HABERLER>POLİTİKA
10 Eylül 2023 Pazar - 10:51

Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!

Narlıdere İlçe Kongresine müdahil olduğu iddialarını kabul etmeyen CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Ben hiçbir yerde taraf olmadım. Üstelik orada Divan Başkanıydım. Divan Başkanı olmak bile zaten tarafsız olmayı gerektirir. Ben Narlıdere üyesiyim. Mahallemdem delege listesi yapan arkadaşlara, beni veya ailemden kimseyi yazmayın, diye tembih ettim. Partimden aldığım gücü, örgüte karşı kullanmam” ifadelerini kullandı.

Ednan Arslan’dan o söylemlere net yanıt: Hiçbir yerde taraf olmadım!

EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ednan Arslan, partisinin Narlıdere kongresine müdahil olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Gazeteci Fatih Yapar’ın SONSÖZ TV’deki programında, o kongrede Divan Başkanı olduğunu ve bu görevin bile tarafsız olmayı gerektirdiğini anlatan Arslan, “Ben hiçbir yerde taraf olmadım. Partimden aldığım gücü, örgüte karşı kullanmam. Partiden alınan gücün, örgüte karşı kullanılmasını doğru bulmuyorum” dedi. Mahallesinde delege listesi yapanlara, kendisinin veya ailesinden birinin herhangi bir listeye yazılmamasını özellikle istediğini belirten Arslan, Narlıdere’deki süreçten Belediye Başkanı Ali Engin’in haberdar olduğuna vurgu yaptı.

O SÜREÇTE BİR DELEGEYE BİLE TELEFON ETMİŞLİĞİM YOKTUR
Narlıdere’de Belediye Başkanı Ali Engin’in desteklediği Mesut Durgun’a karşı Devrim Kırlangıç liderliğinde hazırlanan listede Celal Yıldız, eski Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun eşi Sibel Sessiz Moroğlu ve Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yakın isimlere yer verilmesi, tartışmalara sebep olmuştu. Bu listeyi desteklediği öne sürülen Ednan Arslan, Narlıdere İlçe Kongresi ‘nde “Ali Engin’in listesine karşı mı oldunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Öyle bir şey yok. İkinci bir aday çıktı. Ben Narlıdere seçimlerinde Divan Başkanıydım, tarafsız olmamı gerektirir bu görev. Tarafsız oldum. Oradan Güzelbahçe’ye geçtim, iki genç arkadaş adaydı. O iki arkadaştan hangisini hangisinden daha çok sevebilirim? Ben onların eski ilçe başkanıyım. Narlıdere için de öyledir. Ali Engin başkanla yıllardır birlikte siyaset yaparım. O İl başkanımdı, ben ilçe başkanıydım. Ali başkanla son derece uyumluyum. Narlıdere’de aktif siyaset yapan bazı arkadaşlarımız, kendilerince, biz aday olmak istiyoruz, aday çıkarmak istiyoruz, dediler. Bunları saygıyla karşıladık. Ali başkan da biliyor. O süreçte bir delegeye dahi telefon etmişliğim yoktur. Ben Narlıdere üyesiyim. Çatalkaya mahallesinde otururum. Çatalkaya’da liste yapan arkadaşları arayıp, beni veya ailemden birini kesinlikle delege yazmayın, diye tembih etmişimdir. Ben Narıldere’de taraf olamam dedim. Milletvekili oldum, partim bana Parti Meclisi üyeliği görevi verdi. Partimden aldığım gücü örgütüme karşı kullanmam.”

DELEGE SEÇİMLERİNE YÖNELİK MÜDAHALEM VARDIR
“Şunu söyleyebilirim; benim bazı yerlerde delege seçimlerine yönelik müdahalem vardır. Yanlış gördüğüm kişilerle ilgili… Partilim, haksızlığa uğradığını bana ifade ediyorsa, ben o haksızlığı gidermek adına il başkanı ve ilgili ilçe başkanını arayarak, arkadaşlar burada haksızlık olduğunu söylüyorlar, bir takım iddialar var, bunları düzeltin, demişimdir. Mesela bir mahallede seçim yapılmaması… Hazirunun altına, yazılmaması gereken insanların isimlerinin yazılması gibi… Bunlar hatadır anlamında demiyorum, onlar da kendilerini şöyle savunuyorlar. Diyorlar ki, A mahallesinden B mahallesine zamanında ikamet almış, o yüzden sonradan yazıldığını söylerler. Bu ifade doğruysa, o partili orada oy kullanır, doğru değilse o isimlerin hazirun listesinden silinmesini istedim. Gerilimi gidermek adına müdahalem olmuştur. Hiçbir adaya yönelik lehte konuşma yapmadım. Narlıdere’de iki adayla bir araya geldim, bir kişi fedakarlık yapabilir mi, tek listeyle gidilebilir mi, bunu konuştum. Olamayacağını gördük, o zaman birbirimizi kıracak söylemlerde bulunmayalım, dedik. Özetleyecek olursak, belediye başkanı Ali Engin, süreçten haberdardı.”

BİR PARTİLİNİN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU BİLENLERDENİM
Partiden alınan gücün, örgüte karşı kullanılmaması gerektiğini sık sık dile getiren Ednan Arslan, bu sözünü şu sözlerle açıklık getirdi:

“Bazı arkadaşlar, açıkça birilerini destekliyorlar, konuşuyorlar. O açıklamaları doğru bulmuyorum. O arkadaşlarımızın yoğurt yiyişidir. Ben gençlik kolları başkanlığından geliyorum. Bir partilinin ne kadar kıymetli olduğunu bilenlerdenim. Güzelbahçe’de aday olan arkadaşı partiden soğutmuşlardı, kırılmıştı. Partiden gitmişti. Hatta Vural Gezer söyledi, Devrim Seyrek kardeşimiz, bizim için önemlidir, dedi. O kardeşimizi tekrar partiye kazandırdık. Çok güzel şeyler yaptı. Piyesler yazdı, tiyatrolar oynadı, çok da yeteneklidir Devrim Seyrek kardeşim. Bu arkadaş, bugün Güzelbahçe İlçe Başkanıdır. Dolayısıyla bizim ağzımızdan çıkan lafları çok dikkatli, seçerek söylememiz lazım. Taraf da tutabilirsiniz, taraf tutarken karşıdaki arkadaşı sadece bizim kongrede rakibimiz olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kongre bittikten sonra onu da kucaklamamız gerekiyor. Bu işlerde kalp kırmaya hiç gerek yok.”

 
Karşıya geçerken motosiklet çarptı... Araba da manevrasını kaybetti!
 
Başkan Soyer'den İsmail İnceboy’a ziyaret
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ednan. :) 11 Eylül 2023 Pazartesi 18:33

ednan çok ama çok boş bir adamsın.. Boş yapma ednan!

Yorumu oyla      4      3  
Süleyman Taştekin 11 Eylül 2023 Pazartesi 08:33

buna sadece gülerim ha ha ha

Yorumu oyla      5      3  
Metin 11 Eylül 2023 Pazartesi 07:13

Seni ve senin gibileri milletvekili yaptiktan sonra bu partiye bir tane oy vermedim verdirmedim ;))

Yorumu oyla      5      3  
Nazlı Özcan 11 Eylül 2023 Pazartesi 03:10

İktidardakileri eleştirirken aynısını belediye başkanı ve çalışanları yapıyor,ötekileme,adam kayırma, menfâât ve saygısızlık had safa da,keşke Ednan Arslan bey bu seçime el koysa idi.

Yorumu oyla      2      4  
Metin 10 Eylül 2023 Pazar 19:28

Sen menafaatin için Tuncay Özkan’la iş tutuyorsun Karabağlar’da Narlıdere de Güzelbahçe de yaptıklarını herkes biliyor ama hepsindede seçimleri Kaybettin kurultayda hesabını sorar bu örgüt sana

Yorumu oyla      14      3  
Emin 10 Eylül 2023 Pazar 19:26

Maalesef her yere karıştın ama örgüt sizi istemiyor Çünkü sen genel başkana karşı çalışıyorsun sen ve ekibin özgür özele güzelleme yapıyorsunuz

Yorumu oyla      9      4  
Kazım 10 Eylül 2023 Pazar 16:34

Her yerde karıştın ama kimse sana inanmadı yine Her zamanki gibi yan çiziyorsun biraz dik dursan kazanacaksın ama kendi ilçende kaybettin

Yorumu oyla      11      3  
Selvi Karabulut 10 Eylül 2023 Pazar 15:30

"Haksızlık var ise müdahil olurmuş". Milletvekili olur iken Kemal Kılıçdaroğlu''nun iki dudağı arasından çıkarak mv olmadın mı? Haksızlık değil mi?

Yorumu oyla      9      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20'de yoğun diplomasi trafiği sürüyor. ...
Erdoğan'dan Gandhi'nin mezarına ziyaret
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 G20 Liderler Zirvesi kapsamında, ...
Kılıçdaroğlu'ndan değişim mesajı!
Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 100. yıl etkinliklerinde konuştu, "CHP, Türkiye'nin ...
 
AK Partili Çelik, İzmir’de konuştu, CHP'li Polat'a gönderme yaptı: Bu ülkeyi diktatör müsveddelerine teslim etmeyeceğiz!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Lideri ...
CHP’li Tanrıkulu’na soruşturma başlatıldı!
CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’na ‘Halkı kin ve ...
CHP'li Kılıç'tan çifte 9 Eylül mesajı: Onurlu halkımızın vasiyetini yükselteceğiz!
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ...
 
CHP'den Anıtkabir ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililerle birlikte, CHP'nin kuruluşunun ...
CHP'li Aslanoğlu'ndan 9 Eylül mesajı: Vatanın kurtuluş günüdür!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yayınladığı mesajla, ...
AK Parti’de kritik süreç başladı... İşte Ankara'ya çağırılan isimler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın göreve geldikten sonra başlattığı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva