HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2024 Pazartesi - 19:56

Esnaf Odası’na tahsis edilmişti... Belediye geri mi alacak?

Konak Belediyesi Meclisi gündemine, 1 Şubat 2024'te alınan meclis kararıyla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne tahsis edilen, bugün otopark olarak kullanılan alanla ilgili kararın iptali konusu geldi. AK Parti Grubu "çözüm odaklı bir çalışma olsun" temennisinde bulunurken, CHP Grubu'nun da tahsisin iptaline karşı olduğu öğrenildi. Tahsisle ilgili usul hatasının giderilmesinin ardından Cuma günü yapılacak oturumda sorunun çözülmesi bekleniyor.

Esnaf Odası’na tahsis edilmişti... Belediye geri mi alacak?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Konak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ilk oturumu, Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun yurtdışında olması nedeniyle, Belediye Başkanvekili Kazım Umdular yönetiminde gerçekleşti. Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılan oturumda görüşülen önergeler, ilgili komisyonlara sevk edildi. Komisyonlardan gelen raporlar değerlendirilirken, komisyonlara hava edilip de henüz sonuçlanmayan önergelerin, gündemde kalmasına oybirliğiyle karar verildi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne tahsis edilen arsayla ilgili kararın iptali konusu da gündeme geldi.

SÖZ KONUSU TAHSİSLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER YAPILACAK
Meclisin gündeminde, geçmiş dönemde, 1 Şubat 2024 tarih ve 31/2024 sayılı meclis kararıyla İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne 25 yıllığına tahsis edilen Çankaya semtindeki yerle ilgili kararın iptali konusu vardı. Esnaf Birliği Başkanı Yalçın Ata ve yönetim kurulu üyelerinin de izlediği mecliste bu konunun,  önümüzdeki Cuma günü yapılacak Haziran ayının ikinci oturumunda görüşülmesi karara bağlandı. CHP Grup Sözcüsü Emine Işık Doğusoy'un  bu önerisi oybirliğiyle kabul edilirken, Ak Parti Sözcüsü Hakan Yıldız, Esnaf birliği yararına, çözüme odaklı bir çalışma yapılmasını istediklerini bildirdi. Bu konuda yapılacak görüşmelerden sonra kararın, iptal yönünde mi olacağı yoksa bugün otopark olarak kullanılan söz konusu alanla ilgili tahsisin devam mı edeceğine dair son karar, ilgili komisyonlarda değerlendirildikten sonra önümüzdeki oturumda verilecek. İzmir Ticaret Lisesi'nin karşısında bulunan ve bugün otopark olarak kullanılan Birliğe tahsisiyle ilgili bir usul hatası yapıldığı,CHP Grubu'nun da o alanın Birlik kullanımında devam etmesini istediği, hukuki altyapının hazırlanmasının ardından bir sonraki oturumda bu sorunun giderilmesi bekleniyor.

ÇEVRE GÜNÜ KUTLAMALARIYLA İLGİLİ MADDE TARTIŞMALARA YOL AÇTI
Meclisi yöneten Başkanvekili Kazım Umdular'ın oturuma verdiği 10 dakikalık aranın ardından  gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesine geçildi. Bir madde hariç, tüm maddeler oybirliğiyle geçerken, "5 Haziran dünya Çevre Günü kapsamında çalışmalar yapılmasının oyçokluğuyla uygun bulunduğuna ilişkin İklim Değişikliği ve Çevre - Sosyal Hizmet, Sağlık ve Engelsiz Yaşam Komisyonu raporu" oy çokluğuyla geçti. Tartışmalara neden olan bu gündem maddesiyle ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, "Geçen ay yaptığımız komisyon toplantısında, halkımızı bilgilendirme masası kurulması,  farkındalık korteji oluşturulması, basın açıklaması düzenlemesi komisyonumuzca uygun görülmüştü. Basın açıklamasının metnini istedim, ancak bu meclis toplantısından 15 dakika öncesine kadar bana gönderilmedi. Basın açıklamasını göremezsek, şerh koyacağımız konusunda uyarıda bulundum, dikkate almadılar. Komisyonda oybirliğiyle geçmiş olsa da, basın açıklamasını görmediğimiz için bu rapora ret oyu vereceğiz" açıklamasında bulundu.

YILDIZ: MADEM KENT KONSEYİ YAPIYORDU, NEDEN MECLİSE GETİRİLDİ?
CHP Grup Sözcüsü Emine Işık Doğusoy, "Birlikte basın açıklaması hazırlanabilir" açıklamasının ardından CHP'li üye Hamit Mumcu, "Çevre Günü kutlamasını her yıl yapıyoruz. Burada yanlış anlaşılacak bir durum yok. Kent Konseyi, koordinasyon kurulu, baro ve tabip odası olarak biz bunu her yıl yapıyoruz. Diğer kurumlarla birlikte oturduk, karar verdik. Çünkü bu, komisyonun işi değil" dedi. Bu sözlere tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, "Madem kent konseyi olarak yapıyorsunuz, o zaman bu konu niye meclise geldi? Neden komisyona gönderildi? Meclisin bir iradesi var. Meclise girmeden 15 dakika önce verilen basın açıklaması metninin bizim için bir anlamı yok" ifadelerini kullandı. Rapor, oy çokluğuyla meclisten geçti.

BELEDİYENİN ETKİNLİKLERİNİ ANLATTI
Konak Belediyesi Başkanvekili Kazım Umdular, belediyenin geçtiğimiz bir ayda gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi verdi. Umdular, Anneler Günü etkinlikleri, Konak Belediyesi koroları ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Merkezi konserleri, kursiyerlerin yıl sonu sergileri, Müzeler Haftası etkinlikleri, Çocuk İstismarı ve Akran Zorbalığı eğitimleri, şiddete karşı farkındalık eğitimi, Engelli Haftası etkinlikleri, Açık Havada Sabah Sporu ve hayvan sahiplendirme şenliği gibi gerek belediye bünyesinde gerekse farklı kurumlarla birlikte düzenlenen faaliyetleri aktardı. Umdular, “Konak’ımızı daha sağlıklı, daha güvenli bir hale getirmek için etkinliklerimize devam ediyoruz” diyerek yapılan çalışmaların önemini vurguladı.
 
İSTİHDAM OFİSİ AÇILIYOR
Konak Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliğinde hayata geçireceği İstihdam Ofisi için hazırlıkların tamamlandığını ve açılışa gün saydıklarını ifade eden Umdular, “İŞKUR ile istihdam ofisi hazırlıklarını tamamladık. İstihdam Ofisi konusunda duyurulara başladık. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bu istihdam ofisinin açılışını yapacağız. Bu çok kısa periyotta bile hazır giyim atölyeleriyle iletişim kurarak eğitimler düzenledik. Bu eğitimlere bağlı olarak da on dokuz Konaklı kadının on üçünün iş görüşmelerini tamamladık ve yakın zamanda işe başlamaları konusunda adımlar attık” diye konuştu.

Konak Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci oturumunun 7 Haziran Cuma günü saat 17.00'de, Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde yapılması kararlaştırıldı.

 
Depremzede isyan etti, Cumhur İttifakı çileden çıktı... Bayraklı'da gergin meclis!
 
Menderes'te tarım müdürlüğüne kilit... AK Parti'den itiraz!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
.. 4 Haziran 2024 Salı 09:29

Neden Esnaf odasına tahsis edip Otopark işletsinler ki. Madem öyle, Belediyeye gelir kaynağı 2 personel koyun otoparkı belediye işletsin.

Yorumu oyla      1      0  
izmir'li 4 Haziran 2024 Salı 09:12

esnaf odası ve esnaflar bir şekilde zaten ticari yollara ile kazanç sağlıyor burayı bedelsiz olarak lösev veya şehit ve gazi derneklerine tahsis etseydiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Konaklı 4 Haziran 2024 Salı 01:15

Bismillah yurtdışı gezileri başlamış bile !

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Depremzede isyan etti, Cumhur İttifakı çileden çıktı... Bayraklı'da gergin meclis!
Bayraklı Belediyesi’nin Haziran ayı olağan Meclis oturumu tartışmalara ...
Başkan Yıldız’dan Harmandalı için miting çağrısı: Bu siyasi darbedir!
Çiğli Meclisi’nde açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, İzmir Büyükşehir ...
Tartışmalara neden olmuştu... Hilltown AVM'de yıkım!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Rönesans Holding’e ait Hilltown ...
 
Foça Meclisi'nde Başkan Ünsal iddiası: Arazileri yapılaşmaya mı açılıyor?
Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis'e ...
Karşıyaka’da gündem borçlanma… 130 milyonluk krediye oy birliği!
Yaşanan maaş krizleri ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nin Haziran ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden hayat kurtaran müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bugün öğle saatlerinde Efeler’in ...
 
Bayraklı’da TİS çıkmazı... Gözler Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi'nde!
Bayraklı Belediyesi'nde memurların başlattığı grev sürecinde ilk kontak ...
Büyükşehir'den dip temizliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre ...
Çerçioğlu söz verdi, yapıyor… ASKİ Söke’de de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva