HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2012 Cumartesi - 20:21

Genç'in evinde hüzün var: ‘Sakız’ ablasını bekliyor

İzmir 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediyesi davasında tutuklu kalan tek sanık olan Belediye'nin Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç'in evinde hüzün var.

Genç in evinde hüzün var: ‘Sakız’ ablasını bekliyor

İZMİR - Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nagehan Genç ve kardeşi İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, Hatay'da bir apartmanda babalarından kalan 100'er metrekarelik iki dairede altlı üstlü oturuyorlardı. Bir süre kendisi de tutuklu kalan daha sonra tahliye olan kardeş Genç, ablasını evinde beklemeye devam ediyor. Ablasından uzakta tek tesellisinin kedileri 'Sakız' ile oynamak olduğunu belirten Nagehan Genç, ne kendisi ne de ablasının Mahkeme'nin iddianamede 2 Numara diye adlandırılan kişiyi tahliye edeceğini beklemediğini söyledi. Genç, "Buna karşın ablam son 15 günde yaşanan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün özel yetkili mahkeme ve savcılarla ilgili düşünceleri, Büyükşehir Belediyesi'ne olumlu bakışı ve Yeni yasa kapsamındaki gelişmelerden umutlanmıştı. Ancak, 17 kişinin tahliyesine rağmen ablamın cezaevinde kalacak olması beni yıktı. Başkan Aziz Kocaoğlu'nu canını bu şekilde yakmaya devam ettiler" dedi.
 
 
Genç, bu kararla kamuoyunun gözünde davanın tamamen ablasının üzerine yıkılmış gibi bir izlenim yaratıldığını belirtti, "Biz 100 metrekarelik baba evinde oturuyoruz. İhaleye fesat karıştıran birisi bu evde mi oturur? Kaçma şüphesi gerekçesiyle salmıyorlar. Nereye kaçacak? Hayatımız boyunca sadece bir kez birlikte yurtdışına çıktık. Gemiyle bir hafta tatil yaptık. Anne ve babamız yok. İki kardeşiz. Benim de tutuklandığım ilk mahkeme kararından sonra evimizin yakıldığını, evimizin kapatıldığını söylemiştim. Halen evimiz kapalı. Bu hayatta sadece ikimiz varız. Çoluk çocuk yok. Bu nedenle en çok bizim ailemiz etkilendi. Annem ve babam olsaydı bu karardan sonra ölürlerdi. Ben ablamı düşünüyorum. Ablam da cezaevinde beni merak ediyor" diye konuştu.
 
Ablasının duruşma çıkışında kedi özlemini dile getirmesinin bir espri veya davada tek kalma psikolojisinden kaynaklanmış olabileceğini belirten Genç, evdeki kedileri 'Sakız'ı ablasının yerine sevdiğini, oynadığını belirtti. Diğer sanıklara adli kontrol uygulanırken ablasına uygulanmamasının acısını hissettiğini belirten Genç, komplo olduğuna inandığı iddiaları ortaya atanların da aynı duruma düşmesini dilediğini söyledi.
 
SABUTKAY DOSTLARINA KAVUŞTU
İzmir 8'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediyesi davasında konutlarını terketmeme şeklindeki adli kontrolle tahliyelerine karar verilen 7 sanıktan biri olan İZENERJİ Genel Müdürü Ali Süha Sabuktay'ın en büyük sevinci köpeklerine kavuşmak oldu.
 
Ali Sabuktay, konutu terketmeme koşullu adli kontrollü tahliye olmasından dolayı, kendisini ziyarete gelenlere evinin bahçe kapısını açarken ve kapatırken "Kapının önünde karşılamak isterdim, ama" diye espri yaptı. Sabuktay, tahliye beklentilerinin dava süreci nedeniyle yüksek olmasına rağmen mahkemenin takdiri olduğu için bu kararın çıkmaması olasılığını da bildiklerini söyledi. Mahkemenin kararı açıklamasından sonra Pervin Şenel Genç'in tutuklu kalması nedeniyle buruk bir sevinç yaşadıklarını belirten Sabuktay, salondan çıkarken yaşadıkları burukluğun hale devam ettiğini söyledi. Aldığı konutu terketmemek şeklinde adli kontrol tahliyesi kararı hakkında yorum yapmanın doğru olmayacağını belirten Sabuktay, "Mümkün olduğu kadar evde geçireceğim saat, gün ve ayları iyi değerlendirmeye çalışacağım" dedi.



Bir yandan işlerini internet üzerinden ve evde yapacağı toplantılarla devam ettirmek istediğini belirten Sabuktay, "Kitap yazacağım. Kitap okuyacağım. Film seyredeceğim. Bahçeyle uğraşacak, çiçek, domates, biber yetiştireceğim" dedi.
 
Annesi Azime Sabuktay'a olan hasretinin bitmesinden sonra en çok yeniden köpeklerine kavuştuğu için mutlu olduğuna dile getiren Sabuktay, kendisine arkadaşları tarafından verilen destek eylemlerine de katılan köpeklerinden ikisi 'Afet' ve 'Zıpzıp' ile bahçede oynadı.(dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in tarihi davası Anayasa Mahkemesi’ne taşınıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi avukatları, yeni yargı paketinde yer alan ...
CHP İzmir’den Belevi çıkarması
Başkan Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İl Başkanı ...
Genç’e destek seli: İzmir’in kahramanı!
Büyükşehir davasında tahliye edilmeyen tek isim Genel Sekreter Pervin ...
 
Konak’tan üreticiye nefes sofraya patates
Ramazan ayının yaklaştığı günlerde Konak Belediyesi ihtiyaç sahipleri ...
Uygur Kardeşler Karşıyaka'yı kahkaya boğacak
Usta sanatçı Nejat Uygur’un oğulları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ...
Karşıyaka’nın artık bir şelalesi var
Karşıyaka Belediyesi’nin kent estetiğini yenilemeye yönelik çalışmaları ...
 
Özgürlük güzel şey: Buca Cezaevi bayram yeri
Tarihi davada çıkan 17 tahliye kararının ardından Bayraklı’da yaşanan ...
Bayraklı Meclisi’nde yüksek tansiyon!
Bayraklı Belediyesi’nin Temmuz ayı 2. Olağan meclis toplantısı olaylı ...
Kocaoğlu’ndan karar yorumu: Genç için ızdırap çekiyorum…
Büyükşehir Belediye Başkanı 17 tahliye kararının ardından davanın tek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva