HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2024 Pazartesi - 19:43

Depremzede isyan etti, Cumhur İttifakı çileden çıktı... Bayraklı'da gergin meclis!

Bayraklı Belediyesi’nin Haziran ayı olağan Meclis oturumu tartışmalara ev sahipliği yaptı. AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir’in gündem dışı konuşmalarda K planlarından bahsetmesi sonrası izleyiciler arasında yer alan depremzedenin 75 bin ailenin hala mağdur olduğunu söylemesi ile mecliste gerginlik yaşandı. Oturumda CHP ve AK Parti grubu arasında sert tartışmalar yaşandı.

Depremzede isyan etti, Cumhur İttifakı çileden çıktı... Bayraklı da gergin meclis!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Bayraklı Belediyesi Haziran ayı olağan meclisinin ilk oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı İrfan Önal başkanlık yaptı.

Saat 18:00’da başlayan meclis sırasında ise belediye binası önünde SDS’lerinde kesintiye gidilen memurlar eylem yaparak Başkan İrfan Önal’ı protesto etti. Memurlar ıslık ve düdüklerle sürece tepki gösterdi. Tepki sesleri meclis salonundan da duyuldu.

AKBULUT: SÖZ VERMİŞTİNİZ
AK Partili Meclis Üyesi Soner Akbulut, “Bir önceki oturumda sizin belediye başkan adayı olduğunuz dönemde ilk 100 günlük vaatlerinizden bahsetmiştim. 60’ıncı güne geldik. İlk 100 günlük vaatleriniz içerisindeki birkaç vaadinizden bahsedeceğim. Kentsel dönüşüm ofisleri açacağınıza söz vermiştiniz; 24 mahallenin 24’ünde de. Kentsel dönüşüm ofisleri açıp vatandaşların sizinle doğrudan iletişime geçmesini sağlayan ofisler açacağınızın sözünü vermiştiniz” ifadelerini kullandı.

ÖNAL: BENİM ADIMA YALAN SÖYLERSENİZ…
Akbulut’un sözleri sonrası sinirlenen Başkan Önal, “Manipüle edeceksiniz müdahale ederim. 24 mahalle demedim. Benim adımla yalan söylersen sana müdahale ederim. 24 mahallemizin hepsinin revizyona ihtiyacı yok. Siyaset yapıyorsunuz. Siyaset etiği de geçtim ahlakla yapılır. Benim laflarımla bana yalan söylerse müdahale ederim. Bir önceki oturumda da aynısı oldu. 24 tane ofis açacağım demedim. 24 mahallemizle ilgili kentsel dönüşümle ilgili ofisler açacağım dedim. Planlamadan geliyorum. Planlamayla ilgili 600 hektarda zaten bir çalışma var. Orayı ilgilendiren bir bölge. Onunla alakalı 1 veya 2 yerde ofisler açılır ama cımbızla 24 ofis açacaksınız 24 mahallede ofis açacaksınız demeyiniz” dedi.

AKBULUT: 2 AY DOLUYOR
Konuşmasına devam eden AK Parti Meclis Üyesi Soner Akbulut, “Asfalt seferberliğinden bahsetmiştiniz. Çukurları tamamlayacağız demiştiniz. Her mahalle değil her sokak hala çukur içerisinde. Biz müdahale göremedik. Bayraklı Belediyemizin bahçesinde öğretmenlerle alakalı bir cümleniz olmuştu. Mali disiplinimiz düzelince mağdur olan öğretmenlerimizin sorunlarını çözeceğim demiştiniz. Yaklaşık 2 ay oluyor umarım çözersiniz. İşçi arkadaşlarımızla bir toplantı yapmıştınız. Önceliğim sizin maaşlarınızın gününde ödenmesi ve refahınızın karşılık bulması önceliğimiz demiştiniz. İşçi kardeşlerimizin günlerdir mağdur olmasına hak ettiği değeri almamamızın üzgünlüğünü dile getiriyorum” diye konuştu.

ÖNAL: SORUMLUSU BAYRAKLI BELEDİYESİ DEĞİL
Başkan Önal, “Vaat ettiğimiz hizmetleri yapacağız. Ne dediğimi çok iyi biliyorum. Kelimeleri çarpıtıyorsun. İşçilerle ilgili devletten ve vatandaşlarımızdan aldığımız vergilerle ödüyoruz. 15 milyon açık var. 20 milyon para eksik geldi. O kadar duyarlıysan gel bu parayı öde, mağdur etmeden karşılayayım. Ben yine de gelen bütün parayı aktardım. Geldiğimden bu yana işçiler mağdur olmasın diye gerekli özeni gösterdiğimi düşünüyorum. Konuyla ilgili parti ayırmaksızın bilgilendirme yaptım. Bu ekonomi sadece bayraklı belediyesinin elinden olan bir şey değil. 40 milyon İller Bankasından para geldi ama kesintiyle ama sebebi yine bir değiliz. Vatandaş şimdi emlak vergileri ödüyor. Yüzde 72 ödedi, yüzde 28’i ödedi, sebebi yine biz değiliz. Hep beraber zor bir süreçten geçiyoruz, ekonominin bu halde olmasının yegane sebebi Bayraklı Belediyesi değil” diye konuştu.

ŞAHİN: SİZ GELMEDEN ÖNCE MAAŞLAR ÖDENİYORDU
Gündem dışı konuşmalarda MHP sıralarından söz alan Muhammet Şahin ise bütçe ve maaş krizi ile ilgili eleştirilerini yöneltirken, "Mart ayında geldiniz, siz gelmeden önce Ocak ayında bu maaşlar ödendi. Şubat ayında bu maaşlar ödendi. Mart ayında siz mazbata aldıktan sonra buradaki arkadaşların bu maaşları ödenmemeye başladı. Burada 2 temel husus var. Geçmiş dönem belediye başkanı ve yönetiminin kasadan para aldığı ile ilgili bir durum. Bir diğer konu ise sizin de daha önceki yıllarda belediye içinde tecrübeli birisiniz. Ben iş insanıyım. Ticaret ile uğraşıyoruz. Bizim de sizin grubunuzda da ticaret ile uğraşan tecrübeli arkadaşlar var. Buradaki konuyla ilgili sanki burada 12 ay sonra bu maaşları ödeyerek kahramanlık profili çizip Robin Hood gibi bir önceki belediye başkanı maaşları ödenmeyecek şekilde bize devretti ben maaşlarını ödeyeceğim gibi bir durum çiziliyor gibi. Bundan dolayı bence İzmir'deki vatandaşlar rahatsız. Bu süreç ile ilgili geçmiş dönem belediye başkanı Serdar Sandal’da bir açıklama yapmalı. Şu an bile bu tablo nedeniyle aşağıda çalışanlar eylem yapıyor" dedi.

DEMİR: 5 SENE ÖNCEYE DÖNEM İSTERDİM
AK Parti Grup Başkanvekili Emre Demir ise, "Bir çok konu var... Meseleleri ikiye ayırmak lazım.  Şu an CHP'li arkadaşların konuşmalarından sonra çıkarımlarımız var. Bayraklı'nın tarihi konularını konuşan, birileri var magazinsel konuşuyor, birileri var Bayraklı'nın meselelerini konuşmak istiyor. Personel burada eylem yaparken personelimiz alkışlayan yanınızdayım diyen, yukarıya çıkınca da sizinleyim başkan diye arkadaş sanırım bir önceki konuşan. Burada bir önerge vermiştim, cevabı gelmiş teşekkür ederim. Cevabın sonu Bayraklı'nın bu konuma gelmesinin özeti. Başvuru sayısını az olmasının nedenleri içinde ülkemizdeki ekonomik kriz ve inşaat maliyetlerinin artması denmiş. Bu arkadaş bürokrat mı siyasetçi mi? Siyaset yapmak istiyorsa sonraki dönem aday olmasını bekliyorum. Geçen dönem dediniz de Emre Bey Bayraklı'da doğdunuz da üstün mü oldunuz dediniz. Yerelde siyaset yapıyorsanız var olduğunuz ilçenin sorunlarının iyi bilmeniz ve vatandaşların dilinden anlamanız gerekir. Gelirsiniz başka şehirden birinci sıraya oturursunuz magazinsel birtakım konulara değinirsiniz, gelirsiniz başka şehirden kendinizi grubunuza ispat çabası yaparsınız ancak iş bu değil. Bayraklı'da doğmanın önemi ne? Fuat Edip Baksı'nın sorunlarını Bayraklı'da yaşayanlar bilir. İş irili ufaklı tüm problemlerin bilmek ve var olduğun ilçede vatandaşlara dokunmaktan geçer. Günümüzde en kıymetli şey zaman. Zaman geçtikçe geriye dönemiyorum. Mesela 5 sene öncesine dönüyoruz. Ben 5 sene öncesine dönem isterdim. Burada yaptığımız eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu ifade etmek isterdim. İnanıyorum ki sizde bugünkü düşünceleriniz ile eleştirilerimizin haklılığını önceki belediye başkanına ifade etmek isterdiniz. Bir önceki belediye başkanı bir önceki belediye başkanını sadece PR yapmak için eleştirdi. 2009'da 8 milyon bütçe ile kurulmuş borçsuz Bayraklı Belediyesi burası.   Neredeyse 100 gününüz doldu. Sizin zamanı kıymetli kullanmadığınız görüyoruz. Göreve geldiniz 100 gününüz doldu işçi maaşları ödendi ödenmedi, ilçe başkanı belediye başkanın yanındayım dedi demedi bunları konuşuyoruz. Gün geçiyor, zaman geçiyor ve zaman aleyhinize işliyor. Bayraklı ufak yer ve kayıt dışı bazı konular bizimde kulağımıza geliyor. Sizden önceki belediye başkanın kasa ile ilgili birtakım konuları bizimde kulağımıza geliyor. Kasa boş ödeyemiyorum diyorsunuz bunlar siyaseten size artı kazandırabilir ancak zaman hızlı geçiyor. Belediyecilik bir sabah uyandığımızda komşu illerden bir tutam toprak alalım değilim" dedi.

ÖNAL: YALAN VE İFTİRALAR İLE İŞ YAPMAYIN
Demir'in sözleri sonrası söz alan Önal, "AKP iktidarında yapılanlar bakın. Yalanla iftira ile iş yapmayın. Benim cümlelerim ile konuşuyorsanız doğru kullanın" diye konuştu.

DEMİR 'K PLANI' DEDİ DEPREMZEDE İSYAN ETTİ
Sözlerine devam eden Emre Demir ise, "2009'Da sınırları siz çizdiniz diyeceksiniz ancak belediyecilik ciddi bir iştir, ciddi yapılması lazım. 2020 depreminde tüm siyasi aktörler birlik oldu beraber oldu K sınırlı ile ilgili kararı meclisimizden geçirdik" diye konuştu. Demir'in sözleri sonrası ise meclise gelen bir depremzede 'evlerimizi alamadık, 75 bin aile hala mağdur duruyor. Yıllardır mağduruz" diyerek tepki gösterdi

Depremzedenin tepkisi sonrası ise AK Parti ve MHP grubundan yüksek sesle depremzedeye tepki gösterildi. AK Parti sıralarından ise depremzede vatandaş gösterilerek 'Lütfen gereğini yapın, uyarmanız yetmez, burada sadece meclis üyeleri konuşabilir' ifadelerini kullandı. Başkan Önal'ın 'kendisini uyardık' demesi sonrası AK Parti sıralarından 'Sayın Başkan seyircilerin tamamını susturmanız gerekiyor. Mecliste seyirciler konuşamaz. O zaman aşağıda olan eylemciler de buraya gelsin olur mu?' sözleri yükseldi. Önal ise depremzede vatandaşı salondan çıkarmama kararı alırken Emre Demir ise 'heyecanına veriyoruz kendisinin normaldir' diyerek depremzede vatandaş için sükûnet çağrısında bulundu.

DEMİR: EĞER ANLATMAZSA...
Sözlerine devam eden Demir İZDEDA Kurucu Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Haydar Özkan'ı hedef alarak, "Aramızda halk konutun mucitleri var. Ya çıkıp anlatsın önümüzde 57 ay var çıkıp tek tek anlatacağım. İZBETON konusu nasıl zora soktuysa Halk Konut da sizi sıkıştıracak. Eğer anlatmazsa tek tek anlatacağım her meclis" dedi.

ÖZKAN: 43 AYDIR EVSİZ BIRAKTINIZ
Demir'in sözleri sonrası ise söz alan CHP Meclis Üyesi Haydar Özkan, "Ben depremzedemizin haykırısına cevap veren meclis üyemize sormak isterim eviniz var mı evsiz kaldınız mı? 30 Ekim 2020'De İzmir'de deprem meydana geldi. Devletimizin açıkladığı 72 bin bağımsız birim hasar aldı. Bununla birlikte biz devletimiz ile çeşitli görüşmeler yaptık. Bakanımızın keyfi el işareti ile binalarımız yıkıldı, 7 katlı binalarımız 5 kat yapıldı 130 metrekarelik evlerimiz 80 metrekarelik kuş kafesine dönüştürüldü. İnsanlar kura usulü ile evlerini aldılar. 30 kere Ankara'ya gidip geldim derneği adına. Ben Bayraklı'da doğmadım. 204 yılında devletim beni buraya atadı. Ben 2020 yılında Bayraklı'da öldüm! Çevre Şehircilik Bakanlığı'nın açtığı yeni sistem ile evim ağır hasarlı ilan edildi ve evimden oldum. Sayın Başkanımız ile yaptığımız konuşmalarda kredi talebinde bulunduk.  O krediye kadar CHP'nin yaptığı çalışmalar ile emsali aldık ancak hala krediyi alamadık. 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen deprem üzerinden 17 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımın imzaladığı kredi vardı. Bu krediyi sadece 1 apartman kullanabildi. Çünkü halk bankası krediyi kapattı. Arkasından 5 Ekim 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın onayladığı bir kredi vardı. Bu da 11 ilimizi kapsıyor. Bizden 10 ay önce deprem görmüş Elâzığ var ancak yine biz yokuz. 750 bin hibe 750 bin de ödenecek kredi var bunda. İzmir'de niye yok. Yoksa o kadın oradan bağırır. Derki 43 ay geçmiş beni evsiz bıraktınız. Elinizi vicdanınıza koyarsınız sonra konuşursunuz. Halk Konut ile ilgili konuşulacak konu varsa her türlü konuşmaya da hazırım" ifadelerini kullandı.

Özkan'ın sözleri sonrası tansiyon gerilirken Cumhur İttifakı sıralarından sesler yükseldi. MHP'li Muhammed Şahin Özkan'a 'Devlet o kadar ev yaptı 1 kere teşekkür etmedin' ifadelerini kullanırken Özkan ise 'Kayıtlara aç bak ettim mi etmedim mi? Ne yaptı da teşekkür edeceğim. Yapılan şeyler varsa teşekkür de etmişizdir' dedi. Yeniden söz atan MHP'li Şahin ‘Deprem sadece seni ilgilendirmiyor' ifadelerini kullanması sonrası ise CHP'li Özkan 'Nasıl beni ilgilendirmiyor. Benim evim yıkıldı' diyerek yanıt verdi. Tansiyonun düşmemesi sonrası ise Başkan Önal meclisi sonlandırdı

 

 
Başkan Yıldız’dan Harmandalı için miting çağrısı: Bu siyasi darbedir!
 
Esnaf Odası’na tahsis edilmişti... Belediye geri mi alacak?
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fatma küçük 4 Haziran 2024 Salı 13:50

Haydar başkanımız doğru söylüyor. Depremzedeler artık çok yorulduk kırlarda sürünüyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Ekonomist 4 Haziran 2024 Salı 09:35

Başkan doğru konuşmuş. Maaşlar halkın vergilerinden kesiliyor öyle aç gözlüleri doyurmak için bol keseden verilemez. Doyuramadık bu memurları iliğimizi sömürdünüz. Zaten hepiniz torpillisiniz çok konuşmayın.

Yorumu oyla      0      0  
Fatma Temur 4 Haziran 2024 Salı 07:39

İzmir Halk olarak bizde CHP'' İşgalindeyiz hizmet yok iş yok şimdi demleniyorlar yahu Dünya''da böyle bir şey yok 11 ilimiz yerle bir oldu Bu Devlet hepsine kucak açtı evlerinde oturanlar var 11 Bin deprem zedeyie kim Bakıyor biraz insaf CHP'' verdiği battaniye yardımı geri aldı tüm dünya izledi yazacak çok şey var izmir olarak en pahalı su kullanıyoruz Ödeme yüksek zulme son verilmeli

Yorumu oyla      1      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yıldız’dan Harmandalı için miting çağrısı: Bu siyasi darbedir!
Çiğli Meclisi’nde açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, İzmir Büyükşehir ...
Tartışmalara neden olmuştu... Hilltown AVM'de yıkım!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Rönesans Holding’e ait Hilltown ...
Foça Meclisi'nde Başkan Ünsal iddiası: Arazileri yapılaşmaya mı açılıyor?
Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis'e ...
 
Karşıyaka’da gündem borçlanma… 130 milyonluk krediye oy birliği!
Yaşanan maaş krizleri ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nin Haziran ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden hayat kurtaran müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bugün öğle saatlerinde Efeler’in ...
Bayraklı’da TİS çıkmazı... Gözler Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi'nde!
Bayraklı Belediyesi'nde memurların başlattığı grev sürecinde ilk kontak ...
 
Büyükşehir'den dip temizliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre ...
Çerçioğlu söz verdi, yapıyor… ASKİ Söke’de de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Bayındır kiraz festivaline geri sayım!
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde düzenlenen Balcılar Kiraz Festivali ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva