HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Kasım 2011 Salı - 13:46

Bostanlı sahilindeki Barınak Kafe'de tartışmalı yıkım!

İzmir Büyükşehir Belediye şirketi Grand Plaza’nın, özel bir firmaya kiraladığı Bostanlı’daki Barınak Kafe, belediye ekiplerince yıkıldı. Firma yetkilileri, haksız olduğunu öne sürdükleri yıkım ile 1 milyonluk zarara uğradıklarını söyledi.

Bostanlı sahilindeki Barınak Kafe de tartışmalı yıkım!

Can Özlü/Egedesonsöz - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiraladığı yeşil alan üzerine inşa ederek belediye şirketi Grand Plaza aracılığı ile kiraya verdiği Barınak Kafe, kira sözleşmesinde yaşanan anlaşmazlık gerekçesi ile yıkıldı. 2005 yılında tesisi, Grand Plaza’dan kiralayan Barınak Kafe İşletmeleri A.Ş yetkilileri, büyükşehir belediyesi ile bağlı şirketi Grand Plaza arasında yaşanan uyuşmazlık nedeniyle 1 milyon lira zarara uğradıklarını söyledi.
 
SÖZLEŞME 2012’YE KADAR
Şirket yetkilileri, söz konusu tesisi 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin alt kiracısı olan Grand Plaza’dan aylık 44 bin lira bedelle dört yıllığına kiraladı. 2009 yılında sona eren sözleşmeyi yenilemek isteyen şirket yetkilileri, Grand Plaza ile anlaşarak, 1 milyon liralık yatırım karşılığında kira sözleşmesini 2012 Temmuz ayına kadar uzattı. Söz konusu yatırımları gerçekleştiren şirketin sözleşmesinin bitimine bir yıldan fazla bir süre kala, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkım kararı verildi. Söz konusu karara gerekçe olarak Mili Emlak’ın, imar planlarında yeşil alan olarak gözüken ancak ticari faaliyette bulunan tesislerin yıllık kira gelirinden pay istemesi gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Emlak ile yaşanan bu sıkıntı nedeniyle Grand Plaza ve firma arasındaki kira sözleşmesini de iptal ettiğini bildirdi. Mahkeme süreci sonunda, Barınak Kafe tesislerinin yıkımına karar verildi. Genel seçimlerin ardından yıkım kararını firmaya tebliğ eden İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 13 Eylül’de ‘tesisi boşaltın’ mesajı gönderdi. Sabah saatlerinde boşaltılan tesis, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’ne bağlı yıkım ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkımın gerçekleştirilmesi ile birlikte 60 personel de işsiz kaldı. Tesisin tahliyesine destek olan çalışanlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun fotoğrafını zincire asarak yıkıma tepki gösterdi.
 
KARAR SİYASİ Mİ?
Grand Plaza ile yapılan kira sözleşmesinin 2012 yılı Temmuz ayına kadar geçerli olduğunu ifade eden firma yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen yıkım kararının doğru olmadığını savundu. Aynı zamanda İzmir Büfeciler Odası Başkan Yardımcısı da olan işletme sahibi Tuncer Kılıç kararın siyasi olduğunu, Kocaoğlu’nun, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile yaşadığı tartışmalar nedeniyle yıkım kararında ısrar ettiğini söyledi. Kılıç “Grand Plaza ile 2009- 2012 yıllarını kapsayan kira anlaşmamız var. Büyükşehir Belediyesi, kendi şirketi olan Grand Plaza ile anlaşamadığını gerekçe göstererek bizim kira sözleşmemizi iptal etti. Aynı karar, Grand Plaza’nın işlettiği diğer tesisler için uygulanmadı. Bu tesise 1 milyona yakın yatırım yaptık. İzmir’in en nezih kafeteryalarından birini oluşturduk. Verilen yıkım kararının siyasi olduğunu düşünüyoruz. Kocaoğlu, Susam ile siyasi anlaşmazlık içinde olduğundan, bizi tahliye etmek istedi. Ortada kalan işçiler, kıdem tazminatları, yatırım bedelimiz de dahil olmak üzere bir milyona yakın bir zarar söz konusu” dedi.
 
YIKMAK ZORUNDAYIZ KİMSEYLE PROBLEMİMİZ YOK
Yıkım kararı ile ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Yasası uyarınca bütün büyükşehirlerde olduğu gibi kıyı alanlarının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi konusunda talebimiz var. O gerçekleşecek. Bakanlık, tahsisin gerçekleştirilebilmesi için bu yapıların boşaltılmasını şart koşmuştu. Biz Körfez’de tasarım çalışmalarını başlatıyoruz. Bu tasarım çalışmaları kapsamında ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bize devredilmesinde engel olduğu için orasını tahliye etmek durumundayız. Yasal zorunluluk olarak bunu yapmak zorundayız. Yoksa oradaki müsteciri ile ilgili kimseyle de bir işimiz yok” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 34 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vedat köse 1 Ocak 2012 Pazar 18:26

gerçekten yazık kurumlar arasındaki sorundan personelı tedarikçisi işleteni kim bilir kac kişi etkilendi yaptıran belediye yıktıran yine belediye komik basıt olan yapılmış kurtarmak adına caba sarf edılseydi

Yorumu oyla      14      6  
HARRANIDA YIKTINIZ. 28 Kasım 2011 Pazartesi 00:39

karşıyakadaki bütün sahil cafeleri karşıyaka belediyesi işletiyor buda yasal değil o zaman büyükşehirin işletme yetkisi yoksa ilçe belediyenin hiç yetkisi olmaz. YIKACAĞINIZA İŞLETSEYDİNİZ MİLLİ SERVET DEĞİLMİ siz ne zaman yapıcı oldunuz ki.

Yorumu oyla      18      6  
Mavişehir Sakini 21 Kasım 2011 Pazartesi 12:12

Barınak Cafe gibi keyifle oturup güzel vakit geçirdiğimiz bir nezih mekan ile uğraşılıp yıkılacağına neden Mavişehir'e yapılması gereken kültür merkezi yapılmıyor? Bu sözde kültür merkezinin yapılacağı yer yıllardır çöplük, otobüs ve kamyon parkı gibi pis bir görüntüsü olan boş alan halinde durup duruyor. Neden düzenlenip kültür merkezi yapılmasına çaba gösterilmiyor acaba?? Olanı yıkmaktansa yeni bir şeyler yapmak daha faydalı olmayacak mı?

Yorumu oyla      20      6  
bostanlı 21 Kasım 2011 Pazartesi 02:45

Şu denizcilik müsteşarının yeri olan tamamen kaçak olan üstelik betonarme olan denizparkı kaldırsana başkan!!! Yemez!!!

Yorumu oyla      19      8  
İZMİR 19 Kasım 2011 Cumartesi 23:38

Karşıyakalı kardeşlerim, elinizi vicdanınıza koyun,şu yorumları okuyun 2014 de gerekeni yapın. Rahmetli piriştina bostanlı sahilini yaptı:basketbol potaları,tenis kortları,koşu parkurları,bisiklet yolları,geniş yeşil alanları..ve Buralarda yorulan insanların dinlenip çayını yudumlayacağı Barınak kafeyi yaptı. Yeni gelen yıktı.

Yorumu oyla      24      6  
can 18 Kasım 2011 Cuma 01:30

bu ne güzel dünya yasemin cafe alkol ruhsatı olmadığı halde harıl harıl alkol satıyor (camiye 20m mesafede alkol ruhsatı alamaz tabi eğer belediye kendi mekanına sahte ruhsat vermediyse)her ay kirasını çatır çatır ödeyen barınak cafe sadece parti iiçi hesaplaşma yüzünden yıkılıyor aferin aziz kocaoğlurahmetli piriştinanın bile dinlenmeye geldiği barınağı yıkınizmiri kendi elinizle akp ye verin yazıklar olsun

Yorumu oyla      33      9  
ksk10 17 Kasım 2011 Perşembe 17:03

onun için fesatlık yapmayın ordan biryıgın insan ekmek yiyodu bazılarının keyfi yerine gelecek diye yıkdılar güzelim yeri sn mavişehir atıp tutması kolay hadi ordaki insanlara iş bulsanıza bu kafayla bizim ülkemiz hiç bir yere gelmez

Yorumu oyla      35      8  
ksk10 17 Kasım 2011 Perşembe 17:01

yalan yanlış yorumlarla kirletmeyin barınak cafeyi araba kirliliği ise her taraf araba yıgını ozaman kimse arabaları ile bir yere gitmesin gayet nezih temiz düzgün bir yerdi caya 2 lira veremiyosan zaten git kahvehanede iç orası kahvehane degil düzgün insanların geldiği elit bir yer bende müşterisiydim gayet memnundum ama dogru ucuz insanları gidemediği bir yer oldugu için bazıları şikayetci öyle bir yerin muhakkak kirasıda yüksektir bir yıgın calışanı vardı onların maaşları nasıl ödenecekti

Yorumu oyla      38      7  
mavişehirden 17 Kasım 2011 Perşembe 10:53

Orası günün her saati Araba mezarlığı gibiydi. bir çok defa bisiklet yolunun girişine park eden arabalar yüzünden kavga çıktığını gördüm. Ayrıca çaya 2 lira biraya 7 liraya verebilevek insanlar manzarayı seyredecek diye arkada yüzlerce insanın manzarası kapanıyor. araçlar görüntü kirliliği yaratıyordu. Kaldırıldığına sevindim.

Yorumu oyla      14      43  
mavişehirli 17 Kasım 2011 Perşembe 02:33

mavişehiden karşıyaka vapur iskelesine kadar yıllardır talep ettiğimiz halde bir tuvalet bile yapamayan büyükşehir belediyesi sabah yürüyüşlerinden sonra tuvaletinden faydalandımız çayımızı ve suyumuzu içerek keyif aldığımız barınak kafeyide yıktınız.milli serveti yok ettiniz.ihtiyaç olan böyle yerleri çoğaltacağınıza yıkıyorsunuz.sizin belediyecilik anlayışınızı anlamak mümkün değil.yazıklar olsun.

Yorumu oyla      40      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ata'dan Ana'ya koşacaklar
Karşıyaka Belediyesi, Ata'dan Ana'ya Saygı Koşu'sunu bu yıl 18. kez düzenleyecek. ...
GDO gerçeği Bornova’da anlatılacak
Bornova Belediyesi ve GDO’ya Hayır Platformu tarafından Bornova’da “Yaşam ...
Kocaoğlu ve bürokratlar aklandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs durakları ihalesi ile ilgili yapılan ...
 
Hayat Mektebi binlerce mezun verdi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı meslek edindirme kurslarına katılan ...
Alman Kulesi Evleri kışa yetişti
Evlerin bakım ve onarımlarının söz verdiği süre içinde tamamlanmasını ...
Şimdi tiyatro zamanı
Konak Belediyesi’nin ‘Sanatı Okullara Götürüyoruz’ kampanyası yeni eğitim ...
 
Balçova’nın ikinci yardım TIR’ı yola çıktı
Van Valiliği’nin acil yardıma ihtiyaç duyduklarını açıklamasının üzerine ...
Kocaoğlu: 80'e yakın müfettiş inceleme yapıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye ve bağlı birimlerinde ...
Kocaoğlu vekaleten kadroları onayladı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iki genel sekreter yardımcısı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva