HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Temmuz 2024 Salı - 09:17

Narlıdere'den çocukları korumak için hamle!

Narlıdere Belediyesi, çocuklara yönelik cinsel suçları önlemek ve bunlarla mücadele etmek amacıyla Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan Lanzarote Sözleşmesi’ne imza atıyor. Narlıdere Belediye Meclisinin oy birliğiyle önemli bir karar aldığını belirten Başkan Erman Uzun, “Çocuklara yönelik şiddetin ve cinsel suçların ortadan kaldırılması için toplumun tüm kesimlerinin etkin rol aldığı, çok paydaşlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Biz de Narlıdere Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirecek, çocuklarla yönelik suçlarla mücadelemizi daha da güçlendireceğiz” diye konuştu. 

Narlıdere den çocukları korumak için hamle!

Narlıdere Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Erman Uzun’un başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis toplantısında, Narlıdere Belediyesi’nin Lanzarote Sözleşmesi olarak da bilinen, Çocukların Cinsel Suistimal ve Cinsel İstismara karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ne imza atması kararı alındı. Narlıdere Belediyesi taraf olacağı sözleşmeyle; çocuğa yönelik cinsel istismarı önleyecek, mağdur çocukların haklarını koruyacak ve cinsel istismara karşı farkındalık yaratacak çalışmalar gerçekleştirmeyi taahhüt etmiş olacak. Belediye, sözleşme kapsamında ayrıca toplumsal bilinci artıracak kampanyalar gerçekleştirecek.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçen kararla Lanzarote Sözleşmesine imza atacaklarını ifade ederek, “Çocuklar geleceğimiz, yarınlarımız için en büyük güvencemiz. Çocuklara yönelik şiddetin ve cinsel suçların ortadan kaldırılması için toplumun tüm kesimlerinin etkin rol aldığı, çok paydaşlı bir yaklaşıma ihtiyacımız var. Biz de kamusal sorumluluğumuzun farkındayız ve Narlıdere Belediyesi olarak üstümüze düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile aile odaklı, çocukları ve gençleri koruyan çalışmalarımızı daha da güçlendirecek, kamu kurumlarımız ve STK’larla iş birliği içinde olacağız. Belediye bünyesinde kuracağımız mekanizmalar ve ilgili meclis komisyonlarımızla çocuk dostu hizmetlerin geliştirilmesi için üzerimize düşeni en etkin bir şekilde yerine getireceğiz” diye konuştu.

ÇOK ÜZGÜNÜZ
30 Haziran Pazar günü Torbalı’da yaşanan patlamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Başkan Erman Uzun, “Çok üzgünüz. Patlama nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Umarız, bir daha böyle bir olayı yaşamayız” dedi. Başkan Erman Uzun, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarının da giderek arttığını hatırlatarak, “Her sene aynı şeyleri üzülerek söylemek zorunda kalıyoruz. Yangınlardan etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diye konuştu.

MADIMAK MESAJI
Başkan Erman Uzun, Meclis Toplantısı’nda 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan Madımak katliamına da değindi. Laikliğe karşı yapılan saldırıyı asla unutmayacaklarını ifade eden Başkan Erman Uzun,  “Bundan 31 yıl önce yaşanan saldırıda hayatını kaybeden aydınlarımızı rahmetle ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyet ilelebet yaşasın diye mücadele edeceğiz. Onlar da bu mücadelede sembol olarak yaşamaya devam edecekler” dedi.

LANZAROTE SÖZLEŞMESİ
25 Ekim 2007 yılında İspanya’nın Lanzarote Adası’nda, Avrupa Konseyi Üye Devletleri ile diğer bazı devletler arasında imzalanan Lanzarote Sözleşmesi, tam adıyla "Çocukların Cinsel Sömürü ve Cinsel İstismara Karşı Korunmasına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” olarak biliniyor. Lanzarote Sözleşmesi; çocukların cinsel istismara ve sömürüye karşı korunması için alınacak önlemleri, tedbirleri, cezai yaptırımları, destekleri ve işbirliği adımlarını içeren en önemli uluslararası belge olarak kabul ediliyor. 

 

 
İzmir ekonomisine fuar dopingi... 5 ayda 10 milyar dolar!
 
Kripto varlık düzenlemesi Resmi Gazete'de
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 2 Temmuz 2024 Salı 10:59

narlıderenin bazı mahalleleri maalesef tüm illegal işlerle anılır oldu. son yaşanan olayla tüm türkiyede gündem oldu. bir narlıdereli olarak utanıyorum. bu işi çözecek olan devlettir. oralarda daha çok güvenlik gerekiyor. her kavşakta bekleyip alkol muayenesi yapan ekipler biraz da yukarılara ağırlık versin. bu iş ekip arabasıyla tur atmakla olmuyor maalesef...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir ekonomisine fuar dopingi... 5 ayda 10 milyar dolar!
Türk fuarcılığının başkenti İzmir, bu yılın ilk yarısında düzenlenen fuarlarda ...
Aydın-Muğla'ya turizm köprüsü!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi iş birliği ...
Menderes'te kurslara yoğun ilgi
Menderes Belediyesi’nin gerçekleştirdiği halk dansları ve spor kurslarına ...
 
Karşıyaka'da taşkınlara set!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kentteki yaşam konforunu ...
Başkan Eşki'ye muhalefete rağmen... 25 taşınmazın satışına onay!
Bornova Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı oturumunda 25 taşınmazla ilgili ...
Karton tekneler İzmir Körfezi’nde kıyasıya yarıştı
İzmirli mimar ve mühendislerin her yıl Kabotaj Bayramı’nda düzenledikleri ...
 
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Aliağa'da kutlandı
Türkiye'deki liman kullanımının ve Türk kara sularındaki ticaretin Türk ...
Güzelbahçe'de gündem Anadolu Otizm Vakfı binası... Otizmli çocukları sokağa atmadık!
Geçtiğimiz günlerde, Anadolu Otizm Vakfı’na tahsis edilen eski Yelki Belde ...
Bayraklı Meclisi’nde gündem ‘SDS’… Önal'dan 'zor süreçten geçiyoruz' vurgusu
Bir kez daha memur eylemlerinin gölgesinde gerçekleştirilen Bayraklı Belediyesi’nde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva