HABERLER>POLİTİKA
27 Ocak 2012 Cuma - 13:56

CHP Konak’ta ‘dosya’ tartışması

CHP Konak İlçe Örgütü’nde, delege seçimleri öncesi ortaya çıkan ‘dosya’ sıkıntısı partililerin arasını açtı. Eski İl Sekreteri Merih Şan “Şakir Başak’a 50’ye yakın dosya verdiler” derken, eleştirileri yalanlayan Başak “Amacım ortak liste hazırlamak” ifadelerini kullandı.

CHP Konak’ta ‘dosya’ tartışması

CAN ÖZLÜ/ EGEDESONSÖZ - Delege seçimlerini hafta sonu gerçekleştirecek olan CHP Konak örgütü’nde, bazı mahalleler için ortaya atılan bindirme üye dedikodularının ardından şimdi de dosya tartışması patlak verdi. Eski İl Genel Meclisi Üyesi Şakir Başak’ın, uzun bir aradan sonra aktif siyasete dönmesi ve birçok mahalledeki seçim çalışmalarını bizzat yönetmesi bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı. Partinin tecrübeli bazı isimleri, birçok mahallede Başak’a dosya sorumluluğu verilmesini eleştirdi. Tüzük gereği, bir partilinin ancak bir mahallede dosya sorumlusu olabileceğini öne süren partililer, şikayetlerini İlçe Başkanı Aytekin Tunus’a da iletti.

“KENDİME HAKARET SAYARIM”
Çankaya Mahallesi’nde ikamet eden eski İl Sekreteri Merih Şan, Şakir Başak’ın 113 mahallesi bulunan Konak’ta 50’ye yakın mahalle üzerinde siyasi çalışmaları bizzat yürütmesinden ve ilçe yönetimi tarafından, -ikamet etmediği mahallelerde dahi- kendisine dosya sorumluluğu verilmesinden rahatsızlık duyduklarını söyledi. Şakir, dosya istemesine rağmen kendisine dosya verilmediğini ifade ederek, “113 Mahallenin 50’ye yakınını Şakir Başak’a verdiler. Çankaya Mahallesi’nde oturuyorum. Mehmet Ali Susam burada. Muzaffer Tunçağ, Fahri Elmas, Ali Yılmaz var. Buna rağmen farklı mahallede oturan partiliye dosya sorumluluğu veriyorlar. 40 yıllık partililer varken, neden Şakir Başak’a veriyorsun? Korku unsuru mu yaratılmaya çalışılıyor?. Tüzükte ‘Mahalle sorumluluğunu tek mahalle için verebilirsin’ yazıyor. Başak formla ile üyelerin gözü korkutuluyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu korku imparatorluğu yaratmak isteyen grupları yıkma sözü verdi. Sedat Uzunbay ile Şakir Başak yakın arkadaş. Aytekin Tunus da bu ekibe katılıyor. Üçlü ittifak yaparak bazı mahalleler de korku salmaya çalışıyorlar. Siyasi hedefim yok ama bu yapılan tavrı kendime ve o mahallelerde ikamet eden diğer partililere hakaret sayıyorum. Art niyet olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
“AMACIM ORTAK LİSTE HAZIRLAMAK”
Geçen kongre döneminin ardından ilk kez siyasette aktif rol alan ve eski milletvekili ‘kirvesi’ Sedat Uzunbay ile İlçe Başkanı Aytekin Tunus yapısına destek veren Şakir Başak ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Söylendiği gibi 50 mahalede dosya sorumluluğu almasının söz konusu olmadığını ifade eden Başak, mahallelerde uzlaşı sağlamak adına çalışma yürüttüğünü ve ortak liste sağlanamayan bölgelerde de sorumluluktan ayrıldığını ifade etti. Siyasette yeniden etkin olmasının bazı kesimlerde rahatsızlık yarattığını belirten Başak “Çankaya, Göztepe, Zafertepe ve dört tane Reis mahallelerinin dosya sorumluluğunu bana verdiler. Burada yaptığım çalışmalarda, ortak liste arayışında bulundum. Uzlaşı sağlanamayan yerlerde ise sorumluluktan çekildim. Şuanda sadece Zafertepe Mahallesi dosya sorumlusuyum. Delege olma gibi bir hedefim bile yok. Ben ortak liste çıkması adına taraflarla görüşmeler yapıyorum” dedi.
 
“BİZİ ONLAR TANIŞTIRDI
CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus da Başak’a destek çıktı. Başak’ın tecrübeli bir partili olduğuna dikkat çeken Tunus, gizli bir çıkar amacına yönelik çalışmanın içinde olmadıklarını belirtti. Şakir Başak ile kendisini tanıştıran kesimlerin, bizzat eleştirileri yapan kişiler olmasına şaşırdıklarını ifade eden Tunus “Kendisi iyi partilimizdir. Sadece birkaç mahallede dosya sorumluluğu verdik. Neden böyle tartışma başlatıldı anlamadım. Sıkıntı olursa değişiklik de yapılabilir. Kaldı ki Şakir Başak ile beni tanıştıran da bu eleştirileri getirenlerdir. Kendileri ile aynı fikirde değilim. Ortada amaç uğruna yapılmış çıkara dayalı bir hesap yoktur” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 ATAM 28 Ocak 2012 Cumartesi 20:47

sayın MERİH ŞAN keşke SAKİR BAŞAK kadar partili olsa kendileri takım elbise diktirmeye devam edecek daha

Yorumu oyla      13      6  
Ahmet 28 Ocak 2012 Cumartesi 10:02

Sayın Şan eleştirilerinizi hayretle okuyan bir CHP'liyim. Çünkü eleştirilerinizde bir öteleme gördüm. Dahası gerçeği saptırma gördüm. Söylermisiniz bugün CHP'nin demokratik parti olmasının önündeki en büyük engel kimlerin elele verip ortaya çıkardığı icraatlerdir. Ben sizin bu gereksiz çıkışınızı, daha önce başkalarının birilerine şirin görünmek için yaptığını da tanık olmuştum. Bu tür girişimler popülist yaklaşımlardır. Tüm olaylar karşısında objektif olmanızda fayda var diyorum. Ayrıca belirtmek isterim ki M: Şakir Başak geçmiş dönemde çok büyük haksızlıklara uğramış yürekli bir CHP'lidir. Sayın Şakir Başak haksızlığa uğrarken o günlerde sizin susmanız bugün ise saçma bir konuda eleştiri getirmeniz manidar geldi bana. Sonsöz: Konakta seçimlerde Saki Başak Siyaset Sigortası var ve Herşey Emin Ellerde:) Gerçek CHPlilerin var olduğu CHP'de siyaset yapmak dileğiyle...

Yorumu oyla      13      7  
şeffaf 28 Ocak 2012 Cumartesi 08:25

Aman efendim niye tepki gösteriyorsunuz .Bunlar size yabancı gelmemeli yakınlarınıza iyi bakın bu işleri çok iyi bilenlerle çalıştınız DR.bey .Halada çalışmaktasınız. Siyasette bir sözü söylerken arkanızdakilere bakın temizmi diye.

Yorumu oyla      13      7  
partili 27 Ocak 2012 Cuma 23:46

bu haberde ciddi bir yanlış algılama var bence şikayet edenler daha önce şakir başakla çalışan arkadaşlar bir önceki dönemde,ayrıca sadece çankaya mahallesinde görev alan birinden niye rahatsız oluyorlar,onlarında daha önce başka abileri vardı,bildiğim kadarıyla ne oldu abiler kenaramı çekildi şakir bey gelince

Yorumu oyla      13      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay'ın kızı karnesini özel izinle imzalattı!
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP İzmir milletvekili Mustafa Balbay'ın ...
CHP’li Susam, “Hapis kalksın, sigorta gelsin”
Çek yasasının, piyasada güveni ortadan kaldıracağını söyleyen CHP’li Susam, ...
10 bin İzmirli 2B yasasını bekliyor
Ak Partili Şengül, TBMM’de bekleyen yasa tasarısının, İzmir’de 5 bin 712 ...
 
Yıldırım: Körfez yatırıma doyacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Körfezi’nde ...
Bayraklı’da ‘bindirme üye’ tartışması
Büyük mahallelerde sandık kuracak olan CHP Bayraklı örgütünde ‘bindirme ...
Bornova’da delege kavgası hastanelik etti!
Bornova Belediye Meclis Üyesi Yıldız ile kavga eden eski İl Disiplin Kurulu ...
 
CHP'li 50 vekil komisyonu bastı
CHP’li yaklaşık 50 milletvekili, TBMM İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına ...
İstiklal Marşı kaldırılıyor mu?
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okullarda İstiklal Marşı okunmasının ...
AK Parti Karşıyaka'da Sürekli'nin ekibine onay
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni ekibi Ankara’dan onay aldı.
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva