HABERLER>EGE
11 Ocak 2011 Salı - 00:00

Haftasonu Selçuk’’ta büyük şölen

Deve güreşlerinin ’“en popüler ve en iyi organizasyonu’” olarak ünlenen Selçuk-Efes Deve Güreşleri Festivali bu yıl 15-16 Ocak tarihlerinde düzenleniyor.’

Haftasonu Selçuk’’ta büyük şölen



İZMİR - Otantik süslerle giydirilmiş develer arasındaki bu görsel yarışmanın ardından akşam deveciler arasında bir gelenek olan tanışma yemeği yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda en iyi biçimde organize edilen deve güreşi festivallerinin bu yıl 29. su yapılıyor. Güreşler her yıl on beş bini aşkın yerli ve yabancı güreş tutkunu tarafından izleniyor. 16 Ocak Pazar günü saat 10.00 da başlayacak güreşlerde Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinden katılacak çok ünlü 110 pehlivan deve kıran kırana mücadele edecekler. THK Selçuk Şubesi güreşler esnasında paraşütle atlama gösterisi sunarak güreşleri daha da renklendirecek. 15 Ocak cumartesi günü Selçuk şehir merkezinde saat 13:00’’te kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin ilk gününde ’“En süslü deve’” seçimi yapılacak.
 
           
Her yıl Selçuk’’un dünyaca ünlü Pamucak bölgesinde düzenlenen deve güreşleri, iddialı güreşlerin yanı sıra dünyada en kalabalık katılımcı ile düzenlenen piknik ve mangal keyfi görüntülerine de sahne oluyor. Güreşlere katılan binlerce yerli ve yabancı güreş sever güreşleri heyecanla izlerken aynı zamanda yanlarında getirdikleri mangalları yakıp pişirdikleri sucuk ve etleri afiyetle yiyip içkilerini yudumluyorlar.
 
29. Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivalinin her yıl olduğu gibi bu yılda başarıyla geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Belediye Başkanı H.Vefa ÜLGÜR ’“Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından organize edilen ve Selçuk Belediyesinin maddi ve manevi katkıda bulunduğu ve her yıl tanınmış tülüler in katıldığı festivalin deve neslinin korunması başta olmak üzere ilçe tanıtımına ve sosyal yaşamın renklenmesine önemli katkıları oluyor. Bu geleneksel etkinliğe katılmak için ilçeye gelen binlerce kişi esnafımızın ekonomik hayatının canlanmasına da olumlu etki yapıyor. Bu nedenle Belediye olarak festivalin başarılı bir biçimde geçmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz’” diyerek İzmir ve Egeli güreş severleri iyi bir hafta sonu geçirmek için Selçuk’’a davet ettiğini vurguladı. 
 
FESTİVALİN ÖNEMİ: Bir zamanlar Anadolu’’nun çoğu bölgelerinde eşya ve ürün taşıması sadece develerle yapılırdı. Özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yaşayanlar, bu sevimli ve farklı hayvanların değerini bilirler. Günümüzde yük taşıma görevleri bitmiş olsa da, develerin geçmişte verdikleri hizmetleri unutmayan insanımız, şimdi onların neslini koruma çabasındadır. Güreş sırasında develere hiçbir şekilde zarar gelmez. Aksine, kendilerine değer verildiğinin bilincinde olan bu onurlu hayvanlar, güreş sırasındaki ilgiye, alkışa ve sonuçta gelen ödüle cevap verdiklerini davranışlarıyla belli ederler. Ülkemizde çok eskiden beri var olan deve güreşleri geleneğine çeyrek yüzyıldan beri damgasını vurmuş olan İzmir-Selçuk İlçesi, gerek Pamucak ’‘ta bulunan güreş alanının büyüklüğü ve konumu, gerekse deneyimli organizasyonuyla, bu geleneği dış dünyaya da tanıtmıştır. Öyle ki, ’“Selçuk-Efes’’te 20.000 kişinin aynı anda deve güreşi izlemesi’” Guiness Rekorlar Kitabı’’na girmiştir. Ayrıca; Fransız TV-5, BBC, VOX TV, Polonya Ulusal TV ve Japonya bölgesel TV kanalları, Selçuk-Efes Deve Güreşleri’’ni belgeselleştirmek amacıyla Selçuk İlçesi’’nde günlerce çalışmışlardır.  Selçuk, dünyaca ünlü Efes Antik Kenti ve diğer kültürel zenginlikleriyle, ayrıca geniş konaklama olanaklarıyla bu güreşlere olan ilgiyi daha da artırmaktadır.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’’de toplam 12 bin 500 dernek var!
Gelişen Türkiye’’deki sivil toplum örgütü ilgisi bölgede tavan yapmış ...
Muğla’’ya marina müjdesi
Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesi ile Datça ve Dalaman ilçelerine ...
Ege’’de kanlı takas!
9 kilo sahte altınla parayı takas etmek için Biga’’da buluşan Manisalı ...
 
Marmaris sezonu açtı
   Marmaris, gemi turizmi sezonunu Avrupa’’nın en büyük, dünyanın ...
Erdoğan’’ın Papandreu’’ya cevabı muhalefeti böldü
Erzurum’’da Yununistan Başbakanı Yorgo Papandreu’’nun sert sözlerine yanıt ...
Kürsüde istifa etti
Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar, milletvekili aday adayı olmak için ...
 
Kotil, Balıkesir-Körfez Havaalanı'nı inceledi
  Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) tarafından düzenlenen ...
Egeliler İzmir için tek yürek!
Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Uşak illerinin belediye başkanları ...
Eşeğe 4 kişi tecavüz etmişler!
Muğla’’nın Milas İlçesi’’nde sahibi tarafından terk edilen eşeğe tecavüz ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva