HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2023 Cumartesi - 18:17

AK Partili Çelik, İzmir’de konuştu, CHP'li Polat'a gönderme yaptı: Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun diktatörlük heveslisi olduğunu söyledi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "diktatör" diyen CHP'li Mahir Polat'a gönderme yaptı. Çelik açıklamasında “Güzel ülkemizi Kılıçdaroğlu gibi diktatör heveslilerine bırakmayacağız. PKK destekçilerine karşı mücadeleyi hep birlikte gençlikle büyüteceğiz. Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz, demokrasimizi büyüteceğiz” dedi. Çelik ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef alarak yerel seçim için de iddialı konuştu.

AK Partili Çelik, İzmir’de konuştu, CHP li Polat a gönderme yaptı: Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz!

EGEDESONSÖZ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir’de “Şehir Buluşmaları” kapsamında düzenlenen Gençlik Buluşması programına katıldı.

Uçağının rötar yapması sebebiyle AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen programının iptal edilmesi sebebiyle Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılan Çelik, programda gençlere hitap etti.

Programa AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Şebnem Bursalı, Yaşar Kırkpınar, Eyyup Kadir İnan ve Ceyda Bölünmez Çankırı da katılım sağladı.

HİZMET ALAMAYAN YER DEYİNCE İLK AKLA GELEN İL İZMİR’DİR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, programda yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni hedef aldı. Çelik açıklamasında “Önümüzde yerel seçim var. Yerel seçim için Cumhurbaşkanımız şunun altını çizdi. Hizmet alamamış yerleri hizmete kavuşturacağız. Hizmet alamayan yer deyince ilk akla gelen il İzmir’dir. Bu belediyenin beceriksizliği ve vizyonsuzluğu yüzünden halkımız ettiği hizmetlere İzmir’de kavuşamıyor. Çalışmalarımızı büyüterek bu kez İzmirimizi Cumhur İttifakı’nın, AK Parti’nin belediyecilik anlayışı ile buluşturacağız” dedi.

CHP’NİN GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İLE NE ALAKASI KALMIŞ!
CHP’yi hedef alan Ömer Çelik, “CHP, 101'inci yıllarının kutladıklarını söylüyorlar. CHP’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ne alakası kalmış! Çok partili döneme geçtiğimizden beri nerede meşru iktidarın önünü kesmeye çalışan bir şey olursa siyasi ayağı hep CHP olmuştur. Çıkıp bununla yüzleşecekleri halde utanmadan Atatürk’ün mirasına yüklenerek, CHP’ye oy verenlerin de emeklerini istismar ediyorlar. En çok eleştirdiği de Tükriye'de kimlik farklılıklarını öldürmek. Bunun nasıl gerçekleştirildiğini görmek isteyen varsa bu salona baksınlar. Her kesimden ve görüşten arkadaşlarımız aramızda” dedi.

BUNLARIN ANLAYIŞI SADECE KENDİLERİNE ÇALIŞIR, MİLLET İÇİN ÇALIŞMAZ
CHP’nin siyaset hattını hedef alan Çelik, La Fontene’nin bir masalı üzerinden örnek vererek, “Bunların demokrasi, özgürlük, hizmet demesine bakmayın. Bunların anlayışı sadece kendilerine çalışır, millet için çalışmaz. Biz milletin içinden çıkmış ve milletinden kopmamış siyasi hareketiz. Şimdiye kadar yaptığımız gibi yeni hedeflere yürümek bizim işimiz. Bir CHP yöneticisi size demokrasiden, özgürlükten bahsettiğinden aklınız La Fontene’nin şu masalı gelsin: Karganın ağzında peynir var, tilki ağacın altına geliyor. Karga kardeş o güzel sesinle şarkı söyle de dinleyelim diyor. Karga şarkıyı söyleyince tilki peyniri kapıyor. CHP, demokrasi, özgürlük derse peyniri yutacaksın. Post-modern uyarlaması ise şöyle: “Karganın ağzında peynir var ve karga kardeş güzel sesinle bir şarkı söyle de dinleyelim diyor. Karga peyniri kanatlarının altına alıyor ve tilki tilki bu hikayeyi Le Fontane’den okudum diyor. Bir CHP’li size demokrasi ve özgürlük derse aklınıza tilkinin hikayesi gelsin” açıklamasını yaptı.

CHP'Lİ POLAT'A DİKTATÖR GÖNDERMESİ: GÜZEL ÜLKEMİZİ KILIÇDAROĞLU GİBİ DİKTATÖR HEVESLİLERİNE BIRAKMAYACAĞIZ
CHP YDK üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "diktatör" demesine gönderme yapan Çelik, CHP Lideri Kemal Kılıçdaorğlu’nun diktatörlük heveslisi olduğunu söyleyerek “Bu insanlara oy vermediğiniz ve geçit vermediğiniz için bu memlekete büyük hizmet ettim diye gurur duyabilirsiniz. Seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘diktatör’ dediniz. Seçimde büyük bir yenilgi almalarına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu korumak için neler yaptığına baksınlar. Diktatör odur. Diktatörlerin bir özelliği vardır. Tankın topun arkasına saklanırlar. Halka yüzleşemezler. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız halkıyla beraber takın topun tüfeğin önüne yürüdü. Özgürlük, demokrasi diyorlar altından PKK çıkıyor. Biz AK Parti’yiz ve bu ülkeyi size teslim etmeyiz dedik. Geleceğimizi taş taş, hizmet hizmet inşa etmeye devam edeceğiz. Güzel ülkemizi Kılıçdaroğlu gibi diktatör heveslilerine bırakmayacağız. PKK destekçilerine karşı mücadeleyi hep birlikte gençlikle büyüteceğiz. Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz, demokrasimizi büyüteceğiz. 9 Eylül günü, İzmir’den söz veriyoruz: Bu ülkeyi kem gözlerle bakanlara asla geçit vermeyeceğiz. İzmir’in dağlarında çiçekler açar, AK Gençlik yoluna sonuna kadar koşar” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’NİN EN GENCİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR
Gençlik Kolları’nın önemine dikkat çeken Ömer Çelik,  “Sayın Cumhurbaşkanımızla yola çıktığımda 25 yaşındaydım. Yola çıktığım günden bu yana 29 yıl geçti. Kim yolunu değiştirirse değiştirsin kim siyasi istikametini değiştirirse değişsin kim yoldan çıkarsa çıksın bizim evimiz AK Parti. Gençlik kollarından yetişmiş kardeşlerimizin partimizde önemli görevlere gelmesi, bizim en büyük gücümüzdür. Öylesine güzel bir teşkilat terbiyesine sahibiz ki… Kardeşlerimiz küçük yaşlardan itibaren bu siyaset okulunun sıralarında yetişiyorlar ve partimizde önemli görevlere geliyorlar. Yani gençlik kollarımız aynı zamanda partimizin geleceğinin inşa edildiği bir okuldur. Gençlik, sadece yaşla sınırlı bir kavram değil. Yaşla alakası yok. Gençlik dediğimizde aklımıza yaşın gelmesi biyolojik bir şey. Gençlik, hiçbir zorluk karşısında ideallerini kaybetmemektir. Hiçbir şeyin karşısında yılgınlık göstermeden yoluna devam etmektir. Kimden ne tehdit gelirse gelsin devam etmektir. Tüm engellere rağmen yoluna devam etmektir. Bu ilkelerden baktığınızda AK Parti’nin en genci Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz bizden daha şanlısınız. Bir sürü siyasi olayla birlikte büyüyorsunuz. AK Parti çatısı altındaki günlerinizi çok iyi değerlendirin. İleride tarih kitaplarında yazan birçok olayı biz yaşadık diyeceksiniz. Başkaları için o kitaplarda yazılanlar bir anı ya da hikayeyken sizin için hepsi gerçek. Türkiye’yi, bölgesini dönüştüren, dünyanın dönüşümüne imza atan dünyadaki bir siyasi hareketin mensubusunuz. Dünyadaki en büyük gençlik hareketinin mensuplarısınız” dedi.

SAYGILI: VATANSIZLIĞI İYİ BİLİRİZ
İl Başkanı Bilal Saygılı programda yaptığı konuşmada “Bugün 9 Eylül. 101 yıl Atatürk ve arkadaşları ve Türk Ordusu İzmirimizi Yunan işgalinden kurtardı. 3 yıl 3 ay 25 gün işgal altındaki İzmirimiz… 101 yıldır özgür ve kendi ayakları üzerinde duran bir şehir. Biz vatansızlığın ne olduğunu biliriz. ABD, Afganistan’da 30 yıl kaldı ve milyonlarca Müslüman kardeşimizi katletmesini çok iyi biliriz. Vatansızlığı Irak’tan biliriz. Saddam’ı bile aratan, garibanları perişan eden ABD’yi biliriz. Filistin vatansızlığını çok iyi bilir. Onlar perişan şekilde Allah’ın ikinci evinde Kudüs’te özgürce namaz kılamıyorlar. Gazze’de açık cezaevinde gibi vatanını yaşayamıyorlar.  Myanmmar’dan, Suriye’ye halkın 3’te 2’si ya göç etti, ya öldürüldü. Bu kardeşlerimiz vatansızlığı bilir. Ukrayna’daki vatandaşların yarsında çoğu kışın açlık içinde perişan oldular. Bunlara bakıldığında ülkemizde ve İzmirimizde özgür hayatımızı doğru yaşayan, vatana sahip çıkan,bayrağı dalgalanan, ezanı okunan bir ülkeyiz. Allah bin kere razı olsun. Erdoğan dik durduğu için biz bu noktadayız” dedi.

Ömer Çelik ile tanışma anısını anlatan Saygılı, “Yıl 1988… Üniversite 2’deyim. Sayın Ömer Bey ile Süleyman Aslantaş’ı ziyaret etmiştim, güzel bir öğrenci evine gitmiştim, hepsi 7-8 kişi fikri şekilde tartışıyor. Birisinin entelektüel birikimi oldukça yüksekti birisi ve bu kişi çok önemli bir noktaya gelecek demiştim. Kendisi Ömer Bey’di. 40 yaşındaki insanın entelektüel birikimi vardı” açıklamasını yaptı.

İNAN: YOUTUBE’TAN ÖMER ÇELİK'İ İZLERDİM
Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan ise “2023’te çok önemli bir seçim zaferi elde ettik. Gençlerin partisin AK Parti olduğunu, gençlerin liderinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu çok güzel bir şekilde ispat ettik. Bu seçimde emek olarak en fazla kim çalıştı diye baştan sona sıralama yapsak en çok çalışan İzmir AK Gençlik’tir. Bugün 9 Eylül… Şehrimizin doğum günü. Biz gençlik kollarında her şeyi Sayın Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Sayın Ömer Çelik’in gençlik için ortaya koyduğu çok önemli vizyonlar vardır. Bugün bu haldeysek ve birçok krizi atlattıysak Sayın Ömer Çelik’in katkısı çok büyüktür. Siyasete ilk başladığım yıllarda YouTube’da kendisinin grup konuşmalarını, meclis konuşmalarını tane tane izlerdim. Gençlik kolları başkanlığı görevimde de kendisinin desteği eksik olmadı. Gençlik içindeki tartışmalarımızda şöyle bir an mutlaka olur: Bu krizi Ömer Çelik Bey yaşasa hangi analizi yapardı diye tartışırız" dedi.

CHP'yi hedef alan İnan şunları söyledi:

"Ben dün paylaşım yaptım. CHP 100. yılını kutluyor. Pankart asmışlar, CHP ne ara 100 yaşında oldu dedim. Biz, CHP’nin halkla ilgili olmadığını 2023 yılında gördük. Bugün cumhuriyetin 100 yılını kutluyorlar ama içlerinden bir milletvekili askere hakaret ediyor. Bir yandan Atatürk posterleri asacaksınız, bir yandan da TSK’ya ve şanlı ordumuza hakaret edenleri içinizde barındırıyorsunuz. Bunu seçim sürecinde her yerde haykırdık”

 

'FARKLILIKLARIMIZ BU ÜLKENİN ZENGİNLİĞİ OLUR'
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İzmir programı kapsamında gençlik buluşmasının ardından bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Programda Çelik, "Son zamanlarda çok fazla kötümser konuşmalar yapılıyor. Dünyanın içinden geçtiği krizler, kaoslar beraber değerlendirildiğinde bir umutsuzluk aşılanmaya çalışılıyor. Öncelikle uzun zamandır siyasetin içinde olan birisi olarak şunu söylemek isterim; ülkemizin geleceği çok parlaktır. Ülkemiz emin ellerde, dirayetli bir yönetimle büyük ufuklara doğru bütün gücüyle koşmaktadır. Bundan sonrası Türkiye Yüzyılı dedik. Türkiye Yüzyılı herhangi bir ifade değildir. Bundan yüzyıl evvel, 28 Ekim 1923’te devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' demişti. Aradan yüzyıl geçti bir 28 Ekim'de şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Yüzyılı'nı ilan ediyoruz' dedi. 9 Eylül’ün kıymeti, milli mücadelenin taçlanmasıdır. Nihai noktada İzmir, 'Burası Türk milletinin vatanıdır, bu vatan bizimdir, hiçbir düşman kem gözle bakamaz, bin yıldır buradayız bundan sonra da burada kalmaya devam edeceğiz’ diye bunu ilan etmiştir. Kimliklerimiz, etnik aidiyetlerimiz, partilerimiz, ideolojik düşüncelerimiz, adlarımız farklı olabilir ama hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir. Farklılıklarımız bu ülkenin zenginliği olur" dedi. 

'TÜRKİYE CUMHURİYETİ KARŞISINDA HERHANGİ BİR ŞEKİLDE DURAMADIKLARINI GÖRDÜK'
Öte yandan Çelik, "Evlerimizi büyütmeye çalıştığımız gibi vatanımızı büyütmeye çalışmak için gayret edersek, bunun için hep beraber mücadele edersek, aşamayacağımız engel yoktur. Şimdiye kadar karşımıza kimler kimler çıktı. Karşımızda çok akıllı, çok güçlü, yenilmez denenlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarlarını, hak ve menfaatlerini kararlı biçimde savunduğumuz zaman nasıl Türkiye Cumhuriyeti karşısında herhangi bir şekilde duramadıklarını gördük. Vatanımız bir mücevher gibi herkesin gözünü diktiği bir yer. Burada varlığımızı sürdürmemiz için tabii ki güçlü bir orduya sahip olmamız lazım ama bunun yanı sıra güçlü bir Cumhuriyete, ekonomiye, demokrasiye, gençliğe, güçlü devlet kurumlarına sahip olmamız lazım. Bunların hepsi bir araya geldiği zaman bin yıldır kendimize vatan ilan ettiğimiz ve bedelini her an her saniye dediğimiz bu topraklarda geleceğe daha güvenle bakabiliriz. Ülkemiz üzerinde yapılan bir sürü plan, proje, siyasi çalışma var ama biz de bunların farkındayız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunlarla güçlü bir şekilde mücadele ederken aynı zamanda ülkemizin büyüme, gelişme ve kalkınma iradesini hep beraber ayakta tutuyoruz" diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ NE ZAMAN GÜÇLÜ OLMUŞSA, TÜRKİYE BÜYÜMÜŞTÜR'
Türkiye'de demokrasi ne zaman güçlü olmuşsa, Türkiye'nin büyüdüğünü ifade eden Çelik, "Ama demokrasimiz sakatlanmışsa, Türkiye geriye gitmiştir, değerlerimiz geriye gitmiştir. Çok önemli bir zaman diliminden geçiyoruz. Artık bildiğimiz anlamdaki dünya düzeni görülmeyecek. Rusya- Ukrayna savaşının çıkmasıyla ile beraber, dünyadaki bütün dengelerin alt üst olduğunu gördük. Bildiğimiz dünya düzeninin iki sembolü vardı biri Japonya diğeri Almanya’nın silahsız olması. Rusya- Ukrayna savaşından sonra Almanya da Japonya da silahlanıyor. Bildiğiniz dünya düzeninin artık dikişleri sökülüyor. Dünya artık bir türbülansın içinde. Çok geniş bir coğrafyada istikrarsızlık var. Bütün bunun içerisinde biz ülkemizin yönetimini, sivil toplumunu, vatandaşlar arasındaki dayanışmayı sağlam tutmak zorundayız. Biz ülkemizin değerlerine sıkı sıkı tutunacağız ama en önemlisi birliğimize sıkı sıkı tutunacağız. Aramızda ayrılık olmayacak. Bir arkadaşımız başka bir partiden olabilir, bizim aleyhimize söz de söyleyebilir. Ona söyleyeceğimiz şudur; 'Biz Türkiye’nin iyiliği için çalışıyoruz.' Geçen gün bir açıklama yapıldı. Bir genel başkan dedi ki; 'Bizim içimiz darmadağın, ben bu Cumhur İttifakı anlamıyorum, onların içinde hiçbir sorun yok' dedi. Mesele şu ki; ülkeler temelinde, prensipler temelinde kol kola verirseniz, omuz omuza verirseniz o zaman bir problem çıkmaz" diye konuştu.

'TÜRKİYE YÜZYILI GENÇLERİN YÜZYILI DEDİK'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en kritik noktalara çok önemli kadın yöneticileri atadığını ifade eden Çelik, "Türkiye Yüzyılı’nın simgesinden biri haline geldi kadın milli voleybol takımımız, ay yıldızımızı en yükseğe çıkardı. 'Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı' dedik. Gençlerimizin ülkemizin en büyük gücü, kuvveti, kaynağı olduğunun, geleceğe atılacak en büyük imzanın onlara yatırım yapmak olduğunun bilincindeyiz. Her alanda genç bir ülke olarak geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Ben siyasette şunu gördüm, ak saçlı gençler, siyah saçlılardan daha iyi koşuyor. Bu sadece yaşla ilgili bir mesele değil. Bu inanmak ve azmetmekle ilgili bir mesele. Önemli olan mücadele etmek. Bizden öncekilerin çektiği sıkıntıları okuyoruz, izliyoruz. O sıkıntıların bir kısmını biz siyasete girdiğimizde de gördük. Biz ilk AK Parti olarak iktidara geldiğimizde, alenen tehditlerle karşı karşıya kalıyorduk. Bu tehditlerin bir kısmı TBMM içindeki milletvekilleri tarafından yapılıyordu. Nedir günahınız? Milletten oy almışsınız. 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir ilkesini asla yere düşürmeyeceğiz' diyorsunuz. 'Bu milletten başka patron tanımayız. Bu milletten başka kimseden karne almayız' diyorsunuz, bu sizi suçlu ilan ediyor. Bununla mücadele ettik. Devlet, belli bir grubun oligarşik çıkarlarını temsil eden bir yapı değildir. Devlet milletin örgütlenmiş halidir. Her bir vatandaşımızın tek tek oluşturduğu bu büyük çatıdır. Hangi partiden olursa olsun her bir vatandaşımızın emeğine, katkısına ihtiyacımız var. Kırmızı çizgimiz ülkemizin bölünmez bütünlüğüdür, değerleridir. Kırmızı çizgimiz terörle mücadeledir. Teröre herhangi bir şekilde taviz gösterilmesi mümkün değildir. Onun için kızıyoruz. Bazen bazı siyasi partiler çıkıyorlar; Kandil’den kendilerine açıkça destek verildiği zaman bu destek karşısında sessiz kalıyorlar. Terör Türkün de Kürdün de, Arabın da düşmanıdır. Terör bir insanlık suçudur. Rusya- Ukrayna savaşında bütün dünya ikiye bölünmüşken iki tarafla da konuşabilen tek ülke biziz. Cumhurbaşkanımızın yürüttüğü barış diplomasisi, şu anda dünya barışını getirebilecek tek şey. İki tarafta da nükleer silahtan bahsediliyor. Barıştan bahseden tek bir yer var. O da Türkiye. Seçim zamanında gördük içimizde Alevi, Sünni, Türk, Kürt çatışması çıkarmaya çalışanları. Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Bu ülkede ikinci sınıf vatandaş yoktur. Hiç kimsenin bir diğerini ötekileştirmesine müsaade edemeyiz. Siz bakmayın yabancı bir takım kara propaganda odaklarının ülkemizle ilgili olumsuz haber yaydığına. Sürekli olarak kaos, kötümserlik yaymalarına bakmayın. Gerçekten Türkiye’nin geleceği çok iyidir" dedi.



'TÜRKİYE KİLİT ÜLKEDİR'
Türkiye’nin demokrasiye dayanan bir yönetimle yol yürüdüğü sürece güçleneceğini ve büyüyeceğini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Ekonomik durumla alakalı yaşanan sıkıntıların farkındayız. Orta vadeli program açıklandı. Orta vadeli program şimdiye kadar alınan sonuçların daha da güçlenmesi için sağlam bir yol haritası sunuyor. Türkiye Yüzyılı esnafın, çalışanların, köylünün, çiftçinin yüzyılı olacak. Her bir kesimin yüzyılı olacak. Bundan 100 yıl evvel o zor şartlarda, 9 Eylül’de, o imkansız denen şartlarda, bu zaferi meydana getirenlerin azim ve iradesiyle bugün daha iyi şartlarda çok daha büyük işler başarabilecek durumdayız. Biz ilk siyasete girdiğimizde o zamanki Türkiye’nin şartlarını ve önümüze çıkarılan engelleri biliyorum. Etrafımızda hangi gelişme olursa olsun, işin içine Türkiye girmeden, Recep Tayyip Erdoğan’a referans verilmeden bir meselenin konuşulması ya da çözülmesi mümkün değildir. Türkiye kilit ülkedir. Türkiye diplomaside, ekonomide kilittir. İllerimize büyük şeyler yaptık. Esasında İzmir gibi yerlerdeki şanssızlık merkezi hükümetin çok büyük bütçelerle İzmir’imize sahip çıkmasına rağmen, yerel yönetimlerin vizyonsuzluğu sebebiyle bunların katmerlenememesidir. Ülkenin en büyük gücü seçimdir. Seçimler yoluyla, sandık yoluyla yönetimin belirlenmesi ülkenin en büyük kudretidir. Sandığın değerini, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kıymetini bileceğiz."

'MİLLETİN İRADESİNE SAYGISIZLIK EDİYORSUNUZ' DEDİM'
Öte yandan Altılı Masa'dan da söz eden Çelik, "Altılı masa dedik, yedili masa dedik. Yedi kişi bir araya gelse çay demleyemezler memleketi nasıl yönetecekler? En büyük saygısızlığı ne zaman yaptılar? Seçim gecesi. Sandıklar açılmamış daha, sayım devam ediyor. Milli irade tecelli etmemiş. Vatandaşın oyunu beklemesi gerekir ve saygıyla, sonuç çıktığında da saygıyla karşılaması gerekir. Çıktılar iki belediye başkanı, daha sayım devam ederken ‘Yeni Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu, biz de onun yardımcılarıyız’ dediler. Ben de çıktım dedim ki, 'Milletin iradesine saygısızlık ediyorsunuz.' Arkasından o gece çıktılar ülkemize hakaret eder gibi; 'Sakın bu gece kimse dışarıya çıkmasın, büyük kaos olacak' dediler. Sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik güçleri Türkiye’deki bir provokasyonu önlemekten acizmiş gibi, kendi ülkesine güvenmeyen, itibar etmeyen bir yaklaşım. Biz de dedik ki bakın hepimiz sokaktayız. Bugün demokrasi bayramı. Bütün partilerden vatandaşlarımız sandık başlarında oyların sayımını bekliyorlar. Bundan daha büyük bir güzellik, güç ve kudret olabilir mi? Memleketin kudreti budur. Bunu söylemeniz için demokrasiye, millet iradesine inanmanız lazım. Millet iradesinden hoşnut değilseniz, millet iradesiyle kavganız varsa o zaman bunu söyleyemezsiniz" dedi.

 
9 Eylül'ün simgesi DEÜ'nün müzesinde!
 
Başkan Soyer asırlık çınar İsmail İnceboy’u ziyaret etti
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gel aday ol 10 Eylül 2023 Pazar 11:51

Halep oradaysa arşın burada. Buyur gel İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday ol.

Yorumu oyla      4      3  
10 Eylül 2023 Pazar 10:18

Bu Ak Belediyecilik tam olarak nedir?

Yorumu oyla      4      3  
balkan göçmenleri 10 Eylül 2023 Pazar 10:08

Gördük yaptğınız işleri 22 yıldır ekonomi ne halde 1 ekmeğe muhtaç ettiniz insanları her gece yarısı benzine motorine zam yapmktan lt nin fiyatını siz bilmiyorsunuz artık emekli aylıkları açlık sınırını altınta olan bir yerde huzurlu yaşamak tan bahsedemessin bırakın boş yapmayı yerel seçimde görürürsün

Yorumu oyla      3      3  
Bülent Işık 10 Eylül 2023 Pazar 08:54

Ankara ve Istanbul'u 25 sene AK belediyecilik olarak yönettiniz ne ulaşım sorununu ne de metro sorununu bitirebildiniz mi?İşçi emeklisi olarak pazardan çıkma sebze,çıkma meyve alıyorum.Çıkma domates 5 lira, çıkma şeftali 20 lira. Çıkma peynir ve çıkma et ne yazık ki yok.

Yorumu oyla      4      3  
gazo 9 Eylül 2023 Cumartesi 21:10

Türk halkını salak yerine koydunuz ama İzmirliyi kandıramazsınız algıcılar.Başka kapıya.

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Tanrıkulu’na soruşturma başlatıldı!
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na ‘Halkı kin ve ...
CHP'li Kılıç'tan çifte 9 Eylül mesajı: Onurlu halkımızın vasiyetini yükselteceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ...
CHP'den Anıtkabir ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun ...
 
CHP'li Aslanoğlu'ndan 9 Eylül mesajı: Vatanın kurtuluş günüdür!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yayınladığı mesajla, ...
AK Parti’de kritik süreç başladı... İşte Ankara'ya çağırılan isimler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın göreve geldikten sonra başlattığı ...
Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katıldı.
 
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Şehirlerde ...
Erdoğan, Japonya Başbakanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için geldiği ...
CHP’den AYM’ye ek MTV için iptal başvurusu
CHP, ek Motorlu Taşıtlar Vergisi(MTV)’nin iptali için AYM’ye başvuruda ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva