HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2011 Çarşamba - 09:44

Geleceğin kadın siyasetçileri Bornova’da yetişiyor

Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin birincisini geçen Mart ayında açtığı ‘Kadın Siyaset Okulu’ yoğun talep üzerine 12 Kasım’da yeniden açıldı. Siyasete atılmak isteyen ya da bu konuda detaylı fikir sahibi olmayı amaçlayan Bornovalı kadınlar uzmanlardan ders almaya başladı

Geleceğin kadın siyasetçileri Bornova’da yetişiyor

İZMİR - Bornova Belediyesi bünyesinde kurulan Kent Konseyi Kadın Meclisi, siyasete atılmak ya da bu konuda fikir sahibi olmak isteyen kadınlar için Kadın Siyaset okulunun ikincisini açtı. Bu yıl Mart ayında ilki açılan “Kadın Siyaset Okulu”nda 12 Kasım’dan itibaren yeni katılımcılarla derslere başlandı. Yoğun ilgi gösterilen Kadın Siyaset Okulu’nda; konusunda uzman akademisyen, siyasetçi, sendikacı, belediye ve il genel meclisi üyelerinin vereceği derslerle kadınlar siyasete hazırlanıyor.
 
Kadın Siyaset Okulu’nun ilk dersine Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi ve KADER Başkanı Ayşenur Döken de katıldı. İlk dersi ise Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi verdi. Çiftçi, kadınların siyasetteki rolü ile ilgili bilgiler verdi. 45 kişinin katıldığı Kadın Siyaset Okulu’na en az lise ve dengi okul mezunu 18 yaşını bitirmiş kadınlar katılabiliyor.
 
Uzmanlar ders verecek
Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, siyasete atılmak isteyen ya da bilgi sahibi olmak isteyen kadınlara rehber olmak istediklerini belirterek, “Bornova Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak Kadın Siyaset Okulumuzun ilkini bu yıl Mart ayında açtık. Kadınlarımızdan gelen yoğun talep üzerine 12 Kasım’da ikincisini açtık. Verdiğimiz hizmet sayesinde kadınlarımız ülkenin geleceğinde daha çok söz sahibi olabilir” dedi.
 
Amaç kadınlarımızın siyasette bilinçlenmesini sağlamak
KADER İzmir Şubesi Başkanı Ayşenur Döken ise kadınları siyasete hazırlamak için çaba sarfettiklerini belirterek, “8 hafta sürecek siyaset okulu derslerinde kadınlarımızın yanında olacağım.Bu hizmetin amacı sadece siyaset yapmak değil. Siyasal konularda bilinçli olmak ve bildiklerinizi etrafınızdakilerle paylaşıp onları da bilinçlendirmektir” dedi.
 
Siyasete kadın eli değiyor
Bornova Kent Konseyi Başkanı Ferdan Çiftçi, kadın sorunlarının çözümüne katkı koymak ve kadınları sokağa taşımak için projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Siyasete kadın eli değmesi gerektiğini düşünüyoruz. Kadınlarımız siyasette var olduğu sürece ülkemizde çoğu sorun kendiliğinden çözülecektir.” diye konuştu.
 
Bornova Kadının yönetim kademesinde olduğu bir kent
Kadın Siyaset Okulu’nda uzmanlarla katılımcıları buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Mart ayında ilkini açtığımız kadın siyaset okuluna katılan kadınlarımız hem bilinçlendiler hem de edindikleri bilgileri etrafındakilerle paylaşıyorlar. Kadınlarımızın bu dersleri bitirdikten sonra ille de siyaset yapması gerekmiyor. Siyasi konularda söz söyleyebilmek için de bilgiye ihtiyaç var” dedi. Bornova’da iki dönem önce bir kadın belediye başkanının görev yaptığını hatırlatan Başkan Sındır, “Bornova kadınların yönetim kademesinde olmasını isteyen, kadını gören, yaşatan, var olmasını arzu eden bir kent. Bir belediye başkanı olarak ben de kadın siyaset okulu içinde ders vereceğim. Bildiklerimi paylaşacağım. Kadın Siyaset Okulumuza katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi.
Kadın Siyaset Okulu’nda dersler 7 Ocak 2012’ye kadar devam edecek. Toplam 8 hafta sürecek programda 50 saat ders verilecek. Dersler, Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi Salonu ve Engelli Merkezi’nde yapılacak.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aziz tekin 16 Kasım 2011 Çarşamba 10:07

YETİŞTİRİLMİŞ SİYASETÇİLER NE YAPIYOR??????

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan: Milli maç İzmir'de oynansın
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan’dan, son dönemde tüm maçlarını ...
Kemeraltı için büyük dayanışma
Yaklaşık 5 kilometrelik alanı ile Türkiye’nin en büyük, 15 bin işyeri ...
Yeni vagonlar limana indi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyecek metro sisteminde kullanılmak ...
 
Rafineri yatırımı için büyük uzlaşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Socar&Turcas Grubu'nun Petkim arazisine ...
İzmir'den Van'a 7 TIR'lık yardım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremlerin vurduğu Van'a destek amacıyla ...
Menemen'de meslek odalarından ''çöp'' direnişi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen İlçesi Mavradin mevkiindeki ...
 
Deprem sonrası bina testi için rekor başvuru
Bayraklı Belediyesi'nin 1.5 yıl önce kurduğu Deprem Etüt Merkezi, 1460 ...
Büyükşehir denetime Balçova ve Seferihisar'dan başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri ...
Bostanlı sahilindeki Barınak Kafe'de tartışmalı yıkım!
İzmir Büyükşehir Belediye şirketi Grand Plaza’nın, özel bir firmaya kiraladığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva