HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 09:26

CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye

CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki Genel Sekreter Sav ve ekibinin tamamen tasfiye edildiği öğrenildi.

CHP de deprem: Sav  ve ekibine tasfiye

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) saat 17:00'da başlaması beklenen Parti Meclisi (PM) toplantısı saat 19:30'da başladı. Sabaha kadar sürmesi beklenen kritik PM'den sızan ilk haber önceki Genel Sekreter Önder Sav ile ekibinin tamamen tasfiye edildiği oldu. MYK'da İzmir Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol'un karara itiraz ettiği, partideki ulusalcı yapının tasfiye edildiği, partinin yapının bozulmak istendiği yönünde itirazda bulunduğu ancak MYK'nın itirazı reddettiği öğrenildi.
 
OKAY, ANADOL VE ERTEN ve ŞİMŞEK YOK!
MYK toplantısının liste tartışmaları yüzünden geciktiği, Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkanlığa taşıyan önceki Genel Sekreter Önder Sav'ın ve ekibinin liste dışı bırakılması partide deprem etkisi yarattı. Önceki Genel Sekreter Önder Sav'ın yanısıra eski Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ve Grup Başkan Vekili Kemal Anadol ve İzmir Milletvekili Eski Genel Sekreter Yardımcısı A. Rezzak Erten'in de liste dışı kaldığı belirtiliyor. Son dönem Sav ile birlikte hareket eden tüm ekibin liste dışı bırakıldığı belirtilirken, İstanbul'da Gürsel Tekin ile çatışan Eski İl Başkanı Berhan Şimşek'in de liste dışı kaldığı öğrenildi.
 
SEVİGEN VE ATEŞ DE YOK!
Tasfiyenin sadece Sav ekibiyle sınırlı kalmadığı önceki Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerden Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen'in de yeni dönemde liste dışı kaldığı kaydediliyor. Onur Öymen, Mustafa Özyürek, Tacidar Seyhan'ın da listede olmadığı kesinleşti. 101 milletvekilinden 78'isinin listelerde olmadığı bilgisi PM dışına sızarken, kesin listeler için kritik toplantı devam ediyor.
 
BAYKAL ANTALYA BİRİNCİ SIRA
Antalya listesinin birinci sırasında Deniz Baykal'ın olduğu ikinci sırada Osman Kaptan, üçüncü sırada Gürkut Acar ve dördüncü sırada Yıldıray Sapan'ın olduğu belirtiliyor.
 
İNANILMAZ GÜVENLİK ÖNLEMİ
CHP listeleri için kritik PM toplantısı devam ederken genel merkezde akıl almaz bir güvenlik önlemi olduğu belirtiliyor. PM toplantısının gecikmesi nedeniyle, PM üyelerine pide siparişi vererek, dışarıya çıkma girişimlerini önleyen Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısının ardından Genel Başkan Yardımcılarını odalarına bile indirmeden, 12. kattan doğruca 4. kattaki PM salonuna aldığı öğrenildi. Cep telefonlarının iletişimini kesici Jammer kurarak dış dünya ile bağlantıyı tamamen kesen Kılıçdaroğlu'nun PM toplantısını gecenin geç saatlerine kadar sürdürüp, sabah erken saatlerde listeyi YSK'ya ulaştırması bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 20 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hakan 17 Nisan 2011 Pazar 17:27

ya siz ahmet ersin gibi bir milletvekilini nasıl partiden silersiniz anlamadım gıttı bundan sonra chp izmirde oy beklemesin

Yorumu oyla      13      6  
hasan 17 Nisan 2011 Pazar 17:27

izmirde ahmet ersin gibi çalışan milletvekili görmedim nasıl boyle bı adamı kılıçdaroglu çizik atar partıden uzaklaştırır

Yorumu oyla      13      6  
ahmet ahmet 11 Nisan 2011 Pazartesi 22:36

bende yorumları okudum ve akp nin oyununa düştü genel merkez neden mi.önder sav bu partide bir evin temeli gibiydi doğruları yanlışları bir bir söyler gereğini yapılmasını isterdi.tamam yenilikten yanayız güzel ama bak akp.mhp.temellerini yerinde tuttu şimdi biz ne yaptık bu partinin temelini yıktık neden sırf akp dedeler dediyi için.chp de tek dede vardı bence :önder sav:şimdi ruhuna el fatiha:vede bence izmirin gercek örğüt lideri a.rezzak erten:şimdi size soruyorum.sabah 8 akşam 12 kadar kimi örğütleyipte çalıştırakcaksınız.1 gün 2 gün sonra kopmalar yok benim işim var yok benim büğün misafirim geldi yok benim pazara gitmem lazım::)) cok yazık oldu ve size burdan söylüyorum.izmirde chp 200 bin oy kaybedecek.tek sebepi siz borazan cı başlarının oyununun yüzünden.sizlere bol şanşlar ben yokum.

Yorumu oyla      15      8  
ersin 11 Nisan 2011 Pazartesi 19:46

Seçim sonuçlarından sonra görüşürüz,belki ne demek istediğimi o zaman anlarsınız.Gidenler ile gelenler arasında ne fark var o zaman görürsünüz,şimdi burada hakaret düzeyinde yazı yazmanın bir anlamı yok,ayrıca kimseye de faydası yok,belki birbirimizi tanıyoruz belkide hiç tanımıyoruz,sonuçta bize faydası olmayan bir liste üzerinde burada kırıcı yorum yapmak sadece sinirlerimizi bozmaya yaramaktadır.Ben kendi görüşümü söylerim,kimse katılmak zorunda değil, CHP deki tek kişi yüzünde oy vermeyeceğim vede verdirtmeyeceğim,bunun sebebi 2. Bölge adayı M.ali susam dır.kemal kılıçdaroğlunun şaibeli adaylara yer vermeyeceğim dediği halde listeye yazmasından dolayı oy yok.Bu benim görüşüm..

Yorumu oyla      15      9  
inci 11 Nisan 2011 Pazartesi 16:08

yorumların hepsini okudum ben atam rumuzuna katılıyorum her konuda bir kere önder sav ve ekibi artık gitmeliydi öyle de oldu sonun da bir çiğli li olarak onun neler yaptığını bizden daha iyi bilen yoktur heralde ..sav'ı destekleyen arkadaş sen önce kimi desteklediğini bir düşün madem çok iyi siyasey yapıyorlardı da 40 yıldır niye iktidara gelemediler kendinize bir sorun bakalım atam yazısında diyor ki grup kararına uymayan partiden ihraç edilen bir belediye başkanını apar topar partiye aldılar.. çok doğru söylüyor bir beklentileri mi vardı yada niye böyle bir girişimde bulundular ..cevap yoookkkk...o yüzden arkadaşlar birbirinizi kırmayın eline sağlık kılıçdaroğlu eline sağlık tüm ekip..gelenlere merhaba gidenlere güle güle demekten başka bir alternatifimiz de yok zaten..önce savunduğunuz kişi yada kişilerin izmir'e ne getirisi olmuş chp'ye ne getirisi olmuş onu bir düşünün baykala gelince bu onun bileceği bir iş ekip diyorsunuz onun ekibindeki 50 yıllık arkadaşı değilmiydi arkasından vuran..yaaaa siz önce dostluğu arkadaşlığı öğrenin sonra yazılarınızda lanet okuyun yada kılıçdaroğluna kızın ..ayrıca izmirli sandıkta bilir işini merak etmeyin..chp yine izmir de en güzel sonuçları alacaktır..gerçek izmirli..

Yorumu oyla      17      8  
atam 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:48

ersin denen rumuz.. yazımı doğru dürüst okuyun okuyun ki ne demek istediğimi anlaya bilesiniz tabi sizde anlama kabiliyeti varsa .. bunu sakın hakaret olarak algılamayın ben sizin gibi üsluplar kullanacak kadar kötü bir izmirli değilim..

Yorumu oyla      16      7  
mustafa 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:44

sayın ersin bey bir kere sakin olun kişilere böyle hakarete varan yorumlarla yaklaşmayın kimsiniz necisiniz bilmiyorum ama chp'li olmadığınız yada kılıçdaroğlunu desteklemediğiniz kesin gibi algılanıyor..izmirli kime oy vereceğini size yada sizin gibilere soracak değildir..chp'nin politikasına da lanet demeniz hiç hoş değildir..biz dürüst siyaset yapmaya çalışıyoruz ..ayrıca 40 yıllık izmirli olmakla izmirli olunmuyor güzel kardeşim izmirli demek saygıyı bilen demektir izmirli demek onurlu demektir siz önce bunu öğrenin sonra onun bunun yazısına laf yetiştirin..yazık hemde çok yazık..

Yorumu oyla      16      7  
atam 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:39

atam isminin kime yakışıp kime yakışmayacağına sen karar veremezsin ersin bey bir kere kasedi çıkanlar yazılmasın diyorsun o kasedi kimlerin çıkartığını biliyormusun bu bir..ikincisi önder savın gitmesi sizi niye bu kadar yaraladı bir beklentiniz mi vardı ki bu kadar üsteliyorsunuz bu iki.. deniz baykalın yazılması sorun değil madem baykalın ekibi tasviye edildi o zaman baykalın kendisin demesi gerekmezmiydi ekibim yoksa ben de yokum diye demek ki baykal artık o kişileri ekibi olarak görmüyor..ayrıca siyasetide senin gibi at gözlüğü takmış insanlardan da öğrenecek değiliz biz babadan görme chpliyiz sonradan görme değil ..chp'yede oyunu kimler verecek kimler vermeyecek diye bir yorumda yapamazsınız kimin nerede kime oy vereceğini 12 haziranda izmirli olarak sandıkta göstereceğiz..kendinide çok şey biliyor zannetme yazdığın yorumlardan siyasetin neresinde olduğun belli oluyor..saygısızlık yapmanıza gerek yok..

Yorumu oyla      17      6  
ersin 11 Nisan 2011 Pazartesi 15:13

ATAM adlı yorumcu,ben olsam senin yerine ATAM rumuzunu kullanmazdım,bir kere sana yakışmamış.Be 40 yıldır İzmir de yaşıyorum.Sen benim yazdığımı anlamamışsın,eğer Önder sav listede yoksa,Deniz Baykal da listede olmaması lazımdı demek istedim.Madem bir değişiklik olacak o zaman kasedi olandan başlayacaksın değişikliğe! O zaman bu partiden Baykal da gidecek sadece önder sav değil,tamam mı ATAM rumuzlu fazla bir şey bilmeyen zatı muhterem.Bilmeden bazı yorumlar yapmak ...bazı yerden çıkmak demektir.CHP nin bu lanet politikaları yüzünden yıllardır iktidar olamıyor,şimdi de olamayacak,daha önce oy vermeyenler belki oy verecek ama şimdi de oy verenler oy vermeyecek,yani hiç bir şey değişmeyecek, arap hasan yada hasan arap.Bak değişen bir şey yok.:))

Yorumu oyla      14      11  
Mehmet 11 Nisan 2011 Pazartesi 01:30

Hele şükür başımız dik sandığa gideceğiz.

Yorumu oyla      19      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
 
BDP 12 Haziran adaylarını açıkladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Haziran seçiminde 39 ilde destekleyeceği ...
CHP'yle BDP seçim ittifakı yaptı mı?
Ergenekon sanıklarının adaylıklarıyla gündeme gelen ve kimi çevrelerce ...
Hasgür: CHP, işçilerine zulüm yapıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Konak'taki işçi ...
 
Demirsoy'dan sanal propaganda başarısı
CHP 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Yüksel Demirsoy’un internet sitesi büyük ilgi görüyor.
İzmir aday adayları için büyük gün yarın
Siyasi partiler, aday listelerini en geç pazartesi günü bildirecekler. ...
Ege'de Ankara heyecanı için son gün
12 Haziran'da milletvekili genel seçimine katılacak siyasi partilerin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva