HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Ağustos 2024 Pazartesi - 18:02

Esnaf Odası'na tahsisi iptal edilmişti… Yeni öneri masada!

Konak Belediyesi tarafından Şubat ayında Esnaf ve Sanatkarlar Odasına devri yapılan ve otopark olarak kullanılan alanın tahsisi iptal edildi. İptal ile ilgili Ağustos ayı olağan meclis oturumunda konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Bununla ilgili bir şahsın hem bize hem Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne şikayeti olmuştu. Konuyu ilk mecliste gündeme aldığımızda Çevre ve Şehircilik'ten tahsisin iptali doğrultusunda bir yazı gelmişti. Hukuken bunun iptal edilmesi gerekiyor" dedi. Ayrıca Başkan Mutlu, yeni öneriler için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Esnaf Odası na tahsisi iptal edilmişti… Yeni öneri masada!

 EGEDESONSÖZ - Konak Belediyesi Ağustos ayı olağan meclisinin 2'nci oturumu gerçekleştirildi.

Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu başkanlık yaptı. Meclisin gündeminde ise Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na tahsis edilen alanın iptali yer aldı. Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi karşısında yer alan, Şubat ayı meclis oturumunda Konak Belediye Meclisi tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na devredilmişti. Ağustos ayı meclisinde ise alanın tahsisi iptal edilirken, dikkat çekici mesajlar verildi.


YILDIZ: ÇÖZÜMÜN PAYDAŞI OLMAYA HAZIRIZ
İlgili önergeye ret oyu vereceklerini belirten AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Geçtiğimiz günlerde hem oda başkanımızla birlikte hem de sayın valimizle bir toplantı yaptığınızın, bilgisi de var bizde. Bir diğer taraftan bu konunun esnafımızın talebi noktasında çözüleceği umudumuz var. Biz o zaman da söylemiştik. Eğer bir aykırılık varsa eş zamanlı önergeler gelsin. Bir taraftan iptal ederken bir taraftan da mevcut protokolü oylayalım. Ve meseleyi birlikte çözelim bu fırsatı, ama anladığım kadarıyla şu an iptal edildi. Normalde kamu idaresi taşınmazlığının tahsisi ile ilgili yönetmeliğin 20'nci maddesinde park alanlarının tahsisi olmaz der. Ancak biz orada inisiyatif aldık ve ne yaptık? AK Parti grubu olarak büyükşehirde de ben ilgili komisyondaki arkadaşlarıma da söyledim. Bu noktada parkın o bölgedeki hizmetini büyükşehirden alıp ilçe belediyesine bırakılmasının daha doğru olacağını belirttim. Anladığım kadarıyla burada bir çözümün önümüzdeki ay meclise geleceği. Ancak şu anki iptala karşı olduğumuz için ret vereceğiz. Ancak çözüm paydaşı olmaya hazırız. Gelecek protokolü destekleyeceğimizi şimdiden belirtmek isterim" dedi.

HUKUKA UYGUN, ALTYAPISI SAĞLAM OLACAK
Konunun hukuki boyutuna dikkat çeken Başkan Mutlu, yeni bir önergenin ancak iptalden sonra yapılabileceğini ifade etti. Konuyla ilgili yeni önergenin Hukuk Müdürlüğü tarafında taslak haline getirildiğini ve sağlam bir altyapısı olması için taslağı komisyonlara sunduklarını dile getiren Başkan Mutlu şöyle konuştu:

“Bununla ilgili hem bize hem İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne bir şahsın şikayeti olmuştu. Bunu gündeme aldığımız ilk meclis toplantısında da aynı gün, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden meclisin tahsis kararını iptal etmesiyle ilgili bir yazı gelmişti. Gerekçe olarak da ‘Kamuya terkli bir alan olması, imar planında otopark alanında kalması, hazineye ait olup plan amacında kullanılmak üzere kamuya terkedilen bu alanın kamuya ait taşınmazların tamamının tahsis ve devrine ilişkin yönetmeliğe göre tahsis yapılabilecek kurumlar arasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin olmaması’nı gerekçe gösteriyordu. Biz Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanıyla valimizi ziyaret ettik. Valimiz de bize bir takım önerilerde bulundu. Öncelikle hukuken bunun iptal edilmesi gerekiyor. Bu iptal edilecek, ondan sonra ikinci öneri bölümüne geçilecek. İkinci öneri için de biz bir taslak çalışma yaptık. Komisyonlara şimdiden ilettik ki çalışmaların üzerinde görüş alışverişinde bulunalım. Bir sonraki meclise de önerge olarak getirip komisyonlarda bunu olgunlaştıralım. Ama şu anda Kaymakamlık tarafından, Valilik tarafından bize iletilen yazılarda bunun iptali gerekiyor. Yasal olarak burada yapacağımız başka hiçbir şey yok. Ama bir sonraki aşamanın çalışmaları da tarafımızdan başlatıldı. Hukuk Müdürlüğümüz bir çalışma yaptı. Bu taslağı bugünden görüşelim istiyoruz. Bir sonraki meclise önerge olarak vermeden önce altyapısı sağlam olsun, hukuki bir altyapı olsun, sizlerin de bu konuda desteğini alalım, bir sonraki mecliste önerge olarak getirip komisyonlara havalesini gerçekleştirelim. Şu anda taslağımız hazır ve incelemeniz için ilettik.”

 
Yıldırım düşen ormanda yangın çıktı
 
Kanala düşen otomobil takla attı: 7 kişi yaralandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 6 Ağustos 2024 Salı 08:55

Kamu arasileri halka hizmet amaçlı tahsis edilenilir. bu nasıl yanlışsa Hülümetin de TÜGVA, TÜRGEV, OKÇULUK VAKFI, TÜM TARİKAT, CEMAAT VE İNSANİ YARDIM ADI ALTINDA ÖRGÜTLENEN DERNEKLERE DE tahsisler yanlıştır. 5 Lİ ÇETELERE DE tahsis edilen sonra araziler binalar ve MİLYARLIK VERGİLERİN SİLİNMESİ DE yanlıştır. Halkın zararına olacak herşey yanlıştır.

Yorumu oyla      4      0  
ismet 6 Ağustos 2024 Salı 08:46

Nerde bizim gençliğimizde ki eski Esnaf birliği Cemal Tercanlar ,Hayati Çelikler

Yorumu oyla      1      0  
cevahir 6 Ağustos 2024 Salı 08:24

belediye esnaf derneğine arsasını neden tahsis eder? okul için tahsis eder, kreş için tahsis eder, sağlık ocağı için tahsis eder de esnaflar için neden tahsis eder? birisi açıklayabilir mi?

Yorumu oyla      5      0  
Murat 5 Ağustos 2024 Pazartesi 19:16

kaç paraya tahsil edilmiş? ihale yapılmış mı? amaç ne?

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ferahlı Büfe, Selçuk'ta hizmete açıldı
Selçuk Belediyesi, sosyal hayata dokunmaya, dar gelirli vatandaşların ...
Konu: Altyapı... Bayraklı masası!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, ilçelerin sorunlarına ...
Kemalpaşa Belediyesi'nden 'kütüphane' açıklaması
Kemalpaşa Belediyesi, ilçede bulunan belediye kütüphanelerinin kapatılacağı ...
 
Buca'da Çınar Anaokulları yeni döneme 'merhaba' dedi
Buca Belediyesi’nin fiziksel şartlarını, kapasitesini ve eğitim sistemini ...
100 gün raporu... Karabağlar'da neler yapıldı?
Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay, göreve gelişinin ardından ...
Karşıyaka'yı gençler tasarlayacak!
Karşıyaka Belediyesi’nin, kentsel tasarım bölümlerinde lisans eğitimi ...
 
Konak'ta ücretsiz sağlık taraması!
Konak Belediyesi, açık havada spor etkinliği düzenlediği parklarda Konaklıların ...
Barbaros’un kaldırımları yenileniyor
Menderes Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde kaldırım çalışmaları gerçekleştiriyor.
Kemalpaşa'da işçi isyanı!
İşten atılan Kemalpaşa Belediyesi işçileri belediye binası önünde eyleme ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kim hazırsa penaltıyı o atar!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yeni bir Susurluk mu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Narin'in katliamı, feodalizm ve suskunluk yasası
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Nefes nefese bir yaz geçti'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva