HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 12:37

Balbay'ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ilköğretim öğrencisi kızı Yağmur Balbay, hepsi pekiyi olan karnesini, özel izinle cezaevinde babasına imzalattı.

Balbay ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!

İZMİR - İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden bir heyet dün Silivri Cezaevi'nde tutuklu gazetecilerle görüştü. İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, Başkan Yardımcısı Ali Ekber Yıldırım, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, Sabah Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Ünal Ersözlü, İGC üyesi gazeteciler Kaya Çelikkanat, Işık Ersan, Bülent Demirsoy, Nevit Tokdemir, Okan Yüksel ve Halil Hüner'den oluşan heyet, tutuklu gazeteciler Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul ve Turhan Özlü ile açık görüş gerçekleştirdi.
 
MESLEKTAŞLARINI GÖRÜNCE DUYGULANDI
Heyet, ilk olarak gazeteci- yazar Mustafa Balbay ile görüştü. İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin üyesi olan ve 12 Haziran genel seçimlerinde İzmir'den milletvekili seçilen gazeteci- yazar Mustafa Balbay, meslektaşlarını karşısında görünce çok duygulandığını belirtti. İzmir'i ve İzmirliler'i çok özlediğini dile getiren Balbay, şunları söyledi:
 
"Mesleğe başladığım dönemden arkadaşlarımı, ağabeylerimi görünce İzmir'e gelmiş gibi oldum. Sizleri çok özlemişim. Sizleri görünce bir şey daha söylemek isterim ki İzmir'i, İzmirliler'i de çok özledim. Şundan emin olunki gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir olayın içinde değilim, olmadım. Evimde ve iş yerinde bulunan belgeler gazetecilikle ve yazdığım kitaplarla ilgili olan belgelerdir. 6 Mart tarihinde tam üç yıl dolacak ve neredeyse bir yıldır hücrede tek başımayım. Her gün iki saat okuyorum, iki saat spor yapıyorum ve altı saat yazıyorum. Türkiye'nin tüm illerinden, İzmir'in her ilçesinden, mahallesinden gelen mektupları okuyor, yanıt vermeye çalışıyorum. 30 Ocak'ta duruşmalar yeniden başlıyor. Değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Çünkü biz ne söylersek söyleyelim, bizim söylediğimiz değil, karşımızdakilerin ne anladığı ne yaptığı önemli oluyor."
 
KIZI KARNESİNİ GETİRDİ
Mustafa Balbay'ı açık görüşte ziyaret etmek için eşi Gülşah ve kızı Yağmur Balbay da geldi. Yarıyıl tatilinde babasına karnesini getiren Yağmur Balbay, "Öğretmenim; 'tamamı pekiyi olan notların babanı memnun edecektir. Karneni babana imzalatmanı istiyorum' dedi. Ben de karnemi babama getirdim" diye konuştu. Cezaevi müdürünün, karnesini imzalatması için izin vermesine çok sevindiğini belirten Yağmur Balbay, "Babamı sevindireceğim için çok mutluyum" dedi.
 
Mustafa Balbay'la bir saati aşkın görüşen İzmirli gazeteciler, daha sonra Tuncay Özkan, Soner Yalçın, Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul ve Turhan Özlü ile de açık görüş gerçekleştirdi. Cezaevi ziyaretinin ardından Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasına yönelik isteklerini yineleyerek, "Gazeteciler olarak basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılmasını, yazdıklarından, düşüncelerinden dolayı hiçbir meslektaşımızın cezaevine düşmemesini ve artık infaza dönüşen uzun tutukluluk sürelerinin son bulmasını istiyoruz" diye konuştu.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Türkan 27 Ocak 2012 Cuma 15:37

Başbakan dün zaman gazete 25. yıl töreninde utanmadan sıkılmadan Türkiye'de dik duran kimseye çanak tutmayan özgür gazeteciler var diyor. Evet var ama nedense Silivri'de.

Yorumu oyla      14      6  
Işık Dikicigil 27 Ocak 2012 Cuma 13:50

VALLAHA SAYIN BALBAY, SEN ERGENEKONCUYMUŞSUN. ADI SANI UYDURUK BİR ÖRGÜT OLMASAYDI. KEŞKE İMRALIDAKİ HAKLAR SANA SAĞLANSAYDI. DEVLET AVUKATLARIN İÇİN GEMİ FALAN VERSEYDİ. NE YAZIK Kİ.. SEN PKK BİLE DEĞİLSİN. ADALET BÖYLE BİR ŞEY. SADECE BAZI PARTİ ADI İŞTE DEMOKRASİ OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI , NE YAZIK Kİ REJİMİN ADI İLERİ DEMOKRASİ. BİR AN ÖNCE AİLEN, SEVDİKLERİN VE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMAN DİLEĞİYLE SEN VE ASILSIZ SUÇLARLA İÇERİDE YATAN KOMUTAN VE AYDINLARIMIZ İÇİNDE DİLİYORUM.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Susam, “Hapis kalksın, sigorta gelsin”
Çek yasasının, piyasada güveni ortadan kaldıracağını söyleyen CHP’li Susam, ...
10 bin İzmirli 2B yasasını bekliyor
Ak Partili Şengül, TBMM’de bekleyen yasa tasarısının, İzmir’de 5 bin 712 ...
Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’nde ...
 
Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması
Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme ...
Bornova’da delege kavgası hastanelik etti!
Bornova Belediye Meclis Üyesi Yıldız ile kavga eden eski İl Disiplin Kurulu ...
CHP'li 50 vekil komisyonu bastı
CHP’li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
 
İstiklal Marşı kaldırılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda İstiklal Marşı okunmasının ...
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli'nin ekibine onay
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni ekibi Ankara’dan onay aldı.
CHP Konak ateş çemberinde!
İzmir’in en büyük ikinci ilçesi olan Konak’ta hafta sonu sandık heyecanı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva