HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Temmuz 2012 Cumartesi - 14:05

Genç’e destek seli: İzmir’in kahramanı!

Büyükşehir davasında tahliye edilmeyen tek isim Genel Sekreter Pervin Şenel Genç’in bulunduğu cezaevine destek mektupları gönderildi.

Genç’e destek seli: İzmir’in kahramanı!

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve 130 kişinin yargılandığı tarihi davada Genel Sekreter Pervin Şenel Genç dışında kalan herkes tahliye edilirken yaşanan hareketli süreç devam ediyor. 

- Foto Galeri: Duygu yüklü günden en güzel kareler... tıklayınız...

Büyükşehir Belediyesi’nin davasına bakan avukatlar bundan sonra yapılacak çalışmalarda tüm enerjilerine Genç’in tahliyesine yönelik harcayacak. 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karar için 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yapılacak itiraz için yapılacak hazırlıklar sürerken tahliye olanlar, onların yakınları Yeni Şakran Cezaevi’nde bulunan Genç’e destek mektupları yazdı Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan onlarca kişi duygu ve düşüncelerini kağıtlara döktü.. Etkinliğe CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel,ustafa Moroğlu’nun yakında tahliye olan isimlerden İzelman Genel Müdürü Hüseyin Kırmızı, Kültür Şube Müdürü Cumhur Halim Yazıcı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu ile çok sayıda kişi katıldı. Genel Sekreter Genç’in iki ay cezaevinde kalan kardeşi Nagehan Genç’e sarılan katılımcılar kendisine moral verdi. Yazılan mesajlar son halini aldıktan sonra toplu halde milletvekilleri tarafından cezaevinde Genç’e teslim edilecek. 

 
KOCAOĞLU’NU BÖYLE VURDULAR!
Sevinçlerinin buruk olduğunu ifade eden Türkegül Kocaoğlu, Pervin Şenel Genç’in çıkamaması nedeniyle büyük üzüntü içinde olduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Biz Pervin Hanım’ın direncine, inancına güveniyoruz. Çok yakın zamanda onun da suçsuzluğunun kanıtlanacağına inanıyoruz. Zaten herkes suçsuz. Böyle bir süreçten geçiyoruz. Zor bir süreç” diye konuştu. Genç’in kız kardeşi Genç ise “Kahraman yarattılar başka bir şey demiyorum. Zaten tahliyesini beklemiyordum. Bir kurban olması gerekir. Aziz Kocaoğlu’nu, Sayın Başkanı nasıl vuracaklar böyle vuracaklar. Canını nasıl yakacaklar, bu şekilde. Sağlığına bir şey olmasın başka hiçbir şey demiyorum” ifadelerini kullandı.
 
BEDELİNİ KİM ÖDEYECEK?
CHP İzmir milletvekili Alaattin Yüksel ise, 18 tutukludan 17’sinin serbest kalmasının kendilerini memnun etmediğini belirtti. Yüksel, “İzmir’de 17 arkadaşımız özgürlüklerine kavuşmuştur. Ailelerine çocuklarına kavuştu. Biz onlara kavuştuk, onlar sevdiklerine kavuştu. Bu yeterli değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç’in tutukluluğu sürmekte. Hangi anlayışla sürmekte bu anlaşılır gibi değil. Bu davadan bir şey çıkmayacağını bu davanın haksız bir dava olduğunu bu davada cebir şiddet olmadığını, haksız zenginleşme olmadığını çıkar sağlama amacının olmadığını hem iddianameleri söylemekte hem de Türkiye’nin bir numaralı koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı söylemiştir. Buna rağmen Genel Sekreterin hala 15 ayın sonunda hala tutukluğuna karar vermesi kabul edilebilir bir şey değildir. Tutukluluk cezaya dönüşmüştür. Bugünden başlayarak Pervin Şenel Genç Özgür kalıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki hafta tüm ilçelerimizde imza kampanyası başlatacağız. İlçelerimizde de bu mesajları toplayarak biz bizzat kendimiz Pervin Şenel Genç’i ziyarete gideceğiz ve orada bu toplanan destek imzalarını kendilerine ulaştıracağız” dedi. Büyükşehir davasında asıl sorgulananın İzmir olduğunu da kaydeden Yüksel “Kimisi 7 aydır kimisi 15 aydır tutuklu olan arkadaşlarımızın yaşadıklarının bedelini kim ödeyecek? Orada bulunmalarının nedeni nedir? Duruşma salonunda bunu iliklerimize kadar hissettik. Burada yargılanan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve onun bürokratları değildir. O mahkeme salonunda iliklerimize kadar hissettik ki orada yargılanan İzmir’dir, İzmir’in yaşam biçimidir. İzmir’in muhalif duruşudur. Dik duruşudur” diye konuştu.
 
İZMİR’İN KAHRAMANI
CHP İzmir milletvekili Mustafa Moroğlu ise alandan Pervin Şenel Genç’e seslendi. Moroğlu “14 ay önce seni aramızdan onuru, ahlakı ve İzmirlileri yargılamak için, İzmirliler üzerinde oynanan oyunlar için seni aramızdan aldılar. Ama elimde bugün onlarca mektup var. Kimisi abla, kimisi anne, kimisi genel sekreterim diye hitap etmiş. Biliyorum ki sen herkesin annesinden ablasından öte İzmir’in kahramanı, bizim kahraman Pervin ablamızsın. Biliyorum ki orada sen yüzlerce onuru için ahlakı için ve özgürlüğü için hapis yatmak zorunda kalınan, bütün özgürlük ahlak ve erdem savaşçıları gibi bana diyorlar ki ‘Hapiste zor geçen günler. Olsun be ben vazgeçtim hürriyetimden yeter ki bir öksüz çocuk gibi yetim bırakma yüreğimi’ deyişini duyuyoruz. Ve İzmirliler olarak senin ne aklını ne yüreğini yetim bırakmamaya ant içiyoruz. Seni aramızda görmek için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Biliyoruz ki tarihi halklar ve onun önündeki kahramanlar yaratır. Sizler de büyükşehir bürokratları olarak sadece bürokrat olmaktan çıktınız. Bizim birer kahramanımızsınız. Bunun da sembolü sen olacaksın kalbimizde. Sen yüreğini serin tut Pervin abla”dedi. CHP’nin diğer milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven de mücadeleye sonuna kadar devam edeceklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Osman Orman 8 Temmuz 2012 Pazar 22:58

Deniz fenerinde trilyonları götürdüler...suçlu yok..Sivas ta insanları yaktılar...ortada suçlu yok...yaptıkları evlerde etkafalılarca tapılan tasarım hatalarından insanlar boğuluyor...ortada suçlu yok..yok.AKP li belediyelerde vurgun diz boyu...ortada suçlu yok...İzmirde onlarca insan tutuklanıyor.ortada SUÇ yok.Bunların hesabını yurtseverler elbette bir gün soracaklar..hem bu zihniyete hem de bu zihniyete yalakalık yapan internet köşe yazarı müsveddelerine.Sn P.Şenel Genç kalbimiz seninle

Yorumu oyla      16      6  
nagihan 8 Temmuz 2012 Pazar 15:42

Açık açık adımla size sesleniyorum alimisin hazarmısın yada kimsen Pervine tüm laf söyleyenler;neyi hortumlamış neyin yolsuzluğunu yapmış;ne demek o tutuklu kalmışsa vardır bir sebebi demek;inşallah böyle düşünenler topunuz birden aynı yerleri görürüsünüz hatta bir daha çıkmamak şartıyla;nasıl bir insanlarsınız sizki böyle bunları yazıyorsunuz;vicdansızlarrrrrr..

Yorumu oyla      14      6  
yok ya 8 Temmuz 2012 Pazar 00:14

Pervin hanimin iceride kalmasina sevinenlerin ,bir gün orda misafir olmasini diliyorum Allahtan.

Yorumu oyla      20      7  
ali 7 Temmuz 2012 Cumartesi 20:01

hakimler doğru karar vermiş pervin hanım göründüğü gibi hiç de mahsum değil yakın tanıdığım olmasına rahmen yapmış olduğu yolsuzlukların ve hortumların faturasına ödeme vakti geldi ve geciyor siz chp lileri acıyorum nasıl bukadar saf oluyorsunuz adelet yerini bulacak

Yorumu oyla      12      19  
mehmet hazar 7 Temmuz 2012 Cumartesi 19:43

Aladdin bey memnun olmadi Cunku Pervin hanima yanlis yaptiranlardan biride odur O yuzden vicdan azabi duyuyordur.

Yorumu oyla      13      19  
HazarrHazarrrr 7 Temmuz 2012 Cumartesi 16:56

Yani Alaaddin bey memun olmadık diyor. yanlız şunu unutuyor adalet bir kesimi memnun etmek için değil adaleti tüm toplum üzerinde uygulamak içindir. Genç'in cezaevinde tutuklu kalmasının elbetteki bir sebebi vardır. Buna karar veren 3 Hakimin el bet bildiği birşey vardır ki Türk milleti adına bu karar vermişlerdir. Herkesin buna saygı göstermesi gerekir.

Yorumu oyla      16      21  
metin demirtaş 7 Temmuz 2012 Cumartesi 14:49

bunlar tam bir allahsız ama pervin hanım yanlız deyil bütün izmirin türkiyedeki onurlu namuslu bütün insanların yüregi onun yanında şu anda çinden yazıyorum bedenim burda ama yüregim şakranda

Yorumu oyla      27      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’tan üreticiye nefes sofraya patates
Ramazan ayının yaklaştığı günlerde Konak Belediyesi ihtiyaç sahipleri ...
Uygur Kardeşler Karşıyaka'yı kahkaya boğacak
Usta sanatçı Nejat Uygur’un oğulları Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler ...
Karşıyaka’nın artık bir şelalesi var
Karşıyaka Belediyesi’nin kent estetiğini yenilemeye yönelik çalışmaları ...
 
Özgürlük güzel şey: Buca Cezaevi bayram yeri
Tarihi davada çıkan 17 tahliye kararının ardından Bayraklı’da yaşanan ...
Bayraklı Meclisi’nde yüksek tansiyon!
Bayraklı Belediyesi’nin Temmuz ayı 2. Olağan meclis toplantısı olaylı ...
Kocaoğlu’ndan karar yorumu: Genç için ızdırap çekiyorum…
Büyükşehir Belediye Başkanı 17 tahliye kararının ardından davanın tek ...
 
Tarihi davanın ‘final gününde’ neler yaşandı?
Büyükşehir davasında perde kapanırken, son duruşma günü oldukça duygusal ...
Karşıyaka değerlerini ölümsüzleştirdi
Karşıyaka Belediyesi kentin hafızasında yer etmiş önemli isimleri ölümsüzleştirmeye ...
Tiyatro 6. kez Dikili'de can bulacak
Atölye ve söyleşilerin yoğunluyla dikkat çeken tiyatro buluşmalarının ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Kartla ödemede 'derin' sorular!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yolun sonu
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva