HABERLER>YEREL MEDYA
31 Temmuz 2009 Cuma - 00:00

IGC lokali yenilendi

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali, 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Ege Telgraf Gazetesi tarafından yenilendi. ’

IGC lokali yenilendi


 
İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti Lokali, 50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan ve İzmir’de yerel olarak yayımlanan Ege Telgraf Gazetesi tarafından kurucuları Sezer Doğan anısına yenilendi.
 
İzmir Gazeteciler Cemiyetinin (İGC) yenilenen lokali, İzmir Valisi Vahit Kıraç, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, İGC Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sertel, yönetim kurulu üyeleri, Sezer Doğan’ın eşi Nurten Doğan ve gazetecilerin katılımıyla hizmete açıldı.
 
İGC Yönetim Kurulu üyesi de olan Sezer Doğan’ın kızı ve Ege Telgraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Süphandağlı, açılışta yaptığı konuşmada, gazetelerinin 50. kuruluş yıl dönümü kapsamında, babası ve kurucuları Sezer Doğan’ın anısına İzmirli gazeteciler için kalıcı bir şeyler yapmak istediklerini belirtti.
 
Süphandağlı, bu çerçevede İGC’nin Karataş’ta bulunan lokalini, annesi Nurten Doğan’ın maddi katkılarıyla yenilettiklerini ifade ederek, ’’sonuçta böyle bir mekan ortaya çıktı. Bazı eksiklikleri hala var, ama bundan sonra daha da iyileştirmek için çalışacağız. Tüm bunları güzel şeyleri birlikte paylaşmak için yaptık’’ dedi.
 
İzmir Valisi Kıraç ise, 21. yüzyılın ferdin, bireysel hakların ön plana çıktığı bir yüzyıl olduğunu belirterek, bu bireysel hakların sağlanmasında ve korunmasında sivil toplum örgütlerinin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
 
İGC’nin de gazetecilik mesleğine mensup kişilerin haklarıyla mesleğin bir gereği olarak toplumun haklarının korunması noktasında faaliyetler gösterdiğini ifade eden Kıraç, şunları kaydetti: ’’Bu mekan da mensuplarınızın bir araya gelerek, hem kendi sorunlarını görüşüp anlaşacakları, hem de İzmir’in toplumsal sorunlarının tartışılıp ele alınacağı bir mekan. İnsanlar, ancak konuşarak, birbirini dinleyerek sorunlarına çözüm üretebilir. Onun için böyle bir mekanın olmasına ihtiyaç var. Yeni dizaynıyla çok güzel bir alan haline gelmiş. Hayırlı olsun. İnşallah, burada güzel, dediğimiz şartlar içerisinde, insanların hak ve hukuklarının korunacağı, problemlerin ele alınıp tartışılacağı toplantılar olur.’’
 
Vali Kıraç, İGC Lokali’nin yenilenmesini sağlamalarından dolayı Ege Telgraf Gazetesi ile bu çalışmalara maddi destek sunan Sezer Doğan’ın eşi Nurten Doğan’a teşekkür etti.
 
İGC Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Sertel de şahsen tanıma ve birlikte çalışma fırsatı bulduğu Sezer Doğan’ın, işi sadece gazetecilik olan bir meslek büyüğü olduğunu belirtti.
 
Sezer Doğan’ın hiçbir zaman çok kazanan bir gazeteci olmadığını, ama zor durumdaki gazetecilere uzattığı eliyle çok gönül kazanmasını bilmiş bir isim olduğunu anlatan Sertel, Ege Telgraf ailesine cemiyete yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür etti.
    
İZMİRLİ GAZETECİLERE EV SAHİBİ OLMA FIRSATI
    
Açılışta cemiyet çalışmaları hakkında da bilgi veren Sertel, iş başına geldikleri yaklaşık 2 aydan bu yana üyelerinin kendilerine verdiği onurlu görevi layıkıyla yerine getirebilmek için çok yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
 
Bu kapsamda son olarak İzmirli gazetecilerin uygun koşullarda ev sahibi olabilmeleri için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile görüştüklerini ve TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’dan, yeterli talep toplanması ve arsa temini halinde hemen konut üretimine geçileceği sözü aldıklarını belirten Sertel, 2+1 ve 3+1 şeklinde iki tipte projelendirilmesi planlanan konutların, yüzde 15-25’i peşin ve 300 ile 800 lira arasında değişen aylık taksitlerle temin edilebileceğini kaydetti.
 
Sertel, konut imkanından sadece İGC üyesi gazetecilerin değil, sigorta durumları nedeniyle cemiyete üye olamayan genç gazetecilerin de yararlanmalarının sağlanacağını sözlerine ekledi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
34 yıldır katilleri nasıl bulunmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Büyük İnsanlık İçin: MikroRNA!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva