HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2011 Çarşamba - 08:50

Kemeraltı için büyük dayanışma

Yaklaşık 5 kilometrelik alanı ile Türkiye’nin en büyük, 15 bin işyeri ile en kapsamlı ve tarihi geçmişiyle en eski çarşısı Kemeraltı için Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Tarihi Kemeraltı Derneği yönetim kurulu ile bir araya geldi.

Kemeraltı için büyük dayanışma

İZMİR - Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Hasan Ceylan, Kemeraltı Çarşısı’nın bugünü ve geleceği için masaya oturdu. Belediyenin bütün birimlerinin hazır bulunduğu toplantıya Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Barçın, Ümit Kaya, Ersin Okçu, Semih Girgin, Süleyman Nafiz Uğurlu, Necati Ortabaş, İlyas Gönen, Sahir HamdiÜnal, Engin İrden ve Mehmet Ali Eğrikülah katıldı.
 
Önemli bir ticaret merkezi olmasının yanında İzmir’in bir simgesi de olan Kemeraltı Çarşısı’nın sorunları, çözüm yöntemleriyle birlikte tartışıldı. Sadece İzmir ve Türkiye’yi değil dünyayı ilgilendiren değişim için umut veren konuşmaların yapıldığı buluşmada Kemeraltı için somut adımlar atıldı. Her hafta esnafla buluştuklarını ve dertleştiklerini dile getiren Tarihi Kemeraltı Derneği Başkanı Hasan Ceylan, Başkan Tartan’a ziyareti için teşekkür etti ve “Kemeraltı’nı çekici hale getirmek için yönetime gelir gelmez çalışmaya başladık. Çarşı’nın sorunlarını belirledik ve çözüm yollarını araştırdık. Başkanımız Sayın Hakan Tartan’ın da desteğiyle Kemeraltı ticaretin, turizmin, sosyal hayatın etkin olduğu bir yer olacak” dedi.
 
Bir kültür mabedi: Kemeraltı
Kemeraltı gibi önemli bir çarşının kalkınması; eski ışıltılı günlerine kavuşmasının devlet, millet, yerel yönetim işbirliği ile olması gerektiğinin altını çizen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu: “Tarihi dokusu, her şeyi bulabileceğiniz alışveriş imkanı, sevgi ve hoşgörü dolu esnafı, geniş seçki yelpazesi, dinleri, kültürleri buluşturan yapısıyla Kemeraltı Çarşısı yeniden canlanması gereken bir merkez. Birçok alandan güç alarak bir kültür mabedine dönüşmesi gerekiyor. Bu alanlar da devlet, millet ve yerel yönetimlerdir. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. ‘Şimdi Kemeraltı Zamanı’ etkinliğiyle Çarşı’nın sosyal yaşamını zenginleştirdik. Abacıoğlu Han’da yaptığımız yenileme çalışmalarıyla uluslararası alanda ödül aldık ve Kemeraltı’nı Avrupa’da tanıttık. Tarihi Kemeraltı Derneği’nin yeni yönetimi, Kemeraltı için kararlılıkla harekete geçti. Karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde birçok güzel projeyi hayata geçireceğimize inanıyorum. Kemeraltı’nı 24 saat yaşayan bir mekan yapmak istiyoruz. Turistleri daha çok çekmeli, tanıtımı arttırmalıyız. Biz Kemeraltı esnafının emrindeyiz. Çok yakında Kemeraltı için özel bir başkan yarımcısı görevlendireceğiz.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
DEMOKRAT 16 Kasım 2011 Çarşamba 19:47

nede Nizam.Gerçi Kanunları Uygulayanda Yok Ya,Oda ayrı bir Konu.Kayıt Dışı Bir Çok Şey Satılıyor,Maliyenin Umurunda Değil,1 liraya Döner Satılıyor İl Sağlık Müd.lüğünün Umurunda Değil.Kemeraltının Bittiğini Kabul Etmek Zor Olsada Maalesef Böyle.Kemeraltının Olumsuzlukları için Kitap bile Yazılır.30 Yıl Önceki Esnaf Profili ile Şimdikileri bir Karşılaştırınız ne demek istediğimi Anlarsınız.Dönerci Şencan CAN DÖNER Bile Sokağa Masa Atabiliyorsa Durum Gerçekten Vahim Demektir.

Yorumu oyla      12      6  
DEMOKRAT 16 Kasım 2011 Çarşamba 19:36

Hasan Bey,Daha Önceleri Necati Kardeşimiz de Çok Mücadele Verdi.Bence Belediyeden Fazla Bir Şey Beklemeyin,İnanın Yarı Yolda Kalacaksınız.İZMİR Sistematik Olarak Ele Geçirilmiştir.Belediyelerin Yapabileceği Hiç Bir Şey Yoktur.Daha Kemeraltına 100 metre Girmeden EŞKİYALAR Kollarınızdan Tutuyorlar,Zorla İnsanları,Bilhassa Yanlız Bayanları Taciz Ediyorlar.10 Yıldır Bunları Kim Durdurabildi de Sizler Nasıl Engelleyeceksiniz.Yollar Seyyarlarca Zapt Edilmiş,Bilhassa Bazıları Ne Kanun Tanıyor

Yorumu oyla      12      6  
Hasan Ceylan 16 Kasım 2011 Çarşamba 16:17

Bir şeyler yapılamadıysa bu hiç bir zaman yapılmayacak anlamında değildir. Sorunlarımıza hepimiz sahip çıkarsak çözüm bulabiliriz. Her üyemiz sürekli açık olan derneğimize her an gelerek bize sorunlarını anlatabilir. Üye olmayanlar, lütfen gelin, üye olun. Çoğaldıkça güçlenir ve daha etkili oluruz. Sabırla yapacaklarımızı izleyin.

Yorumu oyla      13      7  
UMIT AYDIN 16 Kasım 2011 Çarşamba 11:33

BEYLER LUTFEN YA SIZ DEGERLI KMERLATININ GUZIDE ESNAFLARI YILLARDIR CHP IKTIDARI NE YAPTIDA KEMRLATINA SIMDI KEMRLATI ESNAF DERMEĞI BASKANI DEGISTI DIYE OBJEKTIFLERIN ONUNE GECIYORSUNUZBUNDAN SONRA NE YAPACAĞINIZI ANLATMIYORSUNUZ KEMRALTININ TARIHINI ANLATIRYORSUNUZ YAHU ESNAF ISPORTADAN CEKIYOR 5 KM LIK CARCIDA GUVENLIK YOK CARSININ CANLANMASI IÇIN NE YAPIYORSUNUZ KISN YAĞAN YAĞMURDA DOLAN LOGARLAR SEL BASAB DUKKANLAR REZALET GORUNTULER SIZ NEDEN BASH EDIYORSUNUZ BEYLER SIZI AKLA DAVET EDIYORUM

Yorumu oyla      14      7  
DEMOKRAT 16 Kasım 2011 Çarşamba 09:18

görebilir.Onun için diyorumki Sayın Başkan,bizler artık sizlerin Kemeraltı ile ilgili Alabileceğiniz bilmemkaçıncı önlemler paketinize Artık İnanmıyoruz.Gerçi Sizlerde İnanmıyorsunuz ama,birşeyler yapıyoruz gibi görünmekten de vazgeçmiyorsunuz.Zabıtanız Sahipsizdir.En ufak bir Olayda Seyyarlar,karşınıza Avukatlar Ordusu ile çıkabilmekteler,sizler ise birtane zabıta memurunuza bile Sahip Çıkamıyorsunuz.Can Güvenlikleri bile yokken,görev yapmalarını beklemeyiniz.

Yorumu oyla      14      7  
DEMOKRAT 16 Kasım 2011 Çarşamba 09:14

Hakan Bey,Biz Bu Masalları Uzun süreden beri Dinlemekteyiz.Yaklaşık 10 Yıldır Artık Ailelerimiz ile birlikte Kemeraltına Gelmiyoruz.Burada düzgün diye tabir edebileceğimiz Esnaf Sayısı Çok Azalmıştır.İnsanların Kolundan Tutularak Dükkanlara Zorla Götürülmesi,Genç kızların Taciz Edilmesi,artık bardağı Taşırmıştır.Yollar Seyyarlardan geçilmiyor.El Arabaları Şehrin Her Yerinde.SPOTÇU lar Kaldırımları Ele Geçirmiş.MİDYECİ ler Belediyenin önünde Tezgah Açabiliyorlar.İnanmayan Akşamları gelip

Yorumu oyla      16      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni vagonlar limana indi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin genişleyecek metro sisteminde kullanılmak ...
Rafineri yatırımı için büyük uzlaşma
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Socar&Turcas Grubu'nun Petkim arazisine ...
İzmir'den Van'a 7 TIR'lık yardım daha
İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremlerin vurduğu Van'a destek amacıyla ...
 
Menemen'de meslek odalarından ''çöp'' direnişi
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen İlçesi Mavradin mevkiindeki ...
Deprem sonrası bina testi için rekor başvuru
Bayraklı Belediyesi'nin 1.5 yıl önce kurduğu Deprem Etüt Merkezi, 1460 ...
Büyükşehir denetime Balçova ve Seferihisar'dan başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri ...
 
Bostanlı sahilindeki Barınak Kafe'de tartışmalı yıkım!
İzmir Büyükşehir Belediye şirketi Grand Plaza’nın, özel bir firmaya kiraladığı ...
Ata'dan Ana'ya koşacaklar
Karşıyaka Belediyesi, Ata'dan Ana'ya Saygı Koşu'sunu bu yıl 18. kez düzenleyecek. ...
GDO gerçeği Bornova’da anlatılacak
Bornova Belediyesi ve GDO’ya Hayır Platformu tarafından Bornova’da “Yaşam ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva