HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2009 Salı - 00:00

İl Genel Meclisi tarihi kararda ısrarlı

İzmir İl Genel Meclisi Cemevleri’’nin resmi ibadethane olarak kabul edilmesi, ilgili ikinci kez temenni kararı aldı. ’

İl Genel Meclisi tarihi kararda ısrarlı


 
İZMİR - İzmir İl Genel Meclisi'nde Cemevleri’’nin resmi ibadethane olarak kabul edilmesi, indirimli elektrik ve su giderleri ayrıcalıklarından yararlandırılmasıyla ilgili ikinci kez temenni kararı alındı.
    
Meclis toplantısında, 5 Ekim 2009 tarihli toplantıda alınan ve İzmir Valiliği'ne gönderilen temenni kararına Valiliğin yanıtı okundu. Valilik yanıtında hukuken temenni kararının uygulanmasının mümkün olmadığı belirtildi.
    
Bu yanıtın ardından CHP Grubu adına konuşan Canan Karaca, Alevilerin uzun yıllardır ibadetlerini kahvehane ve düğün salonlarında yapmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, ''Valilik tarafından geri gönderilen temenni kararından 'resmi' sözcüğünün çıkarılarak yeniden Valiliğe gönderilmesini, tekrar dönecek olursa da konuyla ilgili bir komisyon kurularak, bu komisyonun çalışma yapmasını öneriyoruz'' dedi.
    
MUHALEFETTEN İTİRAZ
AKP'li Ali Fuat Yakın da İl Özel İdaresi Yasası'nın 22. maddesine göre meclisin görevi alanı dışındaki konularda karar almasının suç olduğunu ve karar alınması durumunda meclisin feshine kadar gidebilecek bir durumun oluşabileceğini söyledi.
    
Yakın, Valilik tarafından gönderilen karara daha önce destek verdiklerini, ancak yeniden alınacak karara AK Parti grubu olarak olumlu görüş vermeyeceklerini dile getirdi.
    
MHP Grup Başkanvekili Ahmet İncesu ise grup olarak yeniden karar alınması konusunda ısrarcı olunmaması gerektiğini belirterek, ''Arı kovanına çomak sokmayalım'' dedi.
    
Karşı görüşler üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esat Aslan, meclisin feshi gibi bir tehlikenin söz konusu olmadığını, alınan kararın temenni niteliğinde olduğu için siyasi bir bağlayıcılığı bulunmadığını dile getirdi.
    
Aslan, kararın bazı değişiklikler yapılarak başta Valilik olmak üzere TBMM, Diyanet İşleri Başkanlığı, TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler ve 80 ilin il genel meclislerine gönderilmesine karar verilmesini talep etti.
    
CHP'li üyeler İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci'nin rahatsızlığı nedeniyle meclisi yöneten Meclis İkinci Başkan Vekili Hacer Acar'dan yeniden karar alınmasını oylamasını isterken, AK Partili üyeler konunun oylama yapılmadan gündemden düşürülmesini ya da komisyona havale edilmesini istedi. Tartışmalar üzerine Acar, 10 dakikalık ara verdi.
    
Aranın sonunda AK Parti Grup Başkanvekili Nazmi Kalyoncu, grubunun kararında ara sırasında değişiklik olduğunu belirterek, yeniden alınacak temenni kararına destek vereceklerini söyledi.
    
Bunun üzerine meclise dönen Başkan Serdar Değirmenci, cemevlerinin resmi ibadethane olarak kabul edilmesi, indirimli elektrik ve su ayrıcalıklarından yararlanması konusunda yeni bir temenni kararını oylamaya sundu.
    
OYLAMADA TAM DESTEK
CHP ve AK Parti gruplarının tamamının olumlu görüş bildirdiği oylamada, MHP'li 2 üye olumsuz görüş verdi. Cemevleri ile ilgili oy çokluğuyla yeni bir temenni kararı alındı.
    
Öte yandan, Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, meclisin konuğu oldu. Üye, ilin genel başarısı için günün 20 saati çalıştıklarını söyledi.
    
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ile grup başkanvekilleri, Mehmet Rağip Üye ve öğretmen kökenli meclis üyelerine çiçek vererek günlerini kutladı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Durak: Dokuz Mahalle için AİHM’’e gidebiliriz
Karşıyaka’’nın bağrından sökülen dokuz mahallenin peşini bırakmadıklarını ...
Kocaoğlu'ndan Çaybaşı mesajları
Başkan Kocaoğlu, Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu’’nun açılış töreninde konuştu: ...
Seferihisar ''Cittaslow''a yürüyor
Türkiye'nin ilk Cittaslow (sakin şehir) adayı İzmir'in Seferihisar ...
 
Torbalı'ya dev arıtma
Torbalı’’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ...
Çalkaya öğretmenleri unutmadı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 24 Kasım Öğretmenler ...
Başkanlar ’“Güneş Enerjisi’”nde birleşti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akay Bornova ...
 
’‘Kadına yönelik şiddet domuz gribinden kötü’’
İzmir’’de dört kadından üçü fiziki, duygusal, ekonomik veya cinsel ...
İzmir’’de ulaşım bayramda yarı fiyatına
İzmir'de kentkart kullananlara toplu ulaşımda Kurban Bayramı süresince ...
40 bin öğretmene şal ve atkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’’ün ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva