HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2024 Salı - 09:26

Araştırmacı Yaldız’dan Tugay’a ‘su zammı’ çağrısı: Mecburiyetini özür dileyerek açıklamalı!

İzmir'de su zammı süreci hakkında değerlendirmelerde bulunan Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız, “Daha 2,5 ay oldu. İnsanlar değil, CHP Genel Başkanı'nın kardeşi isyan ediyor. Haklı mı? Haklı. 'İndirime gideceğiz' demeyeceksiniz o zaman! İzmir halkı sizden hamaset beklemiyor ki. 'İndirim yapmayacağız' dersiniz. 'Devlet elektrik fiyatlarını sabit tuttuğu ölçüde kademli indireceğiz' diyebilirsiniz. Şimdi mikrofon tutulduğunda 'Ben kimseye indirim sözü vermedim, oran vermedim' diyor. Mecbur kalmış olabilir. Bu mecburiyeti özürle kamuoyuna açıklamalı” dedi.

Araştırmacı Yaldız’dan Tugay’a ‘su zammı’ çağrısı: Mecburiyetini özür dileyerek açıklamalı!

EGEDESONSÖZ - İzmir’de geçmiş dönemden en fazla tartışma konusu olan konuların başında gelen ‘su zammı’ gündemi, geçtiğimiz hafta İZSU’nun olağanüstü Genel Kurulu’nda alınan karar ile yeniden alevlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim döneminde  su faturalarının azalacağını belirterek "2 sene içinde İzmir’in su fiyatı, büyükşehirler arasında en uygunu olacak" ifadelerini kullanmıştı. Tugay’ın ifadeleri sonrası geçtiğimiz ay 0-24 metreküp arasındaki suya indirim kararı alınırken  28 Haziran günü gerçekleşen İZSU’nun olağanüstü Genel Kurulu toplantısı ile 0-4 metreküp su haricinde diğer tarifelere yüzde 45 zam yapılma kararı alınmıştı.

Karar sonrası kentten bir çok tepki yükselirken, en dikkat çekici tepkilerden biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kardeşi Barış Özel’den gelmişti. Barış Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İzmir'de suya indirim sözü seçim vaadi olarak verilmişken, seçim sonrası elektrik zammından bile yüksek zam yapılıyor. Türkiye'nin en pahalı suyuna katmerli zam resmen. Böyle mi yöneteceksiniz İzmir'i? Yazıktır bu halka!” ifadelerini kullanmıştı.

Gazeteci - Yazar ve İntegral Araştırma Şirketi Koordinatörü Ümit Yaldız ise yaşanan süreci Sonsöz TV’de değerlendirdi.

DEMEK Kİ BURADA BİR SORUN VAR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in kardeşi Barış Özel’in geçtiğimiz günlerde İzmir’deki su zammı ile ilgili paylaşım yapması hakkında konuşan Yaldız, “Barış Özel, Özgür Özel'in kardeşinden de öte İzmir'de yaşıyor, kentle ilgili biri. Efemçukuru'nun kente verdiği zararla ilgili... Efemçukuru'nda Çamlı Barajı ile ilgili hükümetin gerekli izinleri vermesi, çevreye siyanür başta olmak üzere sıkıntılar olması, İzmir'in ana içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı'nın havzasında kalması kenti için önemli meseleler... Ancak bir şekilde Efemçukuru lobisi işini halletti. O günden bugüne 20 yıla yakın süredir faaliyetlerini sürdürüyorlar. Barış Özel, İzmir duyarlılığı olan TMMOB üyesi. Ben Barış Özel'i şöyle haklı buluyorum... Elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Elektrik ile eşit zam yapılması ne kadar doğru? Üretilen 1 metreküp suyun maliyetinde elektrik birebir mi geçerli oluyor? Belediye şöyle görüyor olabilir; Seçimi yeni yaptık, 4,5 yıl seçim yok, dar boğazdan bir şekilde çıkmak zorundayız. İZSU dediğiniz her ay vatandaştan tahsilat yapabildiğiniz, sıcak paraya kavuşabilirsiniz. Oradan zarar etmemeniz lazım. En azından belediye ne yapıyor sorununa İZSU'ya para aktararak çözmek istemiş olabilirsiniz” dedi.

ÜZÜNTÜSÜNÜ TOPLUMLA PAYLAŞMIYOR
Tugay’ın belediyenin mevcut mali yapısını bilmesi gerektiğine vurgu yapan Yaldız, “Barış Özel'in haklı olduğu konu şu; Seçim süresince adaylar sanki uzaydan gelmiş gibi, kentin gerçeklerini bilmiyormuş gibi... Cemil Tugay Karşıyaka Belediye Başkanıydı. Büyükşehir meclis üyesiydi. İzmir belediyesinin ne durumda olduğunu biliyor olması beklenirdi. ESHOT, İZSU Genel Kurullarına meclis üyesi olarak giren birisi. Demek ki burada bir sorun var. Demek ki Tugay, Büyükşehir’e ve bağlı kurumların mali yapıları ile ilgili bilgi sahibi değilmiş. Bilse Hamza Dağ ile su indirimi yarışına girmezdi. İndirim mi bindirim mi tartışması... Cemil Tugay talip olduğu makamın vahametini ya çok geç gördü... Bu tutarsızlık olarak hanesine yazılır. Daha 2,5 ay oldu. İnsanlar değil. CHP Genel Başkanın kardeşi isyan ediyor. Haklı mı? Haklı. 'İndirime gideceğiz' demeyeceksiniz o zaman! İzmir halkı sizden hamaset beklemiyor ki. 'İndirim yapmayacağız' dersiniz. Devlet elektrik fiyatlarını sabit tuttuğu ölçüde kademli indireceğiz diyebilirsiniz. Şimdi mikrofon tutulduğunda 'ben kimseye indirim sözü vermedim, oran vermedim' diyor. Mecbur kalmış olabilir. Bu mecburiyeti özürle kamuoyuna açıklamalı. 'Ben ilk 80 günde indirim sözü verdim ama yapamadım çünkü ‘şu manzara ile karşılaştım’ demeli. Ben bir ilçe belediye başkanının, meclis üyesi sıfatı olduğu bir kurumun her şeyi bilmesi gerektiğini düşünüyorum.Tugay'ın İZSU'da ESHOT'ta ne oluyor ile ilgili daha net, daha realist fikirlerinin olmasını beklerim.Bu bilgilere kentli olarak ben bile erişebilirim. Herhangi bir vatandaş da erişebilir. Başkanın zam yapmak mecburiyetinde kaldığını görüyorum. Bence başkan da üzgün. Sadece bu üzüntüsünü toplumla paylaşmıyor. Paylaşmayınca Genel Başkanın kardeşi dahil çeşitli alanlardan ciddi eleştiriler ve söylemlere maruz kalacak” diye konuştu.

 

 
Kontrolden çıkan araç takla attı: 3 yaralı!
 
Sulama tesisleri ücret tarifesi belirlendi
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Alen doğu gencer 2 Temmuz 2024 Salı 18:16

bazı yorumcular 5 milyonluk izmir ile 85 milyonluk ülkeyi bir tutup " izmir halkı seçti" gibi talihsiz cümleler kurabiliyor. be o zaman sizde akp yi seçtiniz demezler mi kardeşim? 23 senedir emeklinin,asgari ücretlinin ve işçinin neler çektiğini 5 milyonluk şehirle mi kıyaslıyorsunuz be cahiller?hala tarkan konseri diyen mi ararsın . tıpış tıpış yazan mı ararsın. hiç vazgeçmeden hala 90 dakikayı yazan mı ararsın . buranın cahiliyeti bambaşka seviyede .

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 2 Temmuz 2024 Salı 16:15

Cemil Başkanın acilen geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapması lazım. Şirketlerdeki durumun ne olduğunu insanlara anlatması lazım. Belki CHP açısından kötü olacak ama, şu an yapması gereken o. Bu şekilde anlatmayarak, halka bilgi vermeyerek, memurun işçinin maaşı ile uğraşarak, konuşmayarak olaylar daha da büyüyor.

Yorumu oyla      1      0  
Beyin bedava 2 Temmuz 2024 Salı 15:56

Benzin fiyatı 45 liraya dayanmış, elektriğe yine zam gelmiş, dolar-euro 33-35 liralara çıkmış, enflasyon patlamış, inmiyor ama suya indirim Tarkan konseri olmasa olurmuş. Güzel kardeşim bu iş bu kadar kolaysa hükümet niye sürekli zam yapıyor? O zaman 15 Temmuz'da konser vermesinler, elektrik zammını geri çeksinler. Olur mu? İşinize gelen zammı eleştirip, tıpış tıpış deyip, diğer tarafı görmezden gelmek, insanları geri zekâlı zannetmek. Cemil Tugay değil, RTE İzmir Belediye Başkanı olsaydı da toplu ulaşıma da suya da zam gelecekti. Rakamlar ortada. 5 milyar açık var, konser diyorsunuz.

Yorumu oyla      3      2  
sezarın hakkı sezara 2 Temmuz 2024 Salı 14:54

niye özür dilesinler ya? özür karın dayurmuyor adam gibi çıkıp zammı geri aldık desin. ülkenin ne halde olduğuna bakmadan yorum yaptırılan aktrollere de daha fazla malzeme vermesinler artık.

Yorumu oyla      4      2  
tahsin 2 Temmuz 2024 Salı 13:47

neden özür dilesin ki izmir halkı seçti 5 sene anasını aglatmaya hakkı var

Yorumu oyla      3      4  
beyin badavaya 2 Temmuz 2024 Salı 13:45

evet suya indirim yapılabilir nasıl mı? Çok basit tarkan gibi konserlere ve belediyenin ne idüğü belirsiz sanat harcamalarını kesersiniz, bir kişinin yapacagı ıs ıcın on kişiyi istihdam etmeyı kesersınız ve bu paralarla suyu sübvanse edersiniz tamam mı beyin

Yorumu oyla      5      2  
Beyin bedava 2 Temmuz 2024 Salı 13:35

Benim oy verdiğimi nereden çıkardın? 22 yıldır AKP'ye tıpış tıpış oy verdiniz, sonuç ortada. Besledikleriniz askerimize silah sıkıp, Türk Bayrağı'nı yakıyorlar; sizin tıpış tıpış oy verdiklerinizden çıt yok. Ülke ekonomisini sizin tıpış tıpış oy verdiğiniz bu hale soktu.

Yorumu oyla      4      2  
2 Temmuz 2024 Salı 13:14

seçimden önce suya indirim diye ben vaad etmedim cemil tugay etti..sen de tıpış tıpış gidip oyunu verdin...

Yorumu oyla      5      3  
Söz verdimi ! Vermedimi 2 Temmuz 2024 Salı 12:39

İzmir merkez ilçelerindeki metro , otobüs , vapur ve tramvaylarda 120 dakika ücretli aktarma hakkı VAR. İzmir çevre ilçe otobüslerinde aktarma hakkı YOK . Bu adil ve eşit olmayan uygulamayı ortadan kaldırmayan zihniyet , suya haddinden fazla zam yapmış çok mu . Fazladan çalışanların , gereksiz harcamaların , israfın faturası nereden çıkacak . Neymiş elektriğe zam gelmiş . Elektrik dağıtım şirketine neden mahkumsunuz . Güneş var , rüzgar var . Enerjinin bir kısmını üretemiyormusunuz . Stad yapacağınıza elektrik üretecek tesis kursaydınız .

Yorumu oyla      1      1  
Beyin bedava 2 Temmuz 2024 Salı 12:06

Tıpış tıpış diye yazanlar Hamza Dağ gelseydi indirim olacağını zannediyor. 11 milyar gideri olup da 6-7 milyar geliri olan bir yere yüzde 50 indirim nasıl yapacaksınız? Tıpış tıpış diyen tayfa açıklarsa sevinirim. Hadi Hamza Dağ' in partisi, yani hükümet benzin fiyatlarına yüzde 50 indirim yapsın. Tutan mi var?

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narlıdere'den çocukları korumak için hamle!
Narlıdere Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla ...
İzmir ekonomisine fuar dopingi... 5 ayda 10 milyar dolar!
Türk fuarcılığının başkenti İzmir, bu yılın ilk yarısında düzenlenen fuarlarda ...
Aydın-Muğla'ya turizm köprüsü!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ...
 
Menderes'te kurslara yoğun ilgi
Menderes Belediyesi’nin gerçekleştirdiği halk dansları ve spor kurslarına ...
Karşıyaka'da taşkınlara set!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu ...
Başkan Eşki'ye muhalefete rağmen... 25 taşınmazın satışına onay!
Bornova Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda 25 taşınmazla ilgili ...
 
Karton tekneler İzmir Körfezi’nde kıyasıya yarıştı
İzmirli mimar ve mühendislerin her yıl Kabotaj Bayramı’nda düzenledikleri ...
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Aliağa'da kutlandı
Türkiye'deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk ...
Güzelbahçe'de gündem Anadolu Otizm Vakfı binası... Otizmli çocukları sokağa atmadık!
Geçtiğimiz günlerde, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen eski Yelki Belde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva