HABERLER>YEREL MEDYA
10 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Gönül Soyoğul’’a çirkin saldırı

Egede Sonsöz Yazarı Gönül Soyoğul’’un Buca’’daki evi, Cumartesi gecesi saat 04.00 civarında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından saldırıya uğradı. ’

Gönül Soyoğul’’a çirkin saldırı




İzmir basınındaki 27 yıllık geçmişinde muhabirlikten yazı işleri müdürlüğüne Yeni Asır, Yenigün, Diva gibi gazete-dergilerin genel yayın yönetmenliğine kadar çok sayıda önemli görevi sığdıran, Ege’’nin en güçlü internet gazetesi olarak yayın hayatına başlayan Egede Sonsöz’’de ’‘yazar’’ olarak meslek hayatını sürdüren Soyoğul’’un evi, sabaha karşı yumurta yağmuruna tutuldu.
 


Meslek yaşamı boyunca çok sayıda haber ve köşe yazısına imza atan, yönettiği önemli gazetelerde binlerce haber ve yorumun sorumluluğunu üstlenmesine rağmen hiçbir saldırıya maruz kalmadığını ifade eden Gazeteci Gönül Soyoğul, başından geçenleri kendi köşesinden ’‘üzgünüm’’ başlığıyla, duygusal bir yazıyla kaleme aldı.
Soyoğul, saldırı öncesi son olarak CHP’’den Buca Belediye Meclis Üyesi seçilen ve Belediye Başkanı Ercan Tatı’’ya karşı yaptığı eleştiriler nedeniyle partisi tarafından disipline verilip ’‘kınama’’ cezası alan İzmir’’in yakından tanıdığı Doç. Dr. Levent Köstem’’le röportaj yapmıştı.

 
Buca’’da ve İzmir genelinde ses getiren röportajın ardından böyle bir saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

Gazeteci Soyoğul, saldırının Köstem röportajı sonrası yaşanmasına rağmen kimseyi sorumlu tutmak istemediğini belirterek, hiç kimseyi zan altında bırakmak istemediğini söyledi.
 
Çirkin saldırının ardından uzun süre olayın şokunu üzerinden atamayan Soyoğul’’a olayı duyar duymaz telefonla ulaşan Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve CHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Ali Rıza Kaya, çok üzgün olduklarını belirterek, geçmiş olsun dileğinde bulundular; faillerinin bulunması için üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını bildirdiler.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel de Ege’’de Sonsöz’’ü ziyaret ederek yaşanan çirkin saldırıyı kınadı, Soyoğul’’a ve Ege’’de Sonsöz’’e ’‘geçmiş olsun’’ dileğinde bulundu. İGC Başkanı Sertel, gazeteciye yönelik hiçbir saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, Cemiyet olarak olayın üzerine gitme sözü verdi.
 

 
VE SONSÖZ DİYOR Kİ’…
 
İzmir’’de saygın bir yeri olan, gazeteciliğe 27 yıl çeşitli kademelerde emek vermiş değerli meslek büyüğümüz Gönül Soyoğul’’a karşı yapılan çirkin saldırıyı, Ege’’de Sonsöz’’e karşı yapılmış kabul ediyoruz.  

Ve bu çirkin saldırının failleri bilmedir ki;
Amaç Ege’’de Sonsöz’’ün yayın politikasına ayar vermek, geri adım attırmak, aba altından sopa göstermek, gözdağı vermekse eğer, boşuna uğraşmasınlar.

Çünkü Ege’’de Sonsöz, üç beş yumurtaya pabuç bırakmayacak hatta daha ağır saldırıları bile göze almış yürekli gazetecilerce yayınlanmaktadır.

Ege’’de Sonsöz yazılmayanı yazmaya, konuşulmayanı konuşmaya, İzmir’’in özgür ve demokrat ruhunu harekete geçirecek yayınlarına dünden daha kararlı şekilde devam etme hedefine kilitlenmiştir..

Bu tür saldırılar, yüreklerimize korku değil, kalemimize cesaret vermektedir. Ve bizlere doğru yolda emin adımla ilerlediğimizi düşündürtmektedir.  

Çirkin saldırının faillerini Ege’’de Sonsöz ailesi olarak şiddetle kınıyoruz. İzmir Emniyet Teşkilatı’’nın saldırının faillerini en kısa sürede adli mercilere teslim edeceğine olan inancımız ise tamdır.

Gönül Soyoğul'un saldırıya ilişkin yazısı için tıklayınız...

Gönül Soyoğul'un Levent Köstem röportajı için tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sefiloğlu Buca Belediyesi’’nde
İzmir basının usta kalemi ilçe belediyesinin yeni basın halkla ilişkileri müdürü oldu. ’
Hamdi Türkmen, nikah tazeledi!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği basın danışmanı gazeteci Hamdi ...
Abajoli’nin 3. ve 4. eşi, kızının nikah şahidi
 
IGC lokali yenilendi
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali, 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ege ...
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva