HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
21 Nisan 2016 Perşembe - 08:34

Gündoğdu’da atletizm şöleni!

Konak Belediyesi’nce düzenlenen Bebestad Atletizm Oyunları’na katılan minik sporcular gün boyu hem yarıştı hem eğlendi.

Gündoğdu’da atletizm şöleni!

İzmir’in Gündoğdu Meydanı Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği ilkokullar arası Bebestad Atletizm Oyunları’na ev sahipliği yaptı. Çocuklara atletizm sporunu sevdirmek ve spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmaya ilçe sınırları içinde eğitim veren 21 ilkokuldan 2 bin 200 ilkokul öğrencisi katılırken, meydandaki çim alana kurulan parkurlarda 840 minik sporcu performanslarını sergiledi. Konak Belediyesi Spor Müdürlüğü'nce hediye edilen rengarenk şapka ve tişörtlerle Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda gökkuşağını anımsatan bir görüntü oluşturan minik sporcuların yarışma heyecanı görülmeye değerdi. Okul öncesi, birinci, ikinci ve üçüncü sınıf olmak üzere toplam dört kategoride takım halinde yarışan öğrenciler, özel hazırlanan dört ana parkurda yeteneklerini sergiledi. Kanguru, Kurbağacık, Top Atma ile Formula yarışlarında dereceye girmek için ter döken öğrenciler hem yarıştı hem de keyifli bir gün geçirmenin tadını çıkardı.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI
Konak Belediyesi, Konak Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğinde düzenlenen organizasyonda gün boyu süren yarışların ardından ödül ve kupa törenine geçildi. Törene Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Kaymakamı Mustafa Çek, Konak Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, Konak Halk Eğitim Müdür Yasin Öztürk ile öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı. Zorlu parkurları önde bitirerek dereceye girenler ödül ve kupalarını Başkan Pekdaş ve Kaymakam Çek’in elinden aldı. Yarışmanın okul öncesi kategorisinde 19 Mayıs İlkokulu birincilik kupasını kaldırırken, Boğaziçi İlkokulu ikinci, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu ise üçüncü oldu. İlkokul birinci sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışlarda Meliha Doğan Akad İlkokulu birinci, Boğaziçi ilkokulu ikinci, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu üçüncü oldu. İkinci sınıflar kategorisinin şampiyonu da Meliha Doğan Akad İlkokulu öğrencileri olurken, Barbaros Hayrettin İlkokulu ikincilik, 80. Yıl Eşrefpaşa İlkokulu da üçüncülük kupasını aldı. Üçüncü sınıflar kategorisindeki kupalar ise sırasıyla Melih Özakat, Meliha Doğan Akad ve 80. Yıl Eşrefpaşa İlkokullarına gitti.

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE HAKKINIZ”
Bebestad Atletizm Oyunları'na katılan tüm öğrencileri kutlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine vurgu yaparak, "Ulusal kurtuluş hareketi İzmir'den başladı ve 9 Eylül'de yine İzmir'de sonuçlandı. Bu dönemin ortasında,23 Nisan 1920'de cumhuriyetimizin ilk adımı atıldı. Halk, kendi kendini yönetsin, halkın iradesi her şeyin üstünde olsun, egemenlik hakkını halk kendisi kullansın diye Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurdu. Arkasından cumhuriyeti ilan etti ve meclisin açılış gününü, Türkiye'nin geleceğini, çocuklara armağan etti. Sizler bizim geleceğimizsiniz, aydınlık geleceği sizler yaratacaksınız. Bizler sizi çok seviyoruz. Umudumuz sizsiniz, gelecek sizsiniz, hayat sizsiniz. Aydınlık bir Türkiye'de yaşamak sizin hakkınız" dedi.

 
Konak’ta işçiyi sevindiren sözleşme
 
Bucalıların ses izleri anıt olacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’ta işçiyi sevindiren sözleşme
Konak Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşme ...
Karşıyaka en güzel balkonunu seçiyor!
Karşıyaka Belediyesi, vatandaşları da çevrelerini güzelleştirmeye teşvik ...
Bornova çiçek açacak!
Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bir marka haline gelen Bayındır çiçekleri, ...
 
Başkan’dan Agora mesaisi: Alıcı gözüyle baktı!
Agora, Kadifekale ve Kemeraltı üçgeni içinde kalan eskimiş yapıları kamulaştırılarak ...
Büyükşehir’den çok özel bir park!
Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan Şehit ...
İZBAN'da sinyalizasyon krizi!
İzmir Banliyö Sistemi (İZBAN) sinyalizasyonunda pazar günü meydana gelen ...
 
Gaziemir’de bir dünya şenliği: Barış için dans!
19’ncu Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği basın lansmanı yapıldı. ...
Kocaoğlu Egeli belediyelere seslendi: Turizm, tarım ve mülteci sorunu
Ege Belediyeler Birliği meclis oturumunda 4.kez başkan seçilen Kocaoğlu, ...
İzmir’de üç belediyeden proje kardeşliği!
İzmir’de belediyelerin projelerinin Türkiye genelinde dikkat çekmesinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva