HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Haziran 2024 Pazartesi - 18:10

Karşıyaka’da gündem borçlanma… 130 milyonluk krediye oy birliği!

Yaşanan maaş krizleri ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunun ana gündemi borçlanma oldu. Başkan Ünsal, belediyenin hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak amacıyla 130 milyon TL’lik borçlanma yetkisi aldı. Borçlanmaya Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri de onay verdi.

Karşıyaka’da gündem borçlanma… 130 milyonluk krediye oy birliği!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Haziran ayı olağan oturumunun ilk birleşimi gerçekleştirildi.

Belediye Meclis Salonu’nda birleşim Başkan Yıldız Ünsal yönetiminde toplanırken başkanlıktan ve meclis üyelerinden gelen önergeler ilgili komisyonlara gönderilirken komisyonlardan gelen raporlar ise meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Meclisin ana gündemi borçlanma talebi oldu. Yerel seçim sonuçları sonrası maaş krizi ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi’nde göreve gelen B. Yıldız Ünsal, İller Bankası’ndan kredi çekmek için meclis üyelerinden yetki istedi.

Ünsal, Karşıyaka Belediye Meclisi gündem maddesinde yer alan önergeye göre, görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyenin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankası’ndan kullanılmak üzere 130 milyon TL’lik borçlanma talep etti. Talep, AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin de onayı oy birliği ile komisyonlara gönderilmeden mecliste kabul edildi.



ÖZTÜRK: NORMAL ŞARTLARDA OY VERMEYİ DÜŞÜNMEZDİK
Gündemle ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Adem Öztürk, belediyenin ekonomik durumunun ortada olduğunu ifade ederek “Bu ilçe 20-25 yıldır CHP tarafından yönetiliyor. Bu borçlar geçmiş dönemin suçu. Siz de bu borçtan rahatsızsınız, biliyoruz. Biz normal şartlar altında grup olarak kesinlikle Karşıyaka’yı borçlandıracak bir önergeye oy vermeyi düşünmezdik çünkü mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda belediye çalışanlarımızın durumunu da gözeterek oy birliği vermeyi düşünüyoruz ama sizden bir isteğimiz, ricamız var. Karşıyaka’ya gelir getirici her satışta, gündemde Karşıyaka Belediyesi’nin çalışanlarının hakkı gözetilmeli. Onların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” dedi.

ÜNSAL: SÖZ VERMİYORUM AMA…
Yanıt veren Başkan Ünsal, “İlk meclisimizde eksi 427 milyonluk bir bütçe ibra ettik. Bazı sıkıntılarımız var ve o sıkıntıları aşmak için büyük bir çalışma içerisindeyiz. Size herhangi bir söz vermiyorum ama daha önce de ağzımdan çıktı. Birinci önceliğimiz çalışanların maaşlarının ödenmesidir. Şu anda biraz sıkıntıdayız, biraz süre lazım. Bu krediyi kullanmakta yük. Bu durumu düzeltmek için büyük gayret gösteriyoruz. Bir iki ay içinde rayına oturtmak için bir plan dahilinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Onaylanan gündem maddesi şu şekilde:

Belediyemiz görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve Belediyemizin mali yapısını güçlendirmek amacıyla gerektiğinde İller Bankasından alınacak teminat mektubu karşılığı, İller Bankası dışındaki diğer bankalardan 5393 Sayılı Kanun'un 18/d ve 68. Maddesinin (d) ve (e) bentlerinde yer alan esaslara göre kredi kullanılması ve borçlanılabilmesi için faiz hariç 130.000.000,00TL olarak alınabilecek kredinin sağlanması, borçlanmanın yapılması, kredi süresi ve geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi anlaşmaları üzerinde değişiklik yapılması ve kullanılacak olan kredi için gerekli garanti ve teminatların verilmesi ile bu işlerle ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokol ve temlik sözleşmelerinin düzenlenmesi veya imzalanması, alınacak kredi karşılığında gerektiğinde İller Bankasından teminat mektubu alınarak kamu veya özel bankalardan kredi kullanılması, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem yapılabilmesi için Karşıyaka Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkında önerge.

 
Bakan Tekin: Yeni müfredatla ilgili 67 bin görüş ve öneri geldi
 
Foça Meclisi'nde Başkan Ünsal iddiası: Arazileri yapılaşmaya mı açılıyor?
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 3 Haziran 2024 Pazartesi 18:40

batıyorrrrrrr belediye. hızla hem de

Yorumu oyla      2      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden hayat kurtaran müdahale
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, bugün öğle saatlerinde Efeler’in ...
Bayraklı’da TİS çıkmazı... Gözler Büyükşehir ve CHP Genel Merkezi'nde!
Bayraklı Belediyesi'nde memurların başlattığı grev sürecinde ilk kontak ...
Büyükşehir'den dip temizliği!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre ...
 
Çerçioğlu söz verdi, yapıyor… ASKİ Söke’de de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor
Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ...
Bayındır kiraz festivaline geri sayım!
Bayındır’ın Balcılar Mahallesi’nde düzenlenen Balcılar Kiraz Festivali ...
Klasik otomobiller Urla’da buluştu!
Bu yıl 12’ncisi Urla’da düzenlenen Klasik Otomobil Şöleni ziyaretçilerine ...
 
İzmir'de yeni dönem... Sağlıklı kentlere başkanlık yapacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, yeni dönemde Ege Belediyeler ...
Soyer istedi, Tugay veto etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki başkanı Tunç Soyer’in projeleri ...
Nazım Hikmet Karşıyaka'da anıldı
Karşıyaka Belediyesi, dünya şairi Nazım Hikmet’in aramızdan ayrılışının ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kalbimizi ateşe verdikleri gün!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Avrupa’yı daha da zor günler bekliyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Galiba, bu filmi seyretmiştik…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford şehitleri
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Ya o vergiler hayatımıza girerse!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva