HABERLER>POLİTİKA
6 Haziran 2011 Pazartesi - 14:00

Günay’dan Vural’a: Sen ne yapacaksın?

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, MHP’nin İzmir adayı Oktay Vural’ın kendisine yönelik dile getirdiği sözlere yanıt verdi. İzmir’i ihya edecek, kaynağı belli projeleri olduğunu söyleyen Günay, “Bana hararet etmek yerine sen İzmir için ne yapmayı düşünüyorsun. Onu söyle” dedi.

Günay’dan Vural’a: Sen ne yapacaksın?

Fırat Soylu/Egedesönsoz - Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Günay, Tarihi Kemeraltı Çarşı Esnaf Derneği yöneticilerinin konuğu oldu. Sabah kahvaltısında Dernek üyeleri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Günay, tarihi çarşı ile ilgili Dernek Başkanı Mehmet Gülaylar’dan bilgi aldı. Adaylık çalışmalarında çok sık Kemeraltı Çarşısı’nı ziyaret eden Bakan Günay, tarihi çarşının İzmir için önemli bir turizm merkezi olduğunu söyledi. Kemeraltı Çarşısı içerisinde yer alan Abacıoğlu Hanı’nda gerçekleşen sabah buluşmasında kentin turizm yatırımları konusunda değerlendirmelerde yapan Bakan Günay, İzmir’in coğrafisi, tarihi ve kültürü ile Türkiye’nin en önemli turizm kentlerinden biri olduğunu ancak yıllardır kendisinden beklenen sıçramayı bir türlü yapamadığını söyledi. 40 yıl önce öğrencilik için İzmir’e geldiğini hatırlatan Bakan Günay, aradan geçen 40 yılda İzmir’in ileri gitmesi gerekirken yerinde saydığını ifade ederek, İzmir’i uyuyan güzel olarak niteledi.

Vural: Sülün Günay, Sülün Yıldırım...haberi için tıklayın
 
“UYUYAN GÜZEL İZMİR”
 “Ben İzmir’i uyuyan Güzel’e benzetiyorum” diyen Günay, “İzmir’in büyük bir potansiyel var. Türkiye’nin en güzel kıyıları burada. Zeytin oluyor, üzüm oluyor, pamuk oluyor, mısır oluyor, incir oluyor, tütün oluyor aklınıza ne geliyorsa Dünya da ne yetişiyorsa bu topraklarda yetişiyor. Önümüzdeki süreçte kim İzmir ile ilgili iyi bir şey yapmak isterse, onun elinden tutacağız. Bizim derdimiz İzmir’de gergin çatışmacı bir siyaset yapmak değil. Bizim derdimiz İzmir’e Türkiye’ye hizmet etmeye çalışmak. Bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, İzmirlinin üzüm yemesini sağlamak. Bizim anlayışımız bu. Bu eski siyasetten halk bıktı” dedi. Seçimden sonra İzmir’e çok sık geleceğini ve birçok aktivitenin de İzmir’de yapılacağının sözünü veren Bakan Günay, İzmir’e bir anlamda pozitif ayrımcılık yapacağını söyledi.
 
VURAL’A CEVAP VERDİ
Bakan Günay, konuşmasının sonlarında MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir milletvekili adayı Oktay Vural’ın kendisine yönelik dile getirdiği, “Sülün Günay” benzetmesine yanıt verdi. Vural’ın sözlerinin yakışıksız olduğunu savunan Bakan Günay, “Sen kaba tabirlerle eleştirme yapacağına. Ne yapacaksın onu söyle. Sen İzmir için neler yapmak istiyorsun? Ben yaparım veya yapamam ama benim böyle bir gayretim, niyetim var. Ben Çeşme’den İzmir limanına gelmek için tekneden 3,5 saat açık denizi dolaşmasın, Karaburun’dan 6,5 kilometrelik bir kanalla gelebilir mi? Bunun araştırmasını, fizibilitesini yapıyorum. Eğer bunu yaparsam hem körfezin temizliği açısından yeni bir imkan çıkacak. Hem de Çeşme limanından İzmir’e gelmek çok daha kolay olacak. Bu yarımada da bizim çok butik bir turizm merkezimiz, ada haline gelecek. Bu bizim hayalimiz. Biz bunun alt yapısını, fizibilitesini yapıyoruz. Bana hararet etmek yerine sen İzmir için ne yapmayı düşünüyorsun. Benim İzmir’in çarşılarını ihya etmek gibi, İzmir’i bir kültür şehri, müzeler şehri yapmak gibi, İzmir’e gelenlerin alışveriş yapmasını sağlamak gibi kaynağını bulduğum bir takım projeler var. Beğenmezsin, beğenmeye bilirsin. Küfür etmeden, kötü söz söylemeden sen ne yapacaksın onu söyle. Siyaseti buraya taşımamız lazım. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. İzmir halkı bunu dikkatlice dinliyor. Buna göre kararını uygulayacak ve gelecekte de el ele kol kola beraberce de uyuyan güzeli uyandıracağız” diye konuştu. Bakan Günay, Dernek yöneticileri ile yaptığı kahvaltının ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezdi. Esnaf ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet eden Günay, çarşı içerisinde kahve molası da verdi. Günay'ın gezisine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de eşlik etti. Günay, Demir'i 'işte İstanbul'un mimarları' diye tanıttı.

İZMİR-ATİNA AYNI PROGRAMDA OLABİLİR
İzmir turizmini Yunanistan ile birleştirmeyi düşündüğünü söyleyen Günay, şöyle konuştu: ''Amerika'dan, Çin'den gelen birisinin o kadar yoldan gelmişken sadece İzmir'i, İstanbul'u görüp geri dönmesi onun kesesi için de dünya turizmi için de eksiklik. Halbuki gelen ziyaretçi İzmir'i gördüğü zaman Atina'yı da İstanbul'u gördüğü zaman Selanik'i de aynı programda görebilir. Avrupa'da yıllardır Viyana-Prag-Budapeşte üçgeni vardır. Bir geziye gidersiniz bir hafta, ama 3 şehri görürsünüz, 3 önemli merkezi, ülkeyi görmüş olursunuz. Benzer şeyi Çin'de yaptık. Geçen yıl Çin'den gelen uzmanları hem Yunanistan, hem Türkiye'de ağırladık ki bir programda iki ülkeyi görsünler diye. Benzer bir şey İzmir için çok kolay. Biz rahatlıkla Ege Bölgesi'ni ortak bir turizm çekim merkezi, turizm destinasyonu yapabiliriz. Eski yıllarda olsa Yunanistan buna nazlanabilirdi, onlar turizmde bizden öndeydi, biz yeni başlıyorduk. Ama geride bıraktığımız 7-8 yıl içinde biz Yunanistan seviyesine aldık Türkiye'yi. 13-14 milyon seviyesinden aldık, 8 yılda 15 milyon koyduk. Şu anda 30 milyona gidiyoruz. Yunanistan 11 milyondu, 14 milyon oldu. Şimdi Yunanistan bizimle her türlü işbirliğine hazır.
    
Bunu Mısır'a kadar da yayabiliriz. Bu bölgeye Amerika'dan, Çin'den, Japonya'dan gelenler bir haftada birkaç ülkeyi görebilir. İzmir'de bunun için kruvaziyer limanını ıslah edeceğiz. Ama bu limanı çıkınca arkada alışveriş merkezine doğru girmeyi sağlayan bir şehir düzenlemesi yapmamız lazım. Sümerbank'ın bir arazisi var, orada kültür merkezleri sergi salonları yapabilir miyiz diye dikkatle bakıyorum. Sonra onları nasıl Kemeraltı'na sokabiliriz. Oradan Agora'ya, Kale'ye nasıl çıkarabiliriz. Bunları hayal etmek lazım. İzmir'in sokaklarında yabancıların gezdiğini hayal etmek lazım. Türkiye'de bu oldu, İzmir'e rüya gibi geliyor ama.''
    
Günay, yatırımcılar gelsin diye uğraştıklarını, Kuşadası'ndan Ayvalık'a uzanan bölgenin Türkiye'nin 2. büyük turizm hamlesi için iyi bir fırsat olduğunu belirtti. İzmir'in Avrupa'da tanınması gerektiğini kaydeden Günay, Los Angeles Times gazetesine tam sayfa Efes reklamı verdiklerini hatırlattı. Gazeteyi göstermek isteyen Günay, gazetenin yanlarında olmadığını söyleyen ekibine ''Böyle belgeleri taşımakta bizim arkadaşlar seçimden sonra ustalaşacak'' dedi.
     

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli yarın Gündoğdu'da
MHP, daha önce miting yapmayacağını açıkladığı Diyarbakır mitinginin ardından ...
Kılıçdaroğlu: İhale için İsrail'e bakan gönderdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Durak Bakırçay'da CHP'ye oy istedi
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta sonu Bakırçay belediyelerini ...
 
'Kapanan bütün belde belediyeleri açılacak'
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Adayı Levent Eyipişiren Kemalpaşa ...
Türeli: Köylünün 2-B mağduriyetini gidereceğiz
CHP İzmir 2.bölge milletvekili adayı Rahmi Aşkın Türeli halkın iktidarında ...
Umdular Çevre gününde projelerini anlattı
CHP milletvekili adayı Kazım Umdular, ülkemizin alternatif enerji potansiyeline ...
 
'Katmerli yalanlar devri sandıkta kapanacak'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir 2.Bölge Milletvekili Adayı Alaattin ...
Aksünger: İlaç herkes için bulunabilir hale gelecek
Cumhuriyet Halk Partisi 1. Bölge Milletvekili Adayı Erdal Aksünger, İzmir ...
Moroğlu, Karadenizlilerle yayla şenliğinde buluştu
CHP İzmir 2.Bölge Adayı Mustafa Moroğlu, gündüzleri de siyaset mesaisini ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva