HABERLER>EGE
8 Ocak 2011 Cumartesi - 00:00

Egeliler İzmir için tek yürek!

Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Uşak illerinin belediye başkanları 2020'deki EXPO'nun İzmir'de yapılmasının bölgeye yararı olacağını belirterek, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi.’

Egeliler İzmir için tek yürek!


İZMİR - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "EXPO'da İzmir başarısız oldu, artık Ankara olarak biz adayız" açıklamasıyla başlayan tartışmalarda, Aydın, Muğla, Balıkesir, Manisa ve Uşak illerinin belediye başkanları, EXPO'ya sahip çıkarken, Denizli'nin AK Partili Belediye Başkanı Nihat Zekbekci'nin, "EXPO Ege'nin projesidir" açıklamasına da destek verdiler.
Yeni Asır’’dan Zafer Şahin’’in haberine göre Başkanlar EXPO 2020'nin İzmir'de düzenlenmesinin bölgeye yararı olacağını belirterek, bu konuda kendi üzerlerine düşen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını söylediler. Başkanların açıklamalarında bu etkinliğin sadece İzmir'e değil, Ege'nin tamamına yararlı olacağı görüşünü savundular.
AYDIN: Ege için şanstır
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu EXPO'nun 2020'de İzmir'de düzenlenmesi konusunda Aydın olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. EXPO'nun sadece İzmir'e değil tüm Ege'ye büyük katkı vereceğini belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'ın da hem ekonomik hem sosyal gelişimine büyük katkı sağlayacak. Kısacası EXPO sadece İzmir demek değil. Ege'nin tüm illerini destekleyecek bir şans olan EXPO bölgenin ekonomik, ticari ve turizm olarak kalkınmasına yeni bir ivme getirecektir. EXPO'nun yararlarını İzmir'e en yakın illerden biri olarak biz de hissedeceğiz. Burada Aydın'ın tanıtımı için de büyük bir fırsat yakalayacağız" diye konuştu.
MUĞLA: Etik de değil
Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Ege illeriyle birlikte altyapı oluşturulduğuna dikkat çeken Muğla Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Türkiye'nin iki kentle EXPO yarışına girmesini doğru bulmadığını söyledi. Gürün, "Bu etik de değil. İzmir'in yaptığı çalışmaları eksi ve yanlış göstererek siyasi olarak bakılması doru değil. EXPO, Cumhurbaşkanı'nı, Başbakanı, Bakanları, Valileri, yerel yönetimleri çok yakından ilgilendiren bir olay. İzmir'in tek aday olarak girmesine hepimiz destek vermek zorundayız. Ankara'nın burada İzmir'e destek vermesini beklerdim. Hedef şaşırtmanın ve gücü önlemenin bir gereği yok" dedi.
BALIKESİR: Bölge için önemli
EXPO için İzmir'in 2020 adaylığına destek veren Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok "OXPO gibi uluslar arası alanda önemli bir etkinlik İzmir'de yapılamalı. İzmir yeniden bu şansı hak ediyor. Biz de bir Ege ili olarak EXPO için yeniden İzmir'in aday gösterilmesini istiyoruz. Bu çalışma bölgemizin tanıtımı açısından da önemli. Balıkesir olarak EXPO'nun Ege bölgesinde yapılmasına her türlü desteğe hazırız" dedi.
MANİSA: Her desteği veririz
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, EXPO'nun İzmir'in hakkı olduğunu söyledi. Ergün, "EXPO 2015'i İtalya'ya kıl payı kaptıran İzmir'in 2020 EXPO'sunu alması en tabi hakkıdır. Manisa olarak, İzmir'e her türlü desteği vermeye hazırız. Manisa Belediyesi olarak da kentimizle birlikte İzmir'in yanındayız. Ege'yi temsil eden bu ilimize gereken desteği her kesimin vereceğinden eminiz. İzmir, tecrübesiyle Ankara'dan daha avantajlı" diye konuştu.
UŞAK: Önemli bir avantaj
EXPO 2020'nin İzmir'de yapılmasının Uşak için de yararlı olacağını belirten MHP'li Belediye Başkanı Ali Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizim gibi İç Ege'de yer alan iller için önemli bir avantaj olur. İlimizden de vatandaşlar karayoluyla 2-3 saatlik bir yolculukla fuara katılabilirler. Bölgenin tanıtımı Uşak'ta üretim yapan tekstil, deri, seramik ve diğer sektörlerin tanıtımına yarar. İzmir'e diğer illerden ulaşımın kolay olması havayolları koşullarının uygun olması İzmir'in bu iş için biçilmiş kaftan olduğunun en önemli göstergesidir." (Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eşeğe 4 kişi tecavüz etmişler!
Muğla’’nın Milas İlçesi’’nde sahibi tarafından terk edilen eşeğe tecavüz ...
Erdoğan’’a mektup yazdı hayatı kabus oldu!
Başbakan'a gönderdiği mektupta hükümeti eleştiren gıda mühendisi, ...
Yeşilçam filmi gibi: Üzgünüz raporlar karışmış!
Kütahya'da bir kişiye, omuz ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yapılan ...
 
Çikolata devi Manisa’’yı seçti
Schineder, DYO, Taffe, Termodinamik ve Pınar Süt’’tensonra, bünyesinde ...
Ak Partili Başkan Zeybekçi’’ten İzmir’’e EXPO desteği
EXPO sayesinde sadece İzmir'e değil, tüm Ege'ye milyonlarca dolarlık ...
Hayatı 10 bin TL'ye bağlı!
Fethiye'nin Günlükbaşı Mahallesi'nde yaşayan 3 yaşındaki Uğur ...
 
Denizli ihracatı Türkiye'yi ikiye katladı
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, ilin ihracatının ...
Manisalı taksicinin katilleri yakalandı
Aralık ayının son günlerinde Manisa Saruhanlı'da boğazı kesilerek ...
İşsiz kalan madenciler geri dönüyor!
Yılbaşını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’’yla birlikte geçiren madencilere ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva