HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2024 Pazartesi - 19:21

Başkan Yıldız’dan Harmandalı için miting çağrısı: Bu siyasi darbedir!

Çiğli Meclisi’nde açıklamalarda bulunan Başkan Yıldız, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te kurmak istediği katı atık tesisinin engellendiğini bu yüzden Harmandalı’daki çöplüğün kapatılamadığını dile getirdi. Başkan Yıldız “Bu siyasi bir manevra bir darbedir. Kararlılığım çok net. Eğer bu izin verilmezse tüm siyasi partiler ve gruplar dahil olmak üzere Kaymakam ve Emniyet'ten izin alıp Hatice Bahriye Yağcı arsasında büyük miting düzenleyeceğiz. Bu siyasi bir miting olmayacak. Tüm hemşerilerimizin katılacağı bu bürokratik engeli ifşa edeceğimiz bir miting olacak” dedi.

Başkan Yıldız’dan Harmandalı için miting çağrısı: Bu siyasi darbedir!

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ - Çiğli Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, belediye binasında gerçekleşti. Toplantının ilk oturumu, Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız başkanlığında yapıldı. 
Meclis toplantısında komisyonlardan gelen raporlar meclis üyelerinin oyuna sunuldu. 

AK PARTİLİ KANER: EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ ÇİĞLİ
AK Parti meclis üyesi Özgür Kaner, soru önergeleri görüşülürken söz alarak “Mevzu Çiğli olunca her gündem maddesinde konuşmak istiyoruz. Seçimlerin üstünden kısa bir süre geçti ama kaybedecek vakit yok. Her mecliste söylediğimiz gibi şirketler belediyenin ciddi bir sorunu. Ne kadar belediye çalışanı var, maaşalar ödenebiliyor mu, hala ocak ayındaki maaşlarından alacağı olan arkadaşlarımızın duyumları geliyor. Malum Çiğli Belediyemizin bütçesi belli. Şirketlerin denetimi önemli. Şirketlerde kaç kişi çalışıyor, maaş alacağı ne kadar, işten çıkarma düşünülüyor mu?  Çiğli’ye daha aktif hizmet verilmesi adına projeleriniz nedir? En önemli gündem maddemiz Çiğli. Önerge olarak başkanlığa arz ettik” şeklinde konuştu.

BAŞKAN YILDIZ: HER BELEDİYENİN YOĞURT YİYİŞİ FARKLIDIR
Başkan Onur Emrah Yıldız, Kaner’e şu yanıtı verdi:

“Çiğli için hassasiyetinize mutlu oldum. CHP’li tüm arkadaşlarımızla birlikte bu konu kırmızı çizgimizdir. Çiğli Belediyesi maaşlarını ödeyecek durumdadır. Kişi başı 2 bin lira geçmiş dönemden maaş alacakları var. Haziran ayında bir aksilik olmazsa ödemeleri erken ödeyeceğiz. Her belediyenin yoğurt yiyişi farklıdır. En önemli işimiz mali bütçedir, disiplindir. Bu reflekslerde ‘ben yaptım, oldu’ mantığı değil. Çiğli’nin geleceği için planlamamız var. En kısa sürede paylaşacağız. Son dönemde yaşanan ülkemizde yaşanan depremlerden ve pandemiden dolayı ülkemizde belli yardımlarda bulunmuş bir belediyeyiz. Çiğli, üstüne düşen bu yükümlülüğün altından kalkacaktır. Borç hiperenflasyondan kaynaklı. En kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız güvenli yerdeyiz, hiçbir sıkıntı yok.”

CHP Grupbaşkanvekili Bülent  Bingöl, söz alarak şunları söyledi:
“Sorulan soruların cevabını verebilmemiz için bu şirketlere önce idarecileri atayabilmemiz lazım. Maalesef daha sicil sizi kabul etmiyor. Bu da oylamayı gerektiriyor. Özgür Bey soru soruyor ama oy vermiyor. Oy çokluğu ile geçti geçen sene de. Bir müzakeremiz olmuştu. Direkt oylanmaya sunulmasını talep ediyorum.”

KANER: ÖNÜMÜZDEKİ GENELGE BAŞKAN YILDIZ’A DARBEDİR
AK Parti meclis üyesi Özgür Kaner, Bingöl’e cevaben “Abimiz sataşıyor, özlemiş bizi. Çiğli’nin sorunlarını konuşabilmek için ayda iki kez konuşabiliriz. Çizgimizde değişiklik yok. Bizim ısrarımız şu, mevzuat üzerine çalışıyoruz. Seçilmiş belediye başkanı belediyeyi her ortamda temsil eder, tek temsil hakkı belediye başkanınındır diyor. İki ay geçti geçmedi, Seçilmiş belediye başkanıdır. Önümzüdeki genelge Yıldız’a darbedir. Onur Emrah Yıldız, şirketin adına toplantıya katılabilir ama İsmail Yiğitoğlu, Özkan Batur meclis üyesi değil, aktif memur değil, meclis üyesi değil. Çiğli belediye meclisi toplanıp karar alıyor, bu insanlar memur o şirkette yönetici olsun. Siz seçmiş olabilirsiniz. Ben tanımıyorum. Meclis, üyesi olarak hiçbir tanımadığım birini bir sürü arkadaşımızın hakkını o insanlara tanımak istemiyoruz” dedi.

BAŞKAN YILDIZ: ÇİĞLİ’DE KARARLAR İSTİŞARE İLE ALINIYOR
Başkan Yıldız, “Ülkemiz tek adam sistemiyle yönetiliyor. Her şey malum. Bu yüzden bu doğru değil, Çiğli’de kararlar istişare ile veriliyor.”

KANER: BÜTÜN GÜNDEM SİZİN ELİNİZDE
AK Partili Kaner, Başkan Yıldız’a şu şekilde yanıt verdi:

“Bütçe sizin elinizde, temsil, atama sizin elinizde. Bütün gündemi siz belirliyorsunuz. Eleştirirken Cumhurbaşkanlığı sistemi ile karşılaştırma yapılmamalı. Hepimizin entelektüel birikimi var, hepimizin siyasi birikimi farklı. Ortalama 1 saat Çiğli’yi konuşmak istiyoruz. Onun çabası içindeyiz.”

TESİSİN ÖNÜNDEKİ BÜROKRATİK ENGEL, SİYASİ BİR DARBEDİR
Dilek ve temenniler konuşulurken Harmandalı Çöplüğü ile ilgili gelen soruya yanıt veren Başkan Onur Emrah Yıldız şunları söyledi:

“Bu konuyla ilgili Büyükşehir, Menderes Gölova’da tesisin yeri, ihalesi ve şartnamesi hazırlanmış olmasına rağmen ÇED raporuna istinaden  Çevre Şehircilik’teki ilgili şube müdürümüzün bu tesisin kurulacağı yerin 3 km ilerisinde vajintatif türündeki zeytin ağaçları etkilenir ibaresinden kaynaklı, ÇED raporu alınamıyor. Bu rapor alınamadığı için tesis ihale edilemiyor ve inşaat başlatılamıyor. Bu konuyla ilgili genel sekreter yardımcımız ve il müdürümüzle bir toplantı talep ettik.  Bayramdan sonra görüşeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Küçük Menderes’te Ödemiş’te kurmuş olduğu entegre tesis, Bakırçay ve Bergama’da kurmuş olduğu tesis ve bunların dışında Menemen Seyrekköy’de kurmuş olduğu tıbbi atık entegre tesisi de  bu konudaki hassasiyetini tüm büyükşehirlerden önce ispat etmiştir. Burada ne yazık ki Bakanlığımıza bağlı bu arkadaşımızın keyfi tutumundan dolayı burada süreç engelleniyor. Sabote ediliyor. Bu siyasi bir manevra bir darbedir. Kararlılığım çok net. Eğer bu izin verilmezse tüm siyasi partiler ve gruplar dahil olmak üzere kaymakam ve Emniyet'ten izin alıp Hatice Bahriye Yağcı arsasında büyük miting düzenleyeceğiz. Bu siyasi bir miting olmayacak. Tüm hemşehrilerimizin katılacağı bu bürokratik engeli ifşa edeceğimiz bir miting olacak”

 
Valilik duyurdu: Gösteri yürüyüşleri 10 gün yasaklandı
 
Depremzede isyan etti, Cumhur İttifakı çileden çıktı... Bayraklı'da gergin meclis!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Haziran 2024 Salı 09:13

Sn Başkan anca konuşuyorsun. Yap ... ! elini tutan mı var? Kusura bakmayın ama yaptığınız 1 tane proje yok. Millet sinekten , ottan kırılıyor onu bile halledemiyorsunuz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışmalara neden olmuştu... Hilltown AVM'de yıkım!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Rönesans Holding’e ait Hilltown ...
Foça Meclisi'nde Başkan Ünsal iddiası: Arazileri yapılaşmaya mı açılıyor?
Foça Belediyesi Haziran Ayı olan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis'e ...
Karşıyaka’da gündem borçlanma… 130 milyonluk krediye oy birliği!
Yaşanan maaş krizleri ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nin Haziran ...
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden hayat kurtaran müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bugün öğle saatlerinde Efeler’in ...
Bayraklı’da TİS çıkmazı... Gözler Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi'nde!
Bayraklı Belediyesi'nde memurların başlattığı grev sürecinde ilk kontak ...
Büyükşehir'den dip temizliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre ...
 
Çerçioğlu söz verdi, yapıyor… ASKİ Söke’de de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Bayındır kiraz festivaline geri sayım!
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde düzenlenen Balcılar Kiraz Festivali ...
Klasik otomobiller Urla’da buluştu!
Bu yıl 12’ncisi Urla’da düzenlenen Klasik Otomobil Şöleni ziyaretçilerine ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva