HABERLER>POLİTİKA
11 Eylül 2023 Pazartesi - 08:29

İmamoğlu'ndan Akşener'e: İttifak şart!

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener'in yerel seçimde Ankara ve İstanbul da dahil 81 şehirde aday çıkacaklarını açıklamasını değerlendirdi.

İmamoğlu ndan Akşener e: İttifak şart!

“İttifak olmamalıdır' diye bir fikre asla katılmıyorum” diyen İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir”dedi.

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği son üç etkinlikte yer almamasıyla ilgili soruya, “Bu soruyu cevaplayamayacağım. Çünkü muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta cevap da veremezsiniz” diyerek yanıt verdi.

'Diyalog her zaman gerekli; yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim'
İmamoğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Akşener'in “Ankara ve İstanbul da dahil aday göstereceğiz” açıklaması hakkında şu görüşleri ifade etti:

“Sayın Akşener'in söylemlerini takip ettim. Ama içerik olarak nasıl somut hamleler olacak ya da süreci bugünden tayin edecek mi, yoksa değerlendirecek mi, zaman içerisinde kararını başka süreçler etkileyebilir mi, bunlar konuşmaya muhtaç. Diyalog her zaman gereklidir. Biz bu anlamda İyi Parti kitlesi ve teşkilatıyla İstanbul'da gayet uyumlu bir süreç yürüttük. Şu anda sadece sayın Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir. Onun için somut bir cevap verilecek bir husus olduğunu düşünmüyorum.”

'İttifak olmamalıdır, diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart'
İmamoğlu, ittifakın kurulmamasının etkileri hakkında da şu öngörü ve düşüncelerini paylaştı:

“Türkiye'nin siyaseti artık bir ittifak siyaseti. İttifakın biçimleri seçimlerin zeminine ve bölgesine göre değişebilir. Bu anlamda ülkedeki genel seçim atmosferi de ittifak gerektirdi. Görüyoruz ki yerel seçimde de ittifak süreçleri etkili olacak. Bazen ittifaklar etkili olacak, bazen ittifakları bozmak etkili olacak. Bazen ittifaklara yanlış yaptırmak da etkili olabiliyor.

Bu anlamda ‘İttifak olmamalıdır’ diye bir fikre asla katılmıyorum. Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım. Bütün siyasi partiler için geçerli bu. Çünkü bazen yerel seçim-genel seçim duyguları farklı refleksler oluşturabiliyor. O manada ben elbetteki siyasi partilerin ittifaklarını önemsiyorum. Ama en az onun kadar, belki daha fazlası, toplumun kendi içinde oluşturacağı ittifakları da önemsiyorum.”

'İstanbul’daki rakibimi biliyorum'
“İstanbul’daki rakibimi biliyorum” diyen İmamoğlu, kulislerde İBB için konuşulan isimler konusunda, “Diğerleri beni ilgilendirmiyor” dedi.

 
Ameliyat kabusa döndü... Memeleri düştü!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Artık CHP Lideri gibi konuşuyor!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Partili 11 Eylül 2023 Pazartesi 21:17

Atama il başkanı atama milletvekili atama belediye başkanları atamak ile partinin durumu ortadadır,genel merkez yöneticilerinin bir kısmı bölgelerinde delege dahi seçilemedi,işte bu günlere düştü parti artık tıpış tıpış oy vermek olmayacak artık resim böyle görünüyor...

Yorumu oyla      4      4  
altan koralttan 11 Eylül 2023 Pazartesi 13:44

yusuf...yusuf...

Yorumu oyla      3      4  
menemenli 11 Eylül 2023 Pazartesi 11:09

partili nickiyle yorum yapan vatandaş imamoğlu çalışıp kazandı kimse onu getirip belediye başkanı koltuğuna oturtmadı! akpde olan beylikdüzünü kazandı,akpde olan ibbyi kazandı,sen ne konuşuyorsun!

Yorumu oyla      2      8  
Partili 11 Eylül 2023 Pazartesi 09:47

Akşener imamoğlu ikilisi siyâseti dizayn etmek istiyor birine emanet olarak milletvekili verdi,birini de ücra bir belediye başkanlığından büyük şehir belediyesi başkanı olarak atadı,ıkiside şimdi Kılıçdaroğlu'nu hedef tahtasına koyuyorlar,ön seçim olmadan kafana göre atarsanız doğal bir sonuç ortaya çıkıyor,örgütün gücünü kendi gücü gibi kullanırsa işte böyle Saraçhane kumpasları devam eder,Kaftancıoğlu haklı çıktı...

Yorumu oyla      8      4  
SOKAK 11 Eylül 2023 Pazartesi 08:39

Bırakın artık Sayın AKŞENİR'in peşini. Buradan CHP'ye fayda gelmedi, gelmeyecekte. Doğrusu; fabrika ayarlarına acilen ve karalı bir biçimde dönmektir. NOKTA

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'nın adayını açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin Ankara Büyükşehir Belediye ...
CHP'li Nalbantoğlu'ndan İYİ Partili Özlale'ye gönderme: İzmirli bu kurnazlıklara aldanmaz!
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İYİ Parti Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan: Rusya tahıl meselesinde dışlanamaz
Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi sona ermesinin ardından açıklamalarda ...
 
İYİ Parti'den Akşener hakkındaki iddialara suç duyurusu
İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener hakkında Fetullahçı Terör Örgütü ...
Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!
Narlıdere İlçe Kongresine müdahil olduğu iddialarını kabul etmeyen CHP ...
Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20'de yoğun diplomasi trafiği sürüyor. ...
 
Erdoğan'dan Gandhi'nin mezarına ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 G20 Liderler Zirvesi kapsamında, ...
Kılıçdaroğlu'ndan değişim mesajı!
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 100. yıl etkinliklerinde konuştu, "CHP, Türkiye'nin ...
AK Partili Çelik, İzmir’de konuştu, CHP'li Polat'a gönderme yaptı: Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva