HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2023 Pazar - 12:53

İYİ Parti'den Akşener hakkındaki iddialara suç duyurusu

İYİ Parti, Genel Başkan Meral Akşener hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu ve örgütün propagandasını yaptığını iddia eden kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "suç uydurma" maddesi kapsamında şikayetçi olunduğunu bildirdi.

İYİ Parti den Akşener hakkındaki iddialara suç duyurusu

Partiden yapılan açıklamada, Akşener hakkında, 2016'da "FETÖ üyeliği" iddiasıyla başlatılan ve son dört yılı gizli yürütülen soruşturmanın 7 yıl sonra verilen takipsizlik kararıyla erişime açıldığı belirtildi.

"Dosyanın erişime açılmasıyla Akşener'in siyasi yaşamına 7 yıldır baskı unsuru olarak sirayet eden bu soruşturmayı başlatan unsurun, kimliğini gizleyen bir şahsın 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden iki gün sonra suç uydurarak yaptığı isimsiz bir BİMER ihbarı olduğunun öğrenildiği" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlginçtir ki, sonraki tarihlerde de Türkiye'nin dört bir yanından organize bir girişim gibi benzer içerikli birçok ihbar yapılmış, bu ihbarlarda ortak bir dille Sayın Genel Başkan'ın 15 Temmuz 2016 tarihinden önceki konuşmalarında darbe girişimi tarihini işaret ettiği, hükümetin değişeceğini ima ettiği, darbenin haberciliğini yaptığı, neden hala tutuklanmadığı gibi genel başkan hakkında gerçeğe aykırı olmakla birlikte son derece ağır isnatlar yaratılarak suç uydurulmuştur.

Oysa örnek verilecek olunduğunda Sayın Genel Başkanın bu söylemleriyle işaret ettiği tarihin 15 Temmuz 2016 değil, Milliyetçi Hareket Partisi'nin 15 Mayıs 2016 tarihli kurultay tarihi olduğu açıktır."

Açıklamada, illerdeki savcılıkların konuyu tetkik edip Akşener'i aklayan bir karar vermek yerine, dosyaları Ankara'ya gönderdikleri, şikayetlerin bu şekilde toplanıp birleştirildiği, bunun da Akşener'e ilişkin FETÖ soruşturmasının kaynağını oluşturduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Gelinen noktada 7 yıl boyunca Sayın Genel Başkanın bir soruşturma tehdidi altında yaşamasına, siyasi faaliyetlerini bu zorluk ve baskı içinde yürütmesine, gerek siyasi rakipleri gerekse bazı basın-medya kuruluşlarının hedefi haline gelmesine, lekelenmeme hakkının ihlaline neden olan tüm sorumlular hakkında her türlü yargısal yola başvurulacaktır.

İlk olarak Sayın Genel Başkan hakkında suç uydurarak yıllarca FETÖ üyeliği, terör örgütünün propagandasını yapmak, anayasal düzene karşı suçlar kapsamında soruşturulmasına neden olan ihbar sahipleri hakkında ceza kanunumuzda açıkça düzenlenmiş suç uydurma maddesi uyarınca gerekli şikayetler yapılmıştır."

AKŞENER HAKKINDAKİ SORUŞTURMA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akşener hakkında FETÖ'ye ilişkin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturmada 22 Ağustos 2023'te takipsizlik kararı vermişti.

Kararda, gizli tanık "Yağmur"un 4 Ağustos 2016'da Cizre Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadedeki, "Örgütün son dönemdeki stratejilerinden biri siyasi partilerden birine sızmak ya da mümkünse yeni bir siyasi parti kurmaktır. Bildiğim kadarıyla buna yönelik olarak Meral Akşener isimli kişi kullanılmaktadır. Meral Akşener'in çeşitli yerlerde cemaat toplantılarına katıldığını ve cemaatin talimatları doğrultusunda çalıştığını biliyorum." iddiaları üzerine Akşener hakkında soruşturma açıldığı bildirilmişti.

Kararda, soruşturma sonucunda, "Akşener hakkında kamu davasının açılmasını haklı kılacak nitelikte her türlü şüpheden uzak, yeterli, kesin ve inandırıcı bir delil elde edilemediğinden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği" belirtilmişti. (AA)

 
Soyer TransAnatolia Rally Raid ödül törenine katıldı
 
Kurtuluş Günü'nde fuara akın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!
Narlıdere İlçe Kongresine müdahil olduğu iddialarını kabul etmeyen CHP ...
Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20'de yoğun diplomasi trafiği sürüyor. ...
Erdoğan'dan Gandhi'nin mezarına ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 G20 Liderler Zirvesi kapsamında, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan değişim mesajı!
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 100. yıl etkinliklerinde konuştu, "CHP, Türkiye'nin ...
AK Partili Çelik, İzmir’de konuştu, CHP'li Polat'a gönderme yaptı: Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri ...
CHP’li Tanrıkulu’na soruşturma başlatıldı!
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na ‘Halkı kin ve ...
 
CHP'li Kılıç'tan çifte 9 Eylül mesajı: Onurlu halkımızın vasiyetini yükselteceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ...
CHP'den Anıtkabir ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan 9 Eylül mesajı: Vatanın kurtuluş günüdür!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yayınladığı mesajla, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden 'erken seçim' için meydan okudu?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
1 Temmuz eşiği ve normalleşememe!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva