorumluluk taşıyan insanlar olarak icraat açısından bakarız. O, fikrini savunur bitirir, kişisel sorundur. Biz, sorumluluk taşıyoruz, mevzuat açısından bakarız, ne getirir, ne götürür ona bakarız. Geçmişte de söylendi ’ev hapsi olsun’, bu kadar şehit ailesini hesaba katmadan böyle... Türkiye’de fikir özgürlüğü var. Herkes her şeyi söylüyor" diye konuştu.
 
Türkiye’de demokratik özerklikten, ayrı bayrağa kadar her şeyin konuşulduğunu söyleyen Çiçek, "Konuşulmasına bizim bir itirazımız yok. Siz bir şey konuşurken, başkasının özgürlüğünü, hakkını, hukukunu zedeliyorsunuz, bizim itirazımız ona" dedi.
 
Milletvekili aday listelerine ilişkin sorular üzerine de Çiçek, bazı bakanların aday olmayacağı yönündeki gazete haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
 
Milletvekili listelerine Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına karar vermediğini söyleyen Çiçek, listeleri belirlemek için belli yöntemler kulladıklarını, teşkilata sorduklarını, aday adaylarıyla mülakatlar yaptıklarını, kamuoyu araştırmaları yaptıklarını anlattı.
 
Cemil Çiçek, "Siyasette tecrübeyle dinamizmi, gençliği de dengelemek gerekir. Bu partinin genel politikasıyla alakalıdır. Genel politikayı şahıslarla özdeşleştirirseniz, yanlışlık oradadır. Parti, kişiler açısından bakmıyor bu olaya, partinin genel politikası, genel ilkeleri ve geleceği düşünülüyor. Biz, 12 Haziran seçimlerine ilaveten 2023’ü hesaba katarak bir program hazırlıyoruz. Bu kadrolar 3 dönem sonra tümüyle devre dışı kalacaksa, o da tecrübenin kazandırabileceği bir kısım kazanımları ortadan kaldırmış olursunuz. Onun için parti, bir kısım tecrübeyi daha sonraki döneme aktarmak noktasında genel bir yaklaşım içinde" diye konuştu.(Ajanslar)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yuuuh 11 Nisan 2011 Pazartesi 22:30

intikam ve kompleks gözünü hırs burumus alaattın bey...bı kere mılletvekılı olursun ama bu kafayla asla kalbimizde yer bulamazsın

Yorumu oyla      12      6  
Erdoğan Yalçın 11 Nisan 2011 Pazartesi 03:48

Alaattin bey Ankara'ya gönderme yapacağına öncelikle izmir il başkanlığı yapmış bir insan şu karşıyaka konak belediye işçilerinin sorununu çözsün bitmeyen metrodan kurtarsın bizi.sezgin tanrıkulu abisi askerlik yapmadığı için vatandaşlıktan çıkarılan bir insan. Chp sitesinde Ek Tablo 5 e bakarsanbız 4 çocuklu ailye 600 tl verileceği söyeniyor 3 çocuğa itiraz ediyordun bu sefer 4 e zorlayacskın 1 çocuk olursa 125 tlye düşüyor sanırım.Bu paraya Allattin Bey'den rica etsek İzmir Büyükşehir belediyemiz bizlere dağıtır mı? 2b ye karşı çıkıp anayasa mahkemesinde çadır kuranlar şimdi kaynak larak 2bleri öne sürüyor. Emeklilikle ilgili olarak tüm zamanların SSK zarar rekortmeni genel başkan zamanında emeklilerin sskya külfet getirdiğini söylediğini unutmamak lazım.

Yorumu oyla      12      6  
Muhasebe 10 Nisan 2011 Pazar 22:35

Kutluyorum Sayın Baskanım Acıklamalarınızı. Ancak Chp nın Içınde Bulundugu Bdp den de Kurtarın Bızı... Ornek Olarak Sezgın Tanrıkulu Neden Dıyarbakırdan Aday Olmadı... CHP Bdp Ile Ittıfak Mı Yapıyor... Yazık Bu Partıye...

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
BDP 12 Haziran adaylarını açıkladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Haziran seçiminde 39 ilde destekleyeceği ...
 
CHP'yle BDP seçim ittifakı yaptı mı?
Ergenekon sanıklarının adaylıklarıyla gündeme gelen ve kimi çevrelerce ...
Hasgür: CHP, işçilerine zulüm yapıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Konak'taki işçi ...
Demirsoy'dan sanal propaganda başarısı
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy’un internet sitesi büyük ilgi görüyor.
 
İzmir aday adayları için büyük gün yarın
Siyasi partiler, aday listelerini en geç pazartesi günü bildirecekler. ...
Ege'de Ankara heyecanı için son gün
12 Haziran'da milletvekili genel seçimine katılacak siyasi partilerin ...
İşte Alevilerin İzmir adayları
Alevi Dernekleri Konak Şubesi CHP'nin 270 aday adayı arasında 20 ismi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva