HABERLER>POLİTİKA
11 Nisan 2011 Pazartesi - 13:50

CHP Atilla Sertel’i geri mi çekti?

PM tarafından 1. bölge 10. sıradan aday gösterildiği öğrenilen Sertel’in CHP genel merkezi tarafından adaylıktan çekildiği iddia ediliyor.

CHP Atilla Sertel’i geri mi çekti?

İZMİR - Parti Meclisi tarafından onaylanan İzmir listelerine 1. bölge 10. sıradan girdiği öğrenilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in adaylığı, parti genel merkezi tarafından geri çekildi.
 
İzmir siyasetinde ‘ikinci bölge’ adayı olan, 1991 genel seçimlerinde Bornova’dan aldığı 10 binin üzerinde tercihli oyla dikkat çeken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, önce birinci bölgeye kaydırılmış, ardından Silivri’deki Gazeteci/Yazar Mustafa Balbay’ın İzmir listelerinde yer almasıyla 10. sıraya konulmuştu. CHP genel merkezi tarafından ilk beş için söz verilen isimlerden biri olduğu konuşulan Sertel’in siyaseten Yüksel Çakmur’a yakınlığının parti içi hakim yapıyı rahatsız ettiği, memleketi Aydın’dan kontenjan adayı gösterilmesi beklenen Balbay’ın İzmir’e getirilmesiyle ‘gazeteci’ kontenjanı bakımından geri sıralarda değerlendirildiği konuşuluyor.
 
İzmir Birinci Bölge 10. sıraya konulan Sertel’e verilen ilk beş sözünün tutulmaması üzerine CHP Genel Merkezi’nde düzeltme yapıldığı, YSK’ya teslim edilecek isimler listesinden Sertel’in adının çıkarıldığı kaydediliyor. Aday adaylığını açıkladığı basın toplantısında ‘seçilecek sıradan aday gösterilirsem federasyon ve cemiyet başkanlığını bırakacağım’ diyen Sertel’in YSK’ya gidecek listede 10. sırada olması halinde, cemiyet başkanlığından değil ancak CHP adaylık listesinden istifa etmesi bekleniyor. Ancak kulislerde Sertel'in yerine MYK tarafından Ramazan Abay isminin yazılarak YSK'ya gidecek listeden Sertel'i çıkardığı iddia ediliyor.
 
BALBAY’A ÇOK SEVİNDİM
10. sıradan değerlendirildiğine ilişkin bilginin ve sonraki düzeltme bilgisinin de kendisine ulaştığını egedesonsoz.com’a açıklayan Gazeteci Atilla Sertel, “Kendi sıramla ilgili yorum yapmak istemiyorum. Ancak Mustafa Balbay’ın aday gösterilmesine, İzmir’den milletvekili olacak olmasına en az kendi adaylığım gibi sevindim. Biz gazeteciler özellikle de İzmirli gazeteciler Balbay’ı Silivri’deki cezaevinde değil, Ankara’da görmek istiyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali sami 12 Nisan 2011 Salı 12:48

yorumcu ahsen ne demek istiyor.susamın adaylığıile gürselin doğrudan ilişkisi nedir.arada ne var.kime oy veriliyor açıklasın

Yorumu oyla      13      6  
NGD 11 Nisan 2011 Pazartesi 17:12

Atilla Sertel'i severim.İyi bir CHP'li.İyi bir gazeteci.Yeni Asır'daki..Halit Narin,konkordato ilan edince"TARİŞ İSÇİSİ'DE KONKORDATO İLAN ETTİ"haberi manşete oturtmuştu.Hem gerçek bir gazeteci,hemde siyasetçi.Fedaraosyon başına geçişi,ne kadar mücadelesever bir insan olduğunun,net bir kanıtıdır.Başarılar onun olacaktır....Mutlaka..Selam sana değerli kardeşim...

Yorumu oyla      18      6  
ahsen 11 Nisan 2011 Pazartesi 14:50

Atilla işi biliyordu ve hemen istifa etmedi,akıllı adammış ama yaptığı bir hata var,gidecekti M.ali susam dan nasıl milletvekili olunur,nasıl listede kalınır v.s gibi. işin özünü öğrenecekti,mehmet abisi ona her şeyi öğretirdi.İzmir in vazgeçilmezi olan memet acaba ne özelliği ile tekrar aday gösterildi,bunu da sanırım Gürsel açıklar.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir adaylarından ilk mesajlar
CHP’nin İzmir listesinde yer alan adaylar ilk açıklamalarını Egedesonsöz’e yaptı.
CHP Listeleri Ankara'yı karıştırdı
CHP'nin milletvekili aday listesi partiyi karıştırdı. Aday gösterilmeyen ...
CHP İzmir'de liste krizi!
CHP’de İzmir listesi kriz doğurdu. Genel Merkezin aday listelerinde sürpriz ...
 
Bahçeli listeyi tamamladı
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin son şeklini verdiği MHP’nin milletvekili ...
Seçim yaklaşırken Gür'den sandık analizi
A&G Araştırma Şirketi’nin sahibi Adil Gür, 12 Haziran'daki genel seçime ...
İşte CHP İzmir'in kesinleşen listesi
Adaylıkları uzun süre tartışılan Ergenekon sanıklarından Gazeteci Mustafa ...
 
CHP'de deprem: Sav ve ekibine tasfiye
CHP'de MYK, Kılıçdaroğlu'nun listesini onayladı. Kritik PM sürerken, önceki ...
Alaattin Yüksel’den Çiçek’e jet yanıt!
Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek’in ‘CHP her şeyi vaat ediyor, neredeyse cennetten ...
Erdoğan'dan sahil operasyonu
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva