HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Kasım 2009 Salı - 00:00

Durak: Dokuz Mahalle için AİHM’’e gidebiliriz

Karşıyaka’’nın bağrından sökülen dokuz mahallenin peşini bırakmadıklarını açıklayan Başkan Durak, ’‘Eğer halkımız isterse şu anda temyizde olan davayı AİHM’’e taşırız’” dedi.’

Durak: Dokuz Mahalle için AİHM’’e gidebiliriz

Karşıyaka’’nın bağrından sökülen dokuz mahallenin peşini bırakmadıklarını açıklayan Başkan Durak, ’‘Eğer halkımız isterse şu anda temyizde olan davayı AİHM’’e taşırız’” dedi.’
 
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Kent A.Ş sorununun tüm ayrıntılarını anlattığı basın toplantısında işçilere umut olacak bir açıklama yaptı.
Karşıyaka’’dan Bayraklı’’ya bağlanan dokuz mahalleye yönelik iddialarından vazgeçmediklerini dile getiren Durak, ’“Eğer referandum yapılan bu mahalleler isterse şu anda temyizde olan Anayasa Mahkemesi kararını AİHM’’e taşıyabiliriz. Çünkü siyasi iktidar Bayraklı’’nın oluşumu sırasında burada oturan vatandaşlara sormadan, vatandaşlarımızın sesine kulak vermeden Bayraklı sınırlarına dahil etti. Bu konuda talep olursa kendisini hala Karşıyakalı olarak ifade eden vatandaşlarımıza AİHM sürecinde öncülük ederiz’” dedi.
 
Karşıyaka’’nın iktidar tarafından bölünmesi nedeniyle çalışanlarının yarısıyla yollarını ayırmak zorunda kaldığını yineleyen ve yaşadıkları işçi/istihdam sorununun bölünme nedeniyle kaçınılmaz bir sorun olarak karşılarına çıktığını vurgulayan Başkan Durak, ’“Eğer AİHM’’den 9 mahallemizin yeniden Karşıyaka’’ya bağlanmasına dönük bir karar çıkarsa Karşıyaka Belediyesi çıkarmak zorunda kaldığı işçilerden başlayarak, bölünmeden kaynaklanan istihdam yarasını sarmaya başlayacaktır’” dedi.
 
İktidar, komisyon ve sendika suçlu
Karşıyaka’’da siyasi iktidar, valilikteki bölüşüm komisyonunun yanlış kararları ve sendikanın tutarsız davranışları yüzünden işçi sorununu çözemediklerini Kent A.Ş bünyesindeki işçilerin işsiz kalmaması için çok mücadele ettiklerini dile getiren Durak, ’“Eğer siyasi iktidar Karşıyaka’’yı bu kadar adaletsiz bölmeseydi, eğer Valilik Paylaşım Komisyonu’’ndaki uyarılarımız zamanında dinlenmiş olsaydı eğer sendika yönetimi başkalarının etkisinde kalıp kendi içindeki iktidar mücadelesini Karşıyaka’’ya yansıtmak yerine kendilerine götürdüğümüz ücret indirimi modelini benimsemiş olsaydı, Karşıyaka’’da işçi sorunu diye bir şeyden söz etmeyecektik. Ne biz ne de işçilerimiz bu derece mağdur olmayacaktı’” diye konuştu.
 

 
Sorunun bedeli 26 milyon TL
Karşıyaka’’nın adaletsiz şekilde bölünme sürecinde belediye olarak yaşanacak mağduriyeti önceden gördüklerini ve bu konuda her türlü eylemi yaptıklarını anlatan Durak, ’“Mitingler, imza kampanyaları ve 40 binin üzerinde kişinin katıldığı referandum yaptık. Ama iktidar bizi dinlemediği gibi seçim kaygısıyla bildiğini okudu. Sonuçta Karşıyaka Belediyesi her açıdan mağdur oldu. İşçilerin eylem sürecinin maliyeti 10 milyon TL’’yi geçti. Sözleşmesini feshetmek zorunda kaldığımız Kent A.Ş çalışanlarına kişi başı ortalama 33 bin TL’’yi bulan ihbar ve kıdem tazminatı olarak kasamızdan çıkan miktar 16 milyon TL. Bütçemizin yüzde 20’’sini geçen bu miktarlara katlanmak zorunda kalan Karşıyaka Belediyesi sorunu çözmek için her şeyi yapmış ama bir şekilde çözüm yolları tıkanmıştır’” diye konuştu.
 
Keşkeler çözüm olmuyor
Başkan Cevat Durak yaşadıkları sürecin sonunda haklılıklarının geç de olsa ortaya çıktığını vurgulayarak, ’“Sendika tarafından isyana teşvik edilen işçilerimiz bizlere, çalışma arkadaşlarımıza hatta CHP’’nin Sayın Genel Başkanı’’na bile saldırdı. Katlanılması zor, ağır bir süreç yaşadık. Ama Ankara’’ya kadar yürütülüp sahipsiz bırakılan işçilerimiz İzmir’’e dönüp yaşadıkları süreci ayrıntılarıyla bizlere anlattı. Nasıl kullanıldıklarını, kendilerine nelerin vaat edildiğini bir bir anlattılar. Haklı olduğumuzu eski çalışma arkadaşlarımız da gördü. Keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Ama keşkeler ne yazık ki çözüm getirmiyor. Olan aylarca hizmet alamayan Karşıyakalı, sorumlusu olmadığı sürecin bedelini ödeyen belediyemiz ve işini kaybeden işçimize oldu’” dedi.
 
Üzgünüz ama kırgın değiliz
İşçi sorununun kendileri açısından artık sona erdiğini ve belediye olarak artık tek amaçlarının halktan aldıkları güçle hizmet etmek olduğunu kaydeden Başkan Cevat Durak, ’“Gelinen noktada üzgünüz ama kırgın ve kızgın değiliz. Beş yıl birlikte yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız da en az bizim kadar mağdur. Bu konuyu geride bırakıp 2025’’lerin Karşıyaka’’sını inşa etmek, başta siyasi iktidarın hataları yüzünden işsizler ordusuna katılan çalışma arkadaşlarımız olmak üzere Karşıyakamızdaki istihdam sorununu en aza indirmek için ilçemize yeni yatırımlar çekmek, yapacağımız hizmetlerle Karşıyaka’’yı cazibe merkezi haline getirmek için çaba sarf edeceğiz’” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kocaoğlu'ndan Çaybaşı mesajları
Başkan Kocaoğlu, Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu’’nun açılış töreninde konuştu: ...
Seferihisar ''Cittaslow''a yürüyor
Türkiye'nin ilk Cittaslow (sakin şehir) adayı İzmir'in Seferihisar ...
Torbalı'ya dev arıtma
Torbalı’’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ...
 
Çalkaya öğretmenleri unutmadı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 24 Kasım Öğretmenler ...
Başkanlar ’“Güneş Enerjisi’”nde birleşti
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akay Bornova ...
’‘Kadına yönelik şiddet domuz gribinden kötü’’
İzmir’’de dört kadından üçü fiziki, duygusal, ekonomik veya cinsel ...
 
İzmir’’de ulaşım bayramda yarı fiyatına
İzmir'de kentkart kullananlara toplu ulaşımda Kurban Bayramı süresince ...
40 bin öğretmene şal ve atkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’’ün ...
Karaburun’’un çöpleri Meclis’’i karıştırdı
Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu’’nun Karaburun ve Mordoğan’’a çöp toplamak ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva