HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 11:17

Bahçeli listeyi tamamladı

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili aday listesini tamamladı. Bahçeli’nin merkez sağın önemli isimlerini seçilebilecek yerlerde aday göstermesi bekleniyor.

Bahçeli listeyi tamamladı

ANKARA - MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili aday listesi de bitmek üzere. MHP listesindeki sürpriz, Bahçeli’nin merkez sağın önemli isimlerini seçilebilecek yerlerde aday göstermesi. bekleniyor. Bu çerçevede eski DYP’nin ağır toplarından eski bakanlar Sümer Oral Manisa’dan, Bahattin Şeker de Bilecik’ten listeye girdiler. Kırklareli’nde Cemal Özbilen, Iğdır’da Şamil Ayrım listebaşı oldu.Yine ANAP dönemi bakanlarından, ardından Ak Parti’ye geçen, ancak referandum sonrasında Ak Parti ile yollarını ayıran Murat Başesgioğlu da MHP listesinde yer aldı. Başesgioğlu İstanbul İkinci bölgeden aday gösterilecek.

Merkez sağın bir dönem efsane isimlerindan Adnan Kahveci’nin oğlu Baybora Cihan Kahveci de MHP listesinde İstanbul birinci bölge adayı olarak yerini aldı.

Bahçeli listede, bir dönem partiyle kopan ancak referandum sonrası yeniden MHP çatısı altına giren isimlere de yer verdi. En çok dikkat çeken isim Ümit Özdağ. Özdağ İstanbul ikinci bölge listesinde kendine yer buldu.
 
ENGİN ALAN DA LİSTEDE
Devlet Bahçeli, Ergenekon davasının tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan’ı da seçilebilecek yere koydu. Engin Alan, İstanbul 3. bölgede listenin en üst sıralarında yer aldı.

TUĞRUL TÜRKEŞ ANKARA’DAN, AKŞENER İSTANBUL’DAN

MHP’nin listesinde, partinin ağır topları da seçilebilecek yerlere konuldular. Bu çerçevede Meral Akşener İstanbul’dan, Tuğrul Türkeş ise Ankara’dan aday. Cihan Paçacı ve Deniz Bölükbaşı Ankara ikinci bölge listesinde yer aldılar.

MHP’nin kurmaylarından Oktay Vural İzmir Birinci bölgede, Tunca Toskay ise Antalya listesinde kendisine yer buldu. Hüsnü Yusuf Gökalp Sivas listesinde yer aldı.

Kayseri’de ise Türk tarih kurumu eski başkanı Yusuf Halaçoğlu listeye girdi. Trabzon’da dikkat çeken isimler ise Koray Aydın, Süleyman Latif Yunusoğlu ve Cevdet Saral.. Saral da eski istihbarat dairesi başkanıydı.

DEVLET BAHÇELİYİ ZORLAYAN İKİ İSİM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, en çok milletvekili potansiyeline sahip Ankara ve İstanbul gibi şehirlere çok sayıda yapılan adaylık başvurusu yapılması nedeniyle listeleri oluşturmakta zorlanıyor.
Ankara 1. Bölge'de Genel Sekreter Cihan Paçacı, Başdanışman Zühal Topçu, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar ve Tuğrul Türkeş'in, 2. Bölge'de Deniz Bölükbaşı ve Yeniçağ yazarı Özcan Yeniçeri'nin listenin ön sıralarında yer alması bekleniyor.

Bahçeli İstanbul listeleri üzerinde de yoğun mesai harcıyor. Balyoz tutuklusu Engin Alan'ın 3. Bölge'den aday gösterileceği kulislere yansıdı. Akşam gazetesinin haberine göre, eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu ile Alevi kökenli MYK üyesi Timurcan Ulusoy da bu bölgeden listeye girebilir. Eski AKP'li bakan Murat Başesgioğlu ile eski EPDK Başkanı Yusuf Günay'ın da 2. Bölge'den adayı gösterileceği konuşuluyor. 1. Bölge için de merhum Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci, Ümit Özdağ, İlhan Gencer ve Saffet Sancaklı'nın adı geçiyor.

KADIN SAYISI ARTACAK

176 kadın adayın başvuru yaptığı MHP'de pozitif ayrımcılık yapılarak kadın vekil sayısının 2'den en az 6'ya çıkarılması hedefleniyor. Mevcut kadın vekiller Meral Akşener ile Şenol Bal'ın listeye yeniden girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Genel Kurul salonunda türbanını çıkaran eski vekil Nesrin Ünal, (Antalya) eski vekil Melek Denli Karaca'nın kızı Aybüke Topçubaşı (Çorum) ve MYK üyesi Ruhsar Demirer (Eskişehir) listelerde ön sıralarda olacak. MHP, önemli bir varlık gösteremediği Tunceli'de de Figen Aytimur'u aday gösterecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim yaklaşırken Gür'den sandık analizi
A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, 12 Haziran'daki genel seçime ...
İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi
Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa ...
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
 
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
CHP'de 60 isim liste dışı!
101 milletvekili bulunan CHP'de 60 ismin liste dışı kalacağı, 18 milletvekilinin ...
 
BDP 12 Haziran adaylarını açıkladı
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 12 Haziran seçiminde 39 ilde destekleyeceği ...
CHP'yle BDP seçim ittifakı yaptı mı?
Ergenekon sanıklarının adaylıklarıyla gündeme gelen ve kimi çevrelerce ...
Hasgür: CHP, işçilerine zulüm yapıyor
AK Parti İzmir Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Hasgür, Konak'taki işçi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva