HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 19:04

Eski vekillerin fezleke sancısı!

Dokunulmazlık zırhını çıkaran İzmir’in eski vekilleri hakkında savcılık önceden hazırlanan fezlekeleri yürürlüğe koydu. Anadol, Kürşat Tüzmen’in şikayetiyle uğraşırken Baratalı’ya da savcılıktan yazı geldi. En sancılı eski vekil ise Ahmet Ersin.

Eski vekillerin fezleke sancısı!

FATİH YAPAR/EGEDESONSÖZ- Görevlerinin sona ermesinin ardından dokunulmazlığı kaldırılan eski milletvekilleri fezleke sancısı sardı. Türkiye genelinde onlarca eski vekil bu sancıyı yaşarken İzmir’in eski üç vekilinin de aynı durumda olduğu öğrenildi. Haklarında hazırlanan fezleke ve soruşturmalar milletvekili oldukları süre boyunca işleme konulmayan eski vekillere savcılıktan fezleke çağrıları yapılmaya başlandı.
CHP tarihinin en uzun soluklu grup başkan vekili olan İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol, kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret suçlamasıyla bugün savcılığa ifade verirken partinin diğer milletvekillerinden Bülent Baratalı’nın dosyası ise Urla Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi. CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise Ergenekon Terör örgütü’ne yardım ve yataklıktan dolayı hakkında hazırlanan fezlekesin işleme konulmasını talep etti.
 
AVUKATLIK YAPAMIYORUM
Ankara’da üç dönem İzmir’i temsil ettikten sonra listeye alınmayan CHP eski Milletvekili Ahmet Ersin fezleke sancısı yaşayan isimlerin başında geliyor. CHP’nin diğer bir milletvekili Erol Tınaztepe ile birlikte Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner’in yargılanması sürecinde dava delillerini karartmaya çalışmak ve Ergenekon silahlı terör örgütüne yardım etmek suçundan yargılanması talep edilen Ersin, bir an önce yargı sürecinin başlatılmasını istedi. Ersin’in, savcılıktan ayrıldıktan sonra CHP’den Denizli Milletvekili seçilen Cihaner’in o zaman görev yaptığı Erzincan’a giderek davada gizli tanık olan Munzur ile Eriza Otel’de Erdal Erdoğan isimli kişinin aracılığı ile görüştüğü belirtilmişti. Fezlekelerde ayrıca kamuoyunda tartışılan, içinde 80 bin TL olduğu ve gizli tanıklara verildiği öne sürülen siyah bond çanta ile ilgili iddialara da yer verilmişti.
 
AHMET ERSİN’E ERGENEKON FEZLEKESİ!
Ergenekon terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle hakkında hazırlanan fezlekeden sonra dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Ersin, milletvekilliğinin ardından avukatlık mesleğine geri dönemediğini söyledi. Alanında İzmir’in tanınmış avukatları arasında bulunduğunu, yıllardır yaptığı mesleğe geri dönmek istediğini belirten Ersin, “Alsancak’ta büro tutmak için çalışmalara başladım ama bir türlü cesaret edemiyorum. Hakkımda hazırlanan fezleke milletvekili olduğum için askıya alınmıştı. Bir ön önce yargılama ve soruşturma aşamasının bitirilmesini istiyorum. Avukatlık mesleğine döndükten sonra Ergenekon’a üye olmak suçundan içeri alınabileceğimi bile düşünüyorum” dedi.
 
ERSİN: TEDİRGİNİM, BÜROMU AÇAMIYORUM
Önünü göremediğini ifade eden, kafasının da bir o kadar karışık olduğunu dile getiren eski Milletvekili Ersin, “Tedirginlik yaşıyorum. Yol haritası çıkmadığı için beklemek durumundayım. Erzincan Özel Yetkili Savcılık’tan İzmir’e yazının gelmesi gerekiyor. Yakın zamanda beni ifadeye çağırabilirler. Daha sonra da süreç başlar ve durumun daha de net olarak ortaya çıkar” ifadelerini kullandı
 
ANADOL BUGÜN İFADE VERDİ
CHP İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol, Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’e hakaretten dolayı savcılığa ifade verdi. CHP eski Grup Başkanvekili ve İzmir eski Milletvekili Kemal Anadol, milletvekilliğin sona ermesinden dolayı hakkında savcı karşısına çıktı. Gümrüklerden Sorumlu eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’i rüşvet almaya göz yummakla suçlayan Anadol, hakkında hazırlanan “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” fezlekesi nedeniyle bugün akşam saatlerinde ifade verdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınan Anadol, suçlamaları kabul etmedi.
 
BİRİLERİNİN YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI
Milletvekilliği döneminde ihbar mektubunu basın toplantısı yaparak okuduğunu belirten Anadol, “Ben, Aziz Eren isimli kişinin bakan, kardeşi ve müsteşar yardımcısının da içinde bulunduğu yapıyı anlatan mektubunu okudum. Basın toplantısından sonra Tüzmen hakkımda 1 milyon TL’lik dava açarken bürokratlar da 50 bin TL rakamına kadar birçok dava açtılar. Ben de bunların hepsinden beraat ettiğim ve Yargıtay son kararını verdi. Daha sonra Tüzmen, kendisine hakaret ettiğim gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hakaret suçu işlediğim için soruşturma izni verildi ve ben de Karşıyaka’da ifade verdim” dedi. CHP’de en uzun süre grup başkan vekilliği yapan birisi olduğunu bunun da çocuklarına bırakacağı en önemli miras olduğunu ifade eden Anadol, “Bu zamana kadar hakkımda görevi ilham, rüşvet, yolsuzluk gibi olaylar nedeniyle hiç soruşturma açılmadı ve fezleke düzenlenmedi. Bu da benim için onurdur. Birilerinin yaptıklarını ortaya çıkarttığım için rahatsız oldular” ifadelerini kullandı
 
BAKAN İZİN VERMEDİ
Kemal Anadol, dönemin Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’in kardeşi Tarkan Tüzmen aracılığıyla Gebze’de bulunan Sahra Kimya A.Ş’nin ortağı Mustafa Bakiler’den 1 milyon dolar para aldığını iddia etmişti. Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın, ‘kaçakçılığa yardım ettiği’ gerekçesiyle Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin hakkında soruşturma istediğini, Bakan Kürşad Tüzmen’in ise bizzat kendisinin yaptığı ön incelemeden sonra ‘adli takibata konu olacak eylemi bulunmadığı’ gerekçesiyle bu soruşturma iznini vermediğini ifade eden Kemal Anadol, Tüzmen’in, kendisini yargının yerine koyarak Mehmet Şahin’i akladığını ifade etmişti. Aziz Eren imzasıyla gönderilen ihbar mektubunu okuyan Kemal Anadol, buna göre akaryakıt kaçakçılığına yardım eden veya göz yuman bürokratlardan; Gümrük Müsteşar  Vekili Mehmet Şahin’in 300 bin dolar, Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Remzi Akçin’in 100 bin dolar, İzmit Başmüdürü Şükrü Keleş'in 150 bin dolar ve Gümrükler Daire Başkanı Yusuf Güney’in 50 bin dolar rüşvet aldıklarını ileri sürmüştü.

DOSYAYI ALMADIM
Kayıtlarda ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlandığı bilinen CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı ise, Urla Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeye çağrıldı. Kendisine resmi tebligatın yapıldığını ifade eden Baratalı, “Konunun ne olduğunu, içeriğinde ise tam olarak ne bulunduğunu bilmiyorum. 1998 yılında Urla’da belediye başkanı iken ‘ihaleye fesat karıştırmak’ suçundan yargılanmıştım. Zaten herkes beraat etti. Ayrıca Silivri’ye giderek Ergenekon duruşmasına katılmıştık. Bu da krize neden olmuştu. Belki bununla da ilgili olabilir. Konunun tam olarak ne olduğunu Pazartesi günü savcılığa gittiğimde öğreneceğim” ifadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ALAYINA GİDER 28 Ocak 2012 Cumartesi 09:39

DOĞRU SÖĞLÜYOR ADAM CHP BUGÜNE KADAR YAPTIĞI TEKŞEY LAK LAK ÇENE ÇALMAKTAN BAŞKA BİR HALTA YARAMIYOR HEP AYNI KADRO HEP 60 YAŞIN ÜSTÜNDE BUNAK VEKİLLER BUNLARMI CHPYİ SAVUNACAK HEP AYAK KAYDIRMA YARIŞI İÇİNDE VE HEP NEDENSE HERYIL GENEL BAŞKAN ARAYIŞI İÇİNDELER ÇAMAŞIR DEĞİŞİR GİBİ ADAM DEĞİŞİYOR NEDEN ÇÜNKÜ RANT VAR RANT CHP GENEL MERKEZİ CHP AŞ GİBİ ÇALIŞIYOR PARAYI KALDIRAN KENARA KAÇIYOR SONRADA BAŞLIYOR AĞLAMAYA SIZLAMAYA

Yorumu oyla      13      8  
28 Ocak 2012 Cumartesi 00:47

chp rumuzlu zat... 35 sene boşa yaşamışsın...senin için sadece üzülüyorum..

Yorumu oyla      13      7  
partili 27 Ocak 2012 Cuma 23:32

bu gün ülkemizin içinde olduğu durum ancak bu kadar net anlatılır,ana muhalefet partisinin genel başkanı fezleke ile silivriye gönderme hesapları yapılırken,eski milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktı diye sorguya alınırken,il başkanını başabakana hakaretten ifadesi alınırken,cumhuriyet ve değerleri konuşan özgürce halkın sorunlarını anlatanlar yargılanırken,acı olanıda bu eski vekillerin bazıları hala mevcut genel başkan aleyhine imza vermeleri,aynı gemide olmalarına rağmen aynı mahkemeler

Yorumu oyla      12      7  
35 YAŞINDAYSAN 27 Ocak 2012 Cuma 21:12

VE BÖYLE DÜŞÜNÜYORSAN.. YAZIK SANA... BU ÜLKEDE ASKERİ YÖNETİMİN SONUCU AKP'DİR... KONGRE DEMEK, DELEGE DEMEK, DEMOKRATİK TABAN DEMEK.. BUNU DA AKP'DE BULAMAZSIN... ANAYASA MAHKEMESİNE GELİNCE... VALLA ARTIK OLMASA DA OLUR.. ANAYASA MI KALDI?... KEVGİRE DÖNDÜRÜLDÜ.. ANAYASA MAHKEMESİ SENİN ANAYASAL HAKLARINI UYGULATMAK İÇİN VAR OYSA... AMA BAŞINDA Kİ ŞAHIS HUKUKÇU DEĞİL.. 35 YILIN BOŞA GEÇMİŞ YANİ...

Yorumu oyla      14      7  
CHP 27 Ocak 2012 Cuma 19:55

35 Yaşındayım. Yolun yarısı. 35 yılda CHP deyince aklıma gelen 3 şey; 1- Kongre - delege 2- Anayasa Mahkemesi itiraz 3- Askeri yönetim

Yorumu oyla      14      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova’da Vatansever Ailesi disipline
Bornova CHP’nin tanınmış simalarından Eski Disiplin Kurulu Üyesi Fikret ...
'Dink yemdi, ama asıl hedef AK Parti'dir'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ...
Bakan Dinçer’den Gaziemir’e sürpriz ziyaret
11. Geleneksel eğitim sempozyumuna katılmak için İzmir’e gelen Milli Eğitim ...
 
CHP Konak’ta ‘dosya’ tartışması
CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimleri öncesi ortaya çıkan ‘dosya’ ...
Balbay'ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ...
CHP’li Susam, “Hapis kalksın, sigorta gelsin”
Çek yasasının, piyasada güveni ortadan kaldıracağını söyleyen CHP’li Susam, ...
 
10 bin İzmirli 2B yasasını bekliyor
Ak Partili Şengül, TBMM’de bekleyen yasa tasarısının, İzmir’de 5 bin 712 ...
Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’nde ...
Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması
Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva